Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Dzisiaj dostałam zdjęcia z domu tymczasowego

28461761_10213628594287700_2082965260_o.jpg

Biedna mała. Pewnie tęskni...

Nie rozumiem takich ludzi.

1 godzinę temu, Tola napisał:

W sobotę ze schroniska warszawskie dziewczyny zabierają beaglusię, mam nadzieję, ze da radę sama w budzie przez te mrozy.

IMGP1898.JPG

Będzie jej ciężko. Bidula.

Dnia 24.02.2018 o 23:11, b-b napisał:

Ja przez ostatni miesiąc kupiłam kilka potrzebnych na podróż dla psiaków "rzeczy" tylko muszę dostać adres do wysyłki to po niedzieli wyślę :)

Tolu dostanę adres do wysyłki? :D

Posted

Tolu, zdrowia. A beagielka faktycznie biedna jak sama zostanie, teraz najzimniejsze dni :(. Dzisiejszą noc to chociaż wszyscy jutrzejsi szczęśliwcy się wzajemnie grzeją.

Posted
7 godzin temu, Onaa napisał:

Tolu, zdrowia. A beagielka faktycznie biedna jak sama zostanie, teraz najzimniejsze dni :(. Dzisiejszą noc to chociaż wszyscy jutrzejsi szczęśliwcy się wzajemnie grzeją.

A może udało by się ją umieścić w Lecznicy i przetrzymać w cieple do soboty?

• Like 1
Posted
Dnia 23.02.2018 o 18:51, Tola napisał:

Dzisiaj pojechałam do schronu zaraz po pracy, bo umówiłam się z onaa, że sprawdzę, czy sunia Bezogonka jest jeszcze i w razie czego zarezerwuję ją.

Od razu pobiegłam do boksu. ale tam suni nie było...

Zapytany pracownik powiedział, że dzisiaj  rano wydał  małą sunię, więc podłamana  poprosiłam, aby zczytał mi wiek innej małej suczki w nadziei, że może ona pojedzie...

Jakież było moje zdziwienie, gdy na wybiegu otwartym, wśród szczęściarzy, którzy czekają na wyjazd do szafirki, biegała sobie Bezogonka!!!

Okazało się, ze Tz rano dzwonił do schroniska i prosił o dołączenie suni do oczekujacych psiaków!

A ta mała czarna musiała wrócić do boksuhttp://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Myślałam, że serce mi pękniehttp://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Sunia ma ok.3 lat

IMGP1902.jpg

IMGP1903.jpg

IMGP1904.jpg

IMGP1905.jpg

IMGP1906.jpg

To ta psinka. Może dziś jednak miałaby szanśę skoro Homer nie jedzie?

Posted
13 minut temu, Nesiowata napisał:

To ta psinka. Może dziś jednak miałaby szanśę skoro Homer nie jedzie?

Bajka dziś wyjeżdża.

Na miejsce Homerka by mógł jechać ten piesek biało rudy ale nie jestem w stanie skoordynować tego.Za późno.

IMGP1584.JPG.48485d35ce26985a7c658dea8f2be9ef.JPG

Posted
32 minuty temu, Moli@ napisał:

Powodzenia :)

malutka też się załapała?

image.png.3db63f5ea7226fb9c478a58ac08afa79.png

Tak,Bajka też jedzie :)

Otrzymałam sms od Toli,że o 8,15 Piotrek wyruszył z psiakami :) Szerokiej drogi!

Posted
44 minuty temu, Bogusik napisał:

Tak,Bajka też jedzie :)

Otrzymałam sms od Toli,że o 8,15 Piotrek wyruszył z psiakami :) Szerokiej drogi!

Super że załapała się :)...powodzenia Bajeczko... super domków całej gromadce :)

Posted

Jaaga zapewne czeka już na czarną bidulę.Jestem bardzo ciekawa jaki czarnulek jest,jak zareagował na nowe miejsce.Jaaga pisz szybko bo poumieramy z ciekawości.

Nie wiecie jak ja się ogromnie cieszę,że ta bida dostała szansę na normalne życie.

Posted

Do mnie przyjechał już Olly. Miał być wg pracowników staruszkiem, a po książeczce okazało się, że w schronisku jest od szczeniaka i w tym miesiacu ma równo 5 lat. To młody, żywiolowy piesek, wszystko go interesuje. Futerko bardzo zaniedbane, ale wg mnie wsród jego przodków musiał być pudel, bo sfilcowane włoski są typowo pudlowe i stąd pewnie te srebrne włoski na kufie. W związku z tym dla Olliego, po ogarnieciu go, bede szukała domu stałego. Zakładałam przyjazd nieadopcyjnego staruszka. Zdjęcia rozmazane, bo Olly stale w ruchu.

Widziałam dziewczynki, które z nim jechały, są świetne, cudna ta cavisiowa. 

DSC07680.JPG

DSC07688-001.JPG

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Olly słodziaczek :). Czekam w takim razie na wieści już z hoteliku szafirkowego, ale to pewnie już wieczorkiem będzie. Ciekawa jestem dziewczynek.

Posted
13 minut temu, Jaaga napisał:

Do mnie przyjechał już Olly. Miał być wg pracowników staruszkiem, a po książeczce okazało się, że w schronisku jest od szczeniaka i w tym miesiacu ma równo 5 lat. To młody, żywiolowy piesek, wszystko go interesuje. Futerko bardzo zaniedbane, ale wg mnie wsród jego przodków musiał być pudel, bo sfilcowane włoski są typowo pudlowe i stąd pewnie te srebrne włoski na kufie. W związku z tym dla Olliego, po ogarnieciu go, bede szukała domu stałego. Zakładałam przyjazd nieadopcyjnego staruszka. Zdjęcia rozmazane, bo Olly stale w ruchu.

Widziałam dziewczynki, które z nim jechały, są świetne, cudna ta cavisiowa. 

DSC07680.JPG

DSC07688-001.JPG

Jaaga to załóż Olly wątek w takim razie.5 lat w schronie to kawał czasu.Nie poznałam go,zawsze widziałam go smutnego na zdjęciach i trzymającego się z boku,być może dlatego przeżył.

Posted

Każdy ma jakiś swój sposób na przetrwanie, może Olli miał właśnie taki. Ale jak dobrze że mu się udało opuścić schronisko, od szczeniaka w schronie :( bidulek nie zna niczego poza murami schroniska.

• Upvote 1