Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 26.09.2020 o 21:02, Tola napisał:

Suczki

IMGP1907.JPG

IMGP1908.JPG

IMGP1911.JPG

IMGP1912.JPG

IMGP1913.JPG

A ja marzę, żeby kiedyś ta szara kosmata suczka poczuła jeszcze trawę pod łapami,  żeby ktoś się o nią troszczył i pokochał. Tylko, że z tego co widzę trudno o DT , hotelik dla dużego psa, a sunia do tego ma ze sto lat i pewnie i z adopcją nie będzie łatwo, trzeba liczyć się z tym, że może zasiedzieć się na stałe :(

• Like 1
Posted
4 godziny temu, Sowa napisał:

Elik, ja jestem za stara, aby podejmować się czegoś, czemu nie podołam. Nauce czystości w bloku nie podołam. 

Kto pyta, nie błądzi  :)  Pisałaś, że byłabyś skłonna dać małemu psiakowi BDT więc zapytałam. Gdy bierze się psa ze schronu, to nigdy nie wiadomo czym to pachnie  :)

Posted

PILNE. Moja znajoma jest świadkiem jak ktoś wyrzucił na drodze w szczerym polu w Serbii szczeniaka w strasznym stanie, sama jest w drodze na urlop do Grecji i Albanii i nie ma nawet co zrobić ze szczeniakiem, wraca dopiero za miesiąc. Wiecie może czy w Serbii jest ktoś, kto uratuje życie tego szczeniaka? Ona nie wie co robić, nie ma Internetu ani nic... :(

Posted
9 minut temu, Tyśka) napisał:

PILNE. Moja znajoma jest świadkiem jak ktoś wyrzucił na drodze w szczerym polu w Serbii szczeniaka w strasznym stanie, sama jest w drodze na urlop do Grecji i Albanii i nie ma nawet co zrobić ze szczeniakiem, wraca dopiero za miesiąc. Wiecie może czy w Serbii jest ktoś, kto uratuje życie tego szczeniaka? Ona nie wie co robić, nie ma Internetu ani nic... :(

EDIT: Znajoma wzięła szczeniaka do samochodu i jest w drodze do ALBANII, tam będzie trzeba pomóc maluchowi. Ona dużo ryzykuje, ale szczeniak ma maks z 5tygodni, niecały 1kg wagi i marniutki mocno. Jakby go nie wzięła z drogi to umarłby śmiercią głodową (tam nic nie było poza drogą) albo przejechany przez samochody...

• Like 1
Posted
3 minuty temu, konfirm31 napisał:

Dog Rescue Serbia Belgrad tel +381648210200 czynne do 22. Info z netu. Inne już zamknięte

Dzięki wielkie! <3 

To ta Znajoma od Cześka, chowanego od pierwszej doby na butli... Ten maluch serbski jest słaby, nie przeżyje podróży przez miesiąc. Oni jadą wzdłuż wybrzeża Serbia-Albania-Grecja. Za parę dni będą w Grecji, ale to aż parę dni drogi. Nigdzie nie nocują, tylko w swoim samochodzie.

Posted
4 minuty temu, Poker napisał:

Można zadzwonić do mich. Może znają kogoś na trasie kto pomoże.

Zadzwonią na pewno. W Grecji opiekunka hotelowa Amika rusza swoje kontakty, ale tutaj nie wiadomo czy maluch do Grecji dojedzie... Oby pomogli lokalni.

Pamiętam, że rok temu też mieli taką wyprawę i też ratowali śródziemnomorskiego psa... i rannego gołębia. Nie mogło być inaczej i teraz :(

Posted
2 minuty temu, konfirm31 napisał:

ProtectMe Albania, Wlora, tel +355696290449  od 18 do 19. Ale ja bym się kontaktowała z Serbią. 

Dziękuję, przekazałam - oni mogą zboczyć trochę z trasy i gdzieś szczeniaka zawieźć, byleby to faktycznie było dobre miejsce. Dziękuję.

Posted
2 minuty temu, konfirm31 napisał:

Dog Rescue Shelter Mladenovac (Serbia), ale otwarte dopiero jutro od 9 tel +318643631353

Dziękuję, wszystkie namiary przekazałam. Dziękuję, że można na Was liczyć <3

Dam znać, gdy dowiem się czegoś nowego, ale wierzę, że się uda. 

Przepraszam też za OFF TOP, ale napisałam na tym wątku, bo był najaktywniejszy dzisiaj.

Posted

C.D. szczeniaka z Serbii.

Żaden nr telefonu nie odbierał. Plan jest taki, aby szukać DT w Grecji/Albani nawet na 2 tygodnie, potem wrócą do Polski, nawet z sunią jeśli będzie trzeba... ale ważne, aby pomoc znaleźć :(
To sunia. 

120324416_686977095556838_2741866038144289295_n.jpg.612ba7615f9283b86668bbe3c2f04b46.jpg

Udało się znaleźć WiFi na chwilę i dostałam zdjęcia od K.
120344545_365409621245163_5908594684169028664_n.jpg.7413e37e674904e6ee778abc18693328.jpg

Poprosiłam Polkę prowadzącą stronę na FB @albaniapopolsku.pl o udostępnienie mojego postu z kruszynką.

Tutaj post, w komentarzu do posta wrzuciłam krótki filmik z nią.

Posted

Też udostępniłam. Śliczna sunia, ale widać że słabiutka. Jak to dobrze, że trafiła na dobrych ludzi. Oby udało się jej pomóc. Szkoda, że z tymi telefonami się nie udało :(. 

Posted

Trzymam kciuki za malutką; mam nadzieję,  że trud ratowania przyniesie efekt i  szczeniak przeżyje.

Straszne takie historie, ale zdarzają się wszędzie:(