ocelot Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 [quote name='Eva Chabros']Teresa Prokopek-Stepniak Zabiorę pieski 605 434 164 ale mieszkam w Jaworze k/Legnicy.Czy ktoś przewiózłby je? Nie mam samochodu. Czy ktoś z forumowiczów zauważył ten wpis ? Miejsca Pani już nie ma. Ale będzie pamiętać o naszych psiakach. Quote
ocelot Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Szukam dla psiaków hotelu. Dla dwóch prawie hotel mam, ale chcemy umieścić trzy. natomiast deklaracji mam 10 zł. To trochę mało. Quote
malagos Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Borówka16 napisał(a):Ciocie, jeśli opracujecie taktykę jak je złapać to wstępnie oferuję DT dla białaska. Tylko tak... On musi tolerować inne psy - mój prywatny Lucek. Tylko jest mały problem...mnie w dniach 10 lipiec-1 sierpień nie ma w Łodzi, więc chyba teraz w sumie nie ma sensu, żebym go brała i sądzę, że nawet do tego czasu nie da się ich złapać. Rozważcie więc proszę moją ofertę ew. po moim powrocie (o ile nic nieplanowanego mi na DT nie wskoczy). Borówka oferuje dt dla białaska (białej), ale chyba po 1 sierpnia. Czy wiadomo, czy wśród psiaków sa też inne sunie? Quote
Tymonka Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Zapraszam serdecznie na bazarki Zabawki i nie tylko dla psiaków z dworca http://www.dogomania.pl/threads/211274-Dzieciowe-zabawki-dla-psik%C3%B3w-z-dworca-do-30.07-do-godziny-20-00?p=17266527#post17266527 I Książki , poradniki , kurs angielskiego dla Ciapka i Alty (oba od lat na łańcuchach , Ciapuś potrzebuje kasy na wizytę wet , ma chorą skórę ) http://www.dogomania.pl/threads/211266-Ksi%C4%85%C5%BCki-poradniki-gry-i-kurs-angielskieg-ESKK-dla-Alty-i-Ciapka-do-20.07-22-00-! Oraz Kawa i herbata dla zagłodzonej suni CC http://www.dogomania.pl/threads/210957-Kawa-i-herbata-dla-Kory-i-Fionki-do-17.07-do-godziny-22-00 Quote
ocelot Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 malagos napisał(a):Borówka oferuje dt dla białaska (białej), ale chyba po 1 sierpnia. Czy wiadomo, czy wśród psiaków sa też inne sunie? Wydaje nam się, ze druga ciemna malizna to też sunia. Nie mamy pewności bo ani jednej ani drugiej nie dotykałysmy, ani nie oglądałyśmy. Trzeci to psiak bo widać, natomiast malcom kudełki zasłaniają klejnoty. Biała sunia podobno jak czarna wypuszcza się sama gdzieś dalej bardzo wyje. Quote
ocelot Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 DEKLARACJE STAŁE: karoluch - 10 zł, Małgosia - 50 zł. RAZEM - 60 zł. Koszt hotelu za dwa psiaki zdaje się 300 zł. Gdyby borówka zabrała białą sunie to mamy miejsce, ale czy to darmowy DT i musimy wysterylizować białą na cito, czarna jeśli sunia też = się koszty. Terriera wykastrować ale to mniej pilne. Quote
Tymonka Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 Aniu a czy my wogóle patrzyłyśmy czy terier to chłopak ?? Quote
ocelot Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Anja2201 napisał(a):Aniu a czy my wogóle patrzyłyśmy czy terier to chłopak ?? Ja zerkałam:)I wydaje mi się, że chlopak:) Quote
Tymonka Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 A jedziemy do nich dzisiaj ?? ja mogę na godzinkę wyskoczyć ? Tylko teraz najlepiej . Quote
ocelot Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Anja2201 napisał(a):A jedziemy do nich dzisiaj ?? ja mogę na godzinkę wyskoczyć ? Tylko teraz najlepiej . Nie dam rady dzisiaj. Quote
ocelot Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Małgosia ma dzisiaj do nich podjechać z jedzeniem. Quote
Nadziejka Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 :painting:witajcie ciotenki , poczytalam wszystko , bieduski ech bieduski :shake: dobrze ze maja was , karmicielki :thumbs::thumbs:trzymam mocniutko za zlapanie psipsiaczkow , wszystkich trzech , moze i czterech serc wystraszonych biedniusich! Quote
ocelot Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 psiaki nakarmione, nie były dzisiaj szczególnie głodne, woda zostawiona. Terrier oprócz tego że ma ranę na głowie, to zaczyna mu ropieć oko. Bardzo brzydko to wygląda. Pies, bo to pies jest do zabrania na już zanim nie zdziczeje. dzisiaj będą jego zdjęcia Quote
Jaaga Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Przeczytałam cały wątek. Ocelot, może zamiast Psotki przyjechalaby któraś do mojej mamy? Zresztą jesli Psotka przyjechałaby, to na jej miejsce w schronie może pewnie trafić któryś z tych. Próbował ktoś zbliżyć się do psów ze swoim psem? Czasem tak szybciej udaje się złapać. Strzał (jeden) palmerem u nas kosztuje 500 zł. Oczywiście nie wiadomo, czy się trafi. Wątpie, czy schronisko lub UM pokryją takie koszty. Nie macie chyba co rozważać DS dla białej, skoro jest w ciąży. trzeba jak najszybciej ją zlapać i wysterylizować. Spróbujcie poprosić kogoś z otoczenia dworca o pomoc w złapaniu. Tych osób, o których psy wiedzą, że są im obojętne, mniej się bedą bały, niż Was. Trzeba pamiętac, że jeśli akcja z pracownikami schroniska się nie uda, to psy po niej bedą o wiele bardziej nieufne. Ostatnio wystraszonego sznaucerka Pysia złapałam na ringówkę. Goniłam go kilka km, zanim wpadłam na pomysł wyciągnięcia z auta naszej maltanki. Podszedł do niej, a wtedy zarzuciłam mu ringówke na szyję. Czy coś wiadomo z tym szkielecikiem? Ocelot, jakby cos to jest miejsce dla najbardziej potrzebującego małego psa. Tylko sterylizacja/kastracja konieczne. Może samego teriera złapiecie najpierw, zanim nabierze nawyków maluchów? Quote
Tymonka Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Ja byłam wczoraj wieczorem u psów , mamy malutki sukces , 1. psy na mój widok zerwały się z torów i z rozmachanymi ogonkami w moją stronę przybiegły , 2. maluch ciemniejszy dał dotknąć swojego noska , duży terierowaty dał się spokojnie wygłaskać i wyprzytulać , białej suki nie było , dziś też postaram się tam dotrzeć , najwyżej mnie TZ w końcu zatłucze za to jeżdżenie w te i z powrotem , a kawałek drogi mam , no ale nic tak mnie ta wczorajsza radość psiaków na mój widok zmotywowała , że nie odpuszczę :) Mi się wydaje , z doświadczenia , że biała to jest taka chciała bym ale się boję , miałąm ostatnio identyczny przypadek w lesie i jak raz mi się udało psiaka wygłaskać na siłę to cały strach zniknął , tu może być to samo , jak zobaczy , że to fajne i przyjemne to się przestanie tego bać . Quote
Hotel KADIF Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 anovip1 napisał(a): Jeśli ich los kogoś chwyta za serce ,prosimy o pomoc. Mnie chwyta! Deklaruję 10 zł opłaty stałej od sierpnia. Poproszę o dane do przelewu na pw. Przykro mi, że tylko tyle mogę.... :oops: Quote
malagos Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 ale nie widziałas, czy ten mały ciemny to facet, czy baba? no kurcze, gdyby nie to, ze planuję wyjazd na wakacje z córką od przyszłego tygodnia, wziełabym tę białą do siebie na sterylkę, ale kiszka, mężowi nie mogę zostawić całego zwierzyńcza na głowie plus tymczasowicza, obiecałam.......... Quote
ocelot Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Jaaga to może to białe? Bo na pewno sunia. Tyle, że wyje bez czarnego. Albo czarne, bo grzeczniejsze i mniejsze, ale pewności do płci brak. Wtedy dwa do hotelu.... Malagos kiedy wracasz z wakacji? Quote
Jaaga Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Mamie obojętne, byle małe, do innych towarzyskie i wykastrowane/wysterylizowane. Nie wiem tylko, czy uda się nazbierac na hotel. Może lepiej zabrac je szybko do schronu i wyciąć suczki? Boję się, zeby nie było tak, że zanim nazbiera się na hotelik, to któregoś pociąg zabije. Quote
ocelot Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Jaaga napisał(a):Mamie obojętne, byle małe, do innych towarzyskie i wykastrowane/wysterylizowane. Nie wiem tylko, czy uda się nazbierac na hotel. Może lepiej zabrac je szybko do schronu i wyciąć suczki? Boję się, zeby nie było tak, że zanim nazbiera się na hotelik, to któregoś pociąg zabije. Schron ich nie weźmie. Też tak chciałyśmy. W schronisku sterylki odwołane, nie ma gdzie kłaść suczek po zabiegach. Hmmmm one towarzyskie raczej do psów. Terrier towarzyski, ale on tak do kolana sięga. Quote
ocelot Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Przydałby się może nam banerek? Umie ktoś zrobić? Quote
Recommended Posts