Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Bogusik napisał:

Mam wiadomość od Marty,że nasza seniorka jedzie do Szafirki :) Wszystkie psiaki zarezerwowane i już oddzielone.Jedynie nie wiadomo co ze szczeniaczkami,ponieważ były szczepione p/wirusowym  i jest jakiś okres karencji.Transport uzgodniony na sobotę.Poproszę naszą Hawankę o bazarek tylko czekam na info. od Hani odnośnie kilometrów i kwoty /w tym też będzie zajechanie z Dredzikiem do Dexterki/

Jakie psiaki i pod czyją opieką będą,dzisiaj wieczorem napisze tu na wątku Martunia.

To ten czarnuszek zostaje w boksie ze szczeniakami.Już się pogubiłam.?

Posted
21 minut temu, Anula napisał:

To ten czarnuszek zostaje w boksie ze szczeniakami.Już się pogubiłam.?

O ile dobrze Martę zrozumiałam to chyba został przez kogoś zarezerwowany.Jutro ma być ten pracownik,który ponoć dokonał rezerwacji więc jutro będzie wiadomo.

Posted
2 godziny temu, Bogusik napisał:

O ile dobrze Martę zrozumiałam to chyba został przez kogoś zarezerwowany.Jutro ma być ten pracownik,który ponoć dokonał rezerwacji więc jutro będzie wiadomo.

Jasna sunia była zarezerwowana. Chciałam je ogłaszać, więc Marta napisała, że szorstka i druga do wydania za ok tydzień.

Posted
1 minutę temu, Jaaga napisał:

Jasna sunia była zarezerwowana. Chciałam je ogłaszać, więc Marta napisała, że szorstka i druga do wydania za ok tydzień.

A to jednak źle zrozumiałam,że szorstka zarezerwowana...

Posted

Już jestem i spróbuję chociaż trochę wyjaśnić:)

Transport umówiony jest na sobotę - psy z Zamościa zabiera TZ anecik i przekazuje szafirkowi u siebie na terenie hoteliku.

Tak jak napisała Bogusik - wszystkie psy są zarezerwowane, suczki przeniesione do osobnego pomieszczenia (oprócz Dredzika, który czeka w swoim boksie na wyjazd)

W sobotę schronisko opuszczą:

1. Mała suczka (po opiekę Sara2011)

2. Szorstka suczka (po opiekę Anuli i Bogusik)

76fd0aba74d18966gen.jpg istarsza

3. Mała starsza suczka (pod opiekę Anuli i Bogusik)

4. Bura suczka (pod opiekę Jo37)

5. Dredzik (pod opiekę Livka)

• Like 1
  • Upvote 3
Posted

Dwa szczeniaki (pod opiekę Toli jeśli wet wyrazi zgodę, dzisiaj nie był możliwy kontakt ) - (jeden z tych jasnych jest podobno przez kogoś zarezerwowany)

6. Szorstki szczeniak

7. Jeden z tych jasnych

• Like 1
  • Upvote 4
Posted

Ja już zaczynam się martwić co będzie jak okaże się w sobotę, ze ten zarezerwowany przez kogoś szczeniak jednak nie ma domu:(:(:(

Co wtedy:(

Posted
30 minut temu, Tola napisał:

Ja już zaczynam się martwić co będzie jak okaże się w sobotę, ze ten zarezerwowany przez kogoś szczeniak jednak nie ma domu:(:(:(

Co wtedy:(

Martuniu nie wiem i nie mam żadnego pomysłu...:( Serce się kraje na nie wiem ile kawałków,że jeden miał by tam zostać....:(

Posted
3 godziny temu, Bogusik napisał:

Havanka odpisała mi na moją prośbę o bazarek transportowy,że go zrobi :) Z całego serca Elu dziękujemy! :) 8ada4b5997dfbf243c944e5be436fb31.png

Tak, spróbuję zebrać troche pieniedzy na transport. Oby i tym razem się udało. Czekam tylko na brakujace dane i ruszamy !

Posted
9 godzin temu, Havanka napisał:

Tak, spróbuję zebrać troche pieniedzy na transport. Oby i tym razem się udało. Czekam tylko na brakujace dane i ruszamy !

Otrzymałam wiadomość od Hani,że transport ma kosztować 490zł.

Żsaden ze szczeniaków nie jedzie, bo będą do odebrania dopiero w przyszłym tygodniu.Takie info otrzymałam od Toli.

Posted
5 minut temu, Bogusik napisał:

Żsaden ze szczeniaków nie jedzie, bo będą do odebrania dopiero w przyszłym tygodniu.Takie info otrzymałam od Toli.

Bogusiu czy to koszt calego transportu ? Szkoda ze maluszki nie jadą. Potem znowu trzeba bedzie wylozyc pieniadze na transport.

Posted
7 minut temu, Havanka napisał:

Bogusiu czy to koszt calego transportu ? Szkoda ze maluszki nie jadą. Potem znowu trzeba bedzie wylozyc pieniadze na transport.

Elu na zapłacenie  transportu TZ Anecik są pieniążki.Arek powiedział,że to będzie 650zł a z poprzedniego bazarku zostało 654zł,więc jeszcze jest 4zł na plusie.Koszt 490zł to jest za trasę,którą ma pokonać Szafirek i tyle trzeba by było uzbierać na bazarku.

• Upvote 1
Posted

Dotarłam i już wszystko wiem.

Wczoraj miałam wyjęty dzień przez chorobę Mamy.

Czy Dredzik jest wykastrowany, da się to sprawdzić.

Pytam tylko informacyjnie.

Posted
10 minut temu, Livka napisał:

Dotarłam i już wszystko wiem.

Wczoraj miałam wyjęty dzień przez chorobę Mamy.

Czy Dredzik jest wykastrowany, da się to sprawdzić.

Pytam tylko informacyjnie.

Tam wszystkie psy przechodzą kastrację i sterylizację,więc raczej jest.Wydawane są z książeczką,czipem i szczepieniem p/wściekliźnie.Być może nie ma szczepienia na wirusówki bo to szczepienie weszło nie dawno.Na pewno na dzień dobry w hoteliku potrzebne będzie dobre odrobaczenie.

Posted
53 minuty temu, Bogusik napisał:

Elu na zapłacenie  transportu TZ Anecik są pieniążki.Arek powiedział,że to będzie 650zł a z poprzedniego bazarku zostało 654zł,więc jeszcze jest 4zł na plusie.Koszt 490zł to jest za trasę,którą ma pokonać Szafirek i tyle trzeba by było uzbierać na bazarku.

Ok. Teraz juz wszystko jasne. Dzieki Bogusiu.

• Upvote 1
Posted
35 minut temu, Anula napisał:

Tam wszystkie psy przechodzą kastrację i sterylizację,więc raczej jest.Wydawane są z książeczką,czipem i szczepieniem p/wściekliźnie.Być może nie ma szczepienia na wirusówki bo to szczepienie weszło nie dawno.Na pewno na dzień dobry w hoteliku potrzebne będzie dobre odrobaczenie.

Dzięki za info :)

Posted
4 godziny temu, Bogusik napisał:

Tak, rano dzwonił wet ze maluchy były szczepione  i  niestety dopiero w następnym tygodniu będą do wydania, bardzo mi smutno z tego powodu:(

Niestety to za daleka trasa, a koszt transportu nie pozwala organizować kolejnego, na przejazd maluchów:(

Ale cały czas o nich myślę i jeśli tylko uda mi się coś dla nich zorganizować to będę starała się je zabrać.

• Like 2
Posted
4 godziny temu, Anula napisał:

Szczepienie p/chorobom wirusowym dotyczy od stycznia tylko szczeniaków, psy dorosłe nadal nie będą szczepione.

Posted

Nie bijcie, ale może przełożyć transport psiaków na przyszły tydzień? Psy są  zarezerwowane, oddzielone więc może dla dobra szczeniaków dobrze byłoby odłożyć całą akcję.

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Nie bijcie, ale może przełożyć transport psiaków na przyszły tydzień? Psy są  zarezerwowane, oddzielone więc może dla dobra szczeniaków dobrze byłoby odłożyć całą akcję.

Też o tym myślałam.

Posted
28 minut temu, elik napisał:

26 minut temu, Sara2011 napisał:

Też o tym myślałam.

Nie da rady, bo ja też o tym myślałam.

W schronisku nie przetrzymają oddzielnie tak długi  czas tylu psów, zrobiono to tylko dlatego, ze podałam bliski termin wyjazdu.

Nie jestem w stanie tego "odkręcić"...

No i sobota to jedyny termin, kiedy udało się  zgrać TZa anecik i Piotrka szafirka.

Trzeba byłoby odłożyć wyjazd o tydzień, na kolejną sobotę...

Posted
3 minuty temu, Tola napisał:

Nie da rady, bo ja też o tym myślałam.

W schronisku nie przetrzymają oddzielnie taki czas tylu psów, zrobiono to tylko dlatego, ze podałam termin wyjazdu.

Nie jestem w stanie tego "odkręcić"...

No i sobota to jedyny termin, kiedy udało się  zgrać TZa anecik i Piotrka szafirka.

Szkoda  :( To jest wielka szansa dla tych malców  :(