Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka, to może napisz do tej panie. Mamy jeszcze Lizę (białą nakrapianą), ona waży 8 kg, u niej też super z czystością, tylko jeszcze sterylkę musi mieć.

Gdzieś czytałam, że szukacie transportu dla Żabki z Brzyścia pod Kraków. Nadal szukacie? Bo w czwartek jest do nas transport ze Śląska i z powrotem.

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już nie szukam y.... super pan się rozmyślił, bo jedzie z zoną na wycieczkę.... a podejrzewamy że ten pan już inne psiaki też szukał i tak rezygnował, nawet nie wiem czy aga nie pisała, że możesz go kojarzyć...

Posted

Oby , był to właściwy domek. Może ja ostatnio wszystko czarno widzę, ale po Rudej ,która zaginęła i Tadeuszku, o którym nie ma wieści, jakos boje sie tego Gdańska.

Posted

Jestem w stałym kontakcie mailowym z p. Anną, domek wygląda na dobry, zaproszę panią na wątek po wizycie (jak będzie wszystko ok).
Tylko jeszcze pozostaje kwestia tranaportu...

Posted

Nie wiem dlaczego p. Ania nie szuka gdzieś bliżej, też mam złe skojarzenia z Trójmiastem jeśli chodzi o adopcje... oprócz Rudki, Tadka był jeszcze biały ratlerkowaty Gucio.
Mam nadzieję, że p.Ania wykaże zaangażowanie w odbiorze suni, bo ciężko będzie zorganizować transport przez całą Polskę. Możliwe, że się nie uda i trzeba będze szukać domku gdzieś bliżej.

Posted

Nutka ma jakiegoś cholernego pecha :(
Właśnie napisała do mnie p.Ania, że nie może niestety wziąść teraz Nutki, bo dostała wiadomość, że jej ojciec ma ostatnie stadium raka złośliwego i że będzie musiałą do niego jeździć (mieszka na drugim końcu miasta); nie da rady zająć się psem przez najbliższe kilka miesięcy.

Wysłałam Nutkę tej pani z Białegostoku i jeszcze innej pani, która szuka małej suni do mieszkania w bloku.

Posted

Ja dostałam sms'a od Pani Ani po 2 w nocy, że wizytę odwołuje i pierwsze moje skojarzenie nie było najlepsze, bo już raz Nutkę chciała adoptować osoba wypisująca nocne esy. Może dobrze wyszło, bo widzę, że bardzo się martwiłyście adopcją na taką odległość. Nutka jest śliczna i malutka, raz dwa zgłosi się inny domek.

Posted

Z jednej strony też mnie dziwi, że ludzie tak daleko szukają psiaków. Z drugiej - ja po swojego wybrałam się do Gdańska :) Zakochałam się i już ;) Mógłby być nawet w Suwałkach - też bym pojechała.
Nutka niech jednak lepiej domek znajdzie gdzieś bliżej.

Posted

P. Małgorzata z Goraja, w podzięce za przesłane fotki Pusi (ona się nią opiekowała jak mieszkała na ulicy i skontaktowała się z nami w celu sterylizacji suni i opiece po zabiegu, fotki przesłała mi Basia na maila, a ja wydrukowałam i przesłałam p.Małgorzacie pocztą) przekazała nam 50 zł. Pusia znalazła ekspresowo super domek dzięki Basi, więc myślę, że sprawiedliwie będzie jeśli te 50 zł wspomogą Nutkę, która jest niejako od Basi właśnie :)

Posted

Pusia to przesłodka sunieczka. Mieszka na wsi, ale jest wyprowadzana na spacerki na smyczy przez córki właścicielki Zobaczyły to inne dzieci z tej miejscowości i swoje psiaki także prowadzają na smyczkach. Coś powoluśku zmienia się na wsiach.

Posted

Oby sie zmienilo, wczoraj w Uwadze pokazywali biedne wiejskie psy. Ludzie na wsiach jeszcze dlugo sie nie zmienia, takie chamstwo z nich bije niesamowite. Dobrze, ze Uwaga sie za to wziela, bo dotychczas sie odcinali od spraw zwierzat i mozna bylo liczyc tylko na Polsat.

Posted

Dzwonił dzisiaj bardzo miły pan z Kielc w sprawie Nutki. Ma jeszcze skonsultować się z żoną i zadzwonić jeszcze dzisiaj. Już nawet wstępnie obgadaliśmy formę odbioru suni ;)
Oczywiście jest zgoda na wizytę przedadopcyjną. Nutka mieszkałaby w bloku. Pan naprawdę bardzo miły, mieli już taką maliznę kiedyś, potem była bokserka, która odeszła na serce mając 9 lat. Żałoba po psie (tak to pan nazwał) trwa już rok, więc stwierdził, że to już za długo.