Jump to content
Dogomania

Czarny i Kitka dzięki Wam, u Murki . Czy ich los się odmieni?MAJA DOM

Recommended Posts

Posted

Dojechali :multi:, dojechali :multi: !!!!!!
Już w Janowie :multi: :multi:

Oj to teraz będziemy czekać na Murkę i Jej 'relację na gorąco'

Nikus :modla:. Że pojechałeś, że objawiłeś się sam tak że nie trzeba było szukać transportu (a to nieczęsto się zdarza).
No i czekamy na Twoją relację z podróży, na fotorelację :roll:.

Wszyscy doceniają serce i gest Nikusa, ale zwrot choćby części kosztów podróży jest jak najbardziej na miejscu i jak najbardziej wskazany zwłaszcza, że jak pisze kaa (główny kasjer :lol:) są na to pieniądze.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo się cieszę że wszyscy jesteśmy zgodni :lol:, nie pozostaje mi nic innego jak poprosić Nikusia o potwierdzenie że pieniążki doszły , bo już wysłałam :p .Tak przy okazji obdarowałam decyzją dogomaniaków jeszcze dwa psiaki pieniążkami po szczęśliwej adopcji Kleksika , więc se dzisiaj dzielę i rządzę . Szkoda że nie mam konta bez dna fajnie tak wszystkich obdzielać :eviltong: .A ten transport to naprawdę wielki dar serca dla tych psiaków. Wszyscy pięknie dziękujemy.:loveu:

Posted

czy tym psiaczkom obdarowanym nie brakuje jeszcze kasy na dokończenie watków? Które to są to może i te pomalutku wspomożemy, i dokończymy zaczęty wątek. Sukcesy zagrzewają do dalszych, i dobrze by było sprawdzić co można zrobić.

Bardzo chciałąbym spotkć się osobiście z Ibisem i wypróbować lek prawie że nie osiagąlny w kraju, ale przypuszczam że mógłby pomóc na jego problemy skórne. NA MAŁYM ODCINKU MOZNA WYPRÓBOWAĆ NAPEWNO NIE ZASZKODZI A MOŻE POMÓC. Zaraz pędzę na wątek Ibisia podesłany przez złote serce ihabe.

Posted

Fotki robił dzielny Nikus :p Pewnie umieści jutro jak odeśpi dzisiejszą trasę.
Czarny wypadł z samochodu i od razu zabrał się za zwiedzanie ogrodu. Dosyć pewny z niego chłopak, poczuł się od razu jak u siebie i zaczął obszczekiwać psy za płotem :cool3:
Pięknie pozałatwiał swoje potrzeby po wyjściu z samochodu. Nikus twierdzi, że oba psiaki są stworzone do jazdy. Czarny trochę tęsknił na początku, ale potem był już spokój.
Kitka była trochę zdezorientowana po wyjściu z samochodu, niepewna i wystraszona. W książeczce wyczytałam, że ona w 2005 roku miała sterylizację... to ile lat ona była w schronisku? :-(
Kitka posłusznie weszła do boksu, Czarny trochę mniej chętnie, wolałby zostać w ogrodzie i dokończyć polowanie na wróble :diabloti:

Jutro (jeśli tylko nie będzie lało) to obfocę towarzystwo.

Karma dotarła, jeśli dobrze przeliczyłam to 32,5 kg ;)

Kwestie formalne: Czarny jest faktycznie dużym psem, Kitka natomiast takim średnio-małym z naciskiem na małym :lol:... Umówmy się więc, że dla parki będzie 21zł/doba (z karmą 18 zł/doba), a w przypadku gdyby Czarny pojechał do domu (czy szukamy jednego domu dla dwojga???) to Kitka będzie liczona 8zł/doba.

Posted

Oba psiaki przyszły do schroniska w tym samym roku, były w nim 5 lat ,niestety :roll: . Czarny tak jak zauważyłaś , jest ciekawy wszystkiego, :evil_lol: żwawy, lubi ruch i ludzi, Kitka jest taka stateczna, spokojna posłuszna , ciekawie się dobrali bo mają bardzo różne charaktery, chyba na zasadzie przeciwieństw ;) .
Murka Ty będziesz się najlepiej orientować na ile starczy tej karmy ? Co do ceny to Ty ustalasz i jest ok. ;) . A domek, myślę że na początek możemy choć spróbować im razem znaleźć , jeśli nie będzie żadnych efektów, nikt się nie zainteresuje parą psów ,to będziemy szukać osobno. Pierwsze ogłoszenia będą wspólne.
Z drugiej strony Kitka jest typowo domową spokojną sunią , a Czarny ? Mam wątpliwości czy się sprawdzi w domu . Ale mam nadzieję że Ty możesz to sprawdzić ?

Posted

Ja Kitke i Czarnego na cafeanimal będe ogłaszać osobno.
Ale moze próbować im szukac razem domu, jednak z zaznaczeniem, że jeśli dla tylko jednego psa pojawi się dom to go wydajemy.
Dwóm psom dom jest ciężko znaleźć, nie moga siedzieć w hotelu w nieskończoność.
Osobno szybciej pójdą i szybciej zwolnią miejsce kolejnemu psu, któremu byc może to miejsce uratuje życie.

Nikuś przyłanczam się do podziękowań za transport:multi::loveu:

Posted

Czarny rozpocząl od zwiedzania

A to Kitka z Murką

Chyba przypadły sobie do gustu

Czarny czuje się już jak u siebie

Kitka jest trochę bardziej nieśmiała - jak to dziewczyna

:loveu::loveu::loveu:

Posted

No jestem:lol: nie wiem dlaczego mi tu wszyscy dziękujecie...przecież gdyby nie Wy psiaki dalej siedziałyby w schronie,poza tym to i tak ja mam największą radochę wioząc je do lepszego życia:multi:..Co do kasy to sobie z Kaa pogadam jak przyjadę do schronu:mad::mad::mad:..Skoro juz poszły te pieniądze to zrobimy tak: Kasę przelewam na Kundelkową Skarbonkę i przynajmniej znowu jakiś psiak skorzysta z pomocy.Ta decyzja jest nieodwołalna i nienogocjowalna:eviltong::eviltong::eviltong:.Fotki postaramy się wstawić niebawem.Pozdrawiam wszystkich.:lol::lol:

Posted

Nikus napisał(a):
No jestem:lol: nie wiem dlaczego mi tu wszyscy dziękujecie...przecież gdyby nie Wy psiaki dalej siedziałyby w schronie,poza tym to i tak ja mam największą radochę wioząc je do lepszego życia:multi:..Co do kasy to sobie z Kaa pogadam jak przyjadę do schronu:mad::mad::mad:

No ładnie człowiek chciał dobrze a tu go pałami straszą :shake: , słyszałam że od pewnych niezbyt miłych panów można zarobić ( szczególnie w jakiejść ciemnej ulicy) , jak się nie chce z chęcią pieniążków oddać, :roll: ba podobno można nawet zarobić za darmo ,:roll: ale żeby zarobić za to że się da pieniądze, to jeszcze nie słyszałam :shake: , to chyba tylko na dogo jest możliwe :evil_lol: .

Posted

sonikowa napisał(a):
Ale czarny to jednak kawał chłopa, hm... psa. Duzy jest faktycznie :-) I Kitka przy nim taka delikatniutka... Cieszę sie, że sa razem :-)

Kawał chłopa Sonikowa? no kawałek jest ,fakt,ale przy niufie to kruszynka:):):)

Posted

Nikus napisał(a):
Kawał chłopa Sonikowa? no kawałek jest ,fakt,ale przy niufie to kruszynka:):):)

Niufy to inna rzeczywistość ;-) fakt. Ale Czarny robi wrazenie, mimo to ;-)

Ile twój/wasz chłopak waży, Nikuś?

Posted

ALEŻ ULGA TO NAJPIĘKNIEJSZY MOMENT DLA DOGO CIOTECZEK I JAK WIDAĆ WUJASZKÓW. oBY DALEJ TEŻ POSZŁO JAK NALEŻY, I CZARNY MIAŁ SZANSĘ ZNACZYĆ SWÓJ WŁASNY TEREN, I BY DOTARŁ TAM Z KITKĄ,. NIE MA RZECZY NIEMOZLIWYCH CZEGO DOWODEM JEST TEN WĄTEK. POWĄTPIEWANO POCZĄTKOWO W SUKCES PRZEDSIĘWZIĘCIA. NO I .....

Posted

Nikus napisał(a):
..... nie wiem dlaczego mi tu wszyscy dziękujecie...przecież gdyby nie Wy psiaki dalej siedziałyby w schronie, .....

Tak, DZIĘKUJEMY :modla: za limuzynę, za bycie kierowcą i opiekunem w podróży.

Z drugiej strony zobacz - piszesz 'gdyby nie Wy ......' no tak, ale gdyby nie Ty to pomimo wszystko psy dziś i jutro i jeszcze nie wiadomo ile dni siedziałyby w schronisku. Przyjmijmy, że Czarny&Kitka od dziś u Mureczki to praca zbiorowa :lol:

A Czarny jest przepiękny :loveu:, Kitka fajna, ale Czarny przepiękny. Darujcie mi te zachwyty :oops:

Oni dopiero za parę dni odżyją i rozkręcą się, przecież tyle lat siedzieli w klatce. A tu ogród, mili, ciepli ludzie (Murko, Szerman ukłony dla Was).

Ale fajnie :Cool!:, ale fajnie :Cool!:, gęba to mi się śmieje od ucha do ucha