Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A do mnie dziś zadzwonili super państwo z Płocka, są zdecydowani na adopcję i chcą po Nutkę przyjechać w sobotę (!!!!).
Domek zapowiada się naprawdę super, bardzo miła pani, domek szeregowy z małym ogródkiem, dwójka dzieci, do domu często przychodzi babcia, więc Nutka nie byłaby długo sama w trakcie dnia (gdy rodzice w pracy a dzieci w szkole).
Chcą przyjechać całą rodziną.
Mieli kiedyś pieska, ale zginął tragicznie i długo nie mogli się po tym pozbierać.
Jest zgoda na wizytę przed i po adopcyjną.

Rozmawiałam z Basią i ona jest za tym, aby nawet jeśli nie uda się sprawdzić tego domku przed sobotą to żeby Ci Państwo przyjechali po Nutkę i zrobi się wówczas wizytę poadopcyjną. Ten szmat drogi jaki Ci Państwo chcą zrobić dla suni dużo znaczy. No i odpada problem organizowania transportu.

Tylko nie wiem co z sobotnią wizytą w Grudziądzu (od elinki nie mam info i nie wiem czy w ogóle i kiedy będzie wizyta w Barcinie), bo ja oczywiście powiadomię pozostałe domy o adopcji Nutki, ale wolałabym to zrobić jak już Nutka pojedzie żebyśmy mieli pewność, że ma już domek. Pewnie będzie trochę żalu, ale najważniejsza jest Nutka, żeby miała już domek. A tym pozostałym domkom może by inne pieski zaproponować??

Posted

[quote name='Murka']A do mnie dziś zadzwonili super państwo z Płocka, są zdecydowani na adopcję iChcą przyjechać całą rodziną.

To sa najfajniejsze domki bo jesli ktoś przyjeżdża całą rodziną tyle kilometrów po psa to widać że bardzo im zależy. Do przytuliska w Boguchwale przyjechała dużym Vanem aż z Ostródy cała 6-osobowa rodzina po dziewięcioletniego , niewidomego psa colie. I jak tu sie nie wzruszyć ?
Nie muszę dodawać , że psiak żyje jak w niebie.

Posted

To jest ta rodzinka z Plocka, o ktorej pisalam z samego ranka, zalicytowana zostala sunia na allegro. Fajna pani byla podczas rozmowy, z tym ze ja w pracy nie bardzo moglam gadac. Jesli chca przyjechac taki szmat drogi po psiaka, to jest to bardzo dobry znak.

Pozostalym domkom mozna by zaproponowac inne psiaki. Na pewno trzeba kuc zelazo poki gorace.

Posted

To rzeczywiście się porobiło. Ale dla Nutki to dobrze, że ma takie powodzenie.

Pan z Grudziądza zachwycony jej urodą i podobieństwem do jack russel teriera, ale też charakterem, że nie aż tak żywiołowa jak psy tej rasy.

Nie wiem czy udałoby się znaleźć drugą tak podobną sunię i to ze sprawdzonym charakterem. Najlepiej byłoby od razu mieć jakąś propozycję.

Ps. Porozmawiajcie z tą Panią z Płocka, czy nie będą wypuszczali Nutki samopas, bo mnie zawsze to niepokoi jak ktoś nie dopilnował psa i dopuścił do tragedii.

Dajcie znać co robić, bo miałam dzwonić do tego Pana wieczorem i nie wiem czy odwołać tą wizytę i jak z tego wybrnąć ?

Posted

Rozmawiałyśmy z Kasią dwukrotnie.
Ja biorę ewentualne gromy od Pana z Grudziądza i Pani z Barcina /?/ na siebie. I tak jeżdżą po mnie małolaty z dogo jak po ......to mi tam wszystko jedno. Ja przeproszę zarówno Pana jak i Panią. Liczy się dobro Nuteczki.

Uważam, że tak:
1) Państwo przejadą taki szmat drogi, Kasia zobaczy ich na żywo, oni zobaczą Nutkę - warto po prostu warto. Jak pojedzie za zadzownię czy napisze do Pana ido Pani.
2) Toyota jeden szczegół zaraz Ci napiszę na pw. Później Wam wyjaśnię co i jak.

Posted

Basia1968 napisał(a):
I tak jeżdżą po mnie małolaty z dogo jak po ......to mi tam wszystko jedno. Ja przeproszę zarówno Pana jak i Panią. Liczy się dobro Nuteczki.
to taka moda teraz, mlodzi sa kompletnie niewychowani, mysla, ze im wszystko wolno i ze wszystko wiedza; panosza sie gruboskornie. Mialam takiego w pracy, po 6 miesiacach wysiadl ze stresu, padl po prostu. Polecam film RED o starym, emerytowanych agencie CIA, ktory pokazal tzw. garniturkom i teczkowcom KLASE i doswiadczenie. Basia, gdzie ten watek, na ktorym sa te malolaty?

Na aukcji allegro Nutki byly odpowiednie zapisy nt. wizyt przed i poadopcyjnych oraz aukcja byla wystawiona na licytacji, nie kup teraz.

Posted

Aga nie warto po prostu nie warto - to ode mnie z miasta - ale ich "praca na rzecz zwierząt" bardzo owocuje, bo dzięki ich "staraniom" organizacja TSPZ traci kolejnych darczyńców jeśli chodzi o 1% i tracą oczywiście psinki. Ludzie czytają forum.
Aga ale kurcze to po prostu olewam - grunt, że psiakom domki znajduję - wczoraj wyadoptowałam sunię z wątku Soemy - przepięknąąąąąąąą i drugą sunia, którą dałam na tymczas do mojej koleżanki zostaje u nie na zawsze!!! i teraz NUteczka - no cóż więcej trzeba???
olać małolaty!!!

Posted

Trzeba wybrać najlepiej dla Nutki. Też wolałabym poznać osobiście ludzi, którym miałabym wyadoptować pieska, gdybym opiekowała się nim jako DT.

Ja też uważam, że jak ktoś sam przyjeżdża po psa, to jakoś tak od razu widać zaangażowanie. Jednak porozmawiajcie dobrze z Panią, czy będzie miała czas dla psa przy 2 dzieci. Szkoda, że nikt nie może zobaczyć ogrodzenia przy tym ogródku. No i dlaczego stracili poprzedniego psa.

Posted

Zgodziłam się isć na wizyte ale jako ze to kawal drogi ode mnie to raczej nie zdaze isc tam przed sobotą i jezeli zdecydujecie sie oddac do plocka psinke to podje na wizyte po adopcyjna :)

Posted

Basia1968 napisał(a):
Aga nie warto po prostu nie warto - to ode mnie z miasta - ale ich "praca na rzecz zwierząt" bardzo owocuje, bo dzięki ich "staraniom" organizacja TSPZ traci kolejnych darczyńców jeśli chodzi o 1% i tracą oczywiście psinki. Ludzie czytają forum.!
Znam juz temat, bylam poczytalam. Panne na 'm' poznalam przy okazji zalatwianie najgorszego na swiecie, niemieckiego domu, dla 8-letniego psa kundla. Potem za to mnie obsmarowala na zoltych stronach. Super po prostu, a pies ma nawet wlasna strone internetowa i jest bardzo kochany. Panne na 'l' poznalam przy okazji FANTY! Dzieki bardzo.

Basia, wez sie kobito nie przejmuj. Rob swoje tak jak zawsze. A watki po prostu wyslij do moda, niech je wyczysci. Dobrze to robi moja ulubiona modka Maupa4.

Murka sie na pewno dowie co sie stalo z poprzednim psiakiem Panstwa z Plocka. Na wszelkie w mozna sprawdzic w czarnych kwiatkach, czy nie figuruja tam. Zasada im mniej zaufania tym lepiej jest najlepsza.

Posted

nie ma sprawy jak mi sie uda to pojade wczesniej choc nie ukrywam ze fajnie by bylo gdyby ewentualnie adopcje pzelozyc na neidziele lub przyszly tydzien jak bardzo wam zalezy na sprawdzeniu ogrodzenia itp :)

Posted

Basia1968 napisał(a):
MUreczka na pewno wypyta o wszystko.

Sorry za upierdliwość, ale już się zaangażowałam i pokochałam Nutkę ;).

A tak na marginesie, to śliczne imię ktoś jej wymyślił.

Posted

toyota napisał(a):

Ps. Porozmawiajcie z tą Panią z Płocka, czy nie będą wypuszczali Nutki samopas, bo mnie zawsze to niepokoi jak ktoś nie dopilnował psa i dopuścił do tragedii.

Nie pytałam dokładnie o okoliczności śmierci tamtego psiaczka (wiem tylko, że zginął pod kołami samochodu i Państwo to bardzo przeżyli, długo nie mogli się z tego otrząsnąć i nie mogli myśleć o kolejnym psiaku), ale zapytam oczywiście. Ten ogródek to jest taki malutki ogródeczek w domku szeregowym, wydaje mi się, że pani mówiła mi, że jest ogrodzony, ale muszę się upewnić. Nie zwróciłam na to specjalnej uwagi, bo pani nastawiona jest na spacery z psiakiem, zapewniała mnie, że będzie miał kto z sunią wychodzić, bo jest pięcioro osób do opieki nad sunią (rodzice, dwoje dzieci i babcia). Dzieci są już podrośnięte, jeden chłopak (najbardziej tęskniący za czworonożnym towarzystwem) ma 14 lat :) Nie sądzę, aby jechali taki szmat drogi po to, aby potem sunię wypuszczać samopas :)

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Super, to juz pojutrze, oby było jak najlepiej :)

Ja idę na wizyte w Grudziądzu, a tam suczka raczej nie trafi , bo pierszeństwo ma domek z Płocka , który sam po nią przyjedzie.

Jak ktoś ma na oku jakąś Nutkopodobną suczkę to można by ją zaproponować, jeśli w Grudziądzu będzie tak dobrze jak się zapowiada.