Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Teraz, ratifunkel napisał:

My chyba się nie rozumiemy...

Chyba nie. Bo chcesz/nie chcesz, żeby pisac śliczne pieski, och szukamy domku, powodzenia, etc.

Psy mają ogłoszenia. Nie chcesz w tym pomocy. Nie piszesz, że potrzebujesz karmy.

TO CZEGO OCZEKUJESZ???? Pochwał? Jaka wspaniała jesteś? Bo nie wiem.

Mam wykupione pakiety ogłoszeń, mogę posłać na 30 portali - jak chcesz.

Napisz JAKIEJ pomocy oczekujesz, bo mi się wydaje, że jakoś towarzysko ci brakuje zachęty i pochwał.

Posted
9 minut temu, mar.gajko napisał:
12 minut temu, ratifunkel napisał:

My chyba się nie rozumiemy...

Chyba nie. Bo chcesz/nie chcesz, żeby pisac śliczne pieski, och szukamy domku, powodzenia, etc.

Psy mają ogłoszenia. Nie chcesz w tym pomocy. Nie piszesz, że potrzebujesz karmy.

TO CZEGO OCZEKUJESZ???? Pochwał? Jaka wspaniała jesteś? Bo nie wiem.

Mam wykupione pakiety ogłoszeń, mogę posłać na 30 portali - jak chcesz.

Napisz JAKIEJ pomocy oczekujesz, bo mi się wydaje, że jakoś towarzysko ci brakuje zachęty i pochwał.

Ludzie!!!! jakie pochwały!!! Nigdy nie potrzebowałęm i nie pomagałem zwierzętom dla pochwał.

A z pomocy większej ilości ogłoszeń z przyjemnością skorzystam. Co potrzeba do ogłoszenia?

Posted
Teraz, ratifunkel napisał:

Ludzie!!!! jakie pochwały!!! Nigdy nie potrzebowałęm i nie pomagałem zwierzętom dla pochwał.

A z pomocy większej ilości ogłoszeń z przyjemnością skorzystam. Co potrzeba do ogłoszenia?

[email protected] - zdjęcia, tekst o psie z jakimś fajnym tytułem, nr do kontaktu i miasto na które maja być ogłoszenia.

Posted
44 minut temu, ratifunkel napisał:

Chyba LOGICZNE, że to nie pomoże w znalezieniu domu, ale chodzi o wsparcie, nawet słowem. Przecież komentujecie posty typu: o, szkoda pieska, albo ktoś będzie miał wspaniałą przyjaciólkę, albo, że poszukamy piesku... Przecież śledzę od kilku lat tę stronę i wiem, jakie drobne tekściki umieszcza się pod postami.  Proszę spojrzeć kilka albo kilkanaście stron wcześniej.  A tu znowu blokada od poniedziałku... Po raz chyba trzeci albo czwarty...

A Twój wpis odbieram, jakby to była strona w ogóle nie związana z pomocą dla psów...

A wprost oczekuję, aby osoby z FUNDACJI zainteresowały się fundacyjnymi psami... Bo na razie je omijają...

Mam nadzieję, ze nie piszesz tego do mnie, bo przecież znasz mój nr tel. i w razie jakiejś potrzeby dzwonilibyście, tak jak ostatnio chyba w sprawie transportu i wizyty PA.  

Ja nic nie wiem o fundacyjnych psach.

Jeżeli umieszczenie tych psów   zostało uzgodnione z konkretną osobą, to trzeba zwrócić  się personalnie do niej. 

21 minut temu, Perełka1 napisał:

co znaczy, że są fundacyjne?

Tez jestem ciekawa.

Posted
32 minut temu, ratifunkel napisał:

Wojtek, przecież przerabiamy to od długiego czasu, rozmawialiśmy tez o tym, Havanka tez o to prosiła   - żeby ogłoszenie dało efekty pies musi mieć zrobione DOBRE zdjęcia.

Z całą resztą osoba robiąca ogłoszenia poradzi sobie z większym lub mniejszym trudem.

Posted

1 minutę temu, Tola napisał:

Wojtek, przecież przerabiamy to od długiego czasu, rozmawialiśmy tez o tym, Havanka tez o to prosiła   - żeby ogłoszenie dało efekty pies musi mieć zrobione DOBRE zdjęcia.

Z całą resztą osoba robiąca ogłoszenia poradzi sobie z większym lub mniejszym trudem.

Z Havanką nie było żanego problemu. Porobiłą nam ogłoszenia z takimi fotkami jakie otrzymała i nie mówiłą, że zła jakość zdjęć i wymyśliłą zawsze fajny tekścik.

Posted
2 minuty temu, ratifunkel napisał:

Z Havanką nie było żanego problemu. Porobiłą nam ogłoszenia z takimi fotkami jakie otrzymała i nie mówiłą, że zła jakość zdjęć i wymyśliłą zawsze fajny tekścik.

Tu nie chodzi o problem. A raczej o efekt działań.

Przy kiepskich zdjęciach szanse spadają do zera.

Przy dobrych rosną. Ludzie "kupują" oczami, to oczywiste.

Tekst, a przynajmniej zarys, o psie musi napisac osoba która psa zna.

Posted
8 minut temu, Tola napisał:

Mam nadzieję, ze nie piszesz tego do mnie, bo przecież znasz mój nr tel. i w razie jakiejś potrzeby dzwonilibyście, tak jak ostatnio chyba w sprawie transportu i wizyty PA.  

Ja nic nie wiem o fundacyjnych psach.

Jeżeli umieszczenie tych psów   zostało uzgodnione z konkretną osobą, to trzeba zwrócić  się personalnie do niej. 

Tez jestem ciekawa.

Marta, po częsci do Ciebie to piszę. Za każdym razem, gdy wstawialiśmy zdjęcia i opis Dżekiego czy Suri (psy fundacyjne), nie rozwijałaś ich tematu na zamojskich psiakach, Ty ich nie zauważałaś i pomijałaś. I to było przykre. Za każdym razem miałem dzwonić do Ciebie, abyś napisała coś w ich temacie? Ja wiem, że to nie Ty je u mnie umieściłąś, ale jako psy fundacyjne, to fundacyjne. A dzięki dziewczynie z Ratujemy Kundelki Suri ma super dom, a Dżeki dalej bez DS.

Posted
3 minuty temu, mar.gajko napisał:

Tu nie chodzi o problem. A raczej o efekt działań.

Przy kiepskich zdjęciach szanse spadają do zera.

Przy dobrych rosną. Ludzie "kupują" oczami, to oczywiste.

Tekst, a przynajmniej zarys, o psie musi napisac osoba która psa zna.

Czy w takim razie te zdjęcia są kiepskie? mamy się postarać o lepsze? Jakie?

13007277_851562171639266_5660162126130627682_n.jpg

13012703_851562174972599_5969450823543374567_n.jpg

11140114_801203483341802_7524521867266324926_n.jpg

12573116_801203556675128_7673214504661346116_n.jpg

Posted

Skończmy Wojtek tutaj te dyskusje, bo nie mamy po 9 lat.

Nigdy nie przyszło mi do głowy,  ze na forum prosisz mnie o pomoc, jak w innych sprawach dzwonisz.

I tyle w tym temacie.

A pomoc tutaj uzyskaleś, jak sam piszesz.

Posted

Nie na brązie. Psiak na kolorze. Mordka bez człowieka - to z rękami byłoby dobre, gdyby było lepiej skadrowane - więcej psa, mniej człowieka i mebli. Psa dac na kanapę, fotel z kolorowym nakryciem. Te z trawą mogę być. To do netu, moga być z telefonu. Ale ze światłem dziennym - czyli robione w dzień, nie wieczorem. Bo przekłamuje kolory.

• Upvote 1
Posted

Z najnowszych wieści:

Jutro do nowego domu w Warszawie jedzie Kalambur

DSCN2179.JPG.fb7abe4f5309adfee27d8663a03

Pozdrowienia od Szarlotki z Warszawy  - to ta koteczka, która została zabrana w bardzo złym stanie z grupą 13 kotów po śmierci właścicielki.

Z tego stada pochodzi tez Maurycy od Alaskan
V__83E0.jpg.24776a2b9406eaacddb17533ffd5

• Upvote 1
Posted
19 godzin temu, ratifunkel napisał:

A wprost oczekuję, aby osoby z FUNDACJI zainteresowały się fundacyjnymi psami... Bo na razie je omijają...

ratifunkel, NIGDY, ale to NIGDY nie odmówiono mi, kiedy zwróciłam się o pomoc do Fundacja ZEA. Prosiłam o pomoc dla pobitej koteczki i dwóch kocurków maltretowanych przez osiedlowe dzieciaki. Miałam na tymczasie kotki, pieska (krótko), wszystkie zwierzątka są już w swoich domkach.  

Ogłoszenia, dobre zdjęcia, opisy zachowania zwierząt to podstawa znalezienia dobrego domku. 

Posted

To dobrze że nie jestem osamotniona :) Ja dziś w pracy od 8.00 do 20.00, jutro na 20.00 do rana. Lubię te zmiany 12 - godzinne, ale takie dłuższe weekendy czy święta to tak się nie chce iść do tej pracy :(