Jump to content
Dogomania

Czarny i Kitka dzięki Wam, u Murki . Czy ich los się odmieni?MAJA DOM

Recommended Posts

Posted

Ledwo za Wami nadążam :lol: nie było mnie jeden dzień, a tu tyle stron do czytania :crazyeye:

Cioteczki, Czarny i Kitka są po prostu super!!!
Para z nich NIESAMOWITA! Robią wszystko razem, śpią razem (nawet poza budą, dzisiaj przyłapałam ich na dywaniku: jeden duży czarny kłębek, w którego łapach był zwinięty drugi jasny kłębek :loveu:), jedzą razem, piją, zaglądają do zakamarków, biegną na głaski... Porobiłam trochę zdjęć to sami zobaczycie.

Mieliśmy kiedyś podobną parę, to była matka z córką, zwykłe kundelki, takie ciut większe Kitki. Próbowaliśmy im w desperacji znaleźć dom osobno, przyjechała pani, chciała wziąść jedną sunię... nie udało się!!! Po wyprowadzeniu z boksu jednej suczki obie zaczęły szaleć, ta co została wyć, ta co wyszła zapierać się i w końcu się się wyrwała i nie dawała złapać, podbiegała wciąż pod boks. Stwierdziliśmy, że nie możemy ich rozdzielić i udało się znaleźć im dom razem. Miały być w ogrodzie... ale po jakimś czasie dostaliśmy zdjęcia jak wylegują się przed kominkiem na specjalnie sprowadzonych dla nich dywanikach :evil_lol:

Po tym co dziś zobaczyłam jestem zdecydowanie za tym aby szukać im domu razem.
Jeśli chodzi o sprawdzenie Czarnego pod kątem mieszkania w domu: musielibyśmy wziąść go domu, a raczej nie praktykujemy tego u dużych psów, mamy ograniczoną ilość miejsc, więc umieszczamy w domu przeważnie psiaki wymagające socjalizacji, intensywnej opieki, staruszki, psiaki, które w boksie źle się czują itp. możemy natomiast wiele powiedzieć po tym jak pies zachowuje się w boksie i jak do tej pory najczęściej przekłada się to na mieszkanie. Muszę powiedzieć, że Czarny pięknie zachowuje czystość.
Gdyby były jakieś problemy Czarny mógłby być w ogrodzie a Kitka w domu :roll:

Kitka faktycznie wpatrzona jest w czarnego jak w obrazek, ale jak Kitka znika z oczu Czarnego to ten się bardzo niepokoi i zaraz popiskuje, bo chce iść tam gdzie ona.

Przeważnie nowych hotelowiczów przez pierwsze kilka dni wyprowadzamy na linkach/smyczach, aby poznały nas i ogród. Kitka na smyczy źle się czuje, zauważyliśmy, że chodzi przy Czarnym jak przyklejona więc spuściliśmy ją ze smyczy. Od razu poprawił się jej humor, ogon w górę, zaczęła brykać jak sarenka. Nie było zupełnie problemu z jej przywołaniem. Zaczepiała do zabawy Czarnego, biegała jak torpeda. Czy ona na pewno ma 11 lat?? :lol:

Dogomania mi się zacina, ale postaram się jeszcze dzisiaj umieścić zdjęcia, a jest ich sporo.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murka, jak wspaniale coś takiego czytać! I rację miałyśmy jednak, żeby wyciągać parę razem! Jacy oni teraz musza być szczęsliwi, wtuleni w siebie i w swój zapach. Kitka na pewno czuje sie bezpiecznie przy Czarny.
Sluchajcie, jeden cud się zdarzył - psy wyszły razem ze schronu. Może się zdarzy i drugi - i będzie wspólny dom :-)

Posted

sonikowa napisał(a):
Murka, jak wspaniale coś takiego czytać! I rację miałyśmy jednak, żeby wyciągać parę razem! Jacy oni teraz musza być szczęsliwi, wtuleni w siebie i w swój zapach. Kitka na pewno czuje sie bezpiecznie przy Czarny.
Sluchajcie, jeden cud się zdarzył - psy wyszły razem ze schronu. Może się zdarzy i drugi - i będzie wspólny dom :-)

Trzymajmy kciuki żeby tak się stalo :)

Posted

Hmmm , myślę że przedzielenie psów drzwiami ( tak aby jedno mieszkało w domu) , na nie wiele by się zdało, bo nie wiem czy ludzie by wytrzymali jak jedno z jednej strony by drapało w drzwi, a drugie z drugiej piszczało pół nocy,:roll: to że Czarny zachowuje czystość to też nie jest miarodajne sprawdzenie jego zachowania w domu , bo nawet psy które jeszcze dłużej mieszkały na schroniskowym podwórku i trafiły do domów, to potrafiły. Bardzo mało psów nie zachowuje czystości. Chodzi o to czy potrafi się w domu poruszać bez na przykład wskakiwania na stół :roll: , gryzienia rzeczy , rozdrapywania drzwi żeby wyjść, skakania po oknach ,zrzucania kwiatków z parapetu. Tak się akurat zachowują psy , które nigdy nie mieszkały w domu, i to się częściej zdarza niż pies nie zachowujący czystości.( Mieliśmy psa, który wyskoczył z 3 piętra u właścicieli , a czystość umiał zachowywać , ale mieszkać w bloku nie umiał.) A raczej takiego zachowania w domu ludzie nie będą tolerować ,:shake: może inaczej by było jak by Czarny był małym psem. Niestety nie jest.
Można zrobić tak że nie będziemy szukać jakiegoś konkretnego miejsca tylko zdamy się na los i propozycję ludzi , może rozwiązanie samo się znajdzie przypadkiem. :roll:

Posted

Kaa, a Bury? Cale zycie w schronie, a jak się pieknie przystosował do mieszkania? Mysle, ze Czarny tez dalby rade. Na razie dajmy im czas na oswojenie sie z sytuacja, Murka bedzie nas informowac na biezaco, a za domkiem powoli sie rozgladajmy.

Posted

Wpłata od Kaa za transport dotarła do mnie:) zgodnie z tym co pisałem przekażę ją na Kundelkową Skarbonkę:) dzięki za wspomożenie innych kundelków w potrzebie:):):):)

Posted

Witam wszystkich!!!! :lol:

Świetnie, że tak dobrze psiska zaakceptowały swoje nowe miejsce.
Rzeczywiście będzie ból jakby jedno poszło do domu a drugie zostało czy poszło do innego. Ale nie myślmy na razie o takiej sytuacji.

Murko pisałaś jak to para jest nierozłączna, jak śpią razem na jednym dywaniku - duża czarna kula a przy niej mała jasna kulka. Spróbuj uwiecznić to na zdjęciu jeśli można Cię prosić.

Posted

Witam!
Przede wszystkim, strasznie się cieszę, że para jest już razem w hoteliku, ż esię udało. Zaglądałąm tu cały czas, choć się nie odzywałąm i bardzo im kibicowałam.
Za sześć dni kończy się mój bazarek z którego połowa zysków przeznaczona jest na Czarnego i Kitkę. I tu pojawia się moje pytanie.
Wydaje mi się, że para ma dość stabilną sytuację finansową i zastanawiam się, czy wobec tego nie zmienić przeznaczenia zysków z bazarku, bo jest duzo innych bardzieju potrzebujących bid.
Absolutnie nie zamierzam żadnych decyzji podejmować bez udziału zainteresowanych (aktywnych na wątku, oraz osób licytujących na bazarku). Na razie pytam tutaj. Napiszcie, proszę, co o tym myślicie.

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Witam!
Przede wszystkim, strasznie się cieszę, że para jest już razem w hoteliku, ż esię udało. Zaglądałąm tu cały czas, choć się nie odzywałąm i bardzo im kibicowałam.
Za sześć dni kończy się mój bazarek z którego połowa zysków przeznaczona jest na Czarnego i Kitkę. I tu pojawia się moje pytanie.
Wydaje mi się, że para ma dość stabilną sytuację finansową i zastanawiam się, czy wobec tego nie zmienić przeznaczenia zysków z bazarku, bo jest duzo innych bardzieju potrzebujących bid.
Absolutnie nie zamierzam żadnych decyzji podejmować bez udziału zainteresowanych (aktywnych na wątku, oraz osób licytujących na bazarku). Na razie pytam tutaj. Napiszcie, proszę, co o tym myślicie.

Wspaniale, ze bazarek był dla naszych zakochanych :-) Wiesz, ja jednak apelowałabym o przelanie pieniędzy dla parki. Ich sytuacja jest o tyle stabilna, ze są deklaracje - ale po pierwsze, zwykle dochodzą dodatkowe koszty typu weterynaryjnego, po drugie - zwykle niestety częśc deklaracji wypada. Dobrze mieć mały zapas na czarną godzinę :-)

Posted

Ja też zjawiłam się na bazarku z powodu zakochanej pary.Co miesiąc potrzebna im będzie spora kwota pieniędzy, a jak dojdą ekstra koszty weta, to będzie krucho.Ja jestem za przeznaczeniem pierwotnym połowy bazarkowej kwoty.

Posted

Kolejne wpłaty

- Reja - 20 zł
- Ketunia -50 zł
- Sonikowa - 20 zł
- Cajus JB - 50 zł
- Zmysł - 10 zł
- Kaa - 15 zł
-------------------
Wpłyneło 165 zł

Było 965 zł - 100 zł transport = 865 zł + 165 zł = 1030 zł

Posted

Trochę pozmieniałam rozliczenia w pierwszym poście, teraz jest chyba czytelniej , a przynajmiej ja mogę się bez problemu wszystkiego doliczyć . Murka mogę prosić jeszcze o dane kontaktowe do Ciebie, żeby zmienić na początku ?;)

Posted

Uwaga, będzie duużo fotek :p

Najpierw wspólne wychodzenie na linkach

Odniosłam wrażenie, że oboje nie mieli by nic przeciwko, aby wejść sobie do domu :cool3:

Kitka po sptszczeniu ze smyczy :razz:

:evil_lol: