Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, Poker napisał:

Może koszka nie mieszka w Zamościu? To normalne ,że prosi o pomoc. My przecież prosimy siebie nawzajem o pomoc.

Słuszna uwaga. Najłatwiej jest krytykować. Taka krytyka podcina skrzydła. Dziewczyna jest nowa na dogo, zaczyna działać.  Podejmuje się leczenia kotki, nie prosi o kasę. Trzeba jej pomóc, a nie szydzić z niej.

• Upvote 2
Posted

Zapraszam na bazarek imienny dla suni z 6 maluchami, o których los martwiło się tutaj wiele osób - rodzinka już bezpieczna, ale bez imino i bez kasy

Posted
23 godzin temu, Poker napisał:

Może koszka nie mieszka w Zamościu? To normalne ,że prosi o pomoc. My przecież prosimy siebie nawzajem o pomoc.

15 godzin temu, elik napisał:

Słuszna uwaga. Najłatwiej jest krytykować. Taka krytyka podcina skrzydła. Dziewczyna jest nowa na dogo, zaczyna działać.  Podejmuje się leczenia kotki, nie prosi o kasę. Trzeba jej pomóc, a nie szydzić z niej.

Takie pomaganie spada na barki innych. Tu pewnie spadnie na Tolę, jak cokolwiek da się zrobić.

To jakbym ja napisała, weźcie łapkę,  złapcie, przywieźcie do Krakowa, znajdźcie tu DT a ja kota wezmę do weta, sama bez koleżanki :) . Abstrakcja.

Posted

No i tak właśnie działamy na dogo.

Na rzecz psa np z Zamościa, działają ludzie ze Śląska, Krakowa, czy Wrocławia. Każdy zrobi troszeczkę, a w sumie pies dostaje nowe życie.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Mieszkam ponad 100 km od Zamościa. Ale mogę zorganizować mu leczenie w Lublinie. Zorganizuję zbiórkę. Transport do Lublina z Zamościa znajoma ogarnie, tylko największy problem jest taki, że kota nie ma :(. Pani która dała ogłoszenie na OLX miała skontaktować się z tą moją znajomą jak kot wróci. Dobrze byłoby zorganizować poszukiwanie kota, bo może przeniósł się na inny teren (może ktoś go przegonił). Czy jest ktoś z Zamościa, kto mógłby poszukać tego kota?Może porobić ogłoszenia mu i porozwieszać? Proszę, popytajcie.

Posted
2 godziny temu, koszka napisał:

Mieszkam ponad 100 km od Zamościa. Ale mogę zorganizować mu leczenie w Lublinie. Zorganizuję zbiórkę. Transport do Lublina z Zamościa znajoma ogarnie, tylko największy problem jest taki, że kota nie ma :(. Pani która dała ogłoszenie na OLX miała skontaktować się z tą moją znajomą jak kot wróci. Dobrze byłoby zorganizować poszukiwanie kota, bo może przeniósł się na inny teren (może ktoś go przegonił). Czy jest ktoś z Zamościa, kto mógłby poszukać tego kota?Może porobić ogłoszenia mu i porozwieszać? Proszę, popytajcie.

Mieszkam jeszcze dalej od Zamościa niż Ty i choć chciałabym, nie dam rady pomóc w szukaniu.

Nie pamiętam czy napisałaś, gdzie kot się znajdował przed zniknięciem. Trzeba byłoby określić prawdopodobny teren przebywania kota, żeby wiedzieć gdzie ewentualnie go szukać.

Jeśli w ogłoszeniu na OLX był podany nr telefonu pani, która prosiła o pomoc dla kota, to podaj go może tu na dogo. Jeśli ktoś miałby czas żeby szukać kotka, to może dobrze byłoby, gdyby miał kontakt z panią.

Posted
14 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Napisałam już do koszka. W piątek szłam ulicą Prostą, rozglądałam się ale kotka nie widziałam......

Kochana Asiu gif%2Bbij%25C4%2585ce%2Bserce.gif

może uda się namierzyć kociaka :)

Kochane Dziewczynki cóś mi się porobiło i mam ogromne litery na wątkach, a nie mam przez to kilku funkcji w edycji tekstu, bo nie mieszczą się w ekranie :(

Tylko na dogo tak mam na innych stronach www są normalne litery. W innej przeglądarce też są małe litery. Tylko w Mozilli Firefox tak mam. Co robić, żeby było normalnie ? Wiecie co zrobić ???

Pomóżcieprosz%25C4%2585cy.gif

Posted
13 godzin temu, koszka napisał:

Tu jest tel. do pani, która dała ogłoszenie o nim i widywała go. Ona ma  informacje o kotku, dopóki był widywany: 663 755 449 .

To ogłoszenie kota: http://olx.pl/oferta/bezdomny-kot-CID103-IDf4myZ.html#c4597b27ae

Mam nadzieję, że się biedak jakoś znajdzie, albo, że ktoś mu pomógł..

elik, nie mam pojęcia jak rozwiązać problem z przeglądarką :(.

Dzięki :)  Z przeglądarką już jest ok. Pomógł mi TZ Alaskan malamutte :) za co Im Obu jestem ogromnie wdzięczna z%2Bkwiatuszkami.gif

Mam nadzieję, że koteczkowi uda się pomóc.

Posted

Młoda sunia szorstkowłosa (w typie teriera) szuka kochającego domu. To bardzo grzeczna, spokojna psinka. Potrafi chodzić na smyczy, więc z pewnoscią będzie dobrą towarzyszką na długie spacery. Jest bardzo delikatna do dzieci, akceptuje towarzystwo kotów.

Bardzo proszę o pomoc w szukaniu domu dla tej pięknej suni

13006596_851550481640435_8625990663827381092_n.jpg

12998586_851550484973768_9155447555088215372_n.jpg

Posted

Dunia, to młoda suczka, ma około 3 - 4 lat, waży 12 kg. Sylwetką przypomina welsh corgi. Uwielbia towarzystwo ludzi i zwierząt. Nawet w stosunku do kotów nie wykazuje agresji, lecz tylko obojętność. Na smyczy chodzi bez problemu. To bardzo sympatyczna i grzeczna suczka. Chociaż ma postać trochę rubensowską, jest bardzo wesoła i radosna. Lubi się przytulać, bawić i biegać a przy tym wszystkim, potrafi też oczarować swoją delikatnością i łagodnością. To takie żywe sreberko, które zaraża optymizmem!
Suczka jest wysterylizowana.
Szukamy Duni dobrego opiekuna, który będzie mógł zapewnić jej szczęśliwe życie i opiekę.

Bardzo, bardzo proszę o pomoc w szukaniu domu. Dunia jest u nas od grudnia, ma ogłoszenia na różnych stronach i był tylko jeden debilny telefon.

13007277_851562171639266_5660162126130627682_n.jpg

13012703_851562174972599_5969450823543374567_n.jpg

Posted

Widzę, że jednak tutaj nie mogę liczyć na pomoc, nie wierzę w to, że od poniedziałku nikt tu nie zaglądał i nawet nie mógł dać "głupiego" wpisu typu: "och, jaki łądny albo brzydki piesek", albo "powodzenia piesku", tak jak to robicie u innych znajdek.Ja jak widać po ilości postów moich a czasu , jaki jestem na dogomanii, rzadko, a nawet wcale  nie piszę ochów i achów pod postami, gdyż na to nie mam czasu. a wiem,m że bardzo często komentujecie zdjęcia i wydarzenia nawet małymi tekstami. Te psy, które są u mnie to nie są z mojego widzimisie, ale z potrzeby, jaka nastąpiłą aby ratować te biedne i niechciane czworonogi. 

Akurat obie te suczki zabraliśmy z ulicy i uratowaliśmy od śmierci na rozpędzonej drodze. 

po raz kolejny naszym ogłoszeniem przyblokowaliśmy  aktywność na zamojskich psiakach. Chyba za to przepraszamy!!!

Szukacie bardzo często tymczasu dla suni ze szczeniakami, dla jakiejś bidy. Nie raz moglibyśmy pomóc miejscem u nas- ale niestety- psiaki, które u nas przebywają "blokują" miejsce tym potrzebującym schronu. a naprawdę mogłyby już mieszkać i być przytulane przez swoich nowych właścicieli.

Kilka razy usunęliśmy już ogłoszenie z tej strony, bo widzieliśmy, że nasze (a tak naprawdę psy w potrzebie) psy są pomijane i po prostu NIEWIDZIALNE. Ale tego już nie uczynię, bo szkoda mi tych stworzeń. Ten czas, tak długi czas, kiedy są u nas, działa tak naprawdę niekorzystnie, ponieważ one się do nas przyzwyczajają. a pomocy w znalezieniu domu- z nikąd.

Odwołuję się do Waszych sumień- to nie są psy konkretnej osoby- tylko psiaki w potrzebie. Dżeki siedzi u nas już dwa lata- bo taka jest pomoc w szukaniu domu.

Posted

Przepraszam, pominęliśmy jedną osobę, ktorej chcemy bardzo, ale to bardzo podziękować za zainteresowanie każdym psiakiem, czyli HAVANCE, za jej ogłoszenia, Dziękujemy HAVANKO!!!!!

Posted
7 minut temu, ratifunkel napisał:

Widzę, że jednak tutaj nie mogę liczyć na pomoc, nie wierzę w to, że od poniedziałku nikt tu nie zaglądał i nawet nie mógł dać "głupiego" wpisu typu: "och, jaki łądny albo brzydki piesek", albo "powodzenia piesku", tak jak to robicie u innych znajdek.Ja jak widać po ilości postów moich a czasu , jaki jestem na dogomanii, rzadko, a nawet wcale  nie piszę ochów i achów pod postami, gdyż na to nie mam czasu. a wiem,m że bardzo często komentujecie zdjęcia i wydarzenia nawet małymi tekstami. Te psy, które są u mnie to nie są z mojego widzimisie, ale z potrzeby, jaka nastąpiłą aby ratować te biedne i niechciane czworonogi. 

Akurat obie te suczki zabraliśmy z ulicy i uratowaliśmy od śmierci na rozpędzonej drodze. 

po raz kolejny naszym ogłoszeniem przyblokowaliśmy  aktywność na zamojskich psiakach. Chyba za to przepraszamy!!!

Szukacie bardzo często tymczasu dla suni ze szczeniakami, dla jakiejś bidy. Nie raz moglibyśmy pomóc miejscem u nas- ale niestety- psiaki, które u nas przebywają "blokują" miejsce tym potrzebującym schronu. a naprawdę mogłyby już mieszkać i być przytulane przez swoich nowych właścicieli.

Kilka razy usunęliśmy już ogłoszenie z tej strony, bo widzieliśmy, że nasze (a tak naprawdę psy w potrzebie) psy są pomijane i po prostu NIEWIDZIALNE. Ale tego już nie uczynię, bo szkoda mi tych stworzeń. Ten czas, tak długi czas, kiedy są u nas, działa tak naprawdę niekorzystnie, ponieważ one się do nas przyzwyczajają. a pomocy w znalezieniu domu- z nikąd.

Odwołuję się do Waszych sumień- to nie są psy konkretnej osoby- tylko psiaki w potrzebie. Dżeki siedzi u nas już dwa lata- bo taka jest pomoc w szukaniu domu.

A możesz napisać czego oczekujesz? Wprost.

Czy napisanie "och jaki śliczny piesek" pomoże ci w znalezieniu domu?

To nie jest strona do "ogłoszeń", to jest forum dyskusyjne. Tu się nie ogłasza psów, w takim sensie jak sobie wyobrażasz.

Posted

Chyba LOGICZNE, że to nie pomoże w znalezieniu domu, ale chodzi o wsparcie, nawet słowem. Przecież komentujecie posty typu: o, szkoda pieska, albo ktoś będzie miał wspaniałą przyjaciólkę, albo, że poszukamy piesku... Przecież śledzę od kilku lat tę stronę i wiem, jakie drobne tekściki umieszcza się pod postami.  Proszę spojrzeć kilka albo kilkanaście stron wcześniej.  A tu znowu blokada od poniedziałku... Po raz chyba trzeci albo czwarty...

A Twój wpis odbieram, jakby to była strona w ogóle nie związana z pomocą dla psów...

A wprost oczekuję, aby osoby z FUNDACJI zainteresowały się fundacyjnymi psami... Bo na razie je omijają...

Posted

tak, robimy ogłoszenia gdzie tylko możemy. Dunia ma ogłoszenia od grudnia, kiedy tylko się pojawiła u nas. Podobnie jest z młodą szorstkowłosą suczką. Ogłaszamy ją. Przez nasz dom przez kilka lat przewinęło się kilkadziesiąt psiaków z przeróżną historią, nie wspominają o kotach. 

Posted
2 minuty temu, ratifunkel napisał:

tak, robimy ogłoszenia gdzie tylko możemy. Dunia ma ogłoszenia od grudnia, kiedy tylko się pojawiła u nas. Podobnie jest z młodą szorstkowłosą suczką. Ogłaszamy ją. Przez nasz dom przez kilka lat przewinęło się kilkadziesiąt psiaków z przeróżną historią, nie wspominają o kotach. 

No to raz jeszcze zapytam. Czego oczekujesz po tych wpisach?