Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejna wspaniała wiadomość to ta dotycząca wyjazdu kolejnych psiaków z zamojskiego schroniska - białej suczki i małego, rudego psiaka.

Ogromnie dziękuję -  po raz kolejny-  Bogusik i Anuli  http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Organizujemy transport na trasie Zamość - Nowa Sól!

Posted

Wczoraj zgłoszono do TZ tragedię kociaków (ok. 50 km od Zamościa).

W okolicy przebywały 3 bezdomne kotki, wszystkie z małymi ( w różnym wieku); niestety jedna z kotek zaginęła, kolejna zginęła pod kołami auta :(:(:(.

Zadzwoniła kobieta, która dokarmiała kotki z prośbą o pomoc.

Wczoraj udało się  podłożyć maluchy jedynej kotce, która pozostała, ale nie wiadomo, czy ten najmniejsze przeżyją :(

Kotki przyjęła wszystkie kociaki - karmi teraz 12

TZ dowiózł wczoraj mleko i pokarm do dokarmiania  kociąt i kotki.

Będę potrzebowała za jakiś pomocy w szukaniu domów dla maluchów i dzielnej kotki.

http://zdjecia.interia.pl/galeria,gcsi,DF17CBA1A3266135EA2B4BD7947768ABBDC2445B

Posted

O rany,kiedy to się skończy.Tyle kotków,fakt,że są przepiękne i powinny znaleźć domy.Dobrze,że mają chociaż opiekę.W sumie to rzeczywiście jest tragedia.

Posted

Czy jakieś inne zdjęcia Maciejki będą? Nic o koteczce nie wiem.

Prześliczna z niej kicia, oczęta raz żółte, raz zielone.

Dzielna, śliczna mamuśka, a wśród kociątek maleństwo jak mój Baaluś jest :(

One strasznie małe jeszcze są, oby mamusia dała radę wykarmić takie stadko.

• Upvote 1
Posted

Cieszę się ze wspaniałego domu Merlota, ale radość przysłania gromadka kocich sierot. Kotka jest wyjątkowo dzielną i kochającą mamą. Mam nadzieję, ze uda się pomóc tym maluszkom.

Tymczasem zapraszam na bazarek. Spróbujemy pomóc kolejnym dwóm szczęśliwcom zacząć nowe życie:

Posted
5 godzin temu, Tola napisał:

Wczoraj zgłoszono do TZ tragedię kociaków (ok. 50 km od Zamościa).

W okolicy przebywały 3 bezdomne kotki, wszystkie z małymi ( w różnym wieku); niestety jedna z kotek zaginęła, kolejna zginęła pod kołami auta :(:(:(.

Zadzwoniła kobieta, która dokarmiała kotki z prośbą o pomoc.

Wczoraj udało się  podłożyć maluchy jedynej kotce, która pozostała, ale nie wiadomo, czy ten najmniejsze przeżyją :(

Kotki przyjęła wszystkie kociaki - karmi teraz 12

TZ dowiózł wczoraj mleko i pokarm do dokarmiania  kociąt i kotki.

Będę potrzebowała za jakiś pomocy w szukaniu domów dla maluchów i dzielnej kotki.

http://zdjecia.interia.pl/galeria,gcsi,DF17CBA1A3266135EA2B4BD7947768ABBDC2445B

Maluszki są prześliczne, a mamuśka przepiękna. Na domki pewnie nie trzeba będzie długo czekać.

Jak będzie tekst i zdjęcia poszczególnych kociaków, pomogę w ogłaszaniu

• Upvote 1
Posted
15 godzin temu, terra napisał:

Czy jakieś inne zdjęcia Maciejki będą? Nic o koteczce nie wiem.

Prześliczna z niej kicia, oczęta raz żółte, raz zielone.

Dzielna, śliczna mamuśka, a wśród kociątek maleństwo jak mój Baaluś jest :(

One strasznie małe jeszcze są, oby mamusia dała radę wykarmić takie stadko.

Maciejka ma ok. 9 mies. , cudowny charakter, korzysta z kuwety. Jest odrobaczona, wysterylizowana, wolna od białaczki i FIV. 

Nowych zdjęć na razie nie będzie; koteczka cały czas jest w gabinecie, bo nie mamy miejsca, więc otoczenie zawsze podobne...

Terra - z góry dziękuję za jakiekolwiek ogłoszenie http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Ja zrobiłam małej OLX na Warszawę.

15 godzin temu, Havanka napisał:

Cieszę się ze wspaniałego domu Merlota, ale radość przysłania gromadka kocich sierot. Kotka jest wyjątkowo dzielną i kochającą mamą. Mam nadzieję, ze uda się pomóc tym maluszkom.

Tymczasem zapraszam na bazarek. Spróbujemy pomóc kolejnym dwóm szczęśliwcom zacząć nowe życie:

Ale jesteś szybka - dziękuję!!! http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Już tam pędzę :)

14 godzin temu, elik napisał:

Maluszki są prześliczne, a mamuśka przepiękna. Na domki pewnie nie trzeba będzie długo czekać.

Jak będzie tekst i zdjęcia poszczególnych kociaków, pomogę w ogłaszaniu

Dziękuję http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Maciejka ma ok. 9 mies. , cudowny charakter, korzysta z kuwety. Jest odrobaczona, wysterylizowana, wolna od białaczki i FIV. 

Nowych zdjęć na razie nie będzie; koteczka cały czas jest w gabinecie, bo nie mamy miejsca, więc otoczenie zawsze podobne...

Terra - z góry dziękuję za jakiekolwiek ogłoszenie http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Ja zrobiłam małej OLX na Warszawę.

Tolu, nie dziękuj.

Jutro, pojutrze będę robiła ogłoszenia.

• Upvote 1
Posted

W środę mały kudłaczek Pufi i biała sunia Sandi zaczynają nowe życie.

A w schronie kolejne nowe psy,  szczeniak sunia i śliczna,  bialutka, nieduża  sunieczka

P1210501.JPG

P1210503.JPG

P1210504.JPG

P1210505.JPG

P1210510.JPG

Posted
21 minut temu, Havanka napisał:

Zauważyłam, ze przybył szczeniaczek. Jest na pierwszym zdjęciu.

Tak, to dziewczynka, bardzo milusińska; był jeszcze jej brat, ale już zabrany.

Posted

Morel vel Azyr na spacerku we Wrocławiu :)

Wygląda na bardzo zadowolonego :)

Pani Agnieszka napisała - Super pies - zdrowy i wesoły, nie ma  żadnych problemów. Pozdrawiamy

9855-Azyr-400x400.jpg

• Upvote 1
Posted

Na transportowym wątku jest oferta transportu.Szkoda,że tak późno ale może jednak jakiś psiak skorzysta.

wojciech_s

• Newbie
  •  
  • wojciech_s
  • Members
  •  0
  • 1 post

Niedługo będę leciał z Wielunia do Hoteliku u Murki pod Janowem Podlaskim(trasa z googli , z racji dużej odległości może być zmodyfikowana) i w drugą . Termin nie jest jescze dokładnie ustalony i mam dość elastyczne podejście do czasu . Opłata oczywiście po "dostarczeniu przesyłki" , jakas psia karma , puszki itp. lub bilety Narodowego Banku Polskiego .  Miejsca trochę jest - Peugeot 308SW . Od Murki z powrotem będę miał swój "towar" ( Bambi ;) )

Ktoś wyżej potrzebuje transportu Zamosć - Wrocław , także po podrzuceniu psiny do Murki byłbym skłonny dotoczyć się aż do Kępna a stąd już tylko 70km do Wrocka . 

Prawdopodobnie gdzieś po drodze będę musiał się kimnąć bo trochę kilometrów jest do zrobienia np. dotrę na wschód w nocy a rano kontynuacja .

Wojtek. Tel. 694361099 .

Posted
2 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

Koteczka Zuzia pozdrawia  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,08_yZ_orig. 

FOTCC5.JPG

Koteczka śliczności, a poza :)

Gdzie ona rezyduje ?

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

Koteczka śliczności, a poza :)

Gdzie ona rezyduje ?

W Zamościu, to ta koteczka przywieziona prze nas ze wsi.

We wtorek wizyta PA w Krakowie dla Maciejki - prosimy o kciuki.

Posted
27 minut temu, Tola napisał:

W Zamościu, to ta koteczka przywieziona prze nas ze wsi.

We wtorek wizyta PA w Krakowie dla Maciejki - prosimy o kciuki.

Ale już w DS ?

T Maciejka będzie krakowianką :)

Posted
Teraz, Alaskan malamutte napisał:

Tak Elu, w domku stałym jest koteczka Zuzia. Pani Ania juz po pierwszym dniu pobytu koteczki nie potrafiła się z nią rozstać, to była miłość od pierwszego wejrzenia 11.gif  

Wspaniałe zakończenie  :) Oby takich jak najwięcej :)