Onaa Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Rita60, dziękuję za zaproszenie. Dobrze byłoby na pierwszej stronie umieścić aktualne info ile i jakie są te psy w potrzebie. Bo na początku to były chyba tylko te dwa biedaczki małe. Quote
Tymonka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Dogo07 napisał(a):Rita60, dziękuję za zaproszenie. Dobrze byłoby na pierwszej stronie umieścić aktualne info ile i jakie są te psy w potrzebie. Bo na początku to były chyba tylko te dwa biedaczki małe. Tak i tu dla mnie zaczyna się tworzyć dzikie stado , w ciągu nie całych 3 miesięcy przybyło 3-4 psy , wszystkie dzikawe . Quote
elik Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='Jaaga']Ocelot, chyba jednak trzeba je brać na raty, nie czekać na wspólne zabranie, bo to raczej nierealne, a psów przybywa. Mysle, że najlepiej gdyby zabrać obie sunie, a dla większych na spokojnie coś szukać... Masz całkowitą rację. Zabranie równocześnie całej piątki jest nierealne. Najpilniejsze są teraz sunie, bo wkrótce może być dwa razy tyle psiaków bezdomnych, potrzebujących pomocy. Deklaruję 50 zł na sterylizację, tylko proszę o nr konta do wpłaty na PW, gdy już będzie umówiona sterylka. [quote name='Jaaga']...Finansowo też nie do przeskoczenia z takimi deklaracjami, jak są.... Myślę, że bazarek, a nawet kilka bardzo by się przydały. Czy jest banerek do tego wątku ? Jeśli nie, to zamówię. Quote
KatiKorej Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Anja2201 napisał(a):Tak i tu dla mnie zaczyna się tworzyć dzikie stado , w ciągu nie całych 3 miesięcy przybyło 3-4 psy , wszystkie dzikawe . Może być też tak, ze owczarek ma dom, ale wyczuł cieczkę i siedzi na dworcu. Czarny tam musiał sie pojawić niedawno, bo jeszcze nie zdziczał. Quote
kaja555 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 jak sunie zostaną zabrane do DT to wtedy jeżeli któryś ma dom to do niego wróci Quote
Poker Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ktoś mnie tu zaprosił , mimo wyraźnego podpisu :mad:, ale tym razem jeszcze podaruję, a potem będzie wyrok za recydywę.:eviltong: O pieniądze można poprosić soemę ze skarpety sterylkowej. DT niestety mam zajęte.Mogę dołożyć jednorazowo 50 zł. Quote
zachary Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Czekam na hasło co wymyśliłyście z sunieczkami i pomogę finansowo, bo inaczej nie mogę.Mam sześć zwierzaków i większość to starsze, wymagające opieki wet., więc pieniądze wypływają....a o innych podopiecznych nie wspomnę.Jak widzę, ile zwierzaków teraz ludzie wyrzucają, bez względu na wiek, bo i szczeniaki, dorosłe i staruszki, to zastanawiam się.....po jakiego groma ostatnio zrobiłam sobie u optyka nowe okulary?.....Chyba po to, aby mnie serce mocniej bolało.......Bo odmawiam sobie prawie wszystkiego.....a i tak tego co widzę, nie "przerobię"..... Quote
pumcia02 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 jestem i ja. Niestety od wczoraj sama mam szczeniaka pod opieką Quote
paulinken Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ciocie, za dużo stron do ogarnięcia, jestem w pracy. Może mi ktoś streścić? Może u yumanji byłoby miejsce, ona ma, że tak powiem, "konkurencyjne" ceny. Quote
rita60 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Poker napisał(a):Ktoś mnie tu zaprosił , mimo wyraźnego podpisu :mad:, ale tym razem jeszcze podaruję, a potem będzie wyrok za recydywę.:eviltong: O pieniądze można poprosić soemę ze skarpety sterylkowej. DT niestety mam zajęte.Mogę dołożyć jednorazowo 50 zł. To ja:oops:nie doczytałam podpisu/wybacz ciotce,ale wzrok już nie taki/:evil_lol: Quote
kaja555 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 spoko, my tu już wszystkie po trochu ślepe, a psiaki muszą wyjść na prostą :) Quote
ocelot Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Oj nie zabierzemy calej, bo nie ma gdzie. Zresztą to 6 chyba. W hoteliku u Wiosny i u Lilki brak miejsc. Quote
ocelot Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Dzisiaj schronisko próbowało wyłapać suczki, ale chyba je wystraszyli tylko. Na stacji biała tylko i bary - On-ek sąsiadów obok dworca. Jeszcze na resztę na dworcu czeka Katkorej, Ania2201 i Bartek. My z Managuą i Mariuszem wróciliśmy. Objechaliśmy dworzec ze wszystkich stron, reszty brak. Quote
supergoga Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Może tej ciężarnej można jeszcze zrobic aborcyjną sterylkę. Wiem że są przeciwnicy, ale kolejne szczeniaki, jeśli urodzi gdzieś w bunkrze - to kanał. Moglibysmy jako Fundacja pokryc koszt 1 sterylki - tylko nie mamy na dzisiaj gdzie zabrać. Rozmawiamy z tymczasami - może cos się znajdzie. Nie doczytałam, czy te sunie małe są dziekie czy doludne. Quote
ocelot Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 supergoga napisał(a):Może tej ciężarnej można jeszcze zrobic aborcyjną sterylkę. Wiem że są przeciwnicy, ale kolejne szczeniaki, jeśli urodzi gdzieś w bunkrze - to kanał. Moglibysmy jako Fundacja pokryc koszt 1 sterylki - tylko nie mamy na dzisiaj gdzie zabrać. Rozmawiamy z tymczasami - może cos się znajdzie. Nie doczytałam, czy te sunie małe są dziekie czy doludne. dziekujemy. One własnie dzikawe są. Biała bardziej, czarna mniej dzika Ale już zaczynają do nas podchodzić, biała dzisiaj Ani dała się pogłaskać Quote
Tymonka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 No więc zacznę od początku , biała jest coraz śmielsza , da się złapać na innego psa na bank , pogłaskałam ją właśnie przy innym psie , dokładnie głaskałam Barego (owczarka z sąsiedztwa ) i wtedy ona podeszła z rozmachanym ogonkiem i dała się smyrnąć pod brodą , później na mnie nakrzyczała :D Czarna dotarła po 3 godzinach w towarzystwie czarnego dziadka , dużego kaukaza i teriera , jest dużo śmielsza , miałam nawet przez chwilę wrażenie , że szuka u nas ratunku , ale chyba nie o to chodziło . Chwilę grozy przeżyliśmy jak czarny dziadek za wszelką cenę chciał pod jadącym pociągiem przejść i nie pytajcie jak , ale zrobił to :D Dzisiaj psiaków bezdomnych ( Barego nie liczę choć i jemu pomoc potrzebna bo ma łapę w tragicznym stanie ) 5 , licząc kaukaza , miał obroże więc pewności , że bezdomny jest nie ma . Quote
KatiKorej Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 A ja dodam, że kiedy byliśmy bliscy złapania czarnej suni pi**** pan motorniczy :angryy:przegonił wszystkie psy przez pół dworca. Nasze 3h na dworcu i próby oswojenia poszły na marne przez jednego kretyna. Quote
Tymonka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 KatiKorej napisał(a):A ja dodam, że kiedy byliśmy bliscy złapania czarnej suni pi**** pan motorniczy :angryy:przegonił wszystkie psy przez pół dworca. Nasze 3h na dworcu i próby oswojenia poszły na marne przez jednego kretyna. Aleśmy z Asią nagadały debilowi , (może przesadziłyśmy ) od idiotów bezmózgich itp :evil_lol::evil_lol:. Quote
Eva Chabros Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 "Aleśmy z Asią nagadały debilowi , (może przesadziłyśmy ) od idiotów bezmózgich itp :evil_lol::evil_lol:. " ......niema co żałować motorniczego , pewnie zrobił to nie pierwszy raz skoro tam pracuje i nie reaguje na krzywdę bezdomnych psiaków to nie należy do tych "zwierzolubnych", śledzę ,obserwuję i udostępniam wątek psiaczków ,ale pomóc nie mogę trzymam kciuki ,aby udało się je złapac i znależć domki:):) Quote
Poker Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Może trzeba pracownikom powiedzieć ,że będziecie łapać psy i żeby nie przeszkadzali. Quote
kaja555 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 tak, koniecznie powiedzieć, żeby nie płoszyli psów, bo wtedy ich nie złapiecie, a przecież na pewno im zależy żeby psy znikły Quote
elik Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Czu ktoś na tym wątku panuje nad deklaracjami ? Ja naliczyłam się ich już trzy. Nikt nie próbuje tego podliczać, a może warto. Brak reakcji na deklaracje może być zniechęcający, a kasy potrzeba tu multum - teraz na sterylki, a potem na hotelowanie. Quote
Jaaga Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 No i chyba na transport. Ocelot, daj znać, która sunia ma do mojej mamy przyjechać i czy sobota byłaby aktualna, skoro sunie dadzą się złapać. Andrzej w sobotę ma wolny dzień i może jechac do samego Tomaszowa, a już póxniej nie wiem, czy da radę choćby do Częstochowy, bo czekamy co bedzie z jego pracą. Potrzebne byłyby pieniądze równiez na karmę dla suni, która ma trafić do mamy. Potem na jej odrobaczenie, szczepienie. Pisałaś gdzies, że jest biedronkowa, ale u mojej mamy to nie przejdzie. Sunia miałaby jeść z Dunią. Dunia jest na płatnym tymczasie i dostaje dobrą karmę + kurczaka z ryżem. Przecież tamta suczka nie dostanie trocin w misce, bo i tak będzie chciała wyjadac Duni. U mamy tymczasy są trakowane na równi z jej psami i jedzą to samo. Chyba i tak warto kupić jej lepszą karmę, bo będzie w domu, niż ładować np. 250-300 zł mies. za miejsce w hotelowym kojcu. Myslę, że to za duzo psów do ogarnięcia na jednym wątku. Trzeba byłoby je podzielić wg tego, gdzie jakie trafią. Przecież nie da się potem ogarnąc, co się bedzie działo z kazdym z nich w nowym miejscu, ludzie się pogubią. Nikt nie połapie się w deklaracjach na jakiego psa i na co. Może na dzień dzisiejszy załozyć osobne np. suni, która ma do mamy trafić, terierowi czy białej? Wtedy są też większe szanse na deklaracje, bo moze sobie ktos upatrzył akurat konkretnego. Trzeba uporządkować kwestie sterylek. Jesli jedną zasponsoruje supergoga z fundacją, to do drugiej jest 50 % zwrotu ze skarbonki sterylkowej i ktoś wczesniej deklarował 50 zł na ten cel. To juz byłoby prawie zapłaconel. Quote
Recommended Posts