Tyśka) Posted January 8, 2020 Posted January 8, 2020 Nowy post o malinach zamojskich (obecnie jest ich 4), zaczęłam trochę udostępniać (m.in. dodałam je na grupę psich sportowców oraz grupie psów użytkowych i pracujących), ale proszę o pomoc i innych Fejsbukowiczów. Im więcej osób je pokaże, tym lepiej. Tak mocno żałuję, że nie mogę pomóc :( 1 Quote
elik Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 Jakie one są wpatrzone w człowieka. Niesamowite :) Quote
Anula Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 1 godzinę temu, elik napisał: Jakie one są wpatrzone w człowieka. Niesamowite :) I przy tym cudne. Quote
Anula Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 Zapraszamy na wątek Effi i Fanni,dwóch sunieczek,które mają 11.01.20 opuścić Zamość. https://www.dogomania.com/forum/topic/351175-effi-i-fanni-suczkiktóre-otrzymały-szanse-na-godne-życieod-110120-będą-ulokowane-w-hoteliku/ 1 Quote
Jo37 Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 Zapraszam na wątek Grety https://www.dogomania.com/forum/topic/351176-nie-mam-przyjaciół-ani-pieniędzy-moim-jedynym-majątkiem-jest-uroda-i-długie-łapki-tak-też-miała-moja-imienniczka-greta-oczywiście-garbo/ 1 Quote
Tianku Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 nowe psiaki wyjeżdżają ale niektóre się zasiedziały.. zapraszam na bazarek w części dla zamojskiego Maksia klik 1 Quote
Jaaga Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 Dnia 5.01.2020 o 13:26, Tola napisał: Końcowe boksy, nikt tu nie zagląda, tu diabeł mówi dobranoc... Tolu, chodzi mi o tą wilczaczkę w tle. zakładam, że to ta bez ogona i mam nadzieję, że nie ma żadnej więcej w schronisku. Quote
Tola Posted January 9, 2020 Author Posted January 9, 2020 21 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Nowy post o malinach zamojskich (obecnie jest ich 4), zaczęłam trochę udostępniać (m.in. dodałam je na grupę psich sportowców oraz grupie psów użytkowych i pracujących), ale proszę o pomoc i innych Fejsbukowiczów. Im więcej osób je pokaże, tym lepiej. Tak mocno żałuję, że nie mogę pomóc :( 9 godzin temu, Anula napisał: I przy tym cudne. Mądre, wpatrzone w człowieka, serce pęka, ze nadal bez domu. Ja tez staram się pokazywać je gdzie tylko mogę; nie jestem na FB, więc możliwości mam ograniczone, ale wysyłam info do osób, które mają wśród znajomych miłośników owczarków. Dzisiaj pisałam chwilę z Marleną z Gorzyc, która pare lat temu adoptowała sunię OH z zamojskiego schronu, też prosiłam o pomoc w rozsyłaniu info o zamojskich malinach. A to Afra vel Carmen, jej się udało. 1 Quote
Tola Posted January 9, 2020 Author Posted January 9, 2020 4 godziny temu, Jaaga napisał: Tolu, chodzi mi o tą wilczaczkę w tle. zakładam, że to ta bez ogona i mam nadzieję, że nie ma żadnej więcej w schronisku. Jutro podjadę znowu do schroniska i dam znać, proszę o kciuki, może i tej suni uda się w sobotę opuścić schroniksowy boks... Dla wszystkich psów przygotowałam już obroże i smycze, większość jeszcze z zapasów od Anuli, Bogusik i b-b. W szelkach pojedzie tylko jedna sunia, bo niestety to ostanie szelki, jakie mamy. 1 Quote
mari23 Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 5 godzin temu, Tianku napisał: nowe psiaki wyjeżdżają ale niektóre się zasiedziały.. zapraszam na bazarek w części dla zamojskiego Maksia klik na bazarku byłam, zaglądam tu do zamojszczaków, patrzę na te zdjęcia, na psiaki w boksach i serce mi pęka :( :( ryczę patrząc na słodko śpiącego na poduchach Milusia :( chciałabym jeszcze komuś pomóc, ale przeszkody w postaci "NIE" męża nie dam rady pokonać...niby i ja wiem, że psów w domu za dużo :( ale w schronisku tym bardziej za dużo!!! :( :( 1 Quote
Gabi79 Posted January 9, 2020 Posted January 9, 2020 26 minut temu, mari23 napisał: na bazarku byłam, zaglądam tu do zamojszczaków, patrzę na te zdjęcia, na psiaki w boksach i serce mi pęka :( :( ryczę patrząc na słodko śpiącego na poduchach Milusia :( chciałabym jeszcze komuś pomóc, ale przeszkody w postaci "NIE" męża nie dam rady pokonać...niby i ja wiem, że psów w domu za dużo :( ale w schronisku tym bardziej za dużo!!! :( :( Mam tak samo, cieszę się, że kilka psiaków opuści schronisko, a jednocześnie serce mi pęka, gdy widzę te wszystkie, do których nigdy nie uśmiechnie się szczęście Quote
Joanienka Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 Dnia 9.01.2020 o 00:02, Tyś(ka) napisał: Nowy post o malinach zamojskich (obecnie jest ich 4), zaczęłam trochę udostępniać (m.in. dodałam je na grupę psich sportowców oraz grupie psów użytkowych i pracujących), ale proszę o pomoc i innych Fejsbukowiczów. Im więcej osób je pokaże, tym lepiej. Tak mocno żałuję, że nie mogę pomóc :( Udostępniłam na otwartej grupie facebookowej Forum.owczarkibelgijskie.pl. Nie będzie im łatwo znaleźć dom. Niestety belgi często wracają z adopcji, bo są za trudne dla statystycznego adoptującego. A w schroniskach będzie ich coraz więcej, bo się modne robią, a pseudohodowle zaczynają się mnożyć :( Jeśli ja mam niepełnokrwistego, starego gronka na lekach (a i tak ciekawska żywa petarda!) to ja nie chcę wiedzieć ile energii ma młoda pełnokrwista zdrowa malina.... 1 Quote
Jaaga Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 8 godzin temu, Tola napisał: Jutro podjadę znowu do schroniska i dam znać, proszę o kciuki, może i tej suni uda się w sobotę opuścić schroniksowy boks... Dla wszystkich psów przygotowałam już obroże i smycze, większość jeszcze z zapasów od Anuli, Bogusik i b-b. W szelkach pojedzie tylko jedna sunia, bo niestety to ostanie szelki, jakie mamy. Dzięki. Jeden komplet smycz+szelki od Myszki przekażę z Tanią, bo pani przyjechała ze swoim zestawem i ten wasz został. gdyby jechała wilczaczka, to przejmę ją ze swoimi szelkami i smyczą. Zakładam, że jest wielkości Kaja, więc powinny pasować. 1 Quote
Jo37 Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 11 godzin temu, Gabi79 napisał: Mam tak samo, cieszę się, że kilka psiaków opuści schronisko, a jednocześnie serce mi pęka, gdy widzę te wszystkie, do których nigdy nie uśmiechnie się szczęście Naszą rolą jest pomaganie i wyciąganie ze schronisk tych nieszczęśników. Mnie najbardziej przeraża fakt, że w setkach schronisk i przytulisk nikt nie pomaga, Psiaki, które tam trafiają nie mają żadnych szans na godziwe życie. Quote
Anula Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 12 godzin temu, mari23 napisał: na bazarku byłam, zaglądam tu do zamojszczaków, patrzę na te zdjęcia, na psiaki w boksach i serce mi pęka :( :( ryczę patrząc na słodko śpiącego na poduchach Milusia :( chciałabym jeszcze komuś pomóc, ale przeszkody w postaci "NIE" męża nie dam rady pokonać...niby i ja wiem, że psów w domu za dużo :( ale w schronisku tym bardziej za dużo!!! :( :( 11 godzin temu, Gabi79 napisał: Mam tak samo, cieszę się, że kilka psiaków opuści schronisko, a jednocześnie serce mi pęka, gdy widzę te wszystkie, do których nigdy nie uśmiechnie się szczęście Nie możemy tak myśleć bo zwariujemy.Musimy przyjąć,że jednak co jakiś czas psiaki opuszczają schron a więc idzie dla nich pomoc.W ogólnym rozrachunku i tak sporo psiaków opuściło ten przybytek.Sporo nas włącza się w pomoc im w różny sposób i to jest najważniejsze. Żywym przykładem jest jeden z nich np.starszy Miluś,który wygrał los na loterii. 3 1 Quote
Sowa Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 12 godzin temu, Joanienka napisał: Nie będzie im łatwo znaleźć dom. Niestety belgi często wracają z adopcji, bo są za trudne dla statystycznego adoptującego. Te zamojskie akurat na trudne nie wyglądają - może właśnie dlatego trafiły do schronu, że są za kontaktowe z ludźmi? Po internetowych filmikach o psach antyterrorystów wielu oczekuje od malinois przede wszystkim niekontrolowanej agresji. Filmy o malinois pracujących z dziećmi i w ratownictwie zamieszczane są zdecydowanie rzadziej. Quote
Tola Posted January 10, 2020 Author Posted January 10, 2020 Byłam dzisiaj znowu w schronisku zarezerwować jeszcze sunię, którą wiele miesięcy temu wypatrzyła Jagna. Próbowała szukać jej domu na FB, ale nic z tego nie wyszło, sunia jest w schronisku chyba dłużej niż Dredzik. Jutro opuści schronisko razem z innymi psiakami, jedzie do Jaaga do BDT., też obiecałam pomoc ZEA. To ta dziewczyna po prawej Jesteśmy umówieni z Arkiem, TZem anecik jutro o 8.00 w schronisku, prosimy o kciuki, żeby to wydawanie psiaków, zakładanie im obroży odbyło się sprawnie i bez problemów. 3 1 Quote
Jaaga Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 Przed chwilą, Tola napisał: Byłam dzisiaj znowu w schronisku zarezerwować jeszcze sunię, którą wiele miesięcy temu wypatrzyła Jagna. Próbowała szukać jej domu na FB, ale nic z tego nie wyszło, sunia jest w schronisku chyba dłużej niż Dredzik. Jutro opuści schronisko razem z innymi psiakami, jedzie do Jaaga do BDT., obiecałam pomoc ZEA. To ta dziewczyna po prawej Jesteśmy umówieni z Arkiem, TZem anecik jutro o 8.00 w schronisku, prosimy o kciuki, żeby to wydawanie psiaków, zakładanie im obroży odbyło się sprawnie i bez problemów. Dzięki Tolu. Pierwszy raz czuję się tak niepewnie przed wzięciem psa. Wilczaki są specyficzne. Stale uwierała mnie świadomość jej obecności w schronisku, dlatego starałam się ją ogłaszać i pokazywać, niestety bezskutecznie. Choć do wczoraj nie przypuściłam, że sama ją wezmę. Trzymajcie kciuki, żeby nie dała za bardzo nam popalić. Myślę, że przebywając w domu ma większe szanse na znalezienie odpowiedzialnych opiekunów, niż stojąc z tyłu schroniskowego boksu. To zdjęcie jest zrobione kilka mies. temu, jeszcze była odważniejsza. 1 Quote
uxmal Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 18 godzin temu, Joanienka napisał: Udostępniłam na otwartej grupie facebookowej Forum.owczarkibelgijskie.pl. Nie będzie im łatwo znaleźć dom. Niestety belgi często wracają z adopcji, bo są za trudne dla statystycznego adoptującego. A w schroniskach będzie ich coraz więcej, bo się modne robią, a pseudohodowle zaczynają się mnożyć :( Jeśli ja mam niepełnokrwistego, starego gronka na lekach (a i tak ciekawska żywa petarda!) to ja nie chcę wiedzieć ile energii ma młoda pełnokrwista zdrowa malina.... W parku do którego chodzę z psiakiem spaceruje chłopak z maliniakiem. Ciągle go szarpie, ciągle ten pies przy nodze chodzi. Wogóle nie pozwala ten chłopak wąchać psu trawę. Szybkim krokiem zalicza park. :( Quote
Tianku Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 Kciuki juz zacisniete za jutrzejszy dzien. Jaaga :****** moze wilczakiem jest tylko z wygladu Quote
Tola Posted January 10, 2020 Author Posted January 10, 2020 Dzisiaj TZ zrobił zdjęcia temu psiakowi - chyba jest niewidomy albo bardzo słabo widzi:( Zaćma? Quote
mari23 Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 12 godzin temu, Anula napisał: Nie możemy tak myśleć bo zwariujemy.Musimy przyjąć,że jednak co jakiś czas psiaki opuszczają schron a więc idzie dla nich pomoc.W ogólnym rozrachunku i tak sporo psiaków opuściło ten przybytek.Sporo nas włącza się w pomoc im w różny sposób i to jest najważniejsze. Żywym przykładem jest jeden z nich np.starszy Miluś,który wygrał los na loterii. Z Milusiem....to ja wygrałam los na loterii!!! :) On jest cudowny, słodki tłuścioszek, choć martwi mnie, że dużo śpi i jest mało aktywny. Za tydzień kontrola na ile obkurczyła się prostata. Kiedy wiele lat temu adoptowałam od kikou Charliego[*], to ona powiedziała mi o dogo i wątku tego cudownego psa. Zalogowałam się...poczytałam klikając w kolejne banerki...strasznie to odchorowałam, dwa tygodnie płakałam na sam widok komputera, aż zadzwoniła zaniepokojona moim milczeniem kikou. Trochę mi w głowie "poukładała", jakoś przez te lata z wielkim trudem, ale radziłam sobie psychicznie. Ale od pewnego czasu znów jest ze mną marnie, ogrom tego nieszczęścia przeraża mnie i załamuje :( Pomożesz kilku....a tyle jest czekających na pomoc :( :( choćby ten ze zdjęcia powyżej staruszek być może nawet niewidomy, ten cudny dropiaty z tyłu za nim, podobny do mojego lubliniaka Puszka[*]....te na tyłach schroniska, te wycofane, zrezygnowane.... jak tu nie ryczeć???? 2 Quote
elik Posted January 10, 2020 Posted January 10, 2020 49 minut temu, mari23 napisał: .a tyle jest czekających na pomoc :( :( choćby ten ze zdjęcia powyżej staruszek być może nawet niewidomy, ten cudny dropiaty z tyłu za nim, podobny do mojego lubliniaka Puszka[*]....te na tyłach schroniska, te wycofane, zrezygnowane.... jak tu nie ryczeć???? Mnie też ogromnie wzruszają staruszki :( Quote
Recommended Posts