Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaglądaja, zaglądają . Trochę zaśmiecimy wątek Nutki, ale Albinek taki był biedny pod tą deską. Nowa budka jest super, gdyby jeszcze ci właściciele wyłożyli ja sianem czy słomą. Dzięki Basia za informację.A ten nieszczęsny łańcuch jest chociaż długi? Nutka jest kochana. Myślę, że nam wybaczy, przecież Albinek jest chyba od tych samych ludzi.

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja oglądając ten filmik aż się popłakałam - jak to biedaczysko widziałam wciśnięte w kąt na łańcuchu, jak ono biedne teraz nie może nacieszyć sie wolnością i szczęściem.
Tak samo zachowuje sie teraz Roki vel. Ganzes którego sprowadziłam do hotelu w Brzyściu. Był w schronie w Uciechowie. Piękny psiak. Mój syn w sobote był w hoteliku to mówił, że psinka tak szalał - biedny nie mógł nacieszyć się.
Albinek jest od tych samych ludzi, także Rubi i Lisek i biedna kiciunia - ta która wysłałam w melu Filipkom z takimi odmrożonymi? uszeńkami. Jadła psia karmę:-(:-(

Posted

Nutka na pewno szybko znajdzie domek, to super sunia i taka najbardziej poszukiwana: młoda i miniaturowa...

Tutaj w całej krasie:

Z towarzyszem zabaw odpowiedniej wielkości, Gutkiem :)

Szaleństwa Nutki i Gutka :)

[video=youtube;O4KXxtXtjKw]http://www.youtube.com/watch?v=O4KXxtXtjKw&nofeather=True[/video]

Posted

Nutka dostała prezent, 50 zł od p.Joli :loveu:
W tym tygodniu planujemy sterylkę. W sumie planowaliśmy wcześniej kastrację Matiego i Gutka, ale Nutka pilniejsza, bo bez zabiegu strach wydawać do adopcji. Mati i Gutek pójdą w następnym rzucie.

Posted

Nutka bardzo dobrze zniosła zabieg i ogólnie wsio jest ok. Tylko pracuje sobie nad brzuniem i musi mieć kołnierz. Miała w pierwszych chwilach ubranko, ale zdjęła w trybie szybkim :diabloti: Kołnierza nie lubi ;)

Sterylizacja kosztowała 140 zł:
http://img502.imageshack.us/img502/9782/nutkafaktura.jpg
Do tego dojazd do lecznicy: 30 zł (rozbiłam trasę hotelik- Stalowa Wola-Tarnobrzeg-hotelik po połowie na Nutkę i psiaka borderowatego).

Nutka wczoraj i dzisiaj nie chciała się w ogóle załatwić... już się zaczynałam martwić, dzisiaj to już na wszystkie spacery zdejmowałam jej kołnierz, żeby nie krępował jej ruchów. No i w końcu na ostatnim spacerku ok. 23.30 kręciła się, kręciła, kręciła i w końcu się wysiusiała, a trwało to z minutę :)