Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyslalam ostrzezenia do wolontariuszy ze schronisk na Slasku oraz w Malopolsce. Pozniej zajme sie kolejnymi wojewodztwami, bo widze, ze zakres poszukiwan to ok. 200-300 km od Wadowic. Wysle tez i do pomorskiego i warminskiego i lubuskiego, na wszelki wypadek.

Brak zajec i nadmiar wolnego czasu, to moze jednak babom sluzyc zle na glowe. Zeby tylu ludziom zawracac glowe o psy i zachowywac sie, jakby tylko jedno dziecko na swiecie chowalo sie z psem w domu. Normalnie takie to dziecko, ze drugiego takiego nie ma na calej kuli ziemskiej. A mamusia jaka wspaniala, jak broni przed zagrozeniami swiata zlego.

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani z Andrychowa kiedys kontaktowala sie rowniez ze mna przez gg(na pewno w sprawie jakiejs mini-suni),szukalam osoby na wizyte i pani w tym czasie sie rozmyslila.
Wydaje mi sie ,ze to ta sama osoba,chociaz nie pamietam juz szczegolow,sprobuje znalezc w archiwum gg. To bylo kilka msc temu.

Posted

Widać że Pani szuka psiaków w typie rasy : Beza - terier, Nutka - Jack Russel Terrier, wcześniej jamniczka, a jeszcze wcześniej spaniel.....bo to łatwiej upchnąć. Myslę że ściąga psy za darmo i faktycznie może je potem sprzedawać / jak ktoś ostrzegał na allegro/. Chyba że oceni na miejscu, że za mało chodliwy to won !!!
A tobie p.Kasiu chce powiedzieć , że Beza jest wspaniałym psem, znalazła cudowny domek gdzie jest kochana i szczęsliwa i mamy nadzieję że ten incydent u ciebie szybko zapomniała.

Posted

monika083 jak znajdziesz gg to napisz mi ten nr na PW - zobaczymy czy pisała do nas z tego samego gadu.

Ja jeszcze wczoraj napisałam maila do Fundacji Ulga W Cierpieniu, co by nie wydano jej Msi z norki, nad która tak dumała..

Posted

majuska napisał(a):
Radunia to jest psycholka, nigdy żadnego psa, powód zwrotu znajdzie zawsze!!!
Trzeba koniecznie ogłaszać publicznie, bo inaczej ucierpi kolejne niewinne stworzenie

Posted

Rozesłałam info po kilku wątkach, trzeba uczulić przede wszystkim osoby, które szukają domu dla niewielkich suczek - to jej obiekt pożądania.
O 2 w nocy p. Kasia napisała mi sms'a informując mnie, iż myślała że jestem od Was (kimkolwiek są owe one.. może grupą trzymającą władzę na dogo:evil_lol:) mądrzejsza.
Jak widać jestem równie niemądra:p

Posted

wszpasia napisał(a):
Rozesłałam info po kilku wątkach, trzeba uczulić przede wszystkim osoby, które szukają domu dla niewielkich suczek - to jej obiekt pożądania.
O 2 w nocy p. Kasia napisała mi sms'a informując mnie, iż myślała że jestem od Was (kimkolwiek są owe one.. może grupą trzymającą władzę na dogo:evil_lol:) mądrzejsza.
Jak widać jestem równie niemądra:p

No widzisz Ty głupia Ty:lol:....
Dawajcie tę babę na czarne kwiatki, a jeśli handluje na allegro to do skarbowego donosik.

I nie zaszkodziłoby powiadomić policję - znęcanie można debilowi przypiąć.

Posted

Malawaszko, a masz moze nr telefonu do tego małza? moze by go uswiadomic, ze za chwile bedzie mial stado psow w domu, a baba sie domem nie zajmuje, tylko lata po aukcjach za psami. Mysle, ze taki tradycjonalista, ktory babe w domu trzyma, a sam haruje, moze sie lekko zdenerwowac.

Posted

a może tak na forum Wadowic, Andrychowa napisać - niech ludzie wiedzą jaką mają "mieszkankę" w mieście - jak ludzi robi w balona i jak krzywdzi zwierzęta. Troche chłop sie powstydzi, trochę dzieciaki powytykają paluchami.
BABO BĘDZIEMY PIĘTNOWAĆ TWOJE CZYNY!!!

ps. chyba diabeł we mnie wstąpił:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Basia1968']a może tak na forum Wadowic, Andrychowa napisać - niech ludzie wiedzą jaką mają "mieszkankę" w mieście - jak ludzi robi w balona i jak krzywdzi zwierzęta. Troche chłop sie powstydzi, trochę dzieciaki powytykają paluchami.
BABO BĘDZIEMY PIĘTNOWAĆ TWOJE CZYNY!!!

ps. chyba diabeł we mnie wstąpił:evil_lol::evil_lol:

eee tam......
Tyś diabeł z urodzenia:evil_lol:

Posted

[quote name='Ulka18']Malawaszko, a masz moze nr telefonu do tego małza? moze by go uswiadomic, ze za chwile bedzie mial stado psow w domu, a baba sie domem nie zajmuje, tylko lata po aukcjach za psami. Mysle, ze taki tradycjonalista, ktory babe w domu trzyma, a sam haruje, moze sie lekko zdenerwowac.

wszpasia chyba ma

Posted

malawaszka napisał(a):
wszpasia chyba ma

Ja tylko z nią miałam kontakt. Miała mi dać nr do męża, a ja ten nr chciałam malawaszce przekazać, ale zamiast mężowego numeru wysłała mi wtedy sms'a prosząc o telefon, ja nie chciałam już sobie nabijać i przeniosłyśmy się na GG.

Posted

Dziewczyny ... jeśli macie adresik tej babki... to poprosze na PW. Jestem z sąsiedniej miejscowości od Andrychowa. Podlukam, czy w jakiejś melinie ona nie trzyma psów "klatkowanych". Ale dopiero, kiedy będę mieć czas. Aktualnie jestem na śląsku.
Pani KATARZYNO! Niech pani sobie zapamięta - pies to nie zabawka, maszynka do kręcenia interesu. W zwykłej sytuacji do psa się dokłada sporo kasy miesięcznie - czasem więcej niż na ludzkiego członka rodziny...
Co do wymysłów dotyczących kliniki - jest przychodnia weterynaryjna, którą prowadzi bardzo dobry doktor. Niestety dość droga (ale - patrz - zdanie wcześniej).
Ps. Forum Andrychów już powiadomione. Potrzeba danych. Andrychowskie dresiki już się nią odpowiednio zajmą - tak jak się zajęli Cyganami w Kętach... no, może trochę delikatniej...

Posted

Myślę, że zarzut dot. jakiejś pseudo hodowli jest nieuzasadniony. Odniosłam wrażenie, że p. Kasia wolałaby wysterylizowaną suczkę. Myślę też, że nie handlowała adoptowanymi psami. Moim skromnym zdaniem to po prostu osoba, która we własnym (zdaje się zaburzonym) mniemaniu naprawdę ma szczerą chęć pomocy. A potem wychodzi jak zawsze.. I ona czuje się niespełniona więc znowu szuka psa, któremu pragnie nieść "pomoc". Nie dajmy jej szansy "pomagania":angryy:

Posted

[quote name='Ulka18']Malawaszko, a masz moze nr telefonu do tego małza? moze by go uswiadomic, ze za chwile bedzie mial stado psow w domu, a baba sie domem nie zajmuje, tylko lata po aukcjach za psami. Mysle, ze taki tradycjonalista, ktory babe w domu trzyma, a sam haruje, moze sie lekko zdenerwowac.
Nie ma sensu, podejrzewam, że prezentują podobny poziom, w najlepszym razie chłop ma w doopie to co jego żonka robi jak on jest w trasie
Ja u nich w domu byłam, nie jest to żadna melina, robią wrażenie fajnej rodziny, chłop o tych wszystkich psach wie, jeździ z nią do schronisk np. w Krakowie, a i Bezę podwozili mi oboje przy zwrocie do Krakowa, trudno to ogarnąc o co tam chodzi, wg mnie babsztyl świruje, ma jakieś odchyły i tyle, sama mi w mailu pisała, że przez to, że Beza próbowała "dosiadać " jej córkę" musiała brac leki na depresję, które posiada w domu.
Babsztylu czy pomyslałaś kiedykolwiek jaki przykład dajesz swoim dzieciom i na jakich ludzi ich wychowujesz traktując żywe stworzenia jak zabawki, wiesz, że prawdobodobnie ty kiedyś będziesz dla nich taka zabawką z usterką, która trzeba będzie wypierniczyć z domu...i tego ci z całego serca życzę

Andrychowskie dresiki

Po FBookowemu : Lubię to:happy1:
( chyba tez we mnie cos wstąpiło:shake::angryy: )

Nie mamy pojęcia ile psiaków przwineło sie przez dom pani Kasi, ja wiem tylko o 3 na pewno, musiało być ich znacznie więcej. O pseudo hodowlę również jej nie podejrzewałabym, ale o spore odchyły psychiczne jak najbardziej

Posted

P.Kasię wstawiłam już na CZK, ona 3 psy brała i oddawała tylko z krakowskiego schroniska...
Tam ją już znają. Osoba, która miała u niej robić wizytę również o niej słyszała.

Sama p.Kasia "nie ma sobie nic do zarzucenia".
Dostałam szereg maili i SMSów, nie ma sensu ich cytować, w każdym razie z całą pewnością p.Kasia ma problemy na tle emocjonalnym, na szczęście dotrzymała obietnicy w ostatnich odezwach, że to już ostatni raz.

Dzwoniłam dzisiaj do trzeciego domku, który zgłosił się dla Nutki, pani ze świętokrzyskiego. Obiecała, że porozmawia z mężem i zadzwoni, ale cisza.
Dla Nuteczki szukamy najlepszego domku :loveu:

Posted

Zawsze mozna zablokowac mail od takiej osoby, ktora ma jeszcze duzo do dodania. Czarna lista jest prawie w kazdej poczcie. Jesli ja dostane jakies pretensje, zaraz skopiuje oraz zablokuje adres.

Wystawilam Nutke ponownie na allegro. Moze tym razem odezwie sie ktos porzadny. I zeby sie zadnymi mezami nie zaslanialy zainteresowane panie, bo to zawsze glupia wymowka!

Posted

Murka jakie psy ona miała z tego schronu?
Czy jest tu ktoś, kto fizycznie może coś zdziałać bo jest lokalny? Zapraszam na PW osobę z Wadowic lub okolic gotową pilotować sprawę. Mam nowe informacje.

Posted

Majuska, Twoje teksty są super!... Dziewczyny, jesteście genialnie czujne! To niesamowite, co za psycholka, biedne psy, są całkowicie bezbronne...Przeczytałam o tym babsku na wątku małopolskim i włos mi się jeży...

Posted

A ja wracam do szarej rzeczywistości i rozliczonko zrobię:

30,10 zł pozostałość po Kundzi
Wpłaty:

50 zł jess
20 zł Jelena Muklanowiczówna (ciekawe czy dobrze napisałam :evil_lol: )
125 zł kaskadaffik (bazarek)
Razem: 225,10 zł

Koszty:
255 zł hotelowanie
44 zł szczepienia
140 zł sterylizacja
30 zł przejazd do Stalowej Woli (trasa do Tarnobrzega na pół z Sylwestrem)
Razem: 469 zł

225,10 zł - 469 zł = -243,90 zł
Stan konta na 11 styczeń wynosi -243,90 zł

Kundzia mi zdradziła, że przesłała troszkę zachomikowanych pieniążków na pozostałe psiaki w hoteliku, więc jak wpłyną to będą pewnie dla Nutki ;)