Tola Posted October 15, 2020 Author Posted October 15, 2020 Prawdopodobnie jutro wieczorem dwie jasne sunie z zamojskiego schroniska pojada do Murki:) Ta krótkowłosa miała dzisiaj zabieg sterylizacji, sunia z pędzelkami ma jutro, prosimy o kciuki. 3 Quote
Havanka Posted October 15, 2020 Posted October 15, 2020 4 minuty temu, Tola napisał: Prawdopodobnie jutro wieczorem dwie jasne sunie z zamojskiego schroniska pojada do Murki:) Ta krótkowłosa miała dzisiaj zabieg sterylizacji, sunia z pędzelkami ma jutro, prosimy o kciuki. Trzymam kciuki z całych sił, żeby wszystko poszło zgodnie z planem... Zrobilam ogłoszenie Supełkowi: https://www.olx.pl/oferta/czy-ktos-pokocha-supelka-CID103-IDGWZyU.html i Kłębuszkowi: https://www.olx.pl/oferta/gdy-urosne-bede-prawdziwym-tygrysem-CID103-IDGWYtB.html Tolu, poproś o nowe zdjęcia kotków. Kłębuszek ma tylko dwa i to "mizerne". 1 Quote
Nesiowata Posted October 15, 2020 Posted October 15, 2020 1 godzinę temu, Havanka napisał: Nesia, nie wiesz, kiedy będzie wynik? Nie wiem, Elik to nie Czarnek... 2 Quote
elik Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Kochane Dziewczynki bardzo Wam dziękuję za troskę Dostałam skierowanie, bo mam mocne objawy grypowe, a tak zaczyna się to świństwo. Mam nadzieję, że to tylko mocne przeziębienie, ale na wszelki wypadek, gdyby jednak, to zostaliśmy na działce, żeby w razie kwarantanny nie groziło nam rozstanie z psiakami. Jakby mało było problemu z moją chorobą, to jeszcze Alfinek zaczął sikać podczas snu, a że w nocy wędruje i część nocy przesypia na swoim posłaniu, a część z nami w łóżku, to mamy potop i tu i tam :( Już dzwoniłam do naszej wetki i mam zrobić mu badanie moczu i krwi profil podstawowy + tarczyca. Od razu zbadamy, jak z jego tarczycą. Przy okazji zrobimy też badanie krwi Masi, żeby sprawdzić jak się ma jej wątróbka po usunięciu śledziony. Mam więc powodów pod dostatkiem, żeby wynik testu był negatywny. Quote
elik Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 14 godzin temu, Nesiowata napisał: Nie wiem, Elik to nie Czarnek... ???? Czarnek??? Quote
konfirm31 Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 10 minut temu, elik napisał: ???? Czarnek??? https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/koronawirus-przemyslaw-czarnek-i-ekspresowy-test/ymbp20e Quote
elik Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 2 minuty temu, konfirm31 napisał: https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/koronawirus-przemyslaw-czarnek-i-ekspresowy-test/ymbp20e No tak :) Na pewno taki stolec mi nie grozi :) :) :) Quote
konfirm31 Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Elu, za "moich czasów", rzecznik rządu mówił, że rząd się sam wyżywi, Teraz jak widać, również zdiagnozuje i wyleczy w tempie i warunkach niedostępnych dla zwykłych obywateli. Ściskam wirtualnie i zdrowia życzę. Dla Ciebie i całej Twojej Rodziny ludzkiej i zwierzęcej :*) 1 Quote
elik Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 30 minut temu, konfirm31 napisał: Elu, za "moich czasów", rzecznik rządu mówił, że rząd się sam wyżywi, Teraz jak widać, również zdiagnozuje i wyleczy w tempie i warunkach niedostępnych dla zwykłych obywateli. Ściskam wirtualnie i zdrowia życzę. Dla Ciebie i całej Twojej Rodziny ludzkiej i zwierzęcej :*) Pamiętam szczerą do bólu wypowiedź rzecznika rządu J. Urbana. Wydawało się wtedy, że takiej arogancji władzy nie było i nigdy już nie będzie. Okazuje się, że były to tylko zbożne życzenia. Dzisiaj z TVN dowiedziałam się, że warszawski szpital MSWiA miał być przekształcony w szpital wyłącznie covidowy i wyłącznie dla pewnej grupy pacjentów. Możemy się tylko domyślać o których to pacjentów chodziło. Miał być zakaz przyjmowania pacjentów i opróżnienie szpitala z dotychczasowych pacjentów. Personel szpitala był poruszony i przerażony konsekwencjami takiego działania, czym podzielił się z redaktorami. Na szczęście decyzja ta została cofnięta. To byłoby coś więcej niż tylko arogancja. Krystynko 1 Quote
elik Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Martusiu dzisiaj zrobiłam przelew na konto Fundacji ZEA na kwotę 200,00 zł z bazarku. Jak kasa wpłynie na konto bardzo proszę o potwierdzenie na tym bazarku. Quote
Tola Posted October 16, 2020 Author Posted October 16, 2020 2 godziny temu, elik napisał: Martusiu dzisiaj zrobiłam przelew na konto Fundacji ZEA na kwotę 200,00 zł z bazarku. Jak kasa wpłynie na konto bardzo proszę o potwierdzenie na tym bazarku. Ojej Elu, pięknie dziękuję, to ogromna pomoc. Oczywiście, potwierdzę niezwłocznie. Zdrowia Eluś! Próbuję znalezc czy pisałas, kiedy wynik z testu? 1 Quote
Tola Posted October 16, 2020 Author Posted October 16, 2020 Mam nowe informacje, zacznę od tej dobrej - pamiętacie Budynia, który pojechał do na początku lata do Warszawy pod opiekę Agnieszki ? Budyń ma już własny dom:) 3 Quote
Nadziejka Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Radosci wielka radosci i modlitwa za biedunie z lancucha wyrwana cudem z koszmaru Quote
Tola Posted October 16, 2020 Author Posted October 16, 2020 I teraz ta smutniejsza:( Kolejna bezdomna suczka na podzamojskiej wsi:( Dwa tyg. chodziła po wsi, dokarmiała ją p Ewa, która dzisiaj do nas zadzwoniła. Pani dzisiaj tak płakała, ze serce mi pękało, opowiadała o bezduszności ludzi na wsi i tych porzucających zwierzęta; pani ma swoje 3 psy, które przygarnęła, jak błąkały się pod jej domem, czwartego nie da rady. Zabiera teraz sunię do domu, ale na dłużej nie jest w stanie się nią opiekować. Pod koniec listopada wyjeżdża do pracy , a jej starsza matka nie da rady zaopiekować się taką gromadą. Sunia jest bardzo proludzka, bardzo lgnie do człowieka, jest bardzo wychodzona. 1 Quote
Nesiowata Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 17 minut temu, Tola napisał: A to bliźniaki? Quote
Tola Posted October 16, 2020 Author Posted October 16, 2020 22 godziny temu, Havanka napisał: Trzymam kciuki z całych sił, żeby wszystko poszło zgodnie z planem... Zrobilam ogłoszenie Supełkowi: https://www.olx.pl/oferta/czy-ktos-pokocha-supelka-CID103-IDGWZyU.html i Kłębuszkowi: https://www.olx.pl/oferta/gdy-urosne-bede-prawdziwym-tygrysem-CID103-IDGWYtB.html Tolu, poproś o nowe zdjęcia kotków. Kłębuszek ma tylko dwa i to "mizerne". Pięknie dziękuję Eluś, rozmawiałam z p. Justyną, obiecała zrobić. Dzisiaj dzwonił pan z Krakowa, w sprawie Supełka, wyraził zgodę na wizytę, ale jak p. Justyna zadzwoniła godzinę temu, to już miał innego kota. Quote
Tola Posted October 16, 2020 Author Posted October 16, 2020 1 minutę temu, Nesiowata napisał: A to bliźniaki? Rezydentka;) Quote
Nadziejka Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 33 minuty temu, Tola napisał: I teraz ta smutniejsza:( Kolejna bezdomna suczka na podzamojskiej wsi:( Dwa tyg. chodziła po wsi, dokarmiała ją p Ewa, która dzisiaj do nas zadzwoniła. Pani dzisiaj tak płakała, ze serce mi pękało, opowiadała o bezduszności ludzi na wsi i tych porzucających zwierzęta; pani ma swoje 3 psy, które przygarnęła, jak błąkały się pod jej domem, czwartego nie da rady. Zabiera teraz sunię do domu, ale na dłużej nie jest w stanie się nią opiekować. Pod koniec listopada wyjeżdża do pracy , a jej starsza matka nie da rady zaopiekować się taką gromadą. Sunia jest bardzo proludzka, bardzo lgnie do człowieka, jest bardzo wychodzona. Cudowna malunia calineczka I przecudowni Wiekim Sercem i Miloscia Pani Ewa Z Rodzina modle z calych sil o bialeczke iskiereczke 1 Quote
Poker Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Dobrze, że biedna sunia ma na razie schronienie. Może by wspomóc panią karmą? Quote
Tola Posted October 16, 2020 Author Posted October 16, 2020 13 minut temu, Poker napisał: Dobrze, że biedna sunia ma na razie schronienie. Może by wspomóc panią karmą? Tak, TZ od razu to zaproponował, ale pani stanowczo odmówiła, ona bardzo prosi o znalezienie suni bezpiecznego miejsca. UG obiecał pomoc w pokryciu kosztów sterylizacji. Quote
Sowa Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Jeśli dotrwam do połowy listopada, bez żadnych covidowych niespodziewanek, mogę dać jej BDT. Nie stały dom, bo ona raczej jest za młoda dla mnie. 6 5 Quote
Anula Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Zapraszamy na wątek Axy;Ayli i Ferri (dredzika). https://www.dogomania.com/forum/topic/352600-dwie-suczki-axaayla-oraz-piesek-dredzik-ferri-dostały-szansę-na-normalne-życiejadą-do-hoteliku-u-murki/ 1 Quote
Poker Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Jak znajdzie się miejsce dla niej w hoteliku, ale nie w PDT, to wpłacę 150 zł. 1 1 Quote
Bogusik Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Wstawiam jeszcze filmik z Budyniem,który przesłała mi Tola 1 Quote
Poker Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Mogłabym wziąć sunię pod swoje skrzydła , jeżeli Toczka pójdzie do DS. Zależy to od tego czy się dogadają z psem rezydentem. 2 Quote
Recommended Posts