Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='karoluch']Tak jak pisałam na początku wątku, mogę zadeklarować grosik dla psiaków - na razie tylko 10zł, po wakacjach może będę mogła wspomagać ich większą kwotą.[/QUOTE]
dziękujemy:)

[B]DEKLARACJE STAŁE:[/B]
karoluch - 10 zł,

• Replies 798
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy Karolinko za pomoc. Chcemy psiaki jak najszybciej z tego miejsca zabrać. Jest tam dla nich zbyt niebezpiecznie.Niestety, bez stałych deklaracji nie mamy szansy by psiaki gdzieś umieścić. Nie mamy żadnego bezpłatnego DT.
Prosimy o wsparcie wszystkich,którym leży na sercu los piesków.

Posted

[quote name='ocelot']Nie ma co tu myśleć o kasie.
Pomyslmy może jak wspolnymi siłami je złapać?[/QUOTE]
wg mnie to teraz nie kasa, tylko złapanie psów, jak pisze ocelot, jest wazniejsze.

Posted

Aniu a w schronie nie mają klatki łapki nie ??

Przy okazji :

Błagam o pomoc : odebrana w trybie interwencji skrajnie wyczerpana suka , chyba dogo canario (nie znam się , aż tak )

[url]http://www.dogomania.pl/threads/210779-Dogo-canario-skrajnie-wyczerpana-suka-jad%C5%82a-ramy-okienne-.-Pilna-pomoc-potrzebna?p=17213707#post17213707[/url]

Posted

[quote name='anovip1']Dziękujemy Karolinko za pomoc. Chcemy psiaki jak najszybciej z tego miejsca zabrać. Jest tam dla nich zbyt niebezpiecznie.Niestety, bez stałych deklaracji nie mamy szansy by psiaki gdzieś umieścić. Nie mamy żadnego bezpłatnego DT.
Prosimy o wsparcie wszystkich,którym leży na sercu los piesków.[/QUOTE]

Po raz drugi to wpisuję - bo zauważyłem to na FB:

"Na FB zauważyłem wpis z przed 20 godz. - " [URL="http://www.facebook.com/profile.php?id=100001204747652"]Teresa Prokopek-Stepniak[/URL] Zabiorę pieski 605 434 164 ale mieszkam w Jaworze k/Legnicy.Czy ktoś przewiózłby je? Nie mam samochodu." - to może być jakaś szansa dla nich... "

dotyczyło ICH!

Posted

W środę ciemniejszy piesek latał sobie po okolicy dworca, koło przystanków i budek z jedzeniem. Kręcił się tez trochę koło jakiegoś żula. Jego jest łatwo złapać, problem tylko z tym białym.

Posted

[quote name='Eva Chabros']Teresa Prokopek-Stepniak Zabiorę pieski 605 434 164 ale mieszkam w Jaworze k/Legnicy.Czy ktoś przewiózłby je? Nie mam samochodu.
Czy ktoś z forumowiczów zauważył ten wpis ?

Cioteczki, może trzeba poważnie wziąć pod uwagę dt oferowane na fb.
Trzeba byłoby sprawdzić ten domek, z Legnicy jest ketunia i ew. zbierać na transport.
Chyba, że jest inna koncepcja pomocy psiakom.

Posted

Pieski mają szansę na miejsce w hoteliku.Niestety, jak widać zainteresowanie ich losem nie jest zbyt duże.Bez stałych deklaracji nie ma szansy ,by im pomóc.Jak na razie karoluch zaoferowała miesięczną wpłatę 10zł., za co bardzo dziękujemy :Rose:
Jednak jest to zbyt mało, by pieski zabrać.
Ktoś na wątku napisa,ł że najważniejsze by je zabrać. Zgadzam się w pełni, ale jednocześnie pytam ,co dalej?
Pieskom potrzebna jest pomoc na cito i takie "gdybanie" przed komputerem nic w ich sytuacji nie zmieni.
Jeśli ich los kogoś chwyta za serce ,prosimy o pomoc.

Posted

[quote name='Eva Chabros']Teresa Prokopek-Stepniak Zabiorę pieski 605 434 164 ale mieszkam w Jaworze k/Legnicy.Czy ktoś przewiózłby je? Nie mam samochodu.
Czy ktoś z forumowiczów zauważył ten wpis ?

A czy ktoś po prostu zadzwoniłby do Teresy i zapytał czy to nie przypadkiem DS oferuje? Też widziałam ten wpis na FB, a ponieważ tam nie było żadnej odpowiedzi weszłam na wątek... a tutaj podobnie - pomimo co najmniej czterech wpisów z tą wiadomością jakoś nikt się tym do tej pory nie zainteresował...

Posted

Świete slowa!
A i poprzednio było powiedziane, ze jak bedą złapane, pojada do schroniska i wtedy bedziemy im szukać dt.
Ja po 15 sierpnia, o ile mi się coś nie trafi z ulicy, mam wolne miejsce dla małej suni w bdt.

Posted

Z tego co wiem od anovip to dt i chęć szukania psiaczkom domów w Niemczech.

Słuchajcie co z tego, że ja zadzwonię, jak nie mam psiaków w garści? I co mam się umówić na transport? z datą na kiedy? Mam szukać tegoż transportu na kiedy jak psów nie mam?

Ja jestem bezradna i od początku tego wątku piszę o tym. Ja nawet nie mam jak oswajać tych psiaków, zwyczajnie nie mam czasu ani możliwości.
Nikt z Tomaszowa nie garnie się do pomocy to co mam zrobić?

Prosiłam interweniujcie w schronisku, też telefonów nie było.

Posted

czytałam gdzieś na jakimś wątku, że jeśli nie udaje się złapać psa, to można skorzystać z usług "odławiacza". Z tego co zrozumiałam, to odstrzeliwuje psa środkiem usypiającym. Jeśli chcecie, to mogę podjechać do schroniska i zapytać czy coś o tym wiedzą.
Czekanie w nieskończoność na nie wiadomo co, to skazanie tych psów na pewną śmierć.

Posted

winter7 napisał(a):
czytałam gdzieś na jakimś wątku, że jeśli nie udaje się złapać psa, to można skorzystać z usług "odławiacza". Z tego co zrozumiałam, to odstrzeliwuje psa środkiem usypiającym. Jeśli chcecie, to mogę podjechać do schroniska i zapytać czy coś o tym wiedzą.
Czekanie w nieskończoność na nie wiadomo co, to skazanie tych psów na pewną śmierć.

Spędziłysmy dzisiaj z psami 2 godz.
psy są do złapania, ale są trzy.
Trzeci ma ranę na głowie, jest wiekszy w typie terriera. Zdjęć brak.

Problem jest taki, że w schronisku kompletnie nie ma ich gdzie umieścić w tej chwili. Potrzebny nam jest DT, albo hotel, ale jakby kasy na rzeczony brak.
Bardzo Was proszę szukajcie deklaracji i miejsca dla 3 psów. Może 4, bo podobno kręci się jeszcze czarny z przetraconą łapką.
Biała sunia jest na 100 % w ciąży.
W tej chwili odwołane są nawet sterylizacje w schronisku, nie ma gdzie umieszczać psów po zabiegach. Siedzą nawet w małych klatkach.

Podejmiemy się łapania za tydz. w weeken, pracownicy schroniska nam pomogą. Przyjadą w kilku tylko musimy miec miejsce i transport.