Jaaga Posted yesterday at 08:04 AM Posted yesterday at 08:04 AM Mam nadzieję, że Tola nie obrazi się, jak napiszę, że teraz nie bardzo ma możliwość wpisywać tu info z powodów rodzinno/osobistych. Zaproponowałam jakiś czas temu, że mogę zrobić bazarek mydełkowy na rehabilitację kici, bo zrobiłam mydełka na lek GS dla Wafelka i dla dziewczynki tez zrobię. Tola dała mi znać, że jednak znacznie brakuje środków na opłacenie leczenia i rehabilitacji. Zamówiłam materiały. Wczoraj dotarły bazy mydlane. Zrobię bazarek tu na dogo i na fb. Na Wafelka oczywiście materiały opłaciłam sama, ale na Zea niestety nie dam już rady. Stąd pytanie, czy ktoś mógłby dorzucić się do zakupu składników? Mam faktury, wyślę darczyńcom. Quote
Aldrumka Posted yesterday at 08:48 AM Posted yesterday at 08:48 AM Dnia 3.09.2026 o 10:04, Jaaga napisał: Mam nadzieję, że Tola nie obrazi się, jak napiszę, że teraz nie bardzo ma możliwość wpisywać tu info z powodów rodzinno/osobistych. Zaproponowałam jakiś czas temu, że mogę zrobić bazarek mydełkowy na rehabilitację kici, bo zrobiłam mydełka na lek GS dla Wafelka i dla dziewczynki tez zrobię. Tola dała mi znać, że jednak znacznie brakuje środków na opłacenie leczenia i rehabilitacji. Zamówiłam materiały. Wczoraj dotarły bazy mydlane. Zrobię bazarek tu na dogo i na fb. Na Wafelka oczywiście materiały opłaciłam sama, ale na Zea niestety nie dam już rady. Stąd pytanie, czy ktoś mógłby dorzucić się do zakupu składników? Mam faktury, wyślę darczyńcom. może napisz jaka kwota na te materiały powinna sie uzbierać i skoro jesteś w kontakcie z Tolą może choć jedno zdanie o wynikach konsultacji Sabinki Quote
Jaaga Posted yesterday at 08:54 AM Posted yesterday at 08:54 AM Dnia 3.09.2026 o 10:48, Aldrumka napisał: może napisz jaka kwota na te materiały powinna sie uzbierać Na 10 mydełek to koszt ok 35-40 zł. Koszt materiałów zależny jest od zainteresowania. Pokryłbym sama, ale nasz kolejny kot po szczebrzeszyńskim Wafelku ma objawy sugerujące FIP, a koszt samego GS to 700 zł/2 tyg przez min. 84 dni, nie uwzględniając kosztu wszelkich specjalistyczych badań krwi i testow. Quote
Aldrumka Posted yesterday at 09:50 AM Posted yesterday at 09:50 AM Dnia 3.09.2026 o 10:54, Jaaga napisał: Na 10 mydełek to koszt ok 35-40 zł. Koszt materiałów zależny jest od zainteresowania. Pokryłbym sama, ale nasz kolejny kot po szczebrzeszyńskim Wafelku ma objawy sugerujące FIP, a koszt samego GS to 700 zł/2 tyg przez min. 84 dni, nie uwzględniając kosztu wszelkich specjalistyczych badań krwi i testow. wpłacę 50 zł, Twoje konto gdzieś mam 1 Quote
Jaaga Posted yesterday at 10:49 AM Posted yesterday at 10:49 AM Dnia 3.09.2026 o 11:50, Aldrumka napisał: wpłacę 50 zł, Twoje konto gdzieś mam Dziękuję. Quote
Jaaga Posted yesterday at 01:15 PM Posted yesterday at 01:15 PM Dnia 3.09.2026 o 10:48, Aldrumka napisał: i skoro jesteś w kontakcie z Tolą może choć jedno zdanie o wynikach konsultacji Sabinki Przepraszam, nie odpisałam, ale nie mam informacji. Wiem tylko, że środki dalej są potrzebne. Tola na pewno sama napisze. Quote
Alaskan malamutte Posted yesterday at 01:19 PM Posted yesterday at 01:19 PM Dnia 2.09.2026 o 19:07, agat21 napisał: I jak po wizycie Sabinki? Dnia 2.09.2026 o 20:04, Poker napisał: Coś wiadomo? Wróciliśmy wczoraj mega zmęczeni, TZ Toli pokonał trasę prawie 700 km. Sabinka wróciła do Ośrodka fizjoterapii na dalsze ćwiczenia. Pani dr Laura zadowolona z postępów, mięśnie szkieletowe ładnie się odbudowują, lewa nóżka ma już masę mięśniową , prawa słabiej, ale właśnie po prawej stronie jest ta torbiel. Sabinka nie musi być już klatkowana, z czego mega ucieszyła się pani Dominika fizjoterapeutka. Dalsze zalecenia są takie: - bieżnia wodna, - tapy na nóżki, aby nie odwodziła je na boki, - bieżnia sucha jak wróci do domu, - powierzchnia chropowata do przemieszczania się. Tola postara się wieczorem wstawić filmik i kartę z wizyty. Sabinka bardzo urosła, wygląda ślicznie. Oby tylko jeszcze wdrożyła ten chód. Kotunia potrafi zrobić kilka kroków, ale pani doktor powiedziała, że jak będzie to 10 kroków to napisze "kot chodzący" Kolejną wizytę u pani doktor mamy na początku listopada. Jeśli ktoś chciałby wesprzeć kolejną sesję terapeutyczna Sabinki, to bardzo prosimy!! 6 Quote
agat21 Posted yesterday at 01:35 PM Posted yesterday at 01:35 PM Kawał kota się zrobił! Chodzącego kota oczywiście 1 Quote
Poker Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Jak wrócę z wakacji to wpłacę na nią 200 zł. W razie mojej sklerozy, proszę o przypomnienie. 1 Quote
Recommended Posts