Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ocelot napisał(a):
Przydałby się może nam banerek? Umie ktoś zrobić?

Biedne te psiaczki i jeszcze będą szczeniaki... Ehhh
Ale jak je złapać Cioteczki?

Napisałam o banerek, pewnie zaniedługo będzie :)

• Replies 798
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy czarna malutka nie ma cieczki... przejeżdżałam dzisiaj koło dworca przebiegała przez jezdnię, za nią owczarek i drugi mniejszy psiak.
Ona jest malutka jak jamnik miniatura...

Posted

To może ją do mamy, a po cieczce na sterylkę aborcyjną. Zamęczą ją takie duze psy, jakby któryś dorwał, to jeszcze krwotoku dostanie.

Ocelot, sama zadecyduj. Gdyby biała miała przyjechać, to musiałabym umówić sterylkę aborcyjną. Jesli psiaki nie są pod opieką TOZ-u, to zgłoś ją szybciutko na wątek sterylkowy. Aborcje są poza kolejnością. Nasz chirurg zrobiłby bez problemu.
Niestety, nie ma u mamy miejsca na dwie i trzeba wybierać.

Terier średniak odpada, bo Duni zbliża się operacja oka. Zresztą większego psa atakowałyby cały czas yorki mojej mamy. Mniejsze tolerują bez problemu.
Gdyby Roksi lub Sonia znalazły dom, to mogłabym wziąć jedną. Jedzie Ila, ale to nie zmienia sytuacji, bo po sterylce i tak do kojca suka nie może iść, więc to któraś domowa tymczasowiczka musiałaby zwolnic miejsce.

Posted

Lili8522 napisał(a):
Biedne te psiaczki i jeszcze będą szczeniaki... Ehhh
Ale jak je złapać Cioteczki?

Napisałam o banerek, pewnie zaniedługo będzie :)

Jakoś je złapiemy, nie mamy miejsca dla całej trójki ani kasy.
Dziekujemy za banerek.

Posted

Jaaga napisał(a):
To może ją do mamy, a po cieczce na sterylkę aborcyjną. Zamęczą ją takie duze psy, jakby któryś dorwał, to jeszcze krwotoku dostanie.

Ocelot, sama zadecyduj. Gdyby biała miała przyjechać, to musiałabym umówić sterylkę aborcyjną. Jesli psiaki nie są pod opieką TOZ-u, to zgłoś ją szybciutko na wątek sterylkowy. Aborcje są poza kolejnością. Nasz chirurg zrobiłby bez problemu.
Niestety, nie ma u mamy miejsca na dwie i trzeba wybierać.

Terier średniak odpada, bo Duni zbliża się operacja oka. Zresztą większego psa atakowałyby cały czas yorki mojej mamy. Mniejsze tolerują bez problemu.
Gdyby Roksi lub Sonia znalazły dom, to mogłabym wziąć jedną. Jedzie Ila, ale to nie zmienia sytuacji, bo po sterylce i tak do kojca suka nie może iść, więc to któraś domowa tymczasowiczka musiałaby zwolnic miejsce.

Jaaga to czarnulka myslę lepsza do Twojej mamy, jest bardziej ufna i mniejsza od białej.
Natomiast zabrać musimy je wszystkie naraz, biała wyje jak czarnej nie ma.
Czekam na potwierdzenie czy mamy hotel dla dwóch psiaków.

Posted

Straszna cisz na tym wątku. Pewnie jak dojdzie do tragedii to gromy spadną na nasze głowy...
Czy musi zginąć któryś psiak, albo któryś zostać okaleczony, żeby psiaki mogły liczyć na pomoc?

Posted

Witaj ocelot :) - ile tych psiaczków w końcu jest ? Z tego co widzę dwa mogłyby pójść do malagos, jeden do mamy Jaagi. Do samej Jaagi też jakiś chyba mógłby iść ... płatny dom tymczasowy u mrowy też się oferował.

Problem tkwi w odłowieniu tej psiej gromadki, która niebezpiecznie się powiększa :shake:

Gdzie są wszyscy z Twojej okolicy - sporo ich na dogo, a na tym wątku praktycznie jesteś sama ... nikt z daleka nie pomoże w łapaniu, niestety :p

Posted

malagos, to może a razie obie sunie poszłyby do mojej mamy, a potem po 11 sierpnia jedna do Ciebie?
Livka, do mnie żaden pies nie może przyjechać, bo nie mam warunków. Jedynie kojec, a i to krótko, bo mąż stara się o prace za granicą i jak wyjedzie, to psów już nie mogę mieć, bo nie poradzę sobie sama.

Cioteczki, trzeba będzie zbierać na karmę dla suni u mojej mamy. DT bezpłatny, tylko pies musi mieć jedzenie i ew. weta opłaconego.

Posted

Jaaga napisał(a):
malagos, to może a razie obie sunie poszłyby do mojej mamy, a potem po 11 sierpnia jedna do Ciebie?
Livka, do mnie żaden pies nie może przyjechać, bo nie mam warunków. Jedynie kojec, a i to krótko, bo mąż stara się o prace za granicą i jak wyjedzie, to psów już nie mogę mieć, bo nie poradzę sobie sama.

Cioteczki, trzeba będzie zbierać na karmę dla suni u mojej mamy. DT bezpłatny, tylko pies musi mieć jedzenie i ew. weta opłaconego.

Ok., ok :lol: - głownie chodziło mi o to, że miejsce dla psin znalazłoby się tylko nie ma ich kto złapać. Na początku były dwa, a teraz już chyba cztery czy pięć ... i jeszcze ta sunia w ciąży :shake:
Przydałaby się tam jakaś zwarta ekipa - sama ocelot nic nie wskóra :shake: ludzie przecież są wakacje - nikt nie ma czasu z młodych dogomaniaków ...

Posted

Ocelot ma prace, dom i dzieci, więc nic dziwnego, ze nie wyrabia. Moze naprawdę osoby z Tomaszowa zebrałyby się jednego dnia i spróbowały.
Livka, po prostu wyjaśniam, bo inaczej z chęcią pomogłabym. Tylko, jesli bedziemy musieli szukać jakiego domu do wynajecia, to nikt na takie stado nie zgodzi się.

Ocelot, nie potrafię z naszych banerków wejść na wątek Fila. Też tak masz, sprawdź proszę.

Posted

To szukamy miejsca dla teriera.

Oj dziewczyny ja naprawdę czasowo nie wyrabiam, teraz 4 dzieci u mnie, a w pracy dwie praktykantki.

My je z Anką jakoś złapiemy tak myślę.

Posted

Jaaga napisał(a):
Ocelot ma prace, dom i dzieci, więc nic dziwnego, ze nie wyrabia. Moze naprawdę osoby z Tomaszowa zebrałyby się jednego dnia i spróbowały.
Livka, po prostu wyjaśniam, bo inaczej z chęcią pomogłabym. Tylko, jesli bedziemy musieli szukać jakiego domu do wynajecia, to nikt na takie stado nie zgodzi się.

Ocelot, nie potrafię z naszych banerków wejść na wątek Fila. Też tak masz, sprawdź proszę.

Tez nie mogę wejść do Fila...

Nie mogę znaleźć linku do skarpety sterylkowej.

Posted

nika28 napisał(a):
A są zdjęcia terierka ?

Mam je dostać dzisiaj.

Karmę na początek dla dziewczyn będę mieć. Kiepska bo biedronkowa, ale darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby.
Martwi mnie terier bardzo. On chodzi za dziewczynkami krok krok i samego go tam nie możemy zostawić.

Posted

Livka napisał(a):
Witaj ocelot :) - ile tych psiaczków w końcu jest ? Z tego co widzę dwa mogłyby pójść do malagos, jeden do mamy Jaagi. Do samej Jaagi też jakiś chyba mógłby iść ... płatny dom tymczasowy u mrowy też się oferował.

Problem tkwi w odłowieniu tej psiej gromadki, która niebezpiecznie się powiększa :shake:

Gdzie są wszyscy z Twojej okolicy - sporo ich na dogo, a na tym wątku praktycznie jesteś sama ... nikt z daleka nie pomoże w łapaniu, niestety :p

Ach witaj:)

No kiepsko z umieszczeniem chłopaka jest, jakoś samczyków nikt nie chce:(

Czwartego nie widziałam, ale podobno się kręcił czarny z przetrąconą łapką i duży owczarkowaty

Posted

Dziewczyny ja mówię od razu, że nie zostawię teriera samego na dworcu. On się uczy od dziewczyn sztuki przetrwania. Bez nich sobie nie poradzi.
One tam żyją od kwietnia on od kilku dni.

Posted

Dziewczyny jestem z FB z wyd ,mam tel do pani która chce zabrac oba psiaczki z dworca te które były od początku ,bo ja myślałam ,ze sa dwa....tel podam na pw . i jest tez osoba chętna do pomocy w transporcie .
Proszę o odp .

Posted

kasiek. napisał(a):
Dziewczyny jestem z FB z wyd ,mam tel do pani która chce zabrac oba psiaczki z dworca te które były od początku ,bo ja myślałam ,ze sa dwa....tel podam na pw . i jest tez osoba chętna do pomocy w transporcie .
Proszę o odp .

Kasiek spytaj się pani o teriera błagam, dzisiaj powinny być jego zdjęcia, wrzuć też na wątek na FB.
Sunie mają jakiś plan awaryjny