Tola Posted September 6, 2022 Author Posted September 6, 2022 Dnia 5.09.2022 o 23:13, agat21 napisał: One mają takie oczy jak miał Graf Pręgusek zanim opuścił schron. Czy byłoby dla nich miejsce gdzieś? I tego pieska z drogi? Zapytam znajomego czy nie będzie jechał w tamtych okolicach. Jak duży samochód potrzebny? A Aska za zwrot paliwa nie pojechałaby? Pytałyście? Nie pytałam, bo nie mam odwagi, Aśka i tak już się najeździła, nigdy nie chciała zwrotów. Teraz faktycznie szukam kogoś, kto pojechałby za zwrot paliwa, bo inaczej suczki nie wyjadą z Zamościa, na żadnym bazarku nie nazbieramy na transport 1600 zł albo i więcej Może faktycznie spróbuję zadzwonic wieczorem Aska7. Quote
Tola Posted September 6, 2022 Author Posted September 6, 2022 Dnia 5.09.2022 o 18:01, Tola napisał: Dzisiaj dostałam prośbę o pomoc z jednej z gmin: Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc. Został porzucony młody pies - jest młody, nieduży, nie sięga do kolana. Jest ufny, podszedł do mnie bez wahania. Jest bardzo wychudzony, ja go dziś nakarmiłem, rano pojadę go nakarmić. Niestety przebywa na poboczu szosy Czy ktoś może pomóc ? Dnia 5.09.2022 o 20:11, Onaa napisał: Jaki biedny słodziaczek. Czy on tam nie zginie pod kołami przy tej drodze ? Dzisiaj rozmawiałamnl z p. Maćkiem z tej gminy - dzisiaj osa nie było, jutro jest próba wyłapania. Jest podobno niewielki, długowłosy ( na zdjęciach tego nie widać), ok. 10 kg, strasznie wychudzony, na szyi ślady po łańcuchu. Dam znać jutro. Quote
Tola Posted September 6, 2022 Author Posted September 6, 2022 Dnia 6.09.2022 o 12:30, Tola napisał: Dzisiaj rozmawiałamnl z p. Maćkiem z tej gminy - dzisiaj osa nie było, jutro jest próba wyłapania. Jest podobno niewielki, długowłosy ( na zdjęciach tego nie widać), ok. 10 kg, strasznie wychudzony, na szyi ślady po łańcuchu. Dam znać jutro. Piesek waży ok.10 kg, nie zauważyłam, że źle napisałam Quote
Poker Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 Lepiej niech już trafi do schronu, niżby samochód miałby go rozjechać albo połamać. Quote
Tola Posted September 6, 2022 Author Posted September 6, 2022 Dnia 6.09.2022 o 16:49, Poker napisał: Lepiej niech już trafi do schronu, niżby samochód miałby go rozjechać albo połamać. Piesek już wyłapany, jest bezpieczny pod opieką Stowarzyszenia Kudłaty Przyjaciel. 6 Quote
Ewa Marta Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 Ale ulga, siedział mi w głowie ten psiak. Uffff... 2 Quote
elik Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 Dzięki za wiadomość. Czekałam na taką Kamień z serca. 1 Quote
Mazowszanka13 Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 Mnie też ulżyło:) Martwiłam się o pieska. 1 Quote
agat21 Posted September 6, 2022 Posted September 6, 2022 Ależ to uroczy psiaczek. Jakaś szuja go wyrzuciła.. Czy ta fundacja to fajna jakaś? Quote
elik Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 Potrzebuję ankietę dla chętną na Hugo, kto mógłby mi podesłać? Quote
Ewa Marta Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 Dnia 6.09.2022 o 23:36, agat21 napisał: Ależ to uroczy psiaczek. Jakaś szuja go wyrzuciła.. Czy ta fundacja to fajna jakaś? Ich strona na FB wygląda nieźle. Tak pisza o tym psiaku: Jest w tragicznym stanie! Stada pcheł, wszędzie stare rany, jest bardzo wychudzony i wylękniony. 1 Quote
Tola Posted September 7, 2022 Author Posted September 7, 2022 Dnia 6.09.2022 o 23:36, agat21 napisał: Ależ to uroczy psiaczek. Jakaś szuja go wyrzuciła.. Czy ta fundacja to fajna jakaś? Dnia 7.09.2022 o 12:16, Ewa Marta napisał: Ich strona na FB wygląda nieźle. Tak pisza o tym psiaku: Jest w tragicznym stanie! Stada pcheł, wszędzie stare rany, jest bardzo wychudzony i wylękniony. To dwoje młodych ludzi, małżeństwo, pomagają zwierzakom od dawna, w ubiegłym roku założyli stowarzyszenie. Na naszym terenie każda taka inicjatywa to kolejne uratowane czworonogi. To oni pomogli nam w dowozie Tusi i szczeniaków spod granicy do Jagny. 3 Quote
Tola Posted September 7, 2022 Author Posted September 7, 2022 Dnia 5.09.2022 o 23:13, agat21 napisał: One mają takie oczy jak miał Graf Pręgusek zanim opuścił schron. Czy byłoby dla nich miejsce gdzieś? I tego pieska z drogi? Zapytam znajomego czy nie będzie jechał w tamtych okolicach. Jak duży samochód potrzebny? A Aska za zwrot paliwa nie pojechałaby? Pytałyście? Asia pomoże i tym razem, za zwrot kosztów paliwa. 1 Quote
Tola Posted September 7, 2022 Author Posted September 7, 2022 Dnia 7.09.2022 o 13:14, Aska7 napisał: Jeszcze tym razem bez zwrotu Nie mam sposobu na Twój upór Czy ktoś może mi pomóc w przekonywaniu Aska7, że tak nie można? Siła argumentów może zadziała... Quote
Aska7 Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 Rozi kiedyś powiedziała, że będziecie mi ciąć opony dopóki się nie zgodzę 1 Quote
Jo37 Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 Dnia 7.09.2022 o 13:27, Aska7 napisał: Rozi kiedyś powiedziała, że będziecie mi ciąć opony dopóki się nie zgodzę Tego akurat nie musisz się obawiać. Na przeciętych oponach nie pojedziesz. Musimy wymyślić coś innego. Quote
agat21 Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 Dnia 7.09.2022 o 12:54, Tola napisał: To dwoje młodych ludzi, małżeństwo, pomagają zwierzakom od dawna, w ubiegłym roku założyli stowarzyszenie. Na naszym terenie każda taka inicjatywa to kolejne uratowane czworonogi. To oni pomogli nam w dowozie Tusi i szczeniaków spod granicy do Jagny. Dzięki za info, poszukam ich w necie. Świetnie, że pojawiają się tacy ludzie Quote
Jaaga Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 Dnia 7.09.2022 o 12:54, Tola napisał: To dwoje młodych ludzi, małżeństwo, pomagają zwierzakom od dawna, w ubiegłym roku założyli stowarzyszenie. Na naszym terenie każda taka inicjatywa to kolejne uratowane czworonogi. To oni pomogli nam w dowozie Tusi i szczeniaków spod granicy do Jagny. Pan niedawno dzwonił do nas dwukrotnie w sprawie miejsca dla większego psa, więc widać, że bardzo im zależało, zeby mu pomóc. Fajnie, że mają miejsce dla tego małego z drogi. Mniejszemu zawsze łatwiej coś znaleźć. Skoro Aska7 jedzie z psami to rozumiem, że bezpośrednio i nie muszę Miriam mówić o konieczności przetrzymania psów u niej? Szkoda, ze u nas siedzą wszystkie psy i koty jak zaczarowane, bo okazja z transportem. Quote
Poker Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 Trzeba kupić zapas węgla albo drewna:) i wysłać Aśce, skoro nie chce zwrotu za paliwo. 1 Quote
Anula Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 Dnia 7.09.2022 o 13:23, Tola napisał: Nie mam sposobu na Twój upór Czy ktoś może mi pomóc w przekonywaniu Aska7, że tak nie można? Siła argumentów może zadziała... Marto nie martw się,wymyśle coś aby odwdzięczyć się Aska7.Tak dużo dla naszych psiaków robi,to jest ogromna pomoc ze strony Joasi od dawna. 1 Quote
elik Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 Dnia 7.09.2022 o 15:25, Poker napisał: Trzeba kupić zapas węgla albo drewna:) i wysłać Aśce, skoro nie chce zwrotu za paliwo. Mogę stanąć przez 2 tygodnie w kolejce Quote
Onaa Posted September 7, 2022 Posted September 7, 2022 A może zakupimy karmę dla podopiecznych Asi ? Quote
Recommended Posts