Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dołożę się do nagrody za wskazanie miejsca pobytu suni.

Trzymam kciuki żeby malutka szybko się odnalazła.

8 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Takie zdjęcia zrobiłam Bes podczas odwiedzin ...

DSC00085.JPG

DSC00091.JPG

DSC00092.JPG

Na środkowym zdjęciu jest Bes, dwa pozostałe chyba ktoś inny?

Posted
O 26.10.2016 o 09:48, Anula napisał:

Bogusik rozmawiała z Tolą.Chcemy pomóc pekineczce,temu pieskowi właśnie terierowatemu i suni malutkiej z lewej strony:

Pekineczka jeszcze ma 10dni kwarantanny,może odbierze ją właściciel.Oby tak było.Trzeba będzie się dowiadywać.Musimy poczekać z transportem psiaków ze względu na pekineczkę.Jeżeli właściciel pekinki jednak odbierze ją to będziemy organizować wcześniej transport tych dwóch psiaków do Hoteliku.

Ta czarnulka jest też bardzo fajna,ładna z krótką mordką.

Tolu, jeśli  Anula z Bogusik się zgodzą to chciałabym się podpiąć pod transport psiaczków które będą jechały do hoteliku u szafirki (zawsze to im więcej psiaków, tym koszt transportu przypadający na psiaka tańszy)  i zabrać tę sunię z poniższego zdjęcia do hoteliku pod Wrocławiem, do Lilutosi.

50qm53.jpg

Posted

Byłam u Pani Krysi, Bes nadal nie ma. Przejechałam po wsi w promieniu ponad 10 km od  domu Bes....sprawdzałam pobocza...Nic. Część plakatów rozwiesiłam po miejscowości, dwa dałam Pani Krysi, chciała zanieść do sołtysa. Miała w czwartek telefon z pytaniem, ile kosztuje suczka...Poprosiłam, aby następnym razem jak ktoś taki zadzwoni, to ma powiedzieć, że kosztuje. Powiedziałam aby zaraz do mnie zadzwoniła i razem pojedziemy. 

Kochane, jaką sumę ew. przeznaczamy na nagrodę?

Posted
13 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Byłam u Pani Krysi, Bes nadal nie ma. Przejechałam po wsi w promieniu ponad 10 km od  domu Bes....sprawdzałam pobocza...Nic. Część plakatów rozwiesiłam po miejscowości, dwa dałam Pani Krysi, chciała zanieść do sołtysa. Miała w czwartek telefon z pytaniem, ile kosztuje suczka...Poprosiłam, aby następnym razem jak ktoś taki zadzwoni, to ma powiedzieć, że kosztuje. Powiedziałam aby zaraz do mnie zadzwoniła i razem pojedziemy. 

Kochane, jaką sumę ew. przeznaczamy na nagrodę?

Dzięki ,  Asiu :) .  Co do wysokości nagrody ,  to myślę ,  że  jej wysokość należy  uzależnić  od tego ,  kto to będzie i w jaki sposób się  przyczyni do odzyskania Bes. 

Posted
4 godziny temu, Sara2011 napisał:

Tolu, jeśli  Anula z Bogusik się zgodzą to chciałabym się podpiąć pod transport psiaczków które będą jechały do hoteliku u szafirki (zawsze to im więcej psiaków, tym koszt transportu przypadający na psiaka tańszy)  i zabrać tę sunię z poniższego zdjęcia do hoteliku pod Wrocławiem, do Lilutosi.

50qm53.jpg

Czyli mam ją w poniedziałek rezerwować?

Myślę, ze z transportem nie będzie problemu, auto spore, ale już myslę, skąd wezmę kontenery:(

Ten nasz największy, metalowy został u anecik i dopiero teraz wróci, a w nm mogą jechać 2 psiaki :(

Będę musiała gdzieś pożyczyć. 

Posted

Myślę o Bes, co ona biedna przezywa gdzieś sama beksa_V6_orig.gif

W poniedziałek jedziemy z Alaskan do schronu i mamy wypytać o :

• wiek szorstkiego pieska
  • wiek srebrnej suni
  • wiek suni dla Gabi
  • wiek suni bez oczka
  • wiek suni dla Sara2011

Które z tych psów mamy rezerwować?

Posted
4 minuty temu, Tola napisał:

• wiek srebrnej suni
  • wiek suni dla Gabi
  • wiek suni bez oczka
  • wiek suni dla Sara2011

Tolu, jeśli będziesz rezerwowała psiaczki dla Anuli i Bogusik to zarezerwuj również dla mnie tę małą sunię. Czy sunia jest wysterylizowana?

Przy okazji wypytaj również o tę sunię z poniższego zdjęcia, trzeba pomyśleć również i o tej suni, znaleźć miejscem zebrać deklaracje.

2hrmy6a.jpg

Posted
4 godziny temu, Sara2011 napisał:

50qm53.jpg

Ok.

Co do sterylki, to u nas w schronie wszystkie suki są wysterylizowane, nie wydadzą przed zabiegiem.

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

Ok.

Co do sterylki, to u nas w schronie wszystkie suki są wysterylizowane, nie wydadzą przed zabiegiem.

To super, że sunia jest wysterylizowana. Zawsze jeden koszt odpada :).

Posted
11 minut temu, Tola napisał:

• wiek srebrnej suni
  • wiek suni dla Gabi
  • wiek suni bez oczka
  • wiek suni dla Sara2011

Tak Tola.I zobaczyć czy pekineczkę może odebrali właściciele,jeżeli nie to ile jeszcze ma kwarantanny i kiedy przewidywana sterylka.My w tej chwili tylko czekamy na pekineczkę bo reszta psiaków by mogła już pojechać,są po zabiegach.

Posted

nasze

• wiek szorstkiego pieska (zarezerwować)
  • wiek srebrnej suni (zarezerwować )
  • wiek suni dla Gabi
  • wiek suni bez oczka
  • wiek suni dla Sara2011 (zarezerwować)
  • wiek starszej suni odrobinę w typie coliie
Posted
21 minut temu, Tola napisał:

• wiek srebrnej suni
  • wiek suni dla Gabi
  • wiek suni bez oczka
  • wiek suni dla Sara2011

Potwierdzam,że szorściaka i srebrną rezerwuj Tolu dla nas,bo rozumiem,że pekinka już zarezerwowana?Chyba,ze zgłosi się właściciel,bo sunia jest jeszcze na kwarantannie

EOT. widzę,że pisałyśmy z Anulą równocześnie :)

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Tak Tola.I zobaczyć czy pekineczkę może odebrali właściciele,jeżeli nie to ile jeszcze ma kwarantanny i kiedy przewidywana sterylka.My w tej chwili tylko czekamy na pekineczkę bo reszta psiaków by mogła już pojechać,są po zabiegach.

Ok.

Pekineczka już zarezerwowana.

Terminu sterylki to raczej mi nie podadzą, to trzeba pytać weta, może TZ coś się dowie.

Uzupełniam

• wiek szorstkiego pieska (zarezerwować)
  • wiek srebrnej suni (zarezerwować )
  • wiek suni dla Gabi
  • wiek suni bez oczka
  • wiek suni dla Sara2011 (zarezerwować)
  • wiek starszej suni odrobinę w typie coliie
Posted

A ja zapraszam na wątek suni. Miałam go stworzyć dopiero po potwierdzeniu przez Tolę w poniedziałek, że sunia nadal jest w schronie ale nie chcę już "zaśmiecać" wątku Felusia.

W przypadku, gdyby suni nie było podmienimy na tę czarnulkę :).