Jo37 Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 Pies zamieniony tylko uszy zostały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted April 21, 2021 Author Share Posted April 21, 2021 3 minuty temu, Jo37 napisał: Pies zamieniony tylko uszy zostały. Miała bardzo zniszczoną okrywę, pewnie wytrymowali i podstrzygli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aska7 Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 Cudna, kocham rude z ciemną kufą : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadziejka Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 40 minut temu, Tola napisał: Na forum wciąż smutek przeplata się z radością; więc teraz trochę radośniejszych wieści. Pamiętacie na pewno owczarkowatą sunię, bardzo zaniedbaną, którą pokazała tutaj Alaskan. Pojechała potem razem do Warszawy z tym krzywołapkiem, miała operację guza na listwie mlecznej. Dzisiaj dostałam od Ewy zdjęcia z nowego domu. Matko ziemio cud cud Niechaj sie wiedzie ruduni i panciom z calego serca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isiak Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 To ta sunia, która tak mi leżała na serduchu. Cudna jest, i uśmiech na pysiu :)))) Te dwa psiaki ze zdjęć powyżej, pręgowany tygrysek i czarny, też powodują ściskanie w dołku. Pręguska żal strasznie, taki biduś nieszczęśliwy, ale ten czarny jakoś tak bardziej mi w serce zapadł :( Lubię duże psy. On wygląda na bardzo spokojnego psiaka, jak Czester. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted April 21, 2021 Author Share Posted April 21, 2021 6 minut temu, Isiak napisał: To ta sunia, która tak mi leżała na serduchu. Cudna jest, i uśmiech na pysiu :)))) Te dwa psiaki ze zdjęć powyżej, pręgowany tygrysek i czarny, też powodują ściskanie w dołku. Pręguska żal strasznie, taki biduś nieszczęśliwy, ale ten czarny jakoś tak bardziej mi w serce zapadł :( Lubię duże psy. On wygląda na bardzo spokojnego psiaka, jak Czester. Jest bardzo spokojny przy siatce. A jest dawnym w boksie Runo, Czestera, Pongo, Quatro i Szamana, Borysa, bardzo zaludniony jeszcze niedawno boks, łatwo nie było... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunarmermaid Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 Ja też od dłuższego czasu patrzę na tego czarnego. I dalej mam zagwozdkę czy brać czarną sunię czy tego czarnego psa. Myślę nawet nad tym niby agresorem- on zawsze przy siatce był i patrząc na zdjęcia to wyglądał, jakby machał ogonem. Jego też mi bardzo żal, z taką łatką domu nie znajdzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted April 21, 2021 Author Share Posted April 21, 2021 3 minuty temu, lunarmermaid napisał: Ja też od dłuższego czasu patrzę na tego czarnego. I dalej mam zagwozdkę czy brać czarną sunię czy tego czarnego psa. Myślę nawet nad tym niby agresorem- on zawsze przy siatce był i patrząc na zdjęcia to wyglądał, jakby machał ogonem. Jego też mi bardzo żal, z taką łatką domu nie znajdzie... Mari prosiła, abym zapytała o wiek tego agresora i ile jest w schronisku... Dam znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunarmermaid Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 O te dwa czarne też zapytaj - sunię i psa. Ciekawe ile w schronisku siedzą... Ja później to chyba wezmę na DT psiaka z Orzechowiec - ma 12 lat i tyle samo jest w schronisku, na dożywocie już chyba by do mnie przyszedł :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted April 21, 2021 Share Posted April 21, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: Na forum wciąż smutek przeplata się z radością; więc teraz trochę radośniejszych wieści. Pamiętacie na pewno owczarkowatą sunię, bardzo zaniedbaną, którą pokazała tutaj Alaskan. Pojechała potem razem do Warszawy z tym krzywołapkiem, miała operację guza na listwie mlecznej. Dzisiaj dostałam od Ewy zdjęcia z nowego domu. Ależ wypiękniała. Wspaniała metamorfoza! Super, że się suni tak poszczęściło :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 Przychodzę z zapytaniem czy może szykuje się transport na Śląsk? Wiem, że teraz sporo psów wyjechało, ale może coś ktoś slyszał? Fundusz Migotkowy ma przyjąć dwie suczki wyrzucone do lasu, które trafiły do gminnego kojca pod Tomaszowem, nic o nich nie wiadomo, bo suczki nie wychodzą z budy, wiek też jest mocno "pi razy oko" . Problem to tylko transport (ok. Częstochowy), więc pomyślałam, że jeszcze napiszę na wątkach z Lubelszczyzny... może coś się szykuje i można by połączyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted April 22, 2021 Author Share Posted April 22, 2021 50 minut temu, Tyśka) napisał: Przychodzę z zapytaniem czy może szykuje się transport na Śląsk? Wiem, że teraz sporo psów wyjechało, ale może coś ktoś slyszał? Fundusz Migotkowy ma przyjąć dwie suczki wyrzucone do lasu, które trafiły do gminnego kojca pod Tomaszowem, nic o nich nie wiadomo, bo suczki nie wychodzą z budy, wiek też jest mocno "pi razy oko" . Problem to tylko transport (ok. Częstochowy), więc pomyślałam, że jeszcze napiszę na wątkach z Lubelszczyzny... może coś się szykuje i można by połączyć. Od nas nic się nie szykuje, ale podpytaj p. Maćka, on często wozi psy z okolic Lublina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 55 minut temu, Tyśka) napisał: Śliczne sunie. Biedactwa mocno zestresowane :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 26 minut temu, Tola napisał: Od nas nic się nie szykuje, ale podpytaj p. Maćka, on często wozi psy z okolic Lublina... Dziekuję :) Zapytam. 22 minuty temu, elik napisał: Śliczne sunie. Biedactwa mocno zestresowane :( Suczki prawdopodobnie wyrzucone po śmierci właściciela. Do lasu bo tak najłatwiej... Ładne, podkarmione, niezapchlone. W kojcu jedzą tylko jedzenie typ boczek, kanapka z masełkiem... :( no i z budy nie wychodzą, oszczekują pracowników. Pracownicy powiedzieli ze na oko to matka z córką, jedna ma kilka lat, druga około 10. Fundacja spadła im z nieba bo kto by wziął pieski, o których nic nie wiadomo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 5 minut temu, Tyśka) napisał: Suczki prawdopodobnie wyrzucone po śmierci właściciela. Do lasu bo tak najłatwiej... Ładne, podkarmione, niezapchlone. W kojcu jedzą tylko jedzenie typ boczek, kanapka z masełkiem... :( no i z budy nie wychodzą, oszczekują pracowników. Pracownicy powiedzieli ze na oko to matka z córką, jedna ma kilka lat, druga około 10. Fundacja spadła im z nieba bo kto by wziął pieski, o których nic nie wiadomo. Niechby jak najszybciej znalazł się transport. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mari23 Posted April 22, 2021 Share Posted April 22, 2021 Dnia 21.04.2021 o 18:25, Tola napisał: To jest ten sam pies - on zawsze podchodzi do siatki, tyle lat... Ma tak przejmujący, smutny wyraz pyszczka. jest w drugim boskie, więc jego widzę zawsze na początku i potem już idę ze ściśniętym sercem, że znowu tym razem to nie on... Szukam dla niego pomocy już długo, wysyłam zdjęcia. Nie ma urody, jest duży, starszy, czarny i przeniknięty ogromnym smutkiem, takie psy są w schronisku niewidzialne. Dnia 21.04.2021 o 18:30, Tola napisał: To nie jest Bonus, to podobny biedak, pokazywałam go na wątku Feniksa, jak wstawiałam psy wymagające pomocy. jest tylko podobny do Bonusa; jest trochę wyższy, ale drobniejszy. Dzisiaj za Tęczowy Most odszedł staruszek Aureliusz[*] Może jego miejsce u kikou zająłby któryś z tych biedaków.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malagos Posted April 23, 2021 Share Posted April 23, 2021 Ten smutasek - pręgusek?.......strasznie biedny, na nic już nie liczy :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewa Marta Posted April 23, 2021 Share Posted April 23, 2021 4 godziny temu, malagos napisał: Ten smutasek - pręgusek?.......strasznie biedny, na nic już nie liczy :( Ja też kiedyś myślałam, że to Bonus. Bardzo mnie chwyta za serce ten pręgusek. Czy coś o nim wiadomo Tolu? On ewidentnie unika kontaktów z innymi psami:( 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted April 23, 2021 Share Posted April 23, 2021 Dnia 22.04.2021 o 09:44, elik napisał: Niechby jak najszybciej znalazł się transport. Suczki jadą do hoteliku (k/Czestochowy) w przyszłym tygodniu i wiezie je Pan Maciej. Gmina opłaci transport i sterylizacje wszystkich suniek :) Wszystkich, bo... poza tym duetem jedzie jeszcze jedna sunia z tej gminy, taka około 6kg Beza (ona wysiada pod Krakowem). Fundacja wzięła wszystkie trzy pod swoją opiekę:) Uff. Nie pisałabym tutaj tego, ale wiem ile ostatnio na forum jest zmartwien i smutków. To taki maly pozytyw mam o gminie Jarczów i Fundacji i 3 uratowanych psich życiach. :) 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellig Posted April 23, 2021 Share Posted April 23, 2021 51 minut temu, Tyśka) napisał: Suczki jadą do hoteliku (k/Czestochowy) w przyszłym tygodniu i wiezie je Pan Maciej. Gmina opłaci transport i sterylizacje wszystkich suniek 🙂 Wszystkich, bo... poza tym duetem jedzie jeszcze jedna sunia z tej gminy, taka około 6kg Beza (ona wysiada pod Krakowem). Fundacja wzięła wszystkie trzy pod swoją opiekę:) Uff. Nie pisałabym tutaj tego, ale wiem ile ostatnio na forum jest zmartwien i smutków. To taki maly pozytyw mam o gminie Jarczów i Fundacji i 3 uratowanych psich życiach. 🙂 Wspaniale! 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaga Posted April 23, 2021 Share Posted April 23, 2021 Dnia 21.04.2021 o 18:30, Tola napisał: To nie jest Bonus, to podobny biedak, pokazywałam go na wątku Feniksa, jak wstawiałam psy wymagające pomocy. jest tylko podobny do Bonusa; jest trochę wyższy, ale drobniejszy. Tego psiaka wypatrzyłam na zdjeciach Toli w tym czasie, co zdecydowałam się na Borysa. Wtedy był taki mróz, a on z króciusieńką sierścią jak bokser. Przyjechał Borys, bo ledwo stął na łapach. Czarny, którego pokazuje Tola dla mnie jest ładny. Wyraz pysia ma jak buldożek francuski, tylko rozmiar inny. Widac, że to ten sam pies, tylko się postarzał. Dla psa ok. 3,5 roku to naprawdę sporo w takich warunkach :( gdybym wyadoptowała Borysa, to pewnie wzięłabym go, ale to raczej tylko moje gdybanie, bo trudno liczyć na adopcję Borysa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted April 23, 2021 Author Share Posted April 23, 2021 12 godzin temu, malagos napisał: Ten smutasek - pręgusek?.......strasznie biedny, na nic już nie liczy :( 7 godzin temu, Ewa Marta napisał: Ja też kiedyś myślałam, że to Bonus. Bardzo mnie chwyta za serce ten pręgusek. Czy coś o nim wiadomo Tolu? On ewidentnie unika kontaktów z innymi psami:( Nic o nim nie wiem oprócz tego, ze widzę go za każdym razem, jak jestem w schronisku. Wybieram się w poniedziałek lub wtorek, mam zapytać o tego agresora, o czarnego to i o niego zapytam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted April 23, 2021 Author Share Posted April 23, 2021 14 minut temu, Jaaga napisał: Tego psiaka wypatrzyłam na zdjeciach Toli w tym czasie, co zdecydowałam się na Borysa. Wtedy był taki mróz, a on z króciusieńką sierścią jak bokser. Przyjechał Borys, bo ledwo stął na łapach. Czarny, którego pokazuje Tola dla mnie jest ładny. Wyraz pysia ma jak buldożek francuski, tylko rozmiar inny. Widac, że to ten sam pies, tylko się postarzał. Dla psa ok. 3,5 roku to naprawdę sporo w takich warunkach :( gdybym wyadoptowała Borysa, to pewnie wzięłabym go, ale to raczej tylko moje gdybanie, bo trudno liczyć na adopcję Borysa. Tak, te zdjęcia robiłam mu w czasie tych mrozów:(. Czarny też ma taką króciutka sierść. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted April 23, 2021 Author Share Posted April 23, 2021 Pamiętacie Leo? Dostałam od Agnieszki ostatnie zdjęcia, chłopak nadal czeka na dom 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts