Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 2.01.2017 o 12:26, Tola napisał:

malutka, bardzo nieśmiała i nieufna sunieczka (ok 4-5kg)

15665520_1176164619169220_7674785337132890196_n.jpg

Czy to szczeniak jeszcze czy dorosła sunia tylko taka malutka?

cichy, około 15kg pies, nieśmiały.jpg

Coś więcej wiadomo o tej suni?

Posted

To piesek  Oli, którego jakiś czas temu chcialy zabrać do hoteliku do szafirki Anula i Bogusik.

Wszystko było juz gotowe, po psy przjechał TZ szafirki, ale Oli bardzo walczył przy wyprowadzaniu z boksu no i na jego miejsce pojechała Abi.

Wg pracowników to bardzo nieufny pies, faktycznie zawsze jest w pewnej odległości od siatki, ale na  chwytaku była z naszego schroniska była tez  tez wyprowadzana malutka Duszka/Bibi, tez gryzła.

Z psem na pewno trzeba byłoby pracować, ale w jakim jest stanie nigdy sie nie dowiemy, dopóki będzie w boksie.

Posted

Czarnej suczki nie kojarzę, po budzie poznaję, ze to otwarty wybieg....

Może to jedna z tych suczek?

Na pewno jest dorosła, bo szczeniaki mieszkają gdzie indziej.

P1260338.JPG

P1260342.JPG

P1260344.JPG

To chyba ta buda...

P1260060.JPG

Posted
16 minut temu, Poker napisał:

Strach patrzeć na te budy ,a co dopiero siedzieć w nich ....

A szczególnie teraz jak jest taka temperatura.Czy pracownicy Schroniska by nie mogli tych bud jakoś ocieplić,poprawić albo nowe kupić.Masakra.

Ja jak wchodzę na ten wątek to mam duszę na ramieniu.

No a Oli stracił szansę pomocy swoim zachowaniem,nie dał się złapać i zapakować do samochodu,natomiast Abi/Inka otrzymała pomoc i już od dawna grzeje dupcię w swoim cudownym domku.Oli by musiał trafić na wszelki wypadek tam gdzie ktoś by z nim pracował.Chociaż nigdy nie jest wiadome jak pies by się zachowywał i odnalazł w innych warunkach,być może jego zachowanie by było pozytywne i by zaskoczył wszystkich. U szafirki nie widzę Olinka.Jest śliczny,bardzo mi go szkoda.Jest bardzo podobny umaszczeniem do mojej Sawani.

Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

na  chwytaku była z naszego schroniska była tez  tez wyprowadzana malutka Duszka/Bibi, tez gryzła.

A ja się dziwiłam, że przy pierwszej wizycie, moja wetka musiała założyć solidne rękawice ochronne - toż Bibi to pies morderca ;-)

Posted

Szukamy domku dla dzielnej kociej mamusi, Pralinki. 

Pralinka  to ta kocia mamuśka, która w okresie bezdomności urodziła 7 kociąt -  zabrana do gabinetu karmiła te  swoje 7  plus 6 osieroconych bezdomnych kociąt z Telatyna. A potem jeszcze 2 bezdomne, tez osierocone.
Teraz sama potrzebuje kochającego domu.
 Pralinka ma ok. 1,5 - 2 lata, jest wysterylizowana, ma książeczkę zdrowia. To spokojna kotka, korzysta z kuwety, nie wychodzi na zewnątrz.

pralinka1.jpg

pralinka2.jpg

pralinka3.jpg

pralinka6.jpg

unnamed.jpg

Posted
Dnia 6.01.2017 o 16:51, Anula napisał:

. . .

No a Oli stracił szansę pomocy swoim zachowaniem,nie dał się złapać i zapakować do samochodu,natomiast Abi/Inka otrzymała pomoc . . .

Tak sobie myślę Anulko, że jego ówczesne zachowanie nie koniecznie świadczyło o tym, że jest agresywny. Mogła to być tylko obrona przed wielkim strachem. Nigdy nie wiadomo jak psiak będzie się zachowywał w zmienionych warunkach poza schronem, czy po schwytaniu na ulicy. Przykład dzikuski z wątku Tysi. Wszyscy myśleli, że będzie tragedia gdy zostaną złapane i umieszczone w zamkniętych pomieszczeniach, a okazuje się, że dość szybko się aklimatyzują. Być może Olinek, w jego mniemaniu, walczył o życie. Maleńka Bibi była wyprowadzana na chwytaku, bo chciała gryźć.

Posted

A może jest jakiś najstarszy psiak w schronie ? albo taki najdłużej przebywający ?

Te ze zdjęć są większe a wiadomo że taki dt czy hotelik to mógłby już być do końca życia, bo niełatwo jest znaleźć dom starszemu psu.

Posted

Pod opiekę fundacji trafił też ok 3-4 miesięczny kocurek Borysek. Został znaleziony na działkach, wyziębiony, odwodniony, z krwawą biegunką i świerzbowcem w uszkach.. Jego rodzeństwo nie przeżyło...Borysek przez dwa dni był podłączony pod kroplówki, w tej chwili jego stan jest stabilny. To silny maluch. 

Oto Borysek

M__0E62_resized_20170108_013648812.JPG

M__81FA_resized_20170108_013518519.JPG

M__482E_resized_20170108_013628212.JPG

Posted

Dopiero wróciłam, więc do schronu podjedziemy tak bliżej soboty i zrobimy nowe zdjęcia. 

Spróbujemy się też dowiedzieć o wiek tych pokazanych tutaj starszych suniek;  mam nadzieję, że przetrwały te ciężkie mrozy.

W Zamościu zima trzyma, dzisiaj była kolejna noc z temperatura poniżej  minus 10

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

Dopiero wróciłam, więc do schronu podjedziemy tak bliżej soboty i zrobimy nowe zdjęcia. 

Spróbujemy się też dowiedzieć o wiek tych pokazanych tutaj starszych suniek;  mam nadzieję, że przetrwały te ciężkie mrozy.

W Zamościu zima trzyma, dzisiaj była kolejna noc z temperatura poniżej  minus 10

Cieszę się,że już jesteś.życzę dużo zdrówka i sił.

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Cieszę się,że już jesteś.życzę dużo zdrówka i sił.

Dziękuję bardzo!

Wszystkim tutaj dziękuję za wsparcie i dobre myśli, bardzo mi pomogały.

Posted

Dostałam długi mail i zdjęcia Arielki -niepełnosprawnej koteczki, o której lepszy los starała się Havanka.

U koteczki wszystko dobrze - na początku stycznia miała zabieg sterylizacji, wszystko pięknie się wygoiło.

Arielka trafiła do pani, która 2 lata temu adoptowała od nas koteczkę Lilę (ta ciemna).

20161225_150540.jpg

20170111_111217.jpg

20170111_195243.jpg

20170112_110011.jpg

20170115_115028.jpg

Posted

Przepraszam, że się wcinam, ale właśnie przeczytałam na fp zamojskiego schroniska. Mam nadzieję, że właściciel się zgłosi.
UWAGA! Do schroniska trafiła starsza, malutka suczka w typie pekińczyka - sunia jest w kiepskim stanie fizycznym, ale jest bardzo wesoła i przyjacielska -PILNIE szukamy właściciela!!!

16174515_1200077093444639_76721066648375

Zdjęcie użytkownika Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Zamościu.