Sowa Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 Niewielka ta szansa - jedne 100 zl na DT nie wystarczy, a ja fizycznie nie podołam psu nie zachowującemu czystości w mieszkaniu blokowym. Quote
seramarias Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 Dnia 26.09.2020 o 21:02, Tola napisał: Suczki A ja marzę, żeby kiedyś ta szara kosmata suczka poczuła jeszcze trawę pod łapami, żeby ktoś się o nią troszczył i pokochał. Tylko, że z tego co widzę trudno o DT , hotelik dla dużego psa, a sunia do tego ma ze sto lat i pewnie i z adopcją nie będzie łatwo, trzeba liczyć się z tym, że może zasiedzieć się na stałe :( 1 Quote
elik Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 4 godziny temu, Sowa napisał: Elik, ja jestem za stara, aby podejmować się czegoś, czemu nie podołam. Nauce czystości w bloku nie podołam. Kto pyta, nie błądzi :) Pisałaś, że byłabyś skłonna dać małemu psiakowi BDT więc zapytałam. Gdy bierze się psa ze schronu, to nigdy nie wiadomo czym to pachnie :) Quote
Tyśka) Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 PILNE. Moja znajoma jest świadkiem jak ktoś wyrzucił na drodze w szczerym polu w Serbii szczeniaka w strasznym stanie, sama jest w drodze na urlop do Grecji i Albanii i nie ma nawet co zrobić ze szczeniakiem, wraca dopiero za miesiąc. Wiecie może czy w Serbii jest ktoś, kto uratuje życie tego szczeniaka? Ona nie wie co robić, nie ma Internetu ani nic... :( Quote
Tyśka) Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 9 minut temu, Tyśka) napisał: PILNE. Moja znajoma jest świadkiem jak ktoś wyrzucił na drodze w szczerym polu w Serbii szczeniaka w strasznym stanie, sama jest w drodze na urlop do Grecji i Albanii i nie ma nawet co zrobić ze szczeniakiem, wraca dopiero za miesiąc. Wiecie może czy w Serbii jest ktoś, kto uratuje życie tego szczeniaka? Ona nie wie co robić, nie ma Internetu ani nic... :( EDIT: Znajoma wzięła szczeniaka do samochodu i jest w drodze do ALBANII, tam będzie trzeba pomóc maluchowi. Ona dużo ryzykuje, ale szczeniak ma maks z 5tygodni, niecały 1kg wagi i marniutki mocno. Jakby go nie wzięła z drogi to umarłby śmiercią głodową (tam nic nie było poza drogą) albo przejechany przez samochody... 1 Quote
konfirm31 Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 Dog Rescue Serbia Belgrad tel +381648210200 czynne do 22. Info z netu. Inne już zamknięte 1 Quote
Tyśka) Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 3 minuty temu, konfirm31 napisał: Dog Rescue Serbia Belgrad tel +381648210200 czynne do 22. Info z netu. Inne już zamknięte Dzięki wielkie! <3 To ta Znajoma od Cześka, chowanego od pierwszej doby na butli... Ten maluch serbski jest słaby, nie przeżyje podróży przez miesiąc. Oni jadą wzdłuż wybrzeża Serbia-Albania-Grecja. Za parę dni będą w Grecji, ale to aż parę dni drogi. Nigdzie nie nocują, tylko w swoim samochodzie. Quote
Poker Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 Można zadzwonić do mich. Może znają kogoś na trasie kto pomoże. Quote
konfirm31 Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 ProtectMe Albania, Wlora, tel +355696290449 od 18 do 19. Ale ja bym się kontaktowała z Serbią. 1 Quote
Tyśka) Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 4 minuty temu, Poker napisał: Można zadzwonić do mich. Może znają kogoś na trasie kto pomoże. Zadzwonią na pewno. W Grecji opiekunka hotelowa Amika rusza swoje kontakty, ale tutaj nie wiadomo czy maluch do Grecji dojedzie... Oby pomogli lokalni. Pamiętam, że rok temu też mieli taką wyprawę i też ratowali śródziemnomorskiego psa... i rannego gołębia. Nie mogło być inaczej i teraz :( Quote
Tyśka) Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 2 minuty temu, konfirm31 napisał: ProtectMe Albania, Wlora, tel +355696290449 od 18 do 19. Ale ja bym się kontaktowała z Serbią. Dziękuję, przekazałam - oni mogą zboczyć trochę z trasy i gdzieś szczeniaka zawieźć, byleby to faktycznie było dobre miejsce. Dziękuję. Quote
konfirm31 Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 Dog Rescue Shelter Mladenovac (Serbia), ale otwarte dopiero jutro od 9 tel +318643631353 1 Quote
Tyśka) Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 2 minuty temu, konfirm31 napisał: Dog Rescue Shelter Mladenovac (Serbia), ale otwarte dopiero jutro od 9 tel +318643631353 Dziękuję, wszystkie namiary przekazałam. Dziękuję, że można na Was liczyć <3 Dam znać, gdy dowiem się czegoś nowego, ale wierzę, że się uda. Przepraszam też za OFF TOP, ale napisałam na tym wątku, bo był najaktywniejszy dzisiaj. Quote
jankamałpa Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 Założyłam wątek buraskowi pana Wiesia i zapraszam; https://www.dogomania.com/forum/topic/352549-szaleństwo-nr-2/ Quote
Tyśka) Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 C.D. szczeniaka z Serbii. Żaden nr telefonu nie odbierał. Plan jest taki, aby szukać DT w Grecji/Albani nawet na 2 tygodnie, potem wrócą do Polski, nawet z sunią jeśli będzie trzeba... ale ważne, aby pomoc znaleźć :( To sunia. Udało się znaleźć WiFi na chwilę i dostałam zdjęcia od K. Poprosiłam Polkę prowadzącą stronę na FB @albaniapopolsku.pl o udostępnienie mojego postu z kruszynką. Tutaj post, w komentarzu do posta wrzuciłam krótki filmik z nią. Quote
elik Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 Tutaj post Udostępniłam. Biedna kruszynka :( Oby znalazła się dla niej pomoc na miejscu lub przetrwała trudy podróży. Quote
konfirm31 Posted October 1, 2020 Posted October 1, 2020 Też udostępniłam. Śliczna sunia, ale widać że słabiutka. Jak to dobrze, że trafiła na dobrych ludzi. Oby udało się jej pomóc. Szkoda, że z tymi telefonami się nie udało :(. Quote
Tola Posted October 2, 2020 Author Posted October 2, 2020 Trzymam kciuki za malutką; mam nadzieję, że trud ratowania przyniesie efekt i szczeniak przeżyje. Straszne takie historie, ale zdarzają się wszędzie:( Quote
Tola Posted October 2, 2020 Author Posted October 2, 2020 Psiak, o którego pytała Jaaga, ma ok. 5 lat Quote
Bogusik Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 Na prośbę Toli wstawiam filmiki zeschroniska Nowe boksy pod opieką wolontariatu Quote
Tola Posted October 2, 2020 Author Posted October 2, 2020 Duży, sznaucerowaty pies , który jest na filmiku Quote
Tola Posted October 2, 2020 Author Posted October 2, 2020 Rudy piesek w boksach otwartych, po operacji, ok. 6 lat Quote
Tola Posted October 2, 2020 Author Posted October 2, 2020 Drugi piesek z boksu otwartego, też po operacji łapki 1 Quote
Recommended Posts