Tola Posted October 13, 2020 Author Posted October 13, 2020 Kolejne psie tragedie, może ktoś może pomóc, może ma jakiś pomysł, Na jednym z osiedli od 3 dni pod balkonem śpi ten piesek:( U nas dzisiaj bardzo pada, kto się zlitował i otworzył klatkę Quote
Tola Posted October 13, 2020 Author Posted October 13, 2020 A to młoda sunia, niewielka, całe życie na łańcuchu; karmiona raz na parę dni, sika przy próbie dotknięcia; przeszła przez piekło w ciągu swojego krótkiego życia. W rzeczywistości wyglada gorzej. Właścicielka zgodziła się oddać suczkę, UG pokryje koszt sterylizacji. Tylko co dalej, gdzie ją zabrać:(:( Wiem, ze jest pokazywana na FB, na razie nic się sie zadziało:( Quote
elficzkowa Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 16 minut temu, Tola napisał: Kolejne psie tragedie, może ktoś może pomóc, może ma jakiś pomysł, Na jednym z osiedli od 3 dni pod balkonem śpi ten piesek:( U nas dzisiaj bardzo pada, kto się zlitował i otworzył klatkę Tolu, czy ten piesek jest duży ? Ile może mieć lat ? Wygląda na zdjęciu na małego ale zdjęcia czasami przekłamują. Quote
Nadziejka Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 6 minut temu, Tola napisał: A to młoda sunia, niewielka, całe życie na łańcuchu; karmiona raz na parę dni, sika przy próbie dotknięcia; przeszła przez piekło w ciągu swojego krótkiego życia. W rzeczywistości wyglada gorzej. Właścicielka zgodziła się oddać suczkę, UG pokryje koszt sterylizacji. Tylko co dalej, gdzie ją zabrać:(:( Wiem, ze jest pokazywana na FB, na razie nic się sie zadziało:( matko ziemio nasza ..ilez cieprienia ilez koszmarnosci dla malej istotki to sie nie miesci juz nie miesci w naszych sercach Toluniu szukaj prosze szukaj wklejaj gdzie sie da wolanie o pomoc o matuniu kochana malenka piekna iskiereczka marzenie modlitwe wielka mam co dnia co noc aby wszystkie potowory ludzkie smieci- znikneli ze swiata na zawsze ale wszytko gorzej coraz .... Quote
Tola Posted October 13, 2020 Author Posted October 13, 2020 1 minutę temu, elficzkowa napisał: Tolu, czy ten piesek jest duży ? Ile może mieć lat ? Wygląda na zdjęciu na małego ale zdjęcia czasami przekłamują. Sunia? Pani, która dzwoniła mówi, ze do kolan... Quote
elficzkowa Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 Przed chwilą, Tola napisał: Sunia? Pani, która dzwoniła mówi, ze do kolan... Chodziło mi o pieska ale już doczytałam, że to pekińczyk. Mogę mu zaoferować DT jeśli się zgodzisz. 2 1 Quote
Bogusik Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 Rozmowy trwają.....Może uda się nam temu pekinkowi pomóc. 1 Quote
Poker Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 A co z sunią? Aż mi się słabo zrobiło. Babsztyl cholerny, żeby ją piekło pochłonęło. Gdzie znaleźć miejsce? Pokryję pierwszy miesiąc pobytu. 1 Quote
Bogusik Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 28 minut temu, elficzkowa napisał: Chodziło mi o pieska ale już doczytałam, że to pekińczyk. Mogę mu zaoferować DT jeśli się zgodzisz. Piszę pw :) Quote
Bogusik Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 Wszystko jakimś cudem ogarnięte i pekinek wraz z TZ Martuni jest w drodze do elficzkowa :) W wolnej chwili dziewczyny napiszą o tym więcej. 2 Quote
Poker Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 Ekspresowa akcja z pekinkiem. Ładnemu łatwiej żyć. A co z sunią? 1 Quote
Nadziejka Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 Modlimy z calej duszy o iskiereczke sunieczke biedunie nad biedunie w sercu calem Quote
Bogusik Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 8 minut temu, Poker napisał: Ekspresowa akcja z pekinkiem. Ładnemu łatwiej żyć. A co z sunią? Nie wiem co z sunią...:( My bierzemy do Murki sunie,które będą miały prawdo podobnie jutro sterylkę i pieska z dredami.Pekinek ładny ale już czwartą noc z rzędu miał spędzić pod balkonem i to w ulewę. Nikogo biedak nie poruszył a jedynie jedna pani zadzwoniła do fundacji i problem z głowy... 1 Quote
elficzkowa Posted October 13, 2020 Posted October 13, 2020 Pekinek poczuł się jak u siebie . Zwiedził cały dom, poprzytulał się, wskoczył na łóżko i śpi jak żaba :) 8 2 Quote
Tyśka) Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Wspaniale, że już zabezpieczony <3 Lepiej trafić nie mógł :) I tak sobie myślę... może ten pekinek komuś uciekł albo został skradziony i wywieziony? Może warto poszukać właściciela? Quote
Tyśka) Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 11 godzin temu, Tola napisał: Wiem, ze jest pokazywana na FB, na razie nic się sie zadziało:( Mogę poprosić o link? Mogłabym ją poudostępniać, jestem na kilku lubelskich grupach pomocowych i kilku ogólnopolskich. Niestety nie spotkałam jej na FB (ale też ostatnio mniej śledzę FB). Quote
Jaaga Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 11 godzin temu, Tola napisał: Słyszałam o suni i zagladam. Bardzo biedna. Udało się coś dla niej zorganizować? Ten ciężki łańcuch, to nie życie tylko nędzna wegetacja :( Quote
elficzkowa Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 36 minut temu, Tyśka) napisał: Wspaniale, że już zabezpieczony <3 Lepiej trafić nie mógł :) I tak sobie myślę... może ten pekinek komuś uciekł albo został skradziony i wywieziony? Może warto poszukać właściciela? Tysia, wstawisz kilka zdjęć pekinka, wyśle Ci na telefon. Roboczo nazwałam go Miki. Quote
Tyśka) Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 2 minuty temu, elficzkowa napisał: Tysia, wstawisz kilka zdjęć pekinka, wyśle Ci na telefon. Roboczo nazwałam go Miki. Wstawię :) Quote
Tyśka) Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 :) Ciekawe jak elficzkowa na niego woła? 3 2 Quote
elik Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Ciekawe jak elficzkowa na niego woła? Cytat Roboczo nazwałam go Miki. Quote
Poker Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 15 minut temu, Poker napisał: Jak pekinek Anuli. A sunia? Wiem ,że trudno uzyskać lokum ,ale może ..... Quote
elik Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 1 minutę temu, Poker napisał: A sunia? Wiem ,że trudno uzyskać lokum ,ale może ..... No właśnie. Taka bidusia :( Quote
Recommended Posts