Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, Bogusik napisał:

Tak jest zawsze gdy zobaczymy podobnego psiaka do naszego....

Szafirek zawiezie psiaka do Ciebie na miejsce,czyli do domu :)

3 godziny temu, Anula napisał:

No i Bogusik załatwiła transport i to jeszcze jaki ho!ho!

Znalezione obrazy dla zapytania emotikony ruchome

1 godzinę temu, Jaaga napisał:

Super, dziękuję :) To czekam na informacje, jak coś bedzie wiadomo.

To ja tez sobie poskaczę z radościZnalezione obrazy dla zapytania emotikony ruchome

Wszystko układa się jak na razie bardzo dobrze:)

Ja jestem jutro umówiona w schronisku (ma być ten pracownik, który był w niedzielę  -  dowiem się o wiek  suczek i  zaraz potem dzwonię do Jaaga:)

Kolejna dobra wiadomość  - pod koniec marca jest gratisowy transport na Wrocław;)

• Upvote 1
Posted
4 godziny temu, kado napisał:

Klon mojej Tosienki,ciut większa.To samo umaszczenie,to spojrzenie...Serce mam rozdarte na milion kawałków:(

Kado,Tosieńka ma chyba miękką sierść a ta sunia mi wygląda na szorściaka.Pamiętam jak jechałaś po Tosię do schronu,to były czasy.

Posted
5 godzin temu, kado napisał:

Klon mojej Tosienki,ciut większa.To samo umaszczenie,to spojrzenie...Serce mam rozdarte na milion kawałków:(

28 minut temu, Anula napisał:

Kado,Tosieńka ma chyba miękką sierść a ta sunia mi wygląda na szorściaka.Pamiętam jak jechałaś po Tosię do schronu,to były czasy.

Sunia za chwilkę będzie zacznie nowe życie, oby trafiła tak dobrze jak Tosia:)

Posted

O rany... 

IMGP1538.JPG

IMGP1527.JPG

IMGP1512.JPG

Cudne... :((( Ta odwrócona tyłem też...

No i ruda haszczanka - czy o niej wiedzą już ludzie od husky? :( Bo ona już mmiała kiedyś zdjecia, prawda?

Jakie psiaki ostatecznie jadą?

Posted
9 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Bogduniu, w sprawie Abi rozmawiałam z Jolą Sołek. Przyjmie sunię na stacjonarne szkolenie, tylko musimy troszkę poczekać...W tej chwili nie ma miejsca...Jak już będzie wiadomo, kiedy Abi będzie mogła pojechać, ustalimy wszystko.

Asiu jakie to będą koszta?

Trzeba by już myśleć skąd zebrać pieniądze....odwieczny problem ...niestety.

Wspaniale,że znowu możemy liczyć na Szafirków :)

Posted
16 minut temu, b-b napisał:

Asiu jakie to będą koszta?

Trzeba by już myśleć skąd zebrać pieniądze....odwieczny problem ...niestety.

Bogduniu, jak miała pojechać Suzi, to była mowa o kwocie 450 zł za miesiąc (kwota dla psa fundacyjnego). To jest hotelowanie plus szkolenie. 

W sobotę będę rozmawiać z Jolą. Dopytam o szczegóły.  Musze też o parę rzeczy dotyczące Abi dopytać w schronisku....

Myślę, że trzeba będzie założyć jej wątek...Ale poczekajmy, aż coś się sensownego wyklaruje...

Posted
1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

Bogduniu, jak miała pojechać Suzi, to była mowa o kwocie 450 zł za miesiąc (kwota dla psa fundacyjnego). To jest hotelowanie plus szkolenie. 

W sobotę będę rozmawiać z Jolą. Dopytam o szczegóły.  Musze też o parę rzeczy dotyczące Abi dopytać w schronisku....

Myślę, że trzeba będzie założyć jej wątek...Ale poczekajmy, aż coś się sensownego wyklaruje...

Mam nadzieję,że uda się jakoś zebrać taką kwotę co miesiąc...Oby bo to jedyna szansa dla niej.

Posted
9 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

O rany... 

IMGP1538.JPG

IMGP1527.JPG

IMGP1512.JPG

Cudne... :((( Ta odwrócona tyłem też...

No i ruda haszczanka - czy o niej wiedzą już ludzie od husky? :( Bo ona już mmiała kiedyś zdjecia, prawda?

Jakie psiaki ostatecznie jadą?

Te psiaki muszą poczekać na pomoc.Nie mamy możliwości aby im w tej chwili pomóc.Mnie bardzo zauroczył piesek biało rudy ten ,który jest w typie szpica.Szafirka ma za dużo samców w tej chwili i nawet by go nie przyjęła na dzień dzisiejszy.Serce płacze jak im wszystkim pomóc.

Dobrze,że Jaaga oferuje DS i zabiera tego bidusia czarnego,który już długo oczekuje na pomoc.Jak trafi w normalne warunki i będzie miał godne życie przejdzie metamorfozę,nie poznamy go.

Posted
10 godzin temu, Nesiowata napisał:

A tak przy okazji - chyba warto by pomyśleć o bazarku transportowym na ten cel. Może Havanka pomoże w tej sprawie?

Też to nam bardzo leży na sercu ale aby zrobić bazarek muszą być wątki założone.Nie wiemy kiedy ma być transport.

Posted
8 minut temu, Anula napisał:

Też to nam bardzo leży na sercu ale aby zrobić bazarek muszą być wątki założone.Nie wiemy kiedy ma być transport.

No to trzeba czekać.

Posted
21 godzin temu, Nesiowata napisał:

A tak przy okazji - chyba warto by pomyśleć o bazarku transportowym na ten cel. Może Havanka pomoże w tej sprawie?

Pomoże, pisała dzisiaj do mnie.

Miała problemy z laptopem, wkrótce zajrzy do nas

11 godzin temu, Anula napisał:

Czekamy w takim razie.

Posted

Byłam dzisiaj w schronisku wypytać o suczki dla b-b, ale problem rozwiązał się sam...

Tej suczki już nie ma w schronisku, wczoraj została wydana

IMGP1541.JPG

Poprosiłam o wyprowadzenie tej drugiej suczki - ma ok. 2 lat, bardzo sympatyczna.

Dzwoniłam już do b-b - do szafirki jedzie ta malutka

IMGP1661.JPG

IMGP1662.JPG

IMGP1663.JPG

IMGP1664.JPG

• Like 1
Posted

Ja również przyłączam się do rocznicowych gratulacji :)

Kochani,transport planowany jest na wtorek.Szafirek wyjedzie w poniedziałek aby być już rano w schronisku.Tola powiadomiona i jutro jej TZ ma zgłosić to w schronisku.Nasza kochana Havanka na prośbę Toli zrobi bazarek transportowy :) Oczywiście potrzebne będą wątki dla psiaków i ilość km/kwota.

Jaaga,podaj proszę ulicę lub dzielnicę, tak aby Szafirek mógł chociaż w przybliżeniu policzyć kilometerki....:)

Posted
16 minut temu, Bogusik napisał:

Ja również przyłączam się do rocznicowych gratulacji :)

Kochani,transport planowany jest na wtorek.Szafirek wyjedzie w poniedziałek aby być już rano w schronisku.Tola powiadomiona i jutro jej TZ ma zgłosić to w schronisku.Nasza kochana Havanka na prośbę Toli zrobi bazarek transportowy :) Oczywiście potrzebne będą wątki dla psiaków i ilość km/kwota.

Jaaga,podaj proszę ulicę lub dzielnicę, tak aby Szafirek mógł chociaż w przybliżeniu policzyć kilometerki....:)

Napisałam na priv.

Wiem, że nie ogłaszacie psów w schronisku, ale może jednak zrobiłabym olx i poudostepniała na fb tą śnieżnobiałą piekność? Ma kilka zdjeć i mozna napisac, że czeka w schronisku na dom, dać tel do schroniska czy do kogos tutaj. No nie wiem, dajcie znac. Potrzebny byłby chyba wtedy nr boksu, skoro psy nie mają numerów czy imion. Serce mi się kroi, ze takie cudo tam niepotrzebnie siedzi, a domy powinny się bić o nią.