Murka Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Jeśli chodzi o szukanie domu, to na pewno bez kotów, Kitka ma obsesję na ich punkcie :crazyeye: Quote
kaa Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 A Czarny jak reaguję ? Nie sprawdziliśmy ich na koty. Quote
Dzika_Figa Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Sugeruję zgłoszenie kandydaury Kitki na parówę, na parówim wątku Jeśli pozostałe trzy członkinie Szanownej Komisji Parówiej (ja jestem czwartą) [tu przepraszam, że się z tak zbabiałą komisją pcham ta taki zasamczony wątek hihi] przyjmą jej kandydaturę, Czarny będzie występował tam jako gratis do niej. Jedną taką parę już tam mamy. Quote
sonikowa Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Czarny jako gratis do Kitki ;-) Taki pokaźny dość ten gratis:cool3: Quote
Murka Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Czarny na koty chyba podobnie. Chyba, bo nie jestem do końca pewna czy to kot go tak zainteresował czy coś innego (np. pies za płotem). Nasz kot wychodzi tylko na odgrodzony przed domem ogródek (wchodzi do domu i wychodzi przez okno, a z ogródka sobie idzie w cały świat, na "psi" teren nie wchodzi nigdy, taki cwany), na który psy teoretycznie nie wchodzą. W praktyce niestety jest to tak fascynujące miejsce dla psiaków, że jest wciąż odnawiany podkop pod furtką i wyłamana jedna sztachetka w innym miejscu. Także mniejsze psy bez problemów się tam dostają, Kitka uwielbia tam brykać i tam zobaczyła też kilka razy kota. Czarny ma problem z dostaniem się do ogródka, więc bezpośredniego spotkania z kotem nie było. Ale coś go na tym ogródku zainteresowało, coś obszczekiwał. On podobnie jak Kitka, lubi też ganiać wróble :eviltong: Także idealna para dla kogoś kto ma przydomowy ogródek :lol: Quote
Monika z Katowic Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 :) Odnawiany podkop pod furtką :) Dobre! :) :) :) Quote
Ra_dunia Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 relacje kocio-psie są zawsze bardzo trudne do przetestowania. Mój kociolubny jak widzi umykającego kota na podwórku to też by od razu chętnie pogonił. Może Kitka też taką taktykę przyjmuje... w domowych warunkach może reagować zupełnie inaczej :) Zresztą Czarny oczywiście też :D Trzeba przyznać, że parka jest rewelacyjna :) I to ich zachowanie - Kitka wpatrzona w swego macho Czarnego :D Quote
Wunia Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 kaa napisał(a):Panowie -wujkowie myślę że faktycznie na tym wątku jesteście siłą , doliczyłam się co najmiej pięciu :evil_lol: . Gdzie miłość się pojawia to muszą Panowie być ;) Po długiej nieobecności odmeldowywuję się na wątku powrotnie :multi: Quote
Murka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Ra_dunia, tylko właśnie Kitka nie goni Shermana, dostaje szału jak go widzi siedzącego na parapecie... Quote
KrystynaS Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 A na czym ten szał polega???? Chodzi mi o to czy szaleje z wściekłości i jakby tego kota dorwała to marny jego los. Quote
kaa Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Myślę że pomału zacznę się nad tekstem zastanawiać dla naszej dwójki . Jak go już sklecę prosiła bym o krytykę ;) . Myślę że w środę- czwartek będzie gotowy. Quote
Murka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Oto Wasi ulubieńcy :) Niedługo postaram się zrobić jakieś ładne zdjęcia do ogłoszeń. Quote
kometa Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Przepraszam za offa... http://www.dogomania.pl/threads/174771-Kubraczki-na-zimiAE-dla-chorej-staruszki-Do-08-12?p=13612401#post13612401 Quote
Murka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Jeszcze taki Czarny wystawowy :) A odnośnie "szału" Kitki na widok kota, to nie wygląda to jakby chciała tylko pogonić... Ona nawet jak widzi kota przez szybę za oknem to drapie w szybę i zajadle szczeka. Quote
kaa Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Kolejne wpłaty - 20 zł -Jotka - 10 zł Wunia - 20 zł Joasika - 10 zł - Jolanta08 - 20 zł - Zebrazebra ------------------------------ 80 zł Było 1140zł + 80 zł = 1220 zł Aktualnie obliczenia w pierwszym poście są dogłębnie sprawdzone i policzone i zgadzają się ze stanem faktycznym na koncie , tak samo jak wpisywane aktualnie wpłaty , w których nie jest uwzględniona wpłata ( 120 zł ) której nie mam na kącie. Natomiast jest uwzględniona w poście pierwszym . Dlatego różnica jest we wpisywanych bieżących rozliczeniach a tych z postu 1 - szego ( o 120 zł. ) Quote
katarzyna005 Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Pieniążki wpłaciłam na konto Czarnego i Kitki. Pozdrawiam psiaki i mizianko ode mnie. Quote
Cajus JB Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Zaglądam do parki po długiej nieobecności. Quote
KrystynaS Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 :bluepaw: :bluepaw: :bluepaw: :bluepaw: :hand: Quote
kaa Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 Kolejne wpłaty. - 50 zł -Iza K. -60 zł -Zachary - 50 zł - Romka - 30 zł -Monika z Katowic - 105 zł - Katarzyna 005 - 30 zł - P. Jola ----------------------------- 325 zł 1220zł + 325zł = 1545 zł Quote
mamamuminka Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Chciałam wpłacić swoją deklarację za grudzień. Poproszę nr konta :lol: Quote
Ra_dunia Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 oj... no to chyba jednak Kitka do domku z kotkiem się nie nadaje ;) Quote
kaa Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 Przepraszam za poślizg. Napisałam psiakom tekst, wyszedł mi taki . Celowo nie ma w nim wieku psów i informacji o tym że np. nie lubią kotów, to można dopowiedzieć. Wyszło tak , jeśli ktoś ma pomysł co można jeszcze zmienić lub dopisać proszę o sugestie. ,,Dopóki śmierć nas nie rozłączy..." Przedstawiam Wam historię pięknej przyjaźni, przyjaźni z której nawet ludzie mogą brać przykład. Wszystko zaczęło się od przypadku, który sprawił ,że w biedzie i nieszczęściu splotły się ze sobą losy dwóch psich istot. Uratowana przed przetopieniem na smalec została mała przestraszona suczka, która otrzymała na imię Kitka. Zaraz potem został przywieziony z interwencji , duży bardzo przyjazny pies który z powodu barwy sierści ,zostal nazwany Czarny. Psiaki zamieszkały na jednym schroniskowym podwórku , a później w jednej budzie. Wszyscy z podziwem obserwowali życie tej pary , psy stały się nierozłączne, razem jadły , spały bawiły się i gromadziły w budzie różne psie skarby. Historia psiej przyjaźni wzruszyła wielu ludzi, którzy pospieszyli z pomocą. dzięki ogromnemu zaangażowaniu ,w porywie serc, udało się zebrać potrzebną sumę, aby umieścić psią parę w hoteliku dla zwierząt. Kitka i Czarny to dwa niezwykłe psy, których przyjaźń przetrwała lata i które nie powinny zostać rozdzielone. Zwracamy się z prośbą do ludzi o wielkim sercu,o pokochanie pary psich przyjaciół, żywiąc nadzieję że ludzkie serca są zawsze otwarte na wzniosłe uczucia . Pokochaj te dwa wspaniałe psy, daj im dom ,a zyskasz ogromną wdzięczność i podwójną przyjaźń istot, którym życie nie szczędziło ciosów . Psiaki czekają na swój wymarzony dom i człowieka który ich już nigdy nie zawiedzie. Quote
Recommended Posts