Murka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ledwo za Wami nadążam :lol: nie było mnie jeden dzień, a tu tyle stron do czytania :crazyeye: Cioteczki, Czarny i Kitka są po prostu super!!! Para z nich NIESAMOWITA! Robią wszystko razem, śpią razem (nawet poza budą, dzisiaj przyłapałam ich na dywaniku: jeden duży czarny kłębek, w którego łapach był zwinięty drugi jasny kłębek :loveu:), jedzą razem, piją, zaglądają do zakamarków, biegną na głaski... Porobiłam trochę zdjęć to sami zobaczycie. Mieliśmy kiedyś podobną parę, to była matka z córką, zwykłe kundelki, takie ciut większe Kitki. Próbowaliśmy im w desperacji znaleźć dom osobno, przyjechała pani, chciała wziąść jedną sunię... nie udało się!!! Po wyprowadzeniu z boksu jednej suczki obie zaczęły szaleć, ta co została wyć, ta co wyszła zapierać się i w końcu się się wyrwała i nie dawała złapać, podbiegała wciąż pod boks. Stwierdziliśmy, że nie możemy ich rozdzielić i udało się znaleźć im dom razem. Miały być w ogrodzie... ale po jakimś czasie dostaliśmy zdjęcia jak wylegują się przed kominkiem na specjalnie sprowadzonych dla nich dywanikach :evil_lol: Po tym co dziś zobaczyłam jestem zdecydowanie za tym aby szukać im domu razem. Jeśli chodzi o sprawdzenie Czarnego pod kątem mieszkania w domu: musielibyśmy wziąść go domu, a raczej nie praktykujemy tego u dużych psów, mamy ograniczoną ilość miejsc, więc umieszczamy w domu przeważnie psiaki wymagające socjalizacji, intensywnej opieki, staruszki, psiaki, które w boksie źle się czują itp. możemy natomiast wiele powiedzieć po tym jak pies zachowuje się w boksie i jak do tej pory najczęściej przekłada się to na mieszkanie. Muszę powiedzieć, że Czarny pięknie zachowuje czystość. Gdyby były jakieś problemy Czarny mógłby być w ogrodzie a Kitka w domu :roll: Kitka faktycznie wpatrzona jest w czarnego jak w obrazek, ale jak Kitka znika z oczu Czarnego to ten się bardzo niepokoi i zaraz popiskuje, bo chce iść tam gdzie ona. Przeważnie nowych hotelowiczów przez pierwsze kilka dni wyprowadzamy na linkach/smyczach, aby poznały nas i ogród. Kitka na smyczy źle się czuje, zauważyliśmy, że chodzi przy Czarnym jak przyklejona więc spuściliśmy ją ze smyczy. Od razu poprawił się jej humor, ogon w górę, zaczęła brykać jak sarenka. Nie było zupełnie problemu z jej przywołaniem. Zaczepiała do zabawy Czarnego, biegała jak torpeda. Czy ona na pewno ma 11 lat?? :lol: Dogomania mi się zacina, ale postaram się jeszcze dzisiaj umieścić zdjęcia, a jest ich sporo. Quote
Pliszka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 i jeszcze jeden bazarek dla naszych słodziaków :) http://www.dogomania.pl/threads/174257-Bazarek-na-hotelik-dla-zakochanych-Zapraszamy-do-2-grudnia?p=13556970#post13556970 Zapraszam :) Quote
sonikowa Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Murka, jak wspaniale coś takiego czytać! I rację miałyśmy jednak, żeby wyciągać parę razem! Jacy oni teraz musza być szczęsliwi, wtuleni w siebie i w swój zapach. Kitka na pewno czuje sie bezpiecznie przy Czarny. Sluchajcie, jeden cud się zdarzył - psy wyszły razem ze schronu. Może się zdarzy i drugi - i będzie wspólny dom :-) Quote
Livka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 sonikowa napisał(a):Murka, jak wspaniale coś takiego czytać! I rację miałyśmy jednak, żeby wyciągać parę razem! Jacy oni teraz musza być szczęsliwi, wtuleni w siebie i w swój zapach. Kitka na pewno czuje sie bezpiecznie przy Czarny. Sluchajcie, jeden cud się zdarzył - psy wyszły razem ze schronu. Może się zdarzy i drugi - i będzie wspólny dom :-) Trzymajmy kciuki żeby tak się stalo :) Quote
PapryczkaChili Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 trzymam te kciuki z całych sił!!!!!!!!!!!!!!! :D Quote
eloise Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 ale para! nie mam czasu brnąć przez 46 stron ;) ale teraz będę śledzić na bieżąco :) Quote
kaa Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Hmmm , myślę że przedzielenie psów drzwiami ( tak aby jedno mieszkało w domu) , na nie wiele by się zdało, bo nie wiem czy ludzie by wytrzymali jak jedno z jednej strony by drapało w drzwi, a drugie z drugiej piszczało pół nocy,:roll: to że Czarny zachowuje czystość to też nie jest miarodajne sprawdzenie jego zachowania w domu , bo nawet psy które jeszcze dłużej mieszkały na schroniskowym podwórku i trafiły do domów, to potrafiły. Bardzo mało psów nie zachowuje czystości. Chodzi o to czy potrafi się w domu poruszać bez na przykład wskakiwania na stół :roll: , gryzienia rzeczy , rozdrapywania drzwi żeby wyjść, skakania po oknach ,zrzucania kwiatków z parapetu. Tak się akurat zachowują psy , które nigdy nie mieszkały w domu, i to się częściej zdarza niż pies nie zachowujący czystości.( Mieliśmy psa, który wyskoczył z 3 piętra u właścicieli , a czystość umiał zachowywać , ale mieszkać w bloku nie umiał.) A raczej takiego zachowania w domu ludzie nie będą tolerować ,:shake: może inaczej by było jak by Czarny był małym psem. Niestety nie jest. Można zrobić tak że nie będziemy szukać jakiegoś konkretnego miejsca tylko zdamy się na los i propozycję ludzi , może rozwiązanie samo się znajdzie przypadkiem. :roll: Quote
Ulka18 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Czekamy na zdjecia Czarnego i Kitki :fadein: Jak to dobrze, ze sa juz razem w hoteliku. Quote
zachary Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Oj, Mureczko, jak Ty pięknie piszesz o naszych pupilach.Serducha się radują na takie relacje.Domek tylko razem! Quote
sonikowa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Kaa, a Bury? Cale zycie w schronie, a jak się pieknie przystosował do mieszkania? Mysle, ze Czarny tez dalby rade. Na razie dajmy im czas na oswojenie sie z sytuacja, Murka bedzie nas informowac na biezaco, a za domkiem powoli sie rozgladajmy. Quote
Nikus Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Wpłata od Kaa za transport dotarła do mnie:) zgodnie z tym co pisałem przekażę ją na Kundelkową Skarbonkę:) dzięki za wspomożenie innych kundelków w potrzebie:):):):) Quote
Ra_dunia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Co za romantyczna historia :) Nie mogę doczekać się zdjęć :D Quote
KrystynaS Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Witam wszystkich!!!! :lol: Świetnie, że tak dobrze psiska zaakceptowały swoje nowe miejsce. Rzeczywiście będzie ból jakby jedno poszło do domu a drugie zostało czy poszło do innego. Ale nie myślmy na razie o takiej sytuacji. Murko pisałaś jak to para jest nierozłączna, jak śpią razem na jednym dywaniku - duża czarna kula a przy niej mała jasna kulka. Spróbuj uwiecznić to na zdjęciu jeśli można Cię prosić. Quote
Dzika_Figa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Witam! Przede wszystkim, strasznie się cieszę, że para jest już razem w hoteliku, ż esię udało. Zaglądałąm tu cały czas, choć się nie odzywałąm i bardzo im kibicowałam. Za sześć dni kończy się mój bazarek z którego połowa zysków przeznaczona jest na Czarnego i Kitkę. I tu pojawia się moje pytanie. Wydaje mi się, że para ma dość stabilną sytuację finansową i zastanawiam się, czy wobec tego nie zmienić przeznaczenia zysków z bazarku, bo jest duzo innych bardzieju potrzebujących bid. Absolutnie nie zamierzam żadnych decyzji podejmować bez udziału zainteresowanych (aktywnych na wątku, oraz osób licytujących na bazarku). Na razie pytam tutaj. Napiszcie, proszę, co o tym myślicie. Quote
obraczus87 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 WITAM!!! Bardzo serdecznie dziekuję za przelew 100 zł do Skarbonki! Głównie dziekuje Kaa oraz Nikusiowi :loveu: pieniądze sie na pewno przydadzą :) Swoja droga zapraszam serdecznie na wątek Skarbonki :) :loveu: http://www.dogomania.pl/threads/147660-Kundelkowa-skarbonka-POMA-A-Chcemy-dalej-pomagac-kundelkom Quote
sonikowa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Dzika_Figa napisał(a):Witam! Przede wszystkim, strasznie się cieszę, że para jest już razem w hoteliku, ż esię udało. Zaglądałąm tu cały czas, choć się nie odzywałąm i bardzo im kibicowałam. Za sześć dni kończy się mój bazarek z którego połowa zysków przeznaczona jest na Czarnego i Kitkę. I tu pojawia się moje pytanie. Wydaje mi się, że para ma dość stabilną sytuację finansową i zastanawiam się, czy wobec tego nie zmienić przeznaczenia zysków z bazarku, bo jest duzo innych bardzieju potrzebujących bid. Absolutnie nie zamierzam żadnych decyzji podejmować bez udziału zainteresowanych (aktywnych na wątku, oraz osób licytujących na bazarku). Na razie pytam tutaj. Napiszcie, proszę, co o tym myślicie. Wspaniale, ze bazarek był dla naszych zakochanych :-) Wiesz, ja jednak apelowałabym o przelanie pieniędzy dla parki. Ich sytuacja jest o tyle stabilna, ze są deklaracje - ale po pierwsze, zwykle dochodzą dodatkowe koszty typu weterynaryjnego, po drugie - zwykle niestety częśc deklaracji wypada. Dobrze mieć mały zapas na czarną godzinę :-) Quote
zachary Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ja też zjawiłam się na bazarku z powodu zakochanej pary.Co miesiąc potrzebna im będzie spora kwota pieniędzy, a jak dojdą ekstra koszty weta, to będzie krucho.Ja jestem za przeznaczeniem pierwotnym połowy bazarkowej kwoty. Quote
Jolanta08 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Powodzenia psinki na nowej drodze życia Quote
kaa Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Kolejne wpłaty - Reja - 20 zł - Ketunia -50 zł - Sonikowa - 20 zł - Cajus JB - 50 zł - Zmysł - 10 zł - Kaa - 15 zł ------------------- Wpłyneło 165 zł Było 965 zł - 100 zł transport = 865 zł + 165 zł = 1030 zł Quote
Dzika_Figa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Dobra, w takiem razie zostaje jak było z przeznaczeniem bazarku. Quote
kaa Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Trochę pozmieniałam rozliczenia w pierwszym poście, teraz jest chyba czytelniej , a przynajmiej ja mogę się bez problemu wszystkiego doliczyć . Murka mogę prosić jeszcze o dane kontaktowe do Ciebie, żeby zmienić na początku ?;) Quote
Murka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Uwaga, będzie duużo fotek :p Najpierw wspólne wychodzenie na linkach Odniosłam wrażenie, że oboje nie mieli by nic przeciwko, aby wejść sobie do domu :cool3: Kitka po sptszczeniu ze smyczy :razz: :evil_lol: Quote
UBOCZE Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Fantastyczne fotki! One obydwa mają roześmiane pysie!!! Na tych zdjęciach przede wszystkim ta nieśmiała Kitka... Quote
Recommended Posts