Lili8522 Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 ocelot napisał(a):Przydałby się może nam banerek? Umie ktoś zrobić? Biedne te psiaczki i jeszcze będą szczeniaki... Ehhh Ale jak je złapać Cioteczki? Napisałam o banerek, pewnie zaniedługo będzie :) Quote
ocelot Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Nie wiem czy czarna malutka nie ma cieczki... przejeżdżałam dzisiaj koło dworca przebiegała przez jezdnię, za nią owczarek i drugi mniejszy psiak. Ona jest malutka jak jamnik miniatura... Quote
Jaaga Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 To może ją do mamy, a po cieczce na sterylkę aborcyjną. Zamęczą ją takie duze psy, jakby któryś dorwał, to jeszcze krwotoku dostanie. Ocelot, sama zadecyduj. Gdyby biała miała przyjechać, to musiałabym umówić sterylkę aborcyjną. Jesli psiaki nie są pod opieką TOZ-u, to zgłoś ją szybciutko na wątek sterylkowy. Aborcje są poza kolejnością. Nasz chirurg zrobiłby bez problemu. Niestety, nie ma u mamy miejsca na dwie i trzeba wybierać. Terier średniak odpada, bo Duni zbliża się operacja oka. Zresztą większego psa atakowałyby cały czas yorki mojej mamy. Mniejsze tolerują bez problemu. Gdyby Roksi lub Sonia znalazły dom, to mogłabym wziąć jedną. Jedzie Ila, ale to nie zmienia sytuacji, bo po sterylce i tak do kojca suka nie może iść, więc to któraś domowa tymczasowiczka musiałaby zwolnic miejsce. Quote
ocelot Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Lili8522 napisał(a):Biedne te psiaczki i jeszcze będą szczeniaki... Ehhh Ale jak je złapać Cioteczki? Napisałam o banerek, pewnie zaniedługo będzie :) Jakoś je złapiemy, nie mamy miejsca dla całej trójki ani kasy. Dziekujemy za banerek. Quote
ocelot Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Jaaga napisał(a):To może ją do mamy, a po cieczce na sterylkę aborcyjną. Zamęczą ją takie duze psy, jakby któryś dorwał, to jeszcze krwotoku dostanie. Ocelot, sama zadecyduj. Gdyby biała miała przyjechać, to musiałabym umówić sterylkę aborcyjną. Jesli psiaki nie są pod opieką TOZ-u, to zgłoś ją szybciutko na wątek sterylkowy. Aborcje są poza kolejnością. Nasz chirurg zrobiłby bez problemu. Niestety, nie ma u mamy miejsca na dwie i trzeba wybierać. Terier średniak odpada, bo Duni zbliża się operacja oka. Zresztą większego psa atakowałyby cały czas yorki mojej mamy. Mniejsze tolerują bez problemu. Gdyby Roksi lub Sonia znalazły dom, to mogłabym wziąć jedną. Jedzie Ila, ale to nie zmienia sytuacji, bo po sterylce i tak do kojca suka nie może iść, więc to któraś domowa tymczasowiczka musiałaby zwolnic miejsce. Jaaga to czarnulka myslę lepsza do Twojej mamy, jest bardziej ufna i mniejsza od białej. Natomiast zabrać musimy je wszystkie naraz, biała wyje jak czarnej nie ma. Czekam na potwierdzenie czy mamy hotel dla dwóch psiaków. Quote
ocelot Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Straszna cisz na tym wątku. Pewnie jak dojdzie do tragedii to gromy spadną na nasze głowy... Czy musi zginąć któryś psiak, albo któryś zostać okaleczony, żeby psiaki mogły liczyć na pomoc? Quote
malagos Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Żeby ktoś ofiarował opiekę do 11 sierpnia, to ja potem moge wziąć, nawet obie, do siebie na bdt. Quote
Livka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Witaj ocelot :) - ile tych psiaczków w końcu jest ? Z tego co widzę dwa mogłyby pójść do malagos, jeden do mamy Jaagi. Do samej Jaagi też jakiś chyba mógłby iść ... płatny dom tymczasowy u mrowy też się oferował. Problem tkwi w odłowieniu tej psiej gromadki, która niebezpiecznie się powiększa :shake: Gdzie są wszyscy z Twojej okolicy - sporo ich na dogo, a na tym wątku praktycznie jesteś sama ... nikt z daleka nie pomoże w łapaniu, niestety :p Quote
Jaaga Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 malagos, to może a razie obie sunie poszłyby do mojej mamy, a potem po 11 sierpnia jedna do Ciebie? Livka, do mnie żaden pies nie może przyjechać, bo nie mam warunków. Jedynie kojec, a i to krótko, bo mąż stara się o prace za granicą i jak wyjedzie, to psów już nie mogę mieć, bo nie poradzę sobie sama. Cioteczki, trzeba będzie zbierać na karmę dla suni u mojej mamy. DT bezpłatny, tylko pies musi mieć jedzenie i ew. weta opłaconego. Quote
malagos Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Jaaga, tak było by dobrze - do mnie tylko z dojazdem kłopot, 100 km za Warszawę. ale poza tym poradzimy sobie :) Quote
Jaaga Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Do Warszawy może Figu pomogłaby transportowo. Ocelot, co ze sterylką aborcyjną? Wstawicie fotki teriera? Quote
Livka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Jaaga napisał(a):malagos, to może a razie obie sunie poszłyby do mojej mamy, a potem po 11 sierpnia jedna do Ciebie? Livka, do mnie żaden pies nie może przyjechać, bo nie mam warunków. Jedynie kojec, a i to krótko, bo mąż stara się o prace za granicą i jak wyjedzie, to psów już nie mogę mieć, bo nie poradzę sobie sama. Cioteczki, trzeba będzie zbierać na karmę dla suni u mojej mamy. DT bezpłatny, tylko pies musi mieć jedzenie i ew. weta opłaconego. Ok., ok :lol: - głownie chodziło mi o to, że miejsce dla psin znalazłoby się tylko nie ma ich kto złapać. Na początku były dwa, a teraz już chyba cztery czy pięć ... i jeszcze ta sunia w ciąży :shake: Przydałaby się tam jakaś zwarta ekipa - sama ocelot nic nie wskóra :shake: ludzie przecież są wakacje - nikt nie ma czasu z młodych dogomaniaków ... Quote
Jaaga Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ocelot ma prace, dom i dzieci, więc nic dziwnego, ze nie wyrabia. Moze naprawdę osoby z Tomaszowa zebrałyby się jednego dnia i spróbowały. Livka, po prostu wyjaśniam, bo inaczej z chęcią pomogłabym. Tylko, jesli bedziemy musieli szukać jakiego domu do wynajecia, to nikt na takie stado nie zgodzi się. Ocelot, nie potrafię z naszych banerków wejść na wątek Fila. Też tak masz, sprawdź proszę. Quote
ocelot Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 To szukamy miejsca dla teriera. Oj dziewczyny ja naprawdę czasowo nie wyrabiam, teraz 4 dzieci u mnie, a w pracy dwie praktykantki. My je z Anką jakoś złapiemy tak myślę. Quote
ocelot Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Jaaga napisał(a):Ocelot ma prace, dom i dzieci, więc nic dziwnego, ze nie wyrabia. Moze naprawdę osoby z Tomaszowa zebrałyby się jednego dnia i spróbowały. Livka, po prostu wyjaśniam, bo inaczej z chęcią pomogłabym. Tylko, jesli bedziemy musieli szukać jakiego domu do wynajecia, to nikt na takie stado nie zgodzi się. Ocelot, nie potrafię z naszych banerków wejść na wątek Fila. Też tak masz, sprawdź proszę. Tez nie mogę wejść do Fila... Nie mogę znaleźć linku do skarpety sterylkowej. Quote
malagos Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Od terierków jest rita60, moze pomoze?........... Quote
ocelot Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 nika28 napisał(a):A są zdjęcia terierka ? Mam je dostać dzisiaj. Karmę na początek dla dziewczyn będę mieć. Kiepska bo biedronkowa, ale darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby. Martwi mnie terier bardzo. On chodzi za dziewczynkami krok krok i samego go tam nie możemy zostawić. Quote
ocelot Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Livka napisał(a):Witaj ocelot :) - ile tych psiaczków w końcu jest ? Z tego co widzę dwa mogłyby pójść do malagos, jeden do mamy Jaagi. Do samej Jaagi też jakiś chyba mógłby iść ... płatny dom tymczasowy u mrowy też się oferował. Problem tkwi w odłowieniu tej psiej gromadki, która niebezpiecznie się powiększa :shake: Gdzie są wszyscy z Twojej okolicy - sporo ich na dogo, a na tym wątku praktycznie jesteś sama ... nikt z daleka nie pomoże w łapaniu, niestety :p Ach witaj:) No kiepsko z umieszczeniem chłopaka jest, jakoś samczyków nikt nie chce:( Czwartego nie widziałam, ale podobno się kręcił czarny z przetrąconą łapką i duży owczarkowaty Quote
ocelot Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Dziewczyny ja mówię od razu, że nie zostawię teriera samego na dworcu. On się uczy od dziewczyn sztuki przetrwania. Bez nich sobie nie poradzi. One tam żyją od kwietnia on od kilku dni. Quote
kasiek. Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Dziewczyny jestem z FB z wyd ,mam tel do pani która chce zabrac oba psiaczki z dworca te które były od początku ,bo ja myślałam ,ze sa dwa....tel podam na pw . i jest tez osoba chętna do pomocy w transporcie . Proszę o odp . Quote
ocelot Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 kasiek. napisał(a):Dziewczyny jestem z FB z wyd ,mam tel do pani która chce zabrac oba psiaczki z dworca te które były od początku ,bo ja myślałam ,ze sa dwa....tel podam na pw . i jest tez osoba chętna do pomocy w transporcie . Proszę o odp . Kasiek spytaj się pani o teriera błagam, dzisiaj powinny być jego zdjęcia, wrzuć też na wątek na FB. Sunie mają jakiś plan awaryjny Quote
Recommended Posts