Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pamiętacie Rubika, którego w Zamościu znalazła dogomaniacka Rubik i poprosiła mnie o pomoc? Kocurek był w złym stanie, konieczna była amputacja ogonka.

Po prawie 3 miesięcznym pobycie w lecznicy kocurek zamieszkał w Warszawie.

Wczoraj rozmawiałam z pańcią Rubika, wszystko jest dobrze, jest ogromnym przytulakiem. Od czasu do czasu powracają problemy z popuszczaniem moczu, ale to wynik tego urazu.

IMG-20210505-WA0000.jpg

IMG-20210505-WA0001.jpg

IMG-20210521-WA0008.jpg

• Like 4
  • Upvote 1
Posted

Od Ewy z Ostatniej Szansy dostałam informację, że własny dom ma Diavola:)

Mam filmiki, muszę komuś wysłać, bo nie potrafię wstawić.

image.jpeg.306cdbfecc7a7a33be953e78b8ed0ce1.jpeg

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
10 minut temu, Tola napisał:

Pamiętacie Rubika, którego w Zamościu znalazła dogomaniacka Rubik i poprosiła mnie o pomoc? Kocurek był w złym stanie, konieczna była amputacja ogonka. Po prawie 3 miesięcznym pobycie w lecznicy kocurek zamieszkał w Warszawie.

Wczoraj rozmawiałam z pańcią Rubika, wszystko jest dobrze, jest ogromnym przytulakiem. Od czasu do czasu powracają problemy z popuszczaniem moczu, ale to wynik tego urazu.

IMG-20210505-WA0000.jpg

IMG-20210505-WA0001.jpg

IMG-20210521-WA0008.jpg

Rubisia stokroc pamietam i pozdrawiam ogromnie ogromnie  cale Rubiczkowo                                                                                     

• Like 1
Posted
5 minut temu, Tola napisał:

Od Ewy z Ostatniej Szansy dostałam informację, że własny dom ma Diavola:)

Mam filmiki, muszę komuś wysłać, bo nie potrafię wstawić.

image.jpeg.306cdbfecc7a7a33be953e78b8ed0ce1.jpeg

Jakze sie raduje serce Tolu

Niechaj ma najnajnajlepsiej w swiatuniu celam maluczka krusztenka                                                                                  

Posted
7 minut temu, Nadziejka napisał:

Rubisia stokroc pamietam i pozdrawiam ogromnie ogromnie  cale Rubiczkowo                                                                                     

Tak, organizowałyście wtedy z Rubik tutaj na dogo bazarki dla Rubika.

Posted
Dnia 18.05.2021 o 18:03, Mazowszanka13 napisał:

Zakończyłam bazarek, który zrobiłam dla Szczęśliwej Jedenastki.

https://www.dogomania.com/forum/topic/353392-rozliczony-bazarek-spożyw

Dzięki szczodrości kupujących udało się zebrać 530 zł.

Zaglądałam na wątki Szczęśliwców. Wszystkie psy są na plusie, jedne większym , inne na mniejszym. Nie mam pomysłu jak to rozdzielić. Wpłacę na konto ZEA, a Wy podpowiedzcie co dalej.

Szczęśliwa Jedenastka:

1. Adin
  2. Lucjusz
  3. Nela
  4. Cynka
  5. Papi
  6. Bonus
  7. Franek Uszko
  8. Suvi
  9. Runo
  10. Makary
  11. Lumi

W swoich domach są już 4 psóy: Adin, Lucjusz, Nela, Cynka.

Reszta, czyli 7 psów, tak jak napisała Mazowszanka,  jest na większym lub mniejszym plusie z różnymi deklaracjami stałymi. 

Do podziału jest 530 zł - czy jest jakaś propozycja podziału tych pieniędzy?

Posted
12 godzin temu, Tola napisał:

Szczęśliwa Jedenastka:

1. Adin
  2. Lucjusz
  3. Nela
  4. Cynka
  5. Papi
  6. Bonus
  7. Franek Uszko
  8. Suvi
  9. Runo
  10. Makary
  11. Lumi

Reszta, czyli 7 psów, tak jak napisała Mazowszanka,  jest na większym lub mniejszym plusie z różnymi deklaracjami stałymi. 

,,najbiedniejsze,,  są Papinek,  Runus i Bonusek... Mało deklaracji stałych mają . U Papi  i Runo po ok. 200 zl na koncie... 

Posted
Dnia 22.05.2021 o 22:13, Tola napisał:

Szczęśliwa Jedenastka:

1. Adin
  2. Lucjusz
  3. Nela
  4. Cynka
  5. Papi
  6. Bonus
  7. Franek Uszko
  8. Suvi
  9. Runo
  10. Makary
  11. Lumi

Trudno podzielić te pieniądze, bo każdy z psów ich potrzebuje, albo będzie potrzebował, bo ze względu na stan adopcja może być trudna...

Nie chciałabym nikogo skrzywdzić.

Mazowszanka zrobiła bazarek na 11 psów, 4 z nich ma już własne domy.

Z pozostałych 7 najmniej na koncie ma Papik (czekają go badania) i Runo (przed nim operacja usunięcia guzka). Pomyślałam, że może im damy po 100 zł, a pozostałe 330 zł podzielić na resztę psów, czyli każdy dostanie po 66 zł.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 27.05.2021 o 21:12, Tola napisał:

Trudno podzielić te pieniądze, bo każdy z psów ich potrzebuje, albo będzie potrzebował, bo ze względu na stan adopcja może być trudna...

Nie chciałabym nikogo skrzywdzić.

Mazowszanka zrobiła bazarek na 11 psów, 4 z nich ma już własne domy.

Z pozostałych 7 najmniej na koncie ma Papik (czekają go badania) i Runo (przed nim operacja usunięcia guzka). Pomyślałam, że może im damy po 100 zł, a pozostałe 330 zł podzielić na resztę psów, czyli każdy dostanie po 66 zł.

Rozmawiałam z Zagrodowy PP - ponieważ Lumi wyjeżdża we wtorek do DT do Wiosna, a na razie jest zabezpieczona, Mika zrzeka się części z bazarku, która przypadła suni na rzecz psów, które mają trudniejsza sytuację.

Myślę, że w kolejce jest Bonusik...

100 zł - Papi

100 zł - Bonus

76 zł - Franek Uszko

76 zł  - Suvi

100 zł  - Runo

76 zł  - Makary

Posted
Dnia 29.05.2021 o 22:05, elik napisał:

Na konto Fundacji zrobiłam przelew 95,00 zł z bazarku. Jak dotrą to bardzo proszę o potwierdzenie na bazarku.

Wątek

Jak tylko dostanę wydruk - potwierdzę.

Pięknie dziękuję kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0069.gif

• Like 1
Posted

Na prośbę konfirm umieszczam nazwy leków, które ma do oddania, może jakiś bezdomniak potrzebuje? Wrzucę jeszcze na wątek do Murki i do kikou...                                             

1. Gabapentin Teva 100 mg - 92 szt
2. Dermipred 20 mg 33 tab
3. Eutyrox N 200 3 cale op po 50 tab + 3 tab.
4. Vetmedin 10 mg - 90 tab.
5. Polfilin prolongatum 1 op = 20 tab + 11 tab ( jak Agapurin) 

• Like 1
Posted
Dnia 31.05.2021 o 22:07, Tola napisał:

Na prośbę konfirm umieszczam nazwy leków, które ma do oddania, może jakiś bezdomniak potrzebuje? Wrzucę jeszcze na wątek do Murki i do kikou...                                             

1. Gabapentin Teva 100 mg - 92 szt
2. Dermipred 20 mg 33 tab
3. Eutyrox N 200 3 cale op po 50 tab + 3 tab.
4. Vetmedin 10 mg - 90 tab.
5. Polfilin prolongatum 1 op = 20 tab + 11 tab ( jak Agapurin) 

Przekazałam już limonce80 nr konfirm, leki przydadzą się innym potrzebującym psom.

23 godziny temu, Aska7 napisał:

Gdyby jakieś adopcje z Zamościa się szykowały, to ja jestem w Polsce do 27.06. i chętnie do tego czasu pojadę : )

Bardzo bym chciała, aby jakieś psy opuściły schronisko i na pewno skorzystamy z Twojej pomocy.

Na razie jest miejsce u szafirki dla niedużych psów, a takich jak na razie w schronisku niewiele.

Posted

Wczoraj byłam w schronisku, ale zdjęć mam niewiele - trafiłam na sprzątanie boksów, więc na wybiegu było niewiele psów, w większości te duże i stare:(

A może tylko te zostały:(