Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oba kociaki cudne i rosną jak na drożdżach🙂. Nie mam zdjęcia braciszka Gustawa z Warszawy, ale nam trochę filmik i postaram się jutro wstawić. Kocio też rośnie i rozrabia😉

Posted

Jeszcze z serii "kocie łóżeczka"- miejsce do spania moich bardzo dorosłych kocic😉 Chcemy z TZem odnowić stare dębowe biurko mojego taty, na razie drugie życie dostały szuflady z tego biurka 😉

IMG-20220813-WA0006.jpg

IMG-20220812-WA0006.jpg

IMG-20220813-WA0007.jpg

• Like 6
  • Upvote 1
Posted

Ja wiem, że jest ogrom  bezdomnych zwierząt i nie jesteśmy w stanie pomóc wszystkim, ale serce pęka😢 To malutka suczka, wyrzucona razem z tym maleństwem obok  wsi, gdzie mamy chatę. Suczka waży 5,20 , jest młodziutka, maluszek ma parę tyg. W tej chwili  są w budzie na opuszczonej posesji, dokarmiane  przez sąsiadkę, bo nie ma gdzie jej zabrać. Suczka z maluchem była u weta, została odrobaczona, karmę opłaciliśmy, będziemy nad tym czuwać. Tylko potrzeba bezpiecznego miejsca 😢

Posted
Dnia 19.08.2022 o 14:55, Gabi79 napisał:

Czy da się sunię i maluszka stamtąd zabrać?

Gabrysiu, nie mam gdzie jej zabrać:(:(:(.

U Jagny odpada, szafirka nie ma miejsca, Murka może dopiero za miesiąc będzie mogła przyjąć jakąś małą psinkę. 😞

Na razie udało się zabrać maluszka i sunię do weta, zostały odrobaczone.

Zawieźliśmy karmę, ale w tej chwili równe ważne jest bezpieczeństwo maluszka, zaczyna wychodzić z budy:(

Posted

A dzisiaj kolejna  bezdomna sunia ze wsi 3 szczeniaki, same dziewczynki.

Maluchów było 5,  dwa ktoś zabrał, mam nadzieję, ze dobrze trafiły:(.

Suczka ma ok. 3 lat, waży 12 kg, bardzo spokojna, łagodna; we wsi błąka się od wiosny:(.

Cała rodzinka została przebadana, odrobaczona, kupiliśmy karmę, ale psy musiała wrócić na wieś do tej stodoły:(

IMG-20220819-WA0019.jpg

IMG-20220819-WA0018.jpg

IMG-20220819-WA0020.jpg

IMG-20220819-WA0021.jpg

Posted
Dnia 16.08.2022 o 23:24, Tola napisał:

drugie życie dostały szuflady z tego biurka 😉

Super pomysł z tymi szufladami.Mam identyczne ze starej biblioteczki.

Sunia z maluszkiem łamie serce.Straszne.

• Like 1
Posted

Straszne😢 Porobiło się, nie ma gdzie zabrać tak malutkiej suni😢  Wciąż szukam, teraz już na miesiąc, bo pod koniec września mogłaby jechać do Hani. 

Posted
Dnia 20.08.2022 o 13:14, Tola napisał:

Straszne😢 Porobiło się, nie ma gdzie zabrać tak malutkiej suni😢  Wciąż szukam, teraz już na miesiąc, bo pod koniec września mogłaby jechać do Hani. 

Faktycznie z miejscem teraz jest ciężko.Sporo psiaków wyjechało ze schronu i jeszcze nie znalazły domu.Za krótki czas aby zwolniło się miejsce.

Bardzo szkoda suni i maluszka.Może zrobić na szybkiego ogłoszenie,że szuka się pilnie DT na miesiąc.

Posted
Dnia 18.08.2022 o 13:02, Alaskan malamutte napisał:

Sunieczka..😢

IMG-20220818-WA0002.jpg

IMG-20220818-WA0001.jpg

IMG-20220818-WA0000.jpg

Dnia 18.08.2022 o 15:49, Poker napisał:

Oszaleć można. Pewnie je zlewki ,a malucha karmi. Co z nią zrobić?

Dnia 18.08.2022 o 22:13, Bogusik napisał:

Na widok budy,łańcucha i uwiązanej do niego suni serce rozrywa....😥

Dnia 19.08.2022 o 14:55, Gabi79 napisał:

Czy da się sunię i maluszka stamtąd zabrać?

Dnia 19.08.2022 o 21:04, Tyśka) napisał:

Nie mogą wyjść mi z głowy:( 

Dnia 19.08.2022 o 22:11, togaa napisał:

Super pomysł z tymi szufladami.Mam identyczne ze starej biblioteczki.

Sunia z maluszkiem łamie serce.Straszne.

Dnia 20.08.2022 o 18:06, Anula napisał:

Faktycznie z miejscem teraz jest ciężko.Sporo psiaków wyjechało ze schronu i jeszcze nie znalazły domu.Za krótki czas aby zwolniło się miejsce.

Bardzo szkoda suni i maluszka.Może zrobić na szybkiego ogłoszenie,że szuka się pilnie DT na miesiąc.

Zabraliśmy dzisiaj sunię i maluszka z tego łańcucha, niedawno wróciliśmy.  Jak to dalej będzie nie wiem😢 Mamy miejsce na 3 - 4 tyg.w kojcu na posesji pod Zamościem. Mam nadzieję, że gdzieś znajdzie się dla niej miejsce za ten czas, proszę o pomoc. Maluszek podróżował na moich kolanach, sunia w kontenerku, panicznie reaguje na mężczyzn. Mam tylko takie zdjęcie na razie, już było ciemno.

IMG-20220821-WA0012.jpg

IMG-20220821-WA0013.jpg

• Like 1
Posted

Nie bardzo wiem, gdzie pisać,ale chyba tu będzie najlepiej. Sytuacja u nas jest ciężka. Sypiam czasem po 3 godz na dobę i tak drugi tydzień.Chcialam wszystkim podziękować za wsparcie i ciepłe myśli. Podnosi na duchu mysl, ze w tak trudnym momencie nie jesteśmy sami.

• Like 3
Posted

Nie wiem, jakie masz kłopoty, ale przesyłam dobre myśli. Zły czas przemija, przyzwyczajamy się do bólu, jaki wydawał się nie do zniesienia, nadal żyjemy i potrafimy nawet się czasem z czegoś cieszyć. 

Trzymaj się 

• Like 2
Posted

Sunia po pierwszej nocy bez łańcucha. Wciąż proszę o pomoc w szukaniu dla niej miejsca, czas szybko plynie...Ten miesiąc potrzebny nam na załatwienie  spraw z byłymi właścicielami no i na zaszczepienie suni i malucha.  Sunia coś nie ma apetytu☹️

FB_IMG_1661157455761.jpg

FB_IMG_1661157398710.jpg