Tyśka) Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Ja biedusię mogę poudostępniać na FB, ale niestety nie umiem odszukać jej, nie widzę linku :( Quote
elik Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 11 minut temu, Tyśka) napisał: Ja biedusię mogę poudostępniać na FB, ale niestety nie umiem odszukać jej, nie widzę linku :( Też ją poudostępniam, ale potrzebny link. Poczekajmy na Martusię. Quote
konfirm31 Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 To chyba ona... https://www.facebook.com/1494036350901140/posts/2446742702297162/ Quote
Poker Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Dobrze by było nieco poprawić , bo informacje są mylące. Tekst na FB Szukamy domu dla Martusiu, młodej suczki, wystraszonej ale łagodnej. Obecnie ma bardzo trudne warunki i niestety jej właścicielka musi ją oddać. Sterylizacja suczki opłacona zostanie przez Urząd Gminy w Starym Zamościu na prośbę nowego właściciela. Prosimy udostępniajcie i pomóżcie nam znaleźć dla niej dom. Tekst po poprawkach. Szukamy domu dla Martusi, młodej suczki, wystraszonej, ale łagodnej. Obecnie ma bardzo trudne warunki , a jej właścicielka zgodziła się ją oddać. Sterylizacja suczki opłacona zostanie przez Urząd Gminy w Starym Zamościu na prośbę nowego ,awaryjnego opiekuna. Prosimy udostępniajcie i pomóżcie nam znaleźć dla niej dom lub dom tymczasowy. Możemy pomóc w utrzymaniu suni w domu tymczasowym. Quote
elik Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Ja dopisałabym jeszcze zgodnie z prawdą Szukamy domu dla Martusi, młodej suczki, zagłodzonej, wystraszonej, ale łagodnej. To może wzruszy wrażliwe osoby. Ale kto to dopisze? Udostępniłam. Quote
konfirm31 Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Poprawki może nanieść tylko autor :(. Post oczywiście udostępniłam Quote
Isiak Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Zgłasza się osoba chcąca pomóc... tylko kontaktu brak :( Quote
Patmol Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 3 minuty temu, konfirm31 napisał: Poprawki może nanieść tylko autor :(. Post oczywiście udostępniłam można dopisywać przy udostępnianiu -nad udostępnianym postem Szukamy domu dla Martusi, młodej suczki, zagłodzonej, wystraszonej, ale łagodnej Quote
Isiak Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Czy ktoś ma namiary (telefon) żeby podać Pani, która chce pomóc? Ma dzwonić do Gminnego Ośrodka Kultury? Quote
Bogusik Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 1 godzinę temu, Isiak napisał: Czy ktoś ma namiary (telefon) żeby podać Pani, która chce pomóc? Ma dzwonić do Gminnego Ośrodka Kultury? Masz numer do Toli? EOT: Już podałam tej Pani nr telefonu do Marty Quote
Isiak Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 17 minut temu, Bogusik napisał: Masz numer do Toli? EOT: Już podałam tej Pani nr telefonu do Marty Ja zaproponowałam, żeby zadzwoniła do GOK... nic innego nie przyszło mi do głowy na tę chwilę Quote
Tola Posted October 14, 2020 Author Posted October 14, 2020 19 minut temu, Isiak napisał: Ja zaproponowałam, żeby zadzwoniła do GOK... nic innego nie przyszło mi do głowy na tę chwilę Bardzo Wam dziękuję za zainteresowanie sunią i na szybko organizowaną pomoc, ja tutaj na miejscu tez starałam się coś znaleźć, min. rozmawiałam z Ewą z Ostatniej Szansy, gdzie sunia mogłaby jechać. Dziękuję też ewu z poranną rozmowę i pomysły na ratunek dla tej biedy. Rozmawiałam też z dyrektor GOK w Starym Zamościu, która pilotuje akcję pomocy i wygląda na to, że zgłosiła się jakaś kobieta z Fb z Zamościa, która oferuje DS i z nią na razie będą rozmawiać; pani nie ukrywała, że w pierwszej kolejności interesuje ich DS. Pani zapisała mój nr, jakby ta adopcja nie wyszła, ma się odezwać. 1 Quote
Tola Posted October 14, 2020 Author Posted October 14, 2020 Bardzo też dziękuję Bogusik za wieczorną pomoc przy rozmowach o pomocy dla pekinka, a elficzkowa za ofertę DT, to niesamowite, ze tak szybko udało sie małemu pomóc. Za chwilkę załozę Mikiemu wątek i już tam zapraszam do wspólnej pomocy. Napiszę tytko, że jestem załamana obojętnością ludzi z tego bloku. U nas wczoraj były fatalne warunki - zimno i cały czas padało, a tej maluch tkwił pod balkonem, ktos wyniosł mu ręcznik... Gdy okazało się, ze jest dla niego ratunek poprosiłam kobietę, która dzwoniła, aby zabrała go chociaż do klatki na noc, planowaliśmy podjechanie po niego rano. Niestety, pekinkowi nie pozwolono tam być, drzwi klatki zostały zamknięte, a do tego ktoś zdjął mu szelki, które miał na sobie. Quote
Nesiowata Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 6 minut temu, Tola napisał: ktoś zdjął mu szelki, które miał na sobie. To się przydało a pies nieważny, niech marznie. To nie są normalni ludzie. Quote
Poker Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Ludzie są straszni. Ciekawe czy pekinek nie ma przypadkiem czipa. Oby sunia znalazła domek. Bardzo mi ta chudzinka leży na sercu. Quote
Tola Posted October 14, 2020 Author Posted October 14, 2020 17 minut temu, Poker napisał: Ludzie są straszni. Ciekawe czy pekinek nie ma przypadkiem czipa. Oby sunia znalazła domek. Bardzo mi ta chudzinka leży na sercu. Mam nadzieję, że tak się stanie, oby resztę życia spędziła w cieple i przy dobrym człowieku. 3 Quote
ewu Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 55 minut temu, Poker napisał: Ludzie są straszni. Ciekawe czy pekinek nie ma przypadkiem czipa. Oby sunia znalazła domek. Bardzo mi ta chudzinka leży na sercu. Mnie też strasznie złapała za serce. Quote
ewu Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 1 godzinę temu, Tola napisał: Bardzo Wam dziękuję za zainteresowanie sunią i na szybko organizowaną pomoc, ja tutaj na miejscu tez starałam się coś znaleźć, min. rozmawiałam z Ewą z Ostatniej Szansy, gdzie sunia mogłaby jechać. Dziękuję też ewu z poranną rozmowę i pomysły na ratunek dla tej biedy. Rozmawiałam też z dyrektor GOK w Starym Zamościu, która pilotuje akcję pomocy i wygląda na to, że zgłosiła się jakaś kobieta z Fb z Zamościa, która oferuje DS i z nią na razie będą rozmawiać; pani nie ukrywała, że w pierwszej kolejności interesuje ich DS. Pani zapisała mój nr, jakby ta adopcja nie wyszła, ma się odezwać. Warto sprawdzić co to za Pani i pogadać z Nią o tym ,że sunia się boi i może uciec. Czy masz możliwość porozmawiać z Panią? Quote
Tola Posted October 14, 2020 Author Posted October 14, 2020 1 minutę temu, ewu napisał: Warto sprawdzić co to za Pani i pogadać z Nią o tym ,że sunia się boi i może uciec. Czy masz możliwość porozmawiać z Panią? Raczej nie... Nie jestem na fB, a pani podobno właśnie tam znalazła info o suni. W rozmowie z panią z GOS próbowałam powiedzieć, że sunia powinna być wydana do bardzo odpowiedzialnego domu, że możemy pomóc w weryfikacji, ale pani nie podjęła tematu. Quote
elik Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Przed chwilą, Tola napisał: ale pani nie podjęła tematu. Bo te urzędasy maja w nosie gdzie sunia trafi. Quote
ewu Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 1 godzinę temu, Tola napisał: Raczej nie... Nie jestem na fB, a pani podobno właśnie tam znalazła info o suni. W rozmowie z panią z GOS próbowałam powiedzieć, że sunia powinna być wydana do bardzo odpowiedzialnego domu, że możemy pomóc w weryfikacji, ale pani nie podjęła tematu. To może ktoś kto jest na FB odezwie się do Pani i poprosi o kontakt z Tobą. Przecież to nie problem. Nie daj Boże sunia ucieknie bo Pani nie będzie wiedziała jak ja zabezpieczyć. Quote
Tola Posted October 14, 2020 Author Posted October 14, 2020 Bardzo Was przepraszam, wrócimy do rozmowy o suni, a teraz muszę podzielić się z Wami wiadomością dnia, a może i roku - Miła bez oka ma dom, czekała 4 lata u Murki, a wcześniej prawie całe życie w schronisku. Miła zamieszka w Szczecinie, bardzo prosimy o pomoc, pomysły na transport Myślę, ze wiele z Was pamięta Miłą - zajrzyjcie, poświętujcie z nami Miła bez oka - wątek 2 3 Quote
Nadziejka Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 2 godziny temu, Tola napisał: Mam nadzieję, że tak się stanie, oby resztę życia spędziła w cieple i przy dobrym człowieku. Toluniu bardzo bardzo martwie o te bidunie bardzo modle z calej duszy aby ktos zlitowal na juz na teraz na te straszna pogoge aby juz moc biedunie uwlonic z koszmaru nad koszmary Quote
Recommended Posts