Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
16 godzin temu, Tola napisał:

Dzisiaj dostaliśmy zgłoszenie o tych maluchach, pozostawione w starej, nieużywanej budzie w Zwierzyńcu:( W domach tymczasowych nie mamy już dawno miejsc, teraz brak też miejsc w lecznicy w Izbicy:(

IMG-20201009-WA0000.jpg

Kto pomoże kociaczkom? Ja biorę dwa buraski. Jest transport na jutro na Śląsk. Gdyby ktos się zaopiekował którymś, to dodatkowy może też zostać uratowany i załapac się na transport. Dla mamy z resztą maluchów nie ma niestety żadnej opcji :(

• Like 1
Posted
Dnia 6.10.2020 o 18:30, wiolhelm170 napisał:

Oplace transport psa do Jaagi

Chciałam potwierdzic, że wpłata 350 zł na transport jest na koncie. Zapłace dzis gotówką przy odbiorze psiaka. Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję!

• Like 1
Posted
Dnia 10.10.2020 o 11:07, Jaaga napisał:

Kto pomoże kociaczkom? Ja biorę dwa buraski. Jest transport na jutro na Śląsk. Gdyby ktos się zaopiekował którymś, to dodatkowy może też zostać uratowany i załapac się na transport. Dla mamy z resztą maluchów nie ma niestety żadnej opcji :(

Bardzo Ci Jaaga dziękuję, serce mi pęka jak widzę zdjęcia tych kocich maluszków ukrywających się w jakiś ruderach, zaroślach:( Niestety, jest ich ogromna ilość i tak źle jeszcze nigdy nie było - i z ilością porzuconych kociąt i z brakiem miejsca na ich zabezpieczenie :(

Tym bardziej cieszy szansa na życie dla tych 2; wiem, że kolejne dwa trafia do znajomych córki właściciela posesji. Miałam też dwa zapytania z FB, podałam nr tel do pana od kotów. Kotka zostanie u niego na stałe; dzisiaj TZ rozmawiał, kotka jest już zgłoszona na sterylizację.

Posted
Dnia 9.10.2020 o 21:33, Havanka napisał:

Bardzo dziękuję za OLx, miałam aż 4 zapytania z Krakowa:)

Kocurek chyba miał wielkie szczęście, bo już dzisiaj pojechał do domu w Warszawie:). Akcja była  błyskawiczna, Jo37 wczoraj pobiegła na wizytę, a dzisiaj rano trafił nam się transport do stolicy!

Może to zapoczątkowało kolejne adopcje, bo coś jakby drgnęło...

Dzisiaj miałam zapytanie z Krakowa o naszą szylkretkę Celinkę (Havanka - również bardzo dziękuję, w Warszawie kocia  nie podoba się).

A też dzisiaj z wizytą u p. Justyny w Mysłowicach była bardzo sympatyczna para - znalezli ogłoszenie naszych burasków na Katowice i przyjechali poznać Kłębka, ale w ostateczności wybrali nasza Nockę, a właściwe to ona wybrała ich;).

Nie wiem kto zrobił OLX na Katowice,  bardzo dziękuję, może następnym razem się uda:).

Tutaj ostanie zdjęcie - Esterka i Supełek

IMG-20201011-WA0000.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

No to Hilton miał prawdziwego farta ! Długo nie czekał na dom. Baaardzo się cieszę, ze mu sie udało. Moze w końcu ruszą adopcje kotów. Oby i pozostałym się udało.

• Like 1
Posted
7 minut temu, Havanka napisał:

No to Hilton miał prawdziwego farta ! Długo nie czekał na dom. Baaardzo się cieszę, ze mu sie udało. Moze w końcu ruszą adopcje kotów. Oby i pozostałym się udało.

Dostałam zdjęcie Hiltona z DS:)

SAVE_20201011_201535.jpg

• Upvote 2
Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Dostałam zdjęcie Hiltona z DS:)

Pełen luzik ! Zero stresu. Chyba domek mu się spodobał już na wejściu. To piękne imię przyniosło mu szczęście !

Posted
1 minutę temu, Havanka napisał:

Pełen luzik ! Zero stresu. Chyba domek mu się spodobał już na wejściu. To piękne imię przyniosło mu szczęście !

Tak, zero stresu. Pan Michał śmieje się, że powinien nazywać się Narcyz, bo  interesują go wszystkie lustra w domu - chodzi i się w nich przygląda;)

Posted
6 minut temu, Jo37 napisał:

Niestety imię nie zostanie.

Tak, próbowałam sobie przypomnieć nowe imię, ale niestety zapomniałam. 

J37 - jeszcze tutaj bardzo dziękuję  za wizytęserce-ruchomy-obrazek-0716.gif

Posted

Bardzo proszę o kciuki za moją staruszkę Zulcię - jutro o 11.00 ma zabieg, niestety nie unikniemy tego, chociaż bardzo bym chciała:(. Antybiotyk pomógł na bardzo krótki czas, kamienia przybyło, w pyszczku jest znowu stan zapalny, jest opuchnięty, wydobywa się krew:(. Jutro jest kardiolog z Lublina, ma być przy zabiegu, bardzo się boję:(.

Starałam się cały dzień nie myśleć, ale już nie da się, jutro coraz bliżej:(

• Like 2
Posted
35 minut temu, Tola napisał:

Bardzo proszę o kciuki za moją staruszkę Zulcię - jutro o 11.00 ma zabieg, niestety nie unikniemy tego, chociaż bardzo bym chciała:(. Antybiotyk pomógł na bardzo krótki czas, kamienia przybyło, w pyszczku jest znowu stan zapalny, jest opuchnięty, wydobywa się krew:(. Jutro jest kardiolog z Lublina, ma być przy zabiegu, bardzo się boję:(.

Trzymam kciuki za całych sił za Zuleńkę. 

• Like 1
Posted
59 minut temu, Tola napisał:

Martuniu,z pełnymi garściami kciuków,myślami i całym sercem jestem z Wami kochani.Przesyłam moc dobrej i pozytywnej energii serce-ruchomy-obrazek-0026.gif

• Like 1
Posted
11 godzin temu, Tola napisał:

Bardzo proszę o kciuki za moją staruszkę Zulcię - jutro o 11.00 ma zabieg, niestety nie unikniemy tego,

Będzie dobrze. Moja około 16 letnia Masia miała w styczniu poważną operację usunięcia śledziony, a też jest kardiologiczna. Operacja przeszła bez komplikacji i jest ok do dzisiaj.

Będzie dobrze!

• Like 1
Posted
21 godzin temu, Gabi79 napisał:

Trzymam kciuki za całych sił za Zuleńkę. 

20 godzin temu, Bogusik napisał:

Martuniu,z pełnymi garściami kciuków,myślami i całym sercem jestem z Wami kochani.Przesyłam moc dobrej i pozytywnej energii serce-ruchomy-obrazek-0026.gif

19 godzin temu, Poker napisał:

Trzymam kciuki. Kilka dni temu zabieg stomatologiczny przeszła moja tymczasia, Czacza/Ada. Ma 20 lat. U nas była w 2008 roku.

10 godzin temu, elik napisał:

Będzie dobrze. Moja około 16 letnia Masia miała w styczniu poważną operację usunięcia śledziony, a też jest kardiologiczna. Operacja przeszła bez komplikacji i jest ok do dzisiaj.

Będzie dobrze!

10 godzin temu, Havanka napisał:

Martusiu i ja zaciskam mocno kciuki ! Przy wsparciu kardiologa ryzyko na pewno będzie mniejsze. Powodzenia i czekamy na info !

6 godzin temu, b-b napisał:

Zaciskam bardzo mocno!

5 godzin temu, Nadziejka napisał:

Inne - Błyskotki (Glittery) - Misie (strona 3) - Magazyn Gifów

Bardzo Wam dziękuję za kciuki i za te przykłady szczęśliwe zakończonych zabiegów u staruszków, myśli mam znacznie pozytywniejsze:).

Zabiegu dzisiaj nie było, odłożony na tydzień; okazało się, ze  będzie o wiele bardziej skomplikowany i potrzebna jest przy nim obecność właściciela lecznicy (jest na urlopie). Zulcia musi jeszcze wytrzymać, my razem z nią. 

W niedziele poproszę o przesyłanie dobrych myśli.

Posted

Dzisiaj do swjego nowego domu w Katowicach pojechała nasza mała Nocka:)

Pani Justyna podjechała dzisiaj do Katowic na wizytę, wypadła pomyślnie no i Nocka już na swoim:).

Tutaj jeszcze u p. Justyny

IMG-20200830-WA0005.jpg

IMG-20200915-WA0001.jpg

Tutaj z dogomaniacką Colą, która była u Jaaga

IMG-20200922-WA0010.jpg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Jakie slicznosci istotki i Colunia cudna

sciskam ogromnie za wszystkie kotunie za wszystkie psie serdunka

aby znalazly cieplo bezpieczny kacik milosc 

• Like 1
Posted

Można by rzec, że Nocka sama wybrała sobie nową rodzinę. Tak, jakby wiedziała, że ten domek przypadnie jej do gustu. I nie myliła się...

Cola jest bardzo opiekuńcza... Ciekawe, kogo teraz będzie lizać, gdy Nocka będzie już w nowym domu.

• Like 1