Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zrównoważony, spokojny pies, w coraz większych dredach:(

Kiedyś podchodził do siatki, teraz nie ma już w nim chyba żadnej nadziei:(.

1f1ae6f58e094420med.jpg

b9be3a887ff84ce3med.jpg

10e4e1e696e34e5dmed.jpg

58adfd48ce6dc4b7med.jpg

Posted

Tak musiała wyglądać moja Tolka, jak była szczeniakiem...

Zabraliśmy ją z zamojskiego  schroniska, jak miała ok. 1,5 roku.

Szkoda, ze te sunie kolejny miesiąc spędzają w schronisku, szkoda kolejnego psiego dzieciństwa:(

b0a7eefcb8a65a0emed.jpg

Posted
4 godziny temu, Tola napisał:

Widziałam dzisiaj młodzieńca, jest w bardzo złym stanie, wychudzony, sierść koszmarna, ból i smutek w oczach;  prawdopodobnie długo błąkał się bez opieki.

Tolu a jego zdjecia masz moze

Posted
22 minuty temu, Tianku napisał:

Tolu a jego zdjecia masz moze

Nie mam, nie zdążyłam zrobić, miał akurat sprzatany boks, widziałam go przez chwilkę.

Posted

Tolu, na wybiegu z kilkoma dużymi zwierzakami, takze z ON-ami, stoi przy siatce bardzo ładny malinois - to też suka?  

Dowiedziałam się, że w okolicach Hrubieszowa jest ogromna fabryka malinois. Rozmnażane "na eksport", do zagranicznych ośrodków szkolących psy do służb. Te, które nie zostaną sprzedane zagranicę, oferowane są po 200 zł lub wywalane na zbity pysk, podobnie jak suki, które miały już wiele miotów. 

Tianku, jeśli znasz kogoś chętnego na szczeniaka maliniaka z zamojskiego schronu,  poinformuj, że ja oferuję bezpłatną pomoc w podstawach szkolenia. Nie tylko w okolicach Krakowa - mam przyjaciól trenerów na Śląsku, w Rzeszowie i w Gdańsku. Maliniaki bardzo potrzebują od pierwszego dnia ukierunkowania na współpracę z człowiekiem, potem już wszystko jest łatwe.

• Like 1
Posted
14 godzin temu, Sowa napisał:

Tolu, na wybiegu z kilkoma dużymi zwierzakami, takze z ON-ami, stoi przy siatce bardzo ładny malinois - to też suka?  

Dowiedziałam się, że w okolicach Hrubieszowa jest ogromna fabryka malinois. Rozmnażane "na eksport", do zagranicznych ośrodków szkolących psy do służb. Te, które nie zostaną sprzedane zagranicę, oferowane są po 200 zł lub wywalane na zbity pysk, podobnie jak suki, które miały już wiele miotów. 

Tianku, jeśli znasz kogoś chętnego na szczeniaka maliniaka z zamojskiego schronu,  poinformuj, że ja oferuję bezpłatną pomoc w podstawach szkolenia. Nie tylko w okolicach Krakowa - mam przyjaciól trenerów na Śląsku, w Rzeszowie i w Gdańsku. Maliniaki bardzo potrzebują od pierwszego dnia ukierunkowania na współpracę z człowiekiem, potem już wszystko jest łatwe.

mam taką dalszą znajomą która ma malinę i jej znajomi też maja jeżdżą na szkolenia zawody itd. jedyne co mogę to prosić ją o pokazanie malucha ...

może na fb wrzucą jakieś zdjęcie..

Posted
20 godzin temu, Tola napisał:

Smutasy

aea91e4cd1ccc172med.jpg

1cab744b72373e50med.jpg

Pierwszy śliczny, jak pluszak, drugi bez ucha nie ma żadnych szans na adopcję ze schroniska. Taki dostojny, a smutny. Oglądam ponownie zdjecia, tak bardzo chciałabym któremuś pomóc, ale niestety już na utrzymanie kolejnego nie mam możliwości. Jakoś nie mam szczęśliwej ręki do adopcji psów, które wybieram. Chciałabym pomóc wilczaczce, temu bez ucha i starszej szorstkowłosej suni, tylko nie mam pomysłu jak to zrobić.

399a71fc9fcf1ed1med.jpg

1be0af2d939ce636med.jpg

Terierek sliczny, po kąpieli i strzyżeniu od razu ludzie chcieliby go, a jaki fajny jest ten maleńki grubasek z drugiego zdjecia, w tle. Taka paróweczka na pewno szybko znalazłaby dom dobrze pokazana. Najbardziej boli mnie to, że wiele z nich szybko mogłyby mieć swoich ludzi, gdyby ludzie mogli je gdzieś zobaczyć. Jak dla mnie brakuje choćby strony schroniskowej z konkretnymi psami, opisami, jakimiś informacjami o nich, zdjęciami. Kiedy tymczasowałam psy ze schroniska i były zamieszczane na schroniskowej stronie, to miałam naprawdę sporo telefonów właśnie ze strony, nie z ogłoszeń.

Posted
1 godzinę temu, Sara2011 napisał:

A tego maleńtasa ktoś będzie zabierał ?

Chyba nikt, bo Tola napisałaby pewnie. Dobrze, że chociaż dwie sunie będą mogły wyjechać.

Posted

Może ktoś jeszcze zdecyduje się na zabranie jakiegoś nieszczęśnika. Trzeba już rezerwować

psiaki w schronisku. Takie śliczne szczeniaczki siedzą w boksie.

Na transport mamy uzbierane już 654 zł.

• Like 1
Posted
34 minuty temu, Jo37 napisał:

Ta sunia sympatycznie wygląda.

efca9e3f3bf9279fmed.jpg

Każda wygląda sympatycznie....

moje serducho skłania się ku owczarkom, ale cóż zrobić, ogarniam miejscowe biedy :( 

Posted

Zrównoważony, spokojny pies, w coraz większych dredach:(

Kiedyś podchodził do siatki, teraz nie ma już w nim chyba żadnej nadziei:(.

1f1ae6f58e094420med.jpg

b9be3a887ff84ce3med.jpg

10e4e1e696e34e5dmed.jpg

58adfd48ce6dc4b7med.jpg

Dredzik cudowny psiak. Ile ma lat ?

Posted
17 minut temu, malagos napisał:

Każda wygląda sympatycznie....

moje serducho skłania się ku owczarkom, ale cóż zrobić, ogarniam miejscowe biedy :( 

Wiem Małgosiu.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Jaaga napisał:

Chyba nikt, bo Tola napisałaby pewnie. Dobrze, że chociaż dwie sunie będą mogły wyjechać.

Kurczę, pomyślę czy ja jeszcze dam radę zabrać na barki kolejnego psiaka.

Posted
7 minut temu, Livka napisał:

Gdyby ktoś Dredzika mógł wyciągnąć ogarnęłabym go finansowo ...

Fizyczne wyciągnięcie to nie problem. Miałabyś dla niego jakieś miejsce w hotelu?

Do Szafirki on jest niestety za duży.