supergoga Posted October 9, 2020 Posted October 9, 2020 3 godziny temu, Poker napisał: supergoga, jak chcesz to możesz wystawić książki , które nie sprzedały się na moim bazarku. Wysyłka byłaby ode mnie. https://www.dogomania.com/forum/topic/352478-dziś-koniec-książkownia-zaprasza-do-2609-g-22/ Dziękuję - to wspaniała wiadomość. Jutro się tym zajmę. Każdy grosz ważny. Quote
Jaaga Posted October 10, 2020 Posted October 10, 2020 16 godzin temu, Tola napisał: Dzisiaj dostaliśmy zgłoszenie o tych maluchach, pozostawione w starej, nieużywanej budzie w Zwierzyńcu:( W domach tymczasowych nie mamy już dawno miejsc, teraz brak też miejsc w lecznicy w Izbicy:( Kto pomoże kociaczkom? Ja biorę dwa buraski. Jest transport na jutro na Śląsk. Gdyby ktos się zaopiekował którymś, to dodatkowy może też zostać uratowany i załapac się na transport. Dla mamy z resztą maluchów nie ma niestety żadnej opcji :( 1 Quote
Jaaga Posted October 11, 2020 Posted October 11, 2020 Dnia 6.10.2020 o 18:30, wiolhelm170 napisał: Oplace transport psa do Jaagi Chciałam potwierdzic, że wpłata 350 zł na transport jest na koncie. Zapłace dzis gotówką przy odbiorze psiaka. Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję! 1 Quote
Tola Posted October 11, 2020 Author Posted October 11, 2020 Dnia 10.10.2020 o 11:07, Jaaga napisał: Kto pomoże kociaczkom? Ja biorę dwa buraski. Jest transport na jutro na Śląsk. Gdyby ktos się zaopiekował którymś, to dodatkowy może też zostać uratowany i załapac się na transport. Dla mamy z resztą maluchów nie ma niestety żadnej opcji :( Bardzo Ci Jaaga dziękuję, serce mi pęka jak widzę zdjęcia tych kocich maluszków ukrywających się w jakiś ruderach, zaroślach:( Niestety, jest ich ogromna ilość i tak źle jeszcze nigdy nie było - i z ilością porzuconych kociąt i z brakiem miejsca na ich zabezpieczenie :( Tym bardziej cieszy szansa na życie dla tych 2; wiem, że kolejne dwa trafia do znajomych córki właściciela posesji. Miałam też dwa zapytania z FB, podałam nr tel do pana od kotów. Kotka zostanie u niego na stałe; dzisiaj TZ rozmawiał, kotka jest już zgłoszona na sterylizację. Quote
Tola Posted October 11, 2020 Author Posted October 11, 2020 Dnia 9.10.2020 o 21:33, Havanka napisał: Ogłoszenie na Kraków już jest: https://www.olx.pl/oferta/kotek-hilton-szuka-przyjaznej-rodziny-na-stale-CID103-IDGSvAi.html Bardzo dziękuję za OLx, miałam aż 4 zapytania z Krakowa:) Kocurek chyba miał wielkie szczęście, bo już dzisiaj pojechał do domu w Warszawie:). Akcja była błyskawiczna, Jo37 wczoraj pobiegła na wizytę, a dzisiaj rano trafił nam się transport do stolicy! Może to zapoczątkowało kolejne adopcje, bo coś jakby drgnęło... Dzisiaj miałam zapytanie z Krakowa o naszą szylkretkę Celinkę (Havanka - również bardzo dziękuję, w Warszawie kocia nie podoba się). A też dzisiaj z wizytą u p. Justyny w Mysłowicach była bardzo sympatyczna para - znalezli ogłoszenie naszych burasków na Katowice i przyjechali poznać Kłębka, ale w ostateczności wybrali nasza Nockę, a właściwe to ona wybrała ich;). Nie wiem kto zrobił OLX na Katowice, bardzo dziękuję, może następnym razem się uda:). Tutaj ostanie zdjęcie - Esterka i Supełek 1 1 Quote
Havanka Posted October 11, 2020 Posted October 11, 2020 No to Hilton miał prawdziwego farta ! Długo nie czekał na dom. Baaardzo się cieszę, ze mu sie udało. Moze w końcu ruszą adopcje kotów. Oby i pozostałym się udało. 1 Quote
Tyśka) Posted October 11, 2020 Posted October 11, 2020 Ja ogłaszam "maluchy" na Katowice, mam nadzieję, że w końcu i one znajdą swoje domki. Choć ze szczęścia Nocki się oczywiście cieszę :) Quote
Tola Posted October 11, 2020 Author Posted October 11, 2020 7 minut temu, Havanka napisał: No to Hilton miał prawdziwego farta ! Długo nie czekał na dom. Baaardzo się cieszę, ze mu sie udało. Moze w końcu ruszą adopcje kotów. Oby i pozostałym się udało. Dostałam zdjęcie Hiltona z DS:) 2 Quote
Havanka Posted October 11, 2020 Posted October 11, 2020 2 minuty temu, Tola napisał: Dostałam zdjęcie Hiltona z DS:) Pełen luzik ! Zero stresu. Chyba domek mu się spodobał już na wejściu. To piękne imię przyniosło mu szczęście ! Quote
Tola Posted October 11, 2020 Author Posted October 11, 2020 1 minutę temu, Havanka napisał: Pełen luzik ! Zero stresu. Chyba domek mu się spodobał już na wejściu. To piękne imię przyniosło mu szczęście ! Tak, zero stresu. Pan Michał śmieje się, że powinien nazywać się Narcyz, bo interesują go wszystkie lustra w domu - chodzi i się w nich przygląda;) Quote
Tola Posted October 11, 2020 Author Posted October 11, 2020 6 minut temu, Jo37 napisał: Niestety imię nie zostanie. Tak, próbowałam sobie przypomnieć nowe imię, ale niestety zapomniałam. J37 - jeszcze tutaj bardzo dziękuję za wizytę Quote
Havanka Posted October 11, 2020 Posted October 11, 2020 26 minut temu, Jo37 napisał: Niestety imię nie zostanie. Szkoda, ale najważniejsze, ze ma dom ! Quote
Tola Posted October 11, 2020 Author Posted October 11, 2020 Bardzo proszę o kciuki za moją staruszkę Zulcię - jutro o 11.00 ma zabieg, niestety nie unikniemy tego, chociaż bardzo bym chciała:(. Antybiotyk pomógł na bardzo krótki czas, kamienia przybyło, w pyszczku jest znowu stan zapalny, jest opuchnięty, wydobywa się krew:(. Jutro jest kardiolog z Lublina, ma być przy zabiegu, bardzo się boję:(. Starałam się cały dzień nie myśleć, ale już nie da się, jutro coraz bliżej:( 2 Quote
Gabi79 Posted October 11, 2020 Posted October 11, 2020 35 minut temu, Tola napisał: Bardzo proszę o kciuki za moją staruszkę Zulcię - jutro o 11.00 ma zabieg, niestety nie unikniemy tego, chociaż bardzo bym chciała:(. Antybiotyk pomógł na bardzo krótki czas, kamienia przybyło, w pyszczku jest znowu stan zapalny, jest opuchnięty, wydobywa się krew:(. Jutro jest kardiolog z Lublina, ma być przy zabiegu, bardzo się boję:(. Starałam się cały dzień nie myśleć, ale już nie da się, jutro coraz bliżej:( Trzymam kciuki za całych sił za Zuleńkę. 1 Quote
Bogusik Posted October 11, 2020 Posted October 11, 2020 59 minut temu, Tola napisał: Bardzo proszę o kciuki za moją staruszkę Zulcię - jutro o 11.00 ma zabieg, niestety nie unikniemy tego, chociaż bardzo bym chciała:(. Antybiotyk pomógł na bardzo krótki czas, kamienia przybyło, w pyszczku jest znowu stan zapalny, jest opuchnięty, wydobywa się krew:(. Jutro jest kardiolog z Lublina, ma być przy zabiegu, bardzo się boję:(. Starałam się cały dzień nie myśleć, ale już nie da się, jutro coraz bliżej:( Martuniu,z pełnymi garściami kciuków,myślami i całym sercem jestem z Wami kochani.Przesyłam moc dobrej i pozytywnej energii 1 Quote
Poker Posted October 11, 2020 Posted October 11, 2020 Trzymam kciuki. Kilka dni temu zabieg stomatologiczny przeszła moja tymczasia, Czacza/Ada. Ma 20 lat. U nas była w 2008 roku. 1 Quote
elik Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 11 godzin temu, Tola napisał: Bardzo proszę o kciuki za moją staruszkę Zulcię - jutro o 11.00 ma zabieg, niestety nie unikniemy tego, Będzie dobrze. Moja około 16 letnia Masia miała w styczniu poważną operację usunięcia śledziony, a też jest kardiologiczna. Operacja przeszła bez komplikacji i jest ok do dzisiaj. Będzie dobrze! 1 Quote
Havanka Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 Martusiu i ja zaciskam mocno kciuki ! Przy wsparciu kardiologa ryzyko na pewno będzie mniejsze. Powodzenia i czekamy na info ! 2 Quote
b-b Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 15 godzin temu, Tola napisał: Bardzo proszę o kciuki za moją staruszkę Zulcię Zaciskam bardzo mocno! 1 Quote
Tola Posted October 12, 2020 Author Posted October 12, 2020 21 godzin temu, Gabi79 napisał: Trzymam kciuki za całych sił za Zuleńkę. 20 godzin temu, Bogusik napisał: Martuniu,z pełnymi garściami kciuków,myślami i całym sercem jestem z Wami kochani.Przesyłam moc dobrej i pozytywnej energii 19 godzin temu, Poker napisał: Trzymam kciuki. Kilka dni temu zabieg stomatologiczny przeszła moja tymczasia, Czacza/Ada. Ma 20 lat. U nas była w 2008 roku. 10 godzin temu, elik napisał: Będzie dobrze. Moja około 16 letnia Masia miała w styczniu poważną operację usunięcia śledziony, a też jest kardiologiczna. Operacja przeszła bez komplikacji i jest ok do dzisiaj. Będzie dobrze! 10 godzin temu, Havanka napisał: Martusiu i ja zaciskam mocno kciuki ! Przy wsparciu kardiologa ryzyko na pewno będzie mniejsze. Powodzenia i czekamy na info ! 6 godzin temu, b-b napisał: Zaciskam bardzo mocno! 5 godzin temu, Nadziejka napisał: Bardzo Wam dziękuję za kciuki i za te przykłady szczęśliwe zakończonych zabiegów u staruszków, myśli mam znacznie pozytywniejsze:). Zabiegu dzisiaj nie było, odłożony na tydzień; okazało się, ze będzie o wiele bardziej skomplikowany i potrzebna jest przy nim obecność właściciela lecznicy (jest na urlopie). Zulcia musi jeszcze wytrzymać, my razem z nią. W niedziele poproszę o przesyłanie dobrych myśli. Quote
Tola Posted October 12, 2020 Author Posted October 12, 2020 Dzisiaj do swjego nowego domu w Katowicach pojechała nasza mała Nocka:) Pani Justyna podjechała dzisiaj do Katowic na wizytę, wypadła pomyślnie no i Nocka już na swoim:). Tutaj jeszcze u p. Justyny Tutaj z dogomaniacką Colą, która była u Jaaga 4 1 Quote
Nadziejka Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 Jakie slicznosci istotki i Colunia cudna sciskam ogromnie za wszystkie kotunie za wszystkie psie serdunka aby znalazly cieplo bezpieczny kacik milosc 1 Quote
Havanka Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 Można by rzec, że Nocka sama wybrała sobie nową rodzinę. Tak, jakby wiedziała, że ten domek przypadnie jej do gustu. I nie myliła się... Cola jest bardzo opiekuńcza... Ciekawe, kogo teraz będzie lizać, gdy Nocka będzie już w nowym domu. 1 Quote
Recommended Posts