Jump to content
Dogomania

Dramat - Laszczyny - Podkarpacie - potrzebne wsparcie w akcji ratunkowej chorych psów

Recommended Posts

Posted

.......A to Polska właśnie....prymitywizm, brak nie tylko wiedzy ale i elementarnej wrażliwości! No cóż, nie jest to budujące...Jaki wójt, takie środowisko ludzi, którymi rządzi i które go wybrało....Aż trudno uwierzyć, że w XXI wieku, w naszym kraju ludzi traktujących zwierzęta udomowione z należytym szacunkiem, troską i chociażby sympatią jest zdecydowanie mniej niż bezdusznych i okrutnych....

• Replies 680
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

siedzę i łzy kapią na klawiaturę.... Zofia.Sasza to było naprawdę mocne... podpięte zdjęcia pod tekst... ehhh
:roll:
jasna cholera.. czy to możliwe, ze istnieją TACY lekarze weterynarii???
TO TRZEBA NAGŁOŚNIĆ!!! Jak jakiś tam burak z koziej Wólki może podważyć decyzję prokuratora??? JAK??? JAK mógł pozwolić zostać tam tym 4 psiakom :placz:
To się w głowie nie mieści :shake:

te biedne psiaki.... miały nadzieje, ze ich cierpienie się skończy... a ten rudasek.... czy wyobrażacie sobie co musiał czuć kiedy ten pacan wyciągał go z tego samochodu ??? :placz: nie nie mogę nawet o tym myśleć....

Nienawidzę tego kraju tych rządów i tych ludzi, którzy zamiast serca mają kamień...

Posted

Asior powiedziała wszystko...
jak ma być lepiej, jak urzędnicy i "lekarze" nie mają więcej rozumu i świadomości niż takie zbieraczki?
Płakać się chce jak myślę o tych psach które tam zostały, bo były "ZA MAŁO CHORE"...

Posted

Nie wiem jak możecie pisać tak niestworzone rzeczy o kobiecie której nie znacie. Pochodzę z tej miejscowości i wiem, że oddawała prawie całą swoją rentę, aby te psy wykarmić.

Posted

To po co je zbierala i glodzila w skandalicznych warunkach......a moze Pan LeBronJames to ten okropny wojt....co skazal na smierc 4 psy.....
(przepraszam za brak polskich znakow ale cos mi klawiatura sie popsula)

Posted

[quote name='LeBronJames']Nie wiem jak możecie pisać tak niestworzone rzeczy o kobiecie której nie znacie. Pochodzę z tej miejscowości i wiem, że oddawała prawie całą swoją rentę, aby te psy wykarmić.[/QUOTE]
tia.. efekty widać jak na dłoni... WIESZ CO?? WALI NAS TO CZY ONA ODDAWAŁA RENTĘ NA TO BY JE WYKARMIĆ>> TROCHĘ NIE UDOLNIE JEJ TO SZŁO!!! A jedzenie to nie wszystko.... :roll: uważasz, ze ten psiak z wyłysieniami na plecach miał istny raj tam w ciemnicy??? A ten drugi białas???
To kuźwa chcą dzieci matkom odbierać jak nie będą miały wystarczających zarobków, zeby je utrzymać a tej babie która więzi je na łańcuchach nie można odebrać tych psów?? TOŻ TO PARANOJA!!!!!!!

Posted

[quote name='LeBronJames']Nie wiem jak możecie pisać tak niestworzone rzeczy o kobiecie której nie znacie. Pochodzę z tej miejscowości i wiem, że oddawała prawie całą swoją rentę, aby te psy wykarmić.[/QUOTE]

o, mamy kogoś z Laszczyn........Nie zdziwiłabym się, gdyby to był ktoś z najbliższego otoczenia gminy.
Szukać, szperać co piszą. Proszę spojrzec na zdjęcia tych chorych psów, możemy dołożyć jeszcze więcej.
A może sugerujesz że te psy powinny wrocić do p.Stasi ?

Posted

matko jedyna.....chyba na łańcuchy tą kasę wydawała.....chyba zostaniesz zaraz zahukany(a)
Z rozmów z innymi z Waszej miejscowości wynika, że cała wies o tym wiedziała, wręcz proszono tych co mają broń mysliwska , żeby powystrzelali te wyjące z głodu szkielety poprzywiązywane na mrozie pod domem tej kobiety
Wstydziłabym sie tu wypisywac takie dyrdymały, wyobraź sobie cierpienie tych zwierząt które zgotowała im ich kochana opiekunka, wyobrażasz sobie jak to jest mieć kleszcze w odbycie, dziurę w głowie, palącą z zakażenie skóre, długie miesiące, może lata wciąz , non stop, spróbuj to sobie wyobrazić, jak to jest kiedy przez kilka dni masz język zdretwiały jak kołek bo Twoja kochająca opiekunka zapomniała Ci nalać wody, jak to jest stać na 20 stopniowym mrozie prawie łysym.....kiedy wreszcie ludzie zaczną sobie zdawać sprawę , że zwierzęta odczuwaja wszystko tak samo jak ludzie, a ludzie winni są im opiekę i zapewnienie podstawowych potrzeb, juz o pogłaskaniu nie będe wspominac, bo w tej waszej miejscowości to chyba abstrakcja ( trudne słowo )

Posted

Mówi gagata:
LeBronJames.....nie denerwun sie, pani Stasia zaraz uzupełni braki..Przejdzie sie po wsi, troche psów zgarnie i znów w gminie bedziecie miec od niejspokój.... No, chyba że znowu przyjedziemy...

Posted

typowe.. najlepiej jak by miały otwarte rany i robale chodziły by po nich, nie.. wtedy byście się zatkali?? A tak to trzeba sobie poużywać na "głupich miłośnikach zwierząt"... co?? Przecież to tylko psy... dobrze, zę pani stasia nie postanowiła zbierać dzieci do kolekcji.. czy i wtedy pozwolili byście na jej hobby?????? :angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

[quote name='LeBronJames']Obejrzałem i mogę stwierdzić, że tylko ten jeden biały pies był chory i powinien znaleźć się u weterynarza. A co do reszty psów to nie zauważyłem jakiegoś zaniedbania.[/QUOTE]

No cóż, w końcu to portal dogomanii, nie zaś gabinet okulistyczny, więc nic nie potrafimy na to Panu poradzić...

Często, gdy na dogo pojawia się jakaś akcja przeciwko rażącej patologii, zaraz odzywają się trolle. Myślę, że nie warto ich karmić...

Posted

[quote name='LeBronJames']Ja jestem spokojny i wcale się nie denerwuję. Byliście tam trzy,cztery razy lub oglądaliście zdjęcia i zaraz stwierdzacie, że psy były katowane.[/QUOTE] A Pan to widział częściej?:crazyeye:
To znaczy, że jest Pan współwinny łamaniu praw zwierząt, drogi Panie. Może spotkamy się w sądzie, kto wie ;)

Posted

Mieszkam w tej miejscowości tyle lat i jeszcze nie słyszałem, aby ktoś skarżył się na p. Stanisławę. Z tego co słyszałem to mieszkańcy naszej wsi podczas tej waszej niesamowitej akcji stali po jej stronie, a nie po waszej.

Posted

[quote name='LeBronJames']Mieszkam w tej miejscowości tyle lat i jeszcze nie słyszałem, aby ktoś skarżył się na p. Stanisławę. Z tego co słyszałem to mieszkańcy naszej wsi podczas tej waszej niesamowitej akcji stali po jej stronie, a nie po waszej.[/QUOTE]

A to chyba i do laryngologa trzeba będzie się przejśc, bo ja nie mieszkam w tej miejscowości a miałam okazję z kilkoma osobami od Was rozmawiać i słyszałam, że miały podobne zdanie do naszego, wręcz sie cieszyły , że sie od niej psy zabiera...no pomijając tą rozwrzeszczną panią pod wpływem alkoholu, która wpadła z zadymą pod koniec akcji, tylko, że ją rzeczywiście trudno było zrozumieć....

Posted

Fakty są takie a nie inne - te zwierzęta miały / a niektóre jeszcze mają/ tam obóz koncentracyjny. Jeśli to co tam miało i ma miejsce nie jest znęcaniem się nad zwierzętami to co nim jest?????? Ubocze ma rację - nie ma co dyskutować z ludźmi "widzącymi inaczej" bo tylko i siebie i ich nakręcamy:shake:

Posted

Lomatko, odzyskałam moznośc pisania !!!

LeBronJames, a wiesz? Rzeczywiscie u pani Stasi był taki jeden miejscowy pan chyba z gminy, co to mówił,że w Laszczynach to wystarczy sie iprzejśc po wsi i wszystkie psy pozabierac, bo wody nie mają....Nie uwierzyłam człowiekowi, bo bycie najlepszą gminą na Podkarpaciu w końcu do czegos zobowiazuje ale chyba sie pomyliłam....Dręczenie zwierząt to nie tylko katowanie.... Sam nie pij wody przez calą dobe, to może to pojmiesz....

Posted

[quote name='LeBronJames']Mieszkam w tej miejscowości tyle lat i jeszcze nie słyszałem, aby ktoś skarżył się na p. Stanisławę. Z tego co słyszałem to mieszkańcy naszej wsi podczas tej waszej niesamowitej akcji stali po jej stronie, a nie po waszej.

No tak... Tym akurat szczycić się nie powinieneś, bo to dulszczyzna w najczystszej postaci, tak charakterystyczna dla małych zamkniętych społeczności. Nic nie widzą nic nie słyszą, ale kiedy pojawia się tzw "obcy" własną piersią będą bronić krajana niczym niepodległości, nie patrząc na krzywdy i na prawdę. Smutne to...

Wiesz najbardziej smuci mnie, że takich Laszczyn w Polsce jest więcej, z mieszkańcami tracącymi słuch i wzrok na krzywdę za ścianą lub za płotem. Zawsze też znajdą się tam LeBronJamesowie, którzy chcą za wszelką cenę wypłynąć i zadymić. Ręce opadają...

Posted

[quote name='LeBronJames']Ta pani nie była pod wpływem alkocholu, ponieważ dała się zbadać alkomatem przez policjanta. Więc niech pani głupot nie piszę. Tylko jednego nie mogę pojąć dlaczego mnie obrażacie tymi głupimi dopiskami np. żebym się wybrał do okulisty czy też do laryngologa. Ja was nie obrażam, a mógłbym.
Nie wiem jak działał ten alkomat ale na filmie niezle sie prezentuje, komentarze jej sasiadek tez słychac...cos o alkoholu było zdecydowanie....Cóż, widac taka gmina...A swoja drogą, to ona powinna miec chyba jakąś sprawe karną? Utrudnianie wykow\nywania obowiązków słuzbowych czy jakos tak...

Zofia.Sasza, piękne, ogromne dzieki za chwilowa goscinę na koncie..

Posted

Weszłam i zamurowało mnie.
Brak słów po prostu... same niecenzuralne się cisną na usta.

Nie warto dyskutować z wyznawcą jedynej-słusznej-opinii. Dla niego to co pisze, jest prawdą.
Dla nas jest gówno prawdą i jego pisanina nic tu nie zmieni.
Jakiekolwiek argumenty są tu z góry skazane na odbicie się od wielkiego muru głuchoty, ślepoty i zadziwiającej wprost impregnacji umysłu na rzeczywoistość...