Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Godzinę temu, Bogusik napisał:

Dzisiaj zadzwonię do Toli aby dopytała o tą białą sunię,tzn.ile ma lat i czy jest łagodna.

Bogusiu, jeżeli się okaże, ze sunia jest adopcyjna, to byłaby szansa na wspólny transport?

Posted
1 godzinę temu, Havanka napisał:

Bogusiu, jeżeli się okaże, ze sunia jest adopcyjna, to byłaby szansa na wspólny transport?

No właśnie z tą myślą Bogusia chce się skontaktować z Tolą.Jeżeli by było wszystko okey to wydatek związany z transportem byśmy podzielili.

Posted
7 godzin temu, Havanka napisał:

Z tego co wiem, jest transport, ale drogi - 700 zł. Przyszła Pani Morela pokryje część transportu - 300 zł. Reszty nie mamy. Gdyby tak jeszcze jeden psiak jechał, koszty rozłożyłyby się po połowie.

To drożej niż samolotem :) limuzyna z klimą i barkiem?

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, Havanka napisał:

Teraz rozmawiałam z Tolą i jutro sprawdzi,czy sunia jest wysterylizowana.Przy sterylce wet bada i określa wiek,jak również czipuje.Jak Tola była ostatni raz w schronie,to jeszcze nie była wysterylizowana.Także trzymajmy kciuki aby była już po zabiegu!

• Upvote 3
Posted

W schronie był TZ, bo ja niespodziewanie musiałam zostać w szkole na zastępstwie.

Suczka nada w zagródce, ale sterylki jeszcze nie było - zabieg planowany jest na jutro lub sobotę.

W takim układzie nie ma szans na zabranie suni tym transportem z Morelem.

A zagródce 2 nowe suczki - czarna i druga taka trochę spanielowata, podobna do Czekoladki?, wygląda na młodziutką. 

Brak szorstkiego psika sprzed tyg.

V__29C5.jpg

V__96E9.jpg

V__4908.jpg

V__ED40.jpg

Posted

I jeszcze trochę o wczorajszym dniu - pojechaliśmy z Tz na podzamojską wieś po młodziutką, bardzo wyniszczoną  koteczkę; w gabinecie okazało się, ze waży 1.80, ma przewlekły koci katar i  jest we wczesnej ciąży.

Pani dr zrobiła tez test w kierunku białaczki, ale na szczęście jest ok.

W obu gabinetach, z którymi współpracujemy nie było miejsca, ale z pomoca przyszła Alaskan, której bardzo dziękuję - koteczkę zatrzymała znajoma Asi, jest szansa, ze Zuzia zostanie tam na zawsze.

Na razie koteczka została odrobaczona, odpchlona, ma wyczyszczone uszka, pobraną krew i zrobione USG.

Jutro TZ zawiezie małą do weta i zaczynamy leczenie KK.

Zuzia ma ok. 8 mies.

WP_20160517_15_19_48_Pro.jpg

WP_20160517_15_20_09_Pro.jpg

• Upvote 1
Posted

Niestety to nie koniec cierpienia  spowodowanego okrucieństwem ludzi - w drodze powrotnej zauważyliśmy na  polu taboret, a na nim ....klatkę z żywym ptakiem!!!

Na początku myślałam, ze to niemożliwe,  ale po zatrzymaniu auta okazało się, ze w klatce szamocze się młody gawron, a obok, jak gdyby nic  - pracuje kobieta!!!

Rodzina zrobiła sobie straszaka  na polu z zasianą kukurydzą!!!

Wezwaliśmy policję, bo uwolnienie ptaka bez konsekwencji niewiele by dało  - jak ten biedak  padłby, wzięliby drugiego!!!

Obok mieszkają ludzie, ktoś wyprowadzał psa, na polu obok tez ktoś pracował i nikt nie reagował ! :(

Czy to się kiedyś skończy?

WP_20160517_14_13_02_Pro.jpg

V__29CD.jpg

V__49BD(3).jpg

Posted
25 minut temu, Poker napisał:

Bezmózgowi ludzie. Jak ta biedna ptaszyna dała się złapać ? Potrafi latać?

Potrafi.

Na początku odleciał kawałek i przysiadł w trawie; odczekaliśmy chwilkę i Tz poszedł zobaczyć, co się  dzieje.

No i wtedy gawronik odleciał na drzewo - stamtąd zaczął bardzo głośno nawoływać swoich.

Być może był osłabiony, bo nie wiadomo ile czasu  idioci trzymali go w tej klatce.

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

koteczkę zatrzymała znajoma Asi, jest szansa, ze Zuzia zostanie tam na zawsze.

Jestem w stałym kontakcie z p.Anią. Zuzia trochę zestresowana, ale państwo są nią zachwyceni. Pytają, jak maja postępować, a ja po swoich osobistych doświadczeniach z Maurycym dzielę się swoimi doświadczeniami. Mam nadzieję, że koteczka zostanie u nich na zawsze, trzymajcie proszę kciuki. 

A to dzisiejszy książę Maurycy  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,06_69_orig.

Maurycy.jpg

Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

W schronie był TZ, bo ja niespodziewanie musiałam zostać w szkole na zastępstwie.

Suczka nada w zagródce, ale sterylki jeszcze nie było - zabieg planowany jest na jutro lub sobotę.

W takim układzie nie ma szans na zabranie suni tym transportem z Morelem.

A zagródce 2 nowe suczki - czarna i druga taka trochę spanielowata, podobna do Czekoladki?, wygląda na młodziutką. 

Brak szorstkiego psika sprzed tyg.

V__29C5.jpg

V__96E9.jpg

V__4908.jpg

V__ED40.jpg

To taka Czekoladka Buniowata :) Ta czarnulka z białym. Śliczna :)

Posted

Już ludzie przechodzą w pomysłach samych siebie.Jak oni złapali tego nieszczęsnego gawrona i umieścili w klatce.Całe szczęście,że nasza Tola zauważyła biedactwo i uratowała je.

Jeżeli te dwie sunie będą po sterylce to postaram się z Bogusik pomóc im.Musimy poczekać na wiadomości.

Koteczka i Maurycy cudeńka,przepiękne.Oby koteczka wyzdrowiała i nie zaznała już bezdomności.

• Upvote 1
Posted

Dzisiaj ustaliłam z Tolą,że jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z ustaleniami,to zarezerwuje białą i czarną perełkę :) i wtedy będziemy szukać transportu do hoteliku u Hani.Tak jak Anula napisała,czekamy do jutra na info.

• Upvote 1
Posted
52 minut temu, Anula napisał:

Już ludzie przechodzą w pomysłach samych siebie.Jak oni złapali tego nieszczęsnego gawrona i umieścili w klatce.Całe szczęście,że nasza Tola zauważyła biedactwo i uratowała je.

Jeżeli te dwie sunie będą po sterylce to postaram się z Bogusik pomóc im.Musimy poczekać na wiadomości.

Koteczka i Maurycy cudeńka,przepiękne.Oby koteczka wyzdrowiała i nie zaznała już bezdomności.

41 minut temu, Bogusik napisał:

Dzisiaj ustaliłam z Tolą,że jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z ustaleniami,to zarezerwuje białą i czarną perełkę :) i wtedy będziemy szukać transportu do hoteliku u Hani.Tak jak Anula napisała,czekamy do jutra na info.

Kocham Was, jesteście CUDOWNE!!!

Posted
O 5/7/2016 o 18:46, Tola napisał:

Do zamojskiego schroniska jeżdżę regularnie od 2005 roku, znam każdy boks, rezydentów, rozpoznaję psy nowoprzybyłe.

Dzisiaj zwróciłam uwagę na tego malucha - wydaje mi się, ze nigdy wcześniej go nie widziałam, byłam pewna, ze psiak jest nowy,  poprosiłam o "zczytanie" i po paru minutach pracownik wyszedł z informacją, ze pies jest w schronisku od 2011 roku, miał wtedy pól roku!

Znaczy to, ze jest w schronie 5 lat !

P1210263.JPG

P1210265.JPG

P1210268.JPG

P1210270.JPG

P1210279.JPG

Tolu, ten maluch to jakiej jest wielkości tak mniej więcej? 

Posted
Godzinę temu, Gabi79 napisał:

Kocham Was, jesteście CUDOWNE!!!

Gabrysiu,tu też chodzi o transport,który zapewne będzie płatny i za który będziemy musiały zapłacić.Dlatego pomyślałyśmy,że warto aby dwie sunie z niego skorzystały :)

• Upvote 1
Posted
12 minut temu, Bogusik napisał:

Gabrysiu,tu też chodzi o transport,który zapewne będzie płatny i za który będziemy musiały zapłacić.Dlatego pomyślałyśmy,że warto aby dwie sunie z niego skorzystały :)

Bogusiu, wspólny transport to jedno, a Wasze wielkie serca to drugie.

Posted
4 minuty temu, Gabi79 napisał:

Bogusiu, wspólny transport to jedno, a Wasze wielkie serca to drugie.

Nasze serca niczym nie różnią się od Twojego i wielu wspaniałych osób tu na dogo :) No może co najwyżej, wiekowymi rozpiętościami..:)

• Upvote 1
Posted
O 18.05.2016 o 21:44, Anula napisał:

Oby koteczka wyzdrowiała i nie zaznała już bezdomności.

Koteczka Zuzia nie jest już bezdomna!! To była miłość od pierwszego wejrzenia, pani Ania i jej syn zauroczeni koteczką. Zuzia jest leczona na koci katar, czeka ja jeszcze sterylka. Ale jest pod czułą opieką. Zuzia na kanapie   k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,23_bc_orig.

FOT260B.JPG

• Upvote 2
Posted

O rany,ale cudowna wiadomość.Koteczka Zuzia jednak zostaje w swoim prawdziwym na zawsze domku.Niech Zuzia teraz szybciutko zdrowieje i cieszy się życiem.Zuzi poszczęściło się i to bardzo.