Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Martuś, bardzo współczuję, przytulam:(.

Wiem, że serce Ci pęka:(

A Ty Tosieńko bądż  szczęśliwa z TM, jak spotkasz moją Tolkę to powiedz, że bardzo tęsknię.

Posted
3 godziny temu, kado napisał:

Dzisiaj za Tęczowy Most pobiegła nasza Tosia. Nam została tylko rozpacz, ból i pustka tak wielka,że nie do opisania.

Żegnaj moja najwierniejsza Przyjaciółko. Ty wiesz...Do zobaczenia ...:(

Tak mi przykro, myślałam że skoro miał być wykonywany rezonas to jest nadzieja dla Tosi....

Bardzo współczuję. 

Posted
3 godziny temu, kado napisał:

3a5b58f4a5f9ed0emed.jpg

Dzisiaj za Tęczowy Most pobiegła nasza Tosia. Nam została tylko rozpacz, ból i pustka tak wielka,że nie do opisania.

Żegnaj moja najwierniejsza Przyjaciółko. Ty wiesz...Do zobaczenia ...:(

Kado tak bardzo mi przykro,doskonale wiem co czujesz.

Jest taki rodzaj bólu,którego nie można wyrazić łzami.

Nie można go nikomu wytłumaczyć.

Nie mogąc przybrać żadnego kształtu,osiada ciasno na dnie serca i trwa w nim.

Tosieńko bądź szczęśliwa za [TM*]

Posted
45 minut temu, Anula napisał:

Kado tak bardzo mi przykro,doskonale wiem co czujesz.

Jest taki rodzaj bólu,którego nie można wyrazić łzami.

Nie można go nikomu wytłumaczyć.

Nie mogąc przybrać żadnego kształtu,osiada ciasno na dnie serca i trwa w nim.

Tosieńko bądź szczęśliwa za [TM*]

Pięknie to Anula ujęłaś. Właśnie tak jest.

Dziękujemy Wam dziewczyny, że jesteście,bo wiem,że mnie rozumiecie jak nikt inny.

❤️

Posted
1 minutę temu, kado napisał:

Pięknie to Anula ujęłaś. Właśnie tak jest.

Dziękujemy Wam dziewczyny, że jesteście,bo wiem,że mnie rozumiecie jak nikt inny.

❤️

Trzymaj się  Martuś.

Posted

kado, wiem co czujesz, bo w ostatnich miesiącach pożegnałam kilka bardzo bliskich mi psiaków, w tym także tą jedyną, najukochańszą sunię Masię. Przytulam i łączę się w bólu  :(

Posted
Dnia 28.04.2021 o 23:20, Poker napisał:

od nas też poszedł 1 %

Dnia 28.04.2021 o 23:24, elik napisał:

Rozliczam się z mężem i od nas 1% też poszedł na ZEA.

Dnia 29.04.2021 o 22:03, Poker napisał:

Dziś zadzwoniła znajoma z pytaniem czy znam jakąś Fundację pro zwierzęcą , bo chce wpłacić 1 %. Podałam  KRS ZEA.

Dnia 30.04.2021 o 10:48, mari23 napisał:

Może jeszcze do północy ktoś sobie przypomni, ale rozliczając (gratis;)) PIT-y osobom, które mnie o to prosiły i nie przyniosły konkretnego nr KRS wpisywałam Fundację ZEA - na dzień dzisiejszy "uzbierałam" 203,30 zł odpisów z 1% od mieszkańców mojej miejscowości :)

Dnia 30.04.2021 o 12:31, Nesiowata napisał:

Robię to samo.

Pięknie Wam dziękuję, to ogromna pomoc dla zwierzaków. kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0157.gif

Posted
Dnia 29.04.2021 o 08:54, mari23 napisał:

Tolu, naprawdę wiele zrobiłaś, żeby Misiowi pomóc, nie jest Ci łatwo, a wręcz z nas wszystkich jesteś w najtrudniejszej sytuacji... :( :( wiem i dlatego z całego serca za wszystko Ci DZIĘKUJĘ !!! <3

Maryś, dziękuję Ci bardzo, ale w takich sprawach to jednak liczy się efekt końcowy:(:(

Posted
Dnia 1.05.2021 o 20:57, Tola napisał:
Dnia 29.04.2021 o 08:54, mari23 napisał:

Tolu, naprawdę wiele zrobiłaś, żeby Misiowi pomóc, nie jest Ci łatwo, a wręcz z nas wszystkich jesteś w najtrudniejszej sytuacji... :( :( wiem i dlatego z całego serca za wszystko Ci DZIĘKUJĘ !!! <3

Maryś, dziękuję Ci bardzo, ale w takich sprawach to jednak liczy się efekt końcowy:(:(

Starania też się liczą.

Zaczynając o coś walczyć nie wiemy czy się uda, nie znamy efektu końcowego, ale próbujemy, jakieś istnienie dostaje szansę, bez prób - nawet tych nieudanych- nie było by nawet tej szansy.....

• Like 1
Posted
10 godzin temu, limonka80 napisał:

Starania też się liczą.

Zaczynając o coś walczyć nie wiemy czy się uda, nie znamy efektu końcowego, ale próbujemy, jakieś istnienie dostaje szansę, bez prób - nawet tych nieudanych- nie było by nawet tej szansy.....

Misiowej szansy bardzo żal....i Toli, która na "pierwszej linii frontu" walczy o każde życie zagrożone <3

10 godzin temu, Onaa napisał:

A ja zapraszam serdecznie na wątek tej zamojskiej biedy z jednym ślepym oczkiem

Jak dobrze, że i dla niej nastanie lepszy czas! Tak długo czekała !

Posted
Dnia 5.05.2021 o 08:41, mari23 napisał:

Misiowej szansy bardzo żal....i Toli, która na "pierwszej linii frontu" walczy o każde życie zagrożone <3

Jak dobrze, że i dla niej nastanie lepszy czas! Tak długo czekała !

Nie pozostaje nic innego, jak starć się odmieniać los towarzyszom Feniksa i Misia, wtedy pamięć o nich będzie żyła w innych psach i w ich historiach.

• Like 1
Posted
23 minuty temu, Tola napisał:

Nie pozostaje nic innego, jak starć się odmieniać los towarzyszom Feniksa i Misia, wtedy pamięć o nich będzie żyła w innych psach i w ich historiach.

21 minut temu, Tola napisał:

Zapraszam do mojej nowej podopiecznej - czupiradełka Fiszki

Fiszka zaprasza na wątek

rainbow heart  animation

Posted
11 godzin temu, Poker napisał:

Dopiero przeczytałam O Tosi. Bardzo mi przykro. Pamiętam jak ja adoptowaliście tyle lat temu. A co się dzieje z Kado?

Kado ma się dobrze. 8 marca skończył 13 lat,ale zupełnie tego po nim nie widać. Mamy go od szczeniaczka,więc zadbany jest od początku. Mamy nadzieję,że jeszcze długo z nami zostanie.

• Like 1
Posted

Mam dla Was niespodziankę - jeszcze jeden staruszek opuścił schronisko w Zamościu. To Tito - można go znaleźć na facebookowej stronie schronu. Fotki i informacje dawniejsze, trafił tam pod koniec ub. r. znaleziony. Wg mnie ma ok, 12 lat, jest maleńki - gabaryt  yorka, ale szorstkiego yorka. Ktoś go musiał wywalić - zna dom, schody, windę, nie boi się mieszkania ani ulicy ani jazdy samochodem. Nie wiem, jak długo pożyje - może jeszcze pół roku nawet. Nie zakładam mu osobnego wątku,bo to nie tymczasowicz, ale u mnie już właścicielski. Zawarłam umowę ze znajomą, że w razie, gdyby pies mnie przeżył - ona go przejmie.

• Like 20
Posted

Ja też - będę musiała trzy razy dziennie wychodzić na spacer bodaj na 15 minut za każdym razem, on więcej nie da rady.

• Like 2