Bogusik Posted January 4, 2017 Posted January 4, 2017 Przeczytałam na wątku Poli,która znalazła wspaniały domek :) że są do rozdysponowania pieniążki w kwocie ok. 900zł.Może choć w jakiejś części będzie można przeznaczyć właśnie na zamojskiego staruszka ? Zawsze do tego prośba o stałe+bazarki i było by na dobry początek Quote
Tyśka) Posted January 4, 2017 Posted January 4, 2017 16 minut temu, Bogusik napisał: Przeczytałam na wątku Poli,która znalazła wspaniały domek :) że są do rozdysponowania pieniążki w kwocie ok. 900zł.Może choć w jakiejś części będzie można przeznaczyć właśnie na zamojskiego staruszka ? Bardzo dobry pomysł :) Kto założy wątek? Quote
Alaskan malamutte Posted January 4, 2017 Posted January 4, 2017 16 minut temu, Tyś(ka) napisał: Kto założy wątek? Jeżeli suczka, roboczo przeze mnie nazwana Alaska pojedzie na DT do lunarmermaid, to ja założę wątek. Chodzi o tą suczkę; Quote
malagos Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 Nie chcę krakać, ale dt dla takiej starszej suni może być dożywotni, bo ciężko znaleźć dom dla starego psa...Ale jestem jak najbardziej za zabraniem choćby jednej suczki zza krat. Quote
Tola Posted January 5, 2017 Author Posted January 5, 2017 16 godzin temu, Bogusik napisał: Przeczytałam na wątku Poli,która znalazła wspaniały domek :) że są do rozdysponowania pieniążki w kwocie ok. 900zł.Może choć w jakiejś części będzie można przeznaczyć właśnie na zamojskiego staruszka ? Zawsze do tego prośba o stałe+bazarki i było by na dobry początek Te pieniążki na pewno zostaną przeznaczone na pomoc kolejnym psom zabranym z zamojskiego schroniska, ale za chwilkę. U nas nowy kociak zabrany z ten wielki mróz z działek, maluch w tragicznym stanie, jest zagrożenie życia :( Quote
Tola Posted January 5, 2017 Author Posted January 5, 2017 A tutaj młodziutka suczka, której właściciele już nie chcą Dziewczynka Luna jest śliczna, ma ok. 8 mies. i olbrzymią energię. Potrzebny aktywny dom no i bardziej odpowiedzialny. Jakby ktoś słyszał o takim domku - proszę pokazać Lunkę Quote
Alaskan malamutte Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 4 godziny temu, malagos napisał: Nie chcę krakać, ale dt dla takiej starszej suni może być dożywotni, bo ciężko znaleźć dom dla starego psa... malagos, nie pomagasz w podjęciu decyzji..... Quote
Tola Posted January 5, 2017 Author Posted January 5, 2017 2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: malagos, nie pomagasz w podjęciu decyzji..... Jeśli pojawia się szansa na zabranie suczki ze schronu to trzeba z tego skorzystać, dla tej jednej wybranej to będzie życie. Tym starszym, z paroletnim stażem w schronie trzeba próbować pomóc szczególnie, bo zostaną tam na zawsze. Tutaj jeszcze zdjęcia dużej kudłatej - ona chyba z tych wszystkich pokazanych najmłodsza, trzeba będzie dowiedzieć się o wiek tych starszych psiaków. Quote
Tola Posted January 5, 2017 Author Posted January 5, 2017 Tutaj jeszcze starsze sunie Ta po lewej to chyba ta sunia, która jest od szczeniaka, ale nie jestem pewna... Quote
Tola Posted January 5, 2017 Author Posted January 5, 2017 I jeszcze kudłatka i suczka bardzo podobna do Bajki - z charakterem podobnym do Miły bez oka - kocha ludzi. To teraz chyba jedna z największych suczkek w schronie. Quote
malagos Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 A propos starszych suczek - sama sobie obiecałam, ze wezmę na stałe właśnie starsza sunię. Tylko co chwila coś się trafia z ulicy, na tymczas... Quote
Gabi79 Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 Znowu serce pęka z rozpaczy Ja się zakochałam w tej suni Ale co z tego, skoro w żaden sposób nie mogę pomóc Quote
Alaskan malamutte Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 18 minut temu, Gabi79 napisał: Ale co z tego, skoro w żaden sposób nie mogę pomóc Jeśli któraś z suczek, które są u Murki znajdzie domek, to zechcemy zabrać właśnie tą. Dlatego bądź z nami na zamojskim wątku, wspólnymi siłami damy radę Quote
lunarmermaid Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 Mnie obojętne, która suczka przyjechała by na DT do mnie. Ta kudłatka bardzo zapadła mi w pamięć, chociaż ta duża czarna też śliczna. Pręguska, która podoba się Gabi79 jest bardzo oryginalnie umaszczona - jak będzie w DT to zmieni się w śliczną sunię, bo teraz to trochę chyba upasiona jest, no i smutna minka, patrzące z nadzieją oczka.... Quote
lunarmermaid Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 Dnia 2016-11-20 o 13:06, Tola napisał: Czy ta ONka jest jeszcze w schronie? czy to na pewno sunia? Quote
Anula Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 A kiedy byś mogła przyjąć sunię do siebie? Trzeba pomóc temu psu,który jest w największej potrzebie. Quote
Alaskan malamutte Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 Onka to na pewno suczka. W grudniu jeszcze była w schronisku. Quote
lunarmermaid Posted January 5, 2017 Posted January 5, 2017 W lutym przyjeżdża do mnie sunia z fundacji - ustalone to było już wcześniej. Dlatego napisałam od razu, że sunię mogę wziąć na DT dopiero w lecie. Chyba,że ta druga suczka wcześniej znajdzie swój dom. Fb jednak by się przydał. Quote
Tola Posted January 6, 2017 Author Posted January 6, 2017 No nic, na razie jeszcze raz zbiorę tutaj wszystkie te starsze psy i nr strony wrzucę do 1 postu - będzie łatwiej szukać... Może ktoś zechce założyć wybranemu staruszkowi wątek, albo taki wątek pomocowy 2 - 3 staruszkom - to na pewno zwiększy szansę na opuszczenie schroniska - byłabym bardzo wdzięczna, ja na razie nie mogę. Suczka 1 - smutna oneczka suczka 2 - duża, około 35kg starsza sunia, cicha i zrezygnowana, od dawna w schronisku .... suczka 3 - psia babcia, bardzo spokojna i cicha ... suczka 4 - trafiła do schroniska jako podrostek razem z siostrą i mamą. Cały czas czeka na swój dom, bardzo lgnie do ludzi .... suczka 5 - bardzo długo w schronisku, około 25 kg, nieufna, ale bardzo ciekawska. Suczka ma prawdopodobnie spore problemy zdrowotne, bardzo ciężko oddycha. Quote
Tola Posted January 6, 2017 Author Posted January 6, 2017 suczka 6 - średniej wielkości, spokojna bardzo długo w schronisku suczka 7 i 8 - dwie duże, biszkoptowe psie babcie - od dawna w schronisku, do obcych nieufne. suczka 9 i 10 - łagodne, przyjazne - bardzo długo w schronisku suczka 11 - duża, przyjazna, długo w schronisku suczka 12 - kudłata, kilkuletnia, około 20kg nieufna suczka z kopiowanymi uszami...długo w schronisku.... Quote
Tola Posted January 6, 2017 Author Posted January 6, 2017 pies 13 - duży, starszy psiak około 30kg pies 14 - mały, kudlaty pies 15 - psi dziadzio, około 30kg, długo w schronisku Quote
Tola Posted January 6, 2017 Author Posted January 6, 2017 rezerwacja na kolejne, być może Alaskan kogoś jeszcze znajdzie w schronie... Quote
Tola Posted January 6, 2017 Author Posted January 6, 2017 Mnie urzekła jeszcze ta sunia, przypomina mi moją Tolę w schronisku - nie wygląda na starą, średniej wielkości, delikatna, spokojna, przemyka jak cień po boksie. Chciałabym jakoś tez jej pomóc... Quote
Recommended Posts