Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
59 minut temu, Sowa napisał:

kły nie starte, ale w kolorze ciemnego brązu - to nie kamień, tylko świadectwo ubóstwa pokarmowego w pierwszych latach. 

Sowo, przeogromnie się cieszę i całym sercem popieram Twoją decyzję :*). I Ty i Tito, znaleźliście siebie nawzajem. Bądźcie szczęśliwi jak najdłużej :) 

Zacytowałam Ciebie wyżej, bo wreszcie się dowiedziałam, czemu moja Bliss w momencie adopcji, miała brązowe zęby.... Przy dobrej karmie, po jakimś czasie, kolor zębów, zrobił się normalny. Ona wtedy miała 2-4 lata. 

Posted

bd10014a607f5975med.jpg

Sowo jak dobrze jak dobrze Was widziec 
Z calej duszy pozdrawiam sciskam za wszystko wspolne 
Niechaj moc bedzie z Wami
Piesiunio przecudny malenki i uroczy niezwykle ❤️    ❤️

Posted
10 godzin temu, Sowa napisał:

... Nie wiem, jak długo pożyje - może jeszcze pół roku nawet...

10 godzin temu, Sowa napisał:

Ja też - będę musiała trzy razy dziennie wychodzić na spacer bodaj na 15 minut za każdym razem, on więcej nie da rady.

Fajnie, że masz z kim pogadać  :)   Ale czemu zakładasz, że tak krótko pożyje? 12 lat to jeszcze dla małego pieska nie koniec życia.

• Upvote 1
Posted
11 godzin temu, Sowa napisał:

Mam dla Was niespodziankę - jeszcze jeden staruszek opuścił schronisko w Zamościu. To Tito - można go znaleźć na facebookowej stronie schronu. Fotki i informacje dawniejsze, trafił tam pod koniec ub. r. znaleziony. Wg mnie ma ok, 12 lat, jest maleńki - gabaryt  yorka, ale szorstkiego yorka. Ktoś go musiał wywalić - zna dom, schody, windę, nie boi się mieszkania ani ulicy ani jazdy samochodem. Nie wiem, jak długo pożyje - może jeszcze pół roku nawet. Nie zakładam mu osobnego wątku,bo to nie tymczasowicz, ale u mnie już właścicielski. Zawarłam umowę ze znajomą, że w razie, gdyby pies mnie przeżył - ona go przejmie.

WSPA-NIA-LE!!! Dziękuję :) 

Kawał serca mi skradł ten staruszek-maluszek. 

Po przeczytaniu tej wiadomości śmiałam się (jak to stwierdził mąż) jak Bolek i Lolek po udanej akcji :))))) 

Posted
12 godzin temu, elik napisał:

Ale czemu zakładasz, że tak krótko pożyje? 12 lat to jeszcze dla małego pieska nie koniec życia.

Ludzie rzadko wyrzucają młode, zdrowe, piękne i bezproblemowe psy; częściej stare i chore...

Posted
41 minut temu, Sowa napisał:

Ludzie rzadko wyrzucają młode, zdrowe, piękne i bezproblemowe psy; częściej stare i chore...

Teraz będzie miał miłość, opiekę, dobre jedzenie i leki, kiedy będzie potrzeba. Jego życie zmieniło się nieporównywalnie z tym co było dotychczas, więc może nabrać ochoty na dalsze życie. 

Posted
45 minut temu, Poker napisał:

Jak się sprawuje Tito? Wyciągnął pańcię na spacerek ?

Jest inteligentnym psem - komunikuje się spojrzeniem. Uczy się zostawania w domu i reagowania na przywołania.  Na spacerze uczy się okolicy domu i stawania przed jezdnią,  w planie cztery wyjścia dla fizjologii, dwa spacery po 20 minut, pierwszy taki długi już był, wyjścia dla fizjologii w nocy były co trzy godziny, w dzień co cztery. Myślę, że w nocy wytrzyma 6 godzin, w dzień 5. 

Jest bardzo fotogeniczny, Jeśli dojdzie fotka do Konfirm, proszę o zamieszczenie

• Like 1
Posted

Jak Panie chcecie w przyszlości coś o nim, to proszę Poker o założenie wątku pt Tito z Zamościa. Tylko nie wiem w którym dziale najlepiej, a poza tym ja jestem nieudolna komputerowo. Za to Tito miał dziś dwie lekcje ze mną pt "pozwalam się badać" i jedna lekcje potem ze znajomą, zaproszona w tym celu. Wytrzymał delikatne oględziny pyszczka, odsuwanie fafli, badanie łap.

• Like 4
Posted

Dawno nie korzystałam z fotosika, a on się w międzyczasie bardzo zmienił. Jak wklejam link, można zobaczyć wszystkie moje zdjęcia, ale próbuję to zmienić. 

Tito prześliczny :) 

Posted
1 godzinę temu, Sowa napisał:

Jak Panie chcecie w przyszlości coś o nim, to proszę Poker o założenie wątku pt Tito z Zamościa. Tylko nie wiem w którym dziale najlepiej, a poza tym ja jestem nieudolna komputerowo. Za to Tito miał dziś dwie lekcje ze mną pt "pozwalam się badać" i jedna lekcje potem ze znajomą, zaproszona w tym celu. Wytrzymał delikatne oględziny pyszczka, odsuwanie fafli, badanie łap.

Zakładaj, Sowo! Z ogromną radością, będziemy śledzić wspólną historię Tita i Ciebie. I z pewnością, dużo się od Ciebie przy okazji, dowiemy o psach. Ja jak już rozgryzłam wstawianie zdjęć z telefonu na dogo, to mogę pomóc w umieszczaniu zdjęć, a i inne bardziej kumate ode mnie dogomaniaczki, też nie odmówią pomocy :) 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Wciąż uśmiecham się od ucha na myśl o szczęściu TITO :)

=========

Tymczasem w Zamościu pokazali nowe staruszki :((( Mam nadzieję, że ktoś ich wypatrzy.

Olaf

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba, pies i na świeżym powietrzuMoże być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba, pies i na świeżym powietrzu

Feliks :(
Może być zdjęciem przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu Może być zdjęciem przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu

Posted
21 godzin temu, Tyśka) napisał:

=========

Tymczasem w Zamościu pokazali nowe staruszki :((( Mam nadzieję, że ktoś ich wypatrzy.

Olaf

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba, pies i na świeżym powietrzuMoże być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba, pies i na świeżym powietrzu

Może być zdjęciem przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu Może być zdjęciem przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu

Oby i tym staruszkom tak sie poszczęściło !

Kubunio też się uśmiecha - przed słoneczkiem chowa się w cieniu i życzy kolegom, żeby i oni szybko schronisko opuścili <3

IMG-20210509-WA0006_resize_81.jpg

zamojszczaki dwa :)

IMG-20210509-WA0005_resize_69.jpg

• Like 6
Posted
Dnia 9.05.2021 o 10:52, Tyśka) napisał:

=========

Olaf

Matko moja :( :( :( serce pęka :( :(

Jak tak można ???  Dokąd zmierza ludzkość ??? Jakim trzeba być człowiekiem, żeby na starość skazać bezbronne stworzenie na taki los :( :( :(