Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zuzia chociaż wciaż jeszcze leczona, wygląda już dużo lepiej ! Jest śliczna i podobno bardzo grzeczna. Cieszę się, ze trafiła do wspaniałego domu, że jest kochana i nie brakuje jej już niczego.

Posted
O 18.05.2016 o 21:54, Bogusik napisał:

Dzisiaj ustaliłam z Tolą,że jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z ustaleniami,to zarezerwuje białą i czarną perełkę :) i wtedy będziemy szukać transportu do hoteliku u Hani.Tak jak Anula napisała,czekamy do jutra na info.

Nie było mnie tutaj trochę  - nadrabiam zaległości - oczywiscie tak - jka prosiła mnie Anula - TZ zarezerwował obie dziewczyny, ale dosłownie godzinę po zadzwonili ze schronu, ze zgłosił się właściciel czarnulki.

Biała suczka jest już po zabiegu, zarezerwowana. 

Anula, Bogusik - dziękuję w imieniu dziewczyny!!

O 18.05.2016 o 22:42, Agniesiulka K. napisał:

Tolu, ten maluch to jakiej jest wielkości tak mniej więcej? 

On najmniejszy w boksie, ale tam same duże psy - tak ok. 14 - 16 kg...

O 19.05.2016 o 21:45, Alaskan malamutte napisał:

Koteczka Zuzia nie jest już bezdomna!! To była miłość od pierwszego wejrzenia, pani Ania i jej syn zauroczeni koteczką. Zuzia jest leczona na koci katar, czeka ja jeszcze sterylka. Ale jest pod czułą opieką. Zuzia na kanapie   k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,23_bc_orig.

Tak, to wspaniała wiadomość - w czwartek zabraliśmy  z TZ koteczkę ponownie do gabinetu, dostała antybiotyk na kk; wetka była zaskoczona -  mała po 2 dniach w domu wygląda duzo lepiej, nawet sierść jest w lepszym stanie.:)

Posted

6 godzin temu, Poker napisał:

Czy coś się dzieje w sprawie Morela?

Morel zgodnie z planem wyjechał  dzisiaj ok. 6.30 do DS do Wrocławia.

Przez cały ten czas przed wyjazdem byłam w stałym kontakcie z panią, rodzina nie mogła się doczekać psiaka.

Mam nadzieję, ze Morel szybko przyzwyczai się do nowej rodziny, bo czekał na ten dom prawe 9  mies.

Morel jest już na miejscu, otrzymałam sms, ze wszystko ok. - wesoły, zwiedza mieszkanie.

Transport kosztował 700 zł  ( 300 zł DS + 200 zł pani, która znalazła Morela i zadzwoniła do mnie, resztę dopłaciłam ) - nie znalazłam nikogo, kto jechałby w tamte strony i zabrał psa "przy okazji".

Morel nie miał wątku na dogo, więc nie można było zorganizować np. bazarku na transport.

Posted

Morel wesoły? Myślałam, ze będzie zestresowany nowym miejscem i ludźmi. Dobrze, ze jest inaczej. mam nadzieję, ze będzie mu dobrze w nowym domu i szybko pokocha nową rodzinę. Powodzenia piesku !

• Upvote 1
Posted
Godzinę temu, Tola napisał:

Morel zgodnie z planem wyjechał  dzisiaj ok. 6.30 do DS do Wrocławia.

Przez cały ten czas byłam w stałym kontakcie z panią, rodzina nie mogła się doczekać psiaka.

Mam nadzieję, ze Morel szybko przyzwyczai się do nowej rodziny, bo czekał na ten dom prawe 9  mies.

Morel jest już na miejscu, otrzymałam sms, ze wszystko ok. - wesoły, zwiedza mieszkanie.

Transport kosztował 700 zł  - nie znalazłam nikogo, kto jechałby w tamte strony - (300 zł DS +200 zł pani, która znalazła Morela i zadzwoniła do mnie, resztę dopłaciłam .)

Morel nie miał wątku na dogo, więc nie można było zorganizować np. bazarku na transport.

Powodzenia cudny Morelku!!!

• Upvote 1
Posted
7 minut temu, Havanka napisał:

Morel wesoły? Myślałam, ze będzie zestresowany nowym miejscem i ludźmi. Dobrze, ze jest inaczej. mam nadzieję, ze będzie mu dobrze w nowym domu i szybko pokocha nową rodzinę. Powodzenia piesku !

Ja tez tak myślałam, zobaczymy, co będzie dalej,   jak upłynie pierwsza noc - pani obiecała dzwonić i o wszystkim opowiadać.

• Upvote 1
Posted
22 godzin temu, Poker napisał:

Są jakieś wieści o Morelu teraz Azyrze?

Wszystko dobrze, a nawet bardzo dobrze :)

Wczoraj miałam napisać trochę więcej o tej podróży, ale jak zwykle zbrakło mi czasu, poprawiam się  więc dzisiaj.

W podróż z Morelem wybierał się dt czyli p. Jadwiga; wszystko po to, aby Morelowi było raźniej i żeby mniej się stresował.

Ale parę dni przed transportem miała stłuczkę - chcieli ratować  jeża przechodzącego przez ulicę , hamowali no i dostali w tył auta.

Pani Jadwiga miała przez parę dni silne bóle klatki piersiowej, pleców, była nawet w szpitalu na badaniach, bo myśleli, ze to serce.

No i lekarz zabronił wyjazdu w tak daleką podróż.

Ale ponieważ Morel miał obiecane towarzystwo - pojechała sąsiadka p. Jadwigi, któr pies bardzo dobrze zna, więc do Wrocławia przyjechał wyluzowany i zadowolony :)

Nowa rodzina szczęśliwa, Morel - teraz Azyr wykłada się brzuchem do góry, macha ogonem, a pierwsza noc minęła bez zakłóceń,  czyli na razie wszystko w największym porządku.

Mam zdjęcia, filmiki, tylko nie mogę sobie z tym poradzić

• Upvote 1
Posted
10 godzin temu, Tola napisał:

Terra nie pokazuje się na dogo, może ktoś wie co  się dzieje?

10 godzin temu, mar.gajko napisał:

Też o tym myślałam, nie wiem.

Jestem, jestem, przywołana do rzeczywistości na dogo ;)

Bardzo Wam  Tolu i mar.gajko dziękuję za pamięć 0heart.gif

Bardzo się cieszę, że Morel już szczęśliwy w swoim domku :)

Posted
7 godzin temu, terra napisał:

Jestem, jestem, przywołana do rzeczywistości na dogo ;)

Bardzo Wam  Tolu i mar.gajko dziękuję za pamięć 0heart.gif

Bardzo się cieszę, że Morel już szczęśliwy w swoim domku :)

To juz nie znikaj nam kochana, bo martwiłyśmy się ;)

Dzisiaj byłam w schronie wypytać o tego długowłosego rudasa, ale kolejny pracownik potwierdził ze pies jest bardzo wycofany i przez te 5 lat pobytu (miał 6 mies. jak trafił do schronu) nie dał się jeszcze pogłaskać.

Wiem, ze takie psy szczególnie potrzebują pomocy, ale powinny trafić w naprawdę doświadczonego,  cierpliwego domu i jednak bez małych dzieci. 

To po Olim kolejny pies, który wymaga dlugiej pracy; podczytuje wątek Poker i jej tymczasowiczki i wydaje mi się, ze to podobne przypadki -   Oli i ten rudas.

• Upvote 2
Posted

Znalałzłam jednak kolejnego dlugowlosego malca; ma 2 - 3  lata, jest wykastrowany, przyjazny.

Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale zarezerwowałam go ...

Muszę do 19 dać znać, czy zostanie zabrany...

P1210372.JPG

P1210373.JPG

P1210374.JPG

P1210381.JPG

P1210382.JPG

Posted

P1210383.JPG

P1210384.JPG

I jeszcze Szorstki,  mimronkowaty (byl wczesniej w zagrodce dla szczeniaków z dziewczynami), teraz po kastracji w boksie ogólnym.

P1210380.JPG

Posted

No i dziewczynki - zamojskie Perełki - przytulaśne, tak bardzo potrzebujące kontaktu z człowiekiem; teraz po sterylce już na wybiegu ( kojec po Arielce i Florci)

P1210386.JPG

P1210388.JPG

P1210391.JPG

P1210393.JPG

P1210395.JPG

Posted

Trochę dobrych wieści - nie wiem czy pamiętacie bezdomnego Merlota, dla którego prosiłam pomoc w szukaniu DT lub DS.

Nie było zainteresowania psem, a potem nagle odezwała się rodzina z naszych stron, z Roztocza no i Merlot, (teraz Czako) zamieszał u nich. 

Dzięki ogromnej pomocy  Ewci (tej od Lusi) psiak przed wyjazdem został wykastrowany (na koszt ZEA), a teraz jest taki oto szczęśliwy - czyli  w naszych stronach tez zadrzają się domy Perełki ;)

5.jpg

4.jpg

3.jpg

6.jpg

• Upvote 1