Sara2011 Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 35 minut temu, Anula napisał: Tola tak jak piszesz,nie da się wszystkim pomóc biednym porzuconym zwierzakom ale może większa rzesza osób włączy się jeszcze do pomocy i będziemy naprawiać to co człowiek zniszczył,bo tak zniszczył,zniszczył psychikę tych wszystkich porzuconych zwierząt.Odebrał im godność,opiekę,że teraz muszą przebywać w takim miejscu jak jest schron. Sara2011 zwróciła uwagę na te suczki.Może właśnie i ona włączy się do pomocy.U LILU jest jedno wolne miejsce,może ta brązowa przepiękna większa suczka otrzymała pomoc w postaci Hoteliku u Lilu.W tym Hoteliku są kojce.I jakieś pieniążki by się znalazły na początek,transport być może udało by się załatwić przy okazji naszych psiaków.Hotelik jest w dolnośląskim. Anula, ja raczej myślałam o którejś maliźnie , jedną z tej trójki. Jedną Ty zarezerwowałaś (tę z dłuższym włosiem) więc którąś z tych dwóch. Jeśli chodzi o tę dużą suczkę, to ja nie wiem czy LILU ma kojec wolny i jaki byłby koszt, to trzeba by uzgodnić no i zebrać deklaracje bo duże sunie tak szybko nie są adoptowane ale to też nie reguła. Ale fakt, ta sunia potrzebuje pomocy. Futerko ma w opłakanym stanie i przez to nikt nie widzi jaka jest ładna. 2 Quote
Tola Posted October 26, 2016 Author Posted October 26, 2016 4 minuty temu, Sara2011 napisał: Anula, ja raczej myślałam o którejś maliźnie , jedną z tej trójki. Jedną Ty zarezerwowałaś (tę z dłuższym włosiem) więc którąś z tych dwóch. Jeśli chodzi o tę dużą suczkę, to ja nie wiem czy LILU ma kojec wolny i jaki byłby koszt, to trzeba by uzgodnić no i zebrać deklaracje bo duże sunie tak szybko nie są adoptowane ale to też nie reguła. Ale fakt, ta sunia potrzebuje pomocy. Futerko ma w opłakanym stanie i przez to nikt nie widzi jaka jest ładna. Zdjecia suczek są tez na stronie 568 Quote
Tola Posted October 26, 2016 Author Posted October 26, 2016 Prawdopodobnie w poniedziałek podjedziemy z Alaskan ponownie do schronu - o co jeszcze mamy zapytać poza informacją o wieku srebrnej suni i tego szorstkiego malucha? Quote
Anula Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Anula, to może należy założyć wątek suczce? Przy okazji następnej wizyty w schronie dowiemy się więcej na jej temat. Myślę, że pojedziemydo schronu za dwa tygodnie, o ile będzie pogoda i nic nie przeszkodzi. To poczekajmy na Sara2011. Quote
Anula Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 39 minut temu, Sara2011 napisał: Anula, ja raczej myślałam o którejś maliźnie , jedną z tej trójki. Jedną Ty zarezerwowałaś (tę z dłuższym włosiem) więc którąś z tych dwóch. Jeśli chodzi o tę dużą suczkę, to ja nie wiem czy LILU ma kojec wolny i jaki byłby koszt, to trzeba by uzgodnić no i zebrać deklaracje bo duże sunie tak szybko nie są adoptowane ale to też nie reguła. Ale fakt, ta sunia potrzebuje pomocy. Futerko ma w opłakanym stanie i przez to nikt nie widzi jaka jest ładna. Sara2011 co zadecydujesz to każda decyzja będzie słuszna.Sądzę,że z transportem nie powinno być problemu. Quote
Onaa Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 Czy jest więcej zdjęć tego strachulca ? Czy ona gryzie z tego strachu ? wiadomo ile ma lat ? Quote
Sara2011 Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 Godzinę temu, Anula napisał: Sara2011 co zadecydujesz to każda decyzja będzie słuszna.Sądzę,że z transportem nie powinno być problemu. Ja myślę o tej suni ze zdjęcia chociaż jak tu zostawić tę czarnulkę samą. Ze też zawsze ta kasa musi stać na przeszkodzie. Quote
Marysia R. Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 12 godzin temu, Anula napisał: Bogusik rozmawiała z Tolą.Chcemy pomóc pekineczce,temu pieskowi właśnie terierowatemu i suni malutkiej z lewej strony: http://www.dogomania.com/forum/uploads/monthly_2016_10/P1230761.JPG.1112521d6593cab39c8e2f2e72602df8.JPG Pekineczka jeszcze ma 10dni kwarantanny,może odbierze ją właściciel.Oby tak było.Trzeba będzie się dowiadywać.Musimy poczekać z transportem psiaków ze względu na pekineczkę.Jeżeli właściciel pekinki jednak odbierze ją to będziemy organizować wcześniej transport tych dwóch psiaków do Hoteliku. Ta czarnulka jest też bardzo fajna,ładna z krótką mordką. Ogromnie się cieszę, że łaciaty terierek dostanie szansę, zauważyłam go już przy okazji poprzednich zdjęć i od razu zapadł mi w serce. Anula, Bogusik dziękuję że zdecydowałyście się pomóc również jemu :))) Quote
Bogusik Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 19 minut temu, Marysia O. napisał: Ogromnie się cieszę, że łaciaty terierek dostanie szansę, zauważyłam go już przy okazji poprzednich zdjęć i od razu zapadł mi w serce. Anula, Bogusik dziękuję że zdecydowałyście się pomóc również jemu :))) To nie była łatwa decyzja,bo w zamiarze były do wyciągnięcia dwa psiaki.Mnie również łaciataek zapadł w serce już z poprzednich zdjęć i gdyby nie kudłacze /Destino i Alis/ to zabrały byśmy jego i małą, srebrną sunię.Teraz pojawiła się pekinka,której trzeba pomóc i....no właśnie,którego wybrać,a którego zostawić? Po debatach rezerwujemy trzy i mamy nadzieje,że do ich przyjazdu Alis znajdzie domek.Tak czy owak,nie będzie nam łatwo utrzymać ową gromadkę w hoteliku,ale jesteśmy, jak zawsze dobrej myśli :) 1 Quote
Bogusik Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 9 godzin temu, Poker napisał: pomogę Wam. Dzięki Poker :) Tym razem pomoc na pewno się przyda Quote
Onaa Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 20 godzin temu, Onaa napisał: Czy jest więcej zdjęć tego strachulca ? Czy ona gryzie z tego strachu ? wiadomo ile ma lat ? Quote
Anula Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Tola będzie w schronie w poniedziałek to spróbuje wydębić jakieś informacje,chociaż z tym bardzo ciężko jest.Pamiętajmy,że tam nie ma wolontariatu,psy nie wychodzą na spacery, a więc jedynie pracownik może przekazać co nieco albo samemu przez chwilę,za siatką można poobserwować psa. Quote
beka Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 O 25.10.2016 o 18:40, Tola napisał: Pies, który jest na miejscu Aresa, parę dni w boksie, przyjazny do ludzi Taki trochę seterowaty chyba... Czy on nie jest w typie hovawarta ? Quote
konfirm31 Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 Ktokolwiek widział , ktokolwiek wie. W powiecie Skierbieszów, (zamojskie) zginęła mała, 14 letnia Bes. Opiekunka (Pani Krysia od Baldo) szuka jej wszędzie :( https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1078377332283975&id=100003351566744 Dla niefejsbukowych zdjęcie Bes Quote
Anecik Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 11 minut temu, konfirm31 napisał: Ktokolwiek widział , ktokolwiek wie. W powiecie Skierbieszów, (zamojskie) zginęła mała, 14 letnia Bes. Opiekunka (Pani Krysia od Baldo) szuka jej wszędzie :( https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1078377332283975&id=100003351566744 Dla niefejsbukowych zdjęcie Bes Ud na FB Quote
Alaskan malamutte Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 37 minut temu, konfirm31 napisał: Ktokolwiek widział , ktokolwiek wie. W powiecie Skierbieszów, (zamojskie) zginęła mała, 14 letnia Bes. Opiekunka (Pani Krysia od Baldo) szuka jej wszędzie :( Rozmawiałam z p. Krysią w poniedziałek, zaraz po zaginięciu suni...Zastanawiałyśmy się, co tak na prawdę mogło się stać. Miałam nadzieję, że już się odnalazła.... Postaram się jutro podjechać do p. Krysi. Quote
elik Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 Udostępniłam na FB. Biedna P. Krysia i biedna sunia :) To już od poniedziałku trwa :( Quote
konfirm31 Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 Dziękuję . Najgorsza jest niepewność . I to, że widziano ją 10 km od domu, a Bes takiej odległości o własnych siłach , już nie da rady pokonać :(((((. Krysia zaraz tam pojechała z pomocnym sąsiadem(sama nie ma auta), ludzie mówili, że to była ona, ale Bes już nie było. . . . . . . . Quote
Poker Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 Jest urodziwa, mógł ją ktoś skraść. Biedna sunia. Quote
Tola Posted October 28, 2016 Author Posted October 28, 2016 11 godzin temu, beka napisał: Czy on nie jest w typie hovawarta ? Nie znam dobrze tej rasy, może i tak... Jego wygląd przykuwa uwagę.... 7 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Rozmawiałam z p. Krysią w poniedziałek, zaraz po zaginięciu suni...Zastanawiałyśmy się, co tak na prawdę mogło się stać. Miałam nadzieję, że już się odnalazła.... Postaram się jutro podjechać do p. Krysi. 7 godzin temu, konfirm31 napisał: Dziękuję . Najgorsza jest niepewność . I to, że widziano ją 10 km od domu, a Bes takiej odległości o własnych siłach , już nie da rady pokonać :(((((. Krysia zaraz tam pojechała z pomocnym sąsiadem(sama nie ma auta), ludzie mówili, że to była ona, ale Bes już nie było. . . . . . . . Bardzo zal mi suni i p. Krysi :( Tak myślę, ze może wydrukować plakaciki i wspomnieć o nagrodzie (jakoż złozymy się) - to zawsze skutkuje, otwiera ludziom oczy... Co o tym sądzicie? Quote
konfirm31 Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 2 minuty temu, Tola napisał: Nie znam dobrze tej rasy, może i tak... Jego wygląd przykuwa uwagę.... Bardzo zal mi suni i p. Krysi :( Tak myślę, ze może wydrukować plakaciki i wspomnieć o nagrodzie (jakoż złozymy się) - to zawsze skutkuje, otwiera ludziom oczy... Co o tym sadzicie? Tolu, porozum się z Panią Krysią. Na nagrodę, chętnie się zrzucę, uważam, że to dobry pomysł. Quote
Tola Posted October 28, 2016 Author Posted October 28, 2016 4 minuty temu, konfirm31 napisał: Tolu, porozum się z Panią Krysią. Na nagrodę, chętnie się zrzucę, uważam, że to dobry pomysł. Pisałam z Alaskan, jutro ma chyba podjechać do p. Krysi, może z plakacikami? Myslę, ze im więcej plakatów będzie w okolicy, tym większa szansa na znalezienie suni. Tylko trzeba zaznaczyć, ze nagroda za wskazanie miejsca suni, a nie złapanie, bo jak tak ja zaczną łapać dla nagrody, to tez będzie niewesoło... Quote
Alaskan malamutte Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 konfirm, przyślij mi na maila ten plakacik Bes. Kopiuję z dogo i coś jest nie tak. Wydrukuję z informacją o nagrodzie i porozwieszam w okolicy. Tolu, jakieś pomysły na tekst? Quote
Recommended Posts