Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

O którą sunię chodzi?? możesz wstawić zdjęcie?? nie wyświetla mi się...

Zdjęcie użytkownika Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Zamościu.

A taka. Z opisem suczka.

Posted

Ta pekineczka bez względu na kwarantannę potrzebuje na cito pomocy weterynaryjnej,ponieważ może stracić oko.Jeżeli nie odbierze ją właściciel to po kwarantannie może już nie mieć oka.Zresztą co to za właściciel jeżeli doprowadził oko do takiego stanu.

Zapewne Schronisko nic w tym kierunku nie zrobi aby zawieźć sunię do Lecznicy.Biedny psiak.

Posted
1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

Ale to jest pies!!! w typie owczarka belgijskiego!! Zaraz poszukam w swoich zdjęciach. Chyba, że jest coś nowego..... 

Alaskan - może to jest suczka ON...Obok niej stoi czarna sunia, ta która zawsze podchodzi do siatki...

O tego psa w typie belgijskiego beka dopytywała...

Pies w typie belgijskiego jest ostatnim  boksie, a tu widać, ze to jest boks środkowy

16105542_1200065286779153_3162758599293236873_n.jpg

Posted
2 godziny temu, Onaa napisał:

a co to za piesek /suczka ?- zdjęcie z fb

To boks suczek, wiec to na najprawdopodobnej suczka.

51 minut temu, Anula napisał:

Ta pekineczka bez względu na kwarantannę potrzebuje na cito pomocy weterynaryjnej,ponieważ może stracić oko.Jeżeli nie odbierze ją właściciel to po kwarantannie może już nie mieć oka.Zresztą co to za właściciel jeżeli doprowadził oko do takiego stanu.

Zapewne Schronisko nic w tym kierunku nie zrobi aby zawieźć sunię do Lecznicy.Biedny psiak.

Do schroniska jedziemy najprawdopodobniej w niedzielę. Postaramy się odnalezc psiaki i dowiedzieć się czegoś więcej.

Na przeskoczenie kwarantanny u pekinki nie ma sposobu, juz raz to przerabialiśmy  z poprzednia sunią :(

Posted
15 godzin temu, Tola napisał:

Do schroniska jedziemy najprawdopodobniej w niedzielę. Postaramy się odnalezc psiaki i dowiedzieć się czegoś więcej.

Na przeskoczenie kwarantanny u pekinki nie ma sposobu, juz raz to przerabialiśmy  z poprzednia sunią :(

Tak,tylko mi chodzi o to,że bez względu na to jaki ma status pies powinno się udzielić mu pomocy weterynaryjnej.Tak jest w ustawie.Nawet my powinniśmy udzielić pomocy zwierzęciu napotkanemu przypadkowo.

Posted
17 godzin temu, sybil napisał:

O matko, a ta kudłata bieda to suczka czy piesek?  Zdjęcie użytkownika Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Zamościu.

To piesek, bardzo przyjazny.

4 godziny temu, Anula napisał:

Tak,tylko mi chodzi o to,że bez względu na to jaki ma status pies powinno się udzielić mu pomocy weterynaryjnej.Tak jest w ustawie.Nawet my powinniśmy udzielić pomocy zwierzęciu napotkanemu przypadkowo.

Oczywiście, zgadzam się, tak powinno być.

Ale przypadkowo to znaczy - poza schroniskiem, a na to, co dzieje się z psem na kwarantannie nie mamy żadnego wpływu. 

Niejednokrotnie pytam o psy, które wg mnie mają oznaki chorobowe i słyszę, że wet już je oglądał i wydał odpowiednie zalecenia.

I w tym momencie niestety nie mogę zrobić nic więcej :(

Na pewno w niedzielę poszukamy pekinki, być może uda się dowiedzieć czegoś więcej od  weta.

Posted

Możecie coś się dowiedzieć, zobaczyć te suczki ? Ile mają lat, ile w schronie ? Jakie wielkie ? Jakieś fotki ?

:( biedna ta psia babinka

15622258_1176167962502219_6597260729935829376_n.jpg

Posted
3 godziny temu, Onaa napisał:

Możecie coś się dowiedzieć, zobaczyć te suczki ? Ile mają lat, ile w schronie ? Jakie wielkie ? Jakieś fotki ?

:( biedna ta psia babinka

2 godziny temu, sybil napisał:

I temu czarnemu sznaucerkowatemu też.

Zrobi się!

Już nie mogę się doczekać jutrzejszego wyjazdu, chociaż jak zwykle mam duszę na ramieniu - co tam zastaniemy, ile nowych psów, co z tymi starszymi http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/b671bd1000b9_sM_orig.gif

Wracamy z sercem w rozsypce, ale to jedyna szansa na pomoc chociaż dla niektórych http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/b671bd1000b9_sM_orig.gif

Posted

Dnia 20.01.2017 o 17:22, Tola napisał:

Jestem umówiona z Alaskan na wyjazd do schronu w niedzielę o 11.00

Czy oprócz pekinki mamy jeszcze o kogoś dopytać?

Tolu kochana,zobacz jeszcze czy są jakieś psiaki z dłuższą sierścią i o te psiaczki:

P1260262.JPG

P1260267.JPG

Posted
1 godzinę temu, Bogusik napisał:

Tolu kochana,zobacz jeszcze czy są jakieś psiaki z dłuższą sierścią i o te psiaczki:

P1260262.JPG

P1260267.JPG

Oczywiście - mamy jutro trochę czasu, więc postaramy się obejść wszystkie boksy i pokazać Wam tutaj jak najwięcej

Posted
Przed chwilą, Tola napisał:

P1260262.JPG

Ta sunieczka sporo jest już w schronisku...

Może wcześniej były tu wstawiane zdjęcia a my jej nie zauważyłyśmy....Nie wiem dlaczego ale trochę z pysia przypomina mi Sindi...