Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 31.07.2022 o 17:47, Tola napisał:

Pytałam też o tego psa z ostatniego boksu, którego wypatrzyła Jaaga - pies jest długo w schronisku, ma opinię dzikusa, nie wychodzi na wybieg, cały czas siedzi w tej budzie. 

Dziękuję Tolu. Tak właśnie obawiałam się😟 Jakos tak mam, ze wyszukuję te najcięższe przypadki.

Mam słabość do dzikusów,  bo im jest najtrudniej w zamknięciu. Ani chwili bez lęku i tak dzień w dzień, noc w noc, 365 dni w roku, przez lata. Dla mnie niewyobrażalny koszmar i cierpienie.

Bardzo chciałabym mu pomóc,  ale sama nie poradzę i nie mam na razie pomysłu. W dodatku to duzy pies. I trudno szukać u ludzi pomocy bez zdjęć. 

Tolu, czy jak będziecie w schronisku, to dałabyś radę poprosić pracownika, żeby wszedl do środka i telefonem zrobil Ci kilka zdjęć? Jesli pies nigdy nie wychodzi na wybieg, to nie mam co liczyć na to, ze w najbliższym czasie to zrobi.

W ostatnim czasie sporo doświadczyłam i czuje się wypalona. Brakuje mi zapału i zaangażowania. Nie potrafię ich wykrzesać. Praktycznie nie mam dnia, żeby coś się nie działo.  Ostatnie 3 dni skupiłam się na ratowaniu mojej suni, ktora przeszła reoperacje, bo puściły szwy trzymające mięśnie i na ratowaniu strzebrzeszynskiego kociaczka zatrutego i zatkanego glistami po odrobaczeniu. Marzę  więc o paru przespanych nocach i kilku dniach bez stresu. Byloby to konieczne, żebym mogła skupić się i pomyśleć, jak pomóc temu biedakowi.

Może ktoś ma jakiś pomysł? 

Posted
Dnia 31.07.2022 o 20:00, Aska7 napisał:

Jagna, weż sobie ku.. wa na wstrzymanie. To jak w samolocie. Najpierw maska samemu potem dziecku. Wdech wydech.

Wiem Asiu, dlatego teraz na pewno nie dam mu rady pomóc. Tak, jak napisalam, nie nam żadnego pomysłu i wątpię czy udałoby się takiemu psu znaleźć gdzieś lokum, gdyby go pooglaszać. 

Jakby ktoś coś chcial ode mnie, to nie piszcie prosze pw, tylko dzwońcie czy smsujcie. Dzis przyjeżdżają nasze latorośle i raczej nie będę miała czasu zaglądać na forum. Zdjęciowo chyba wszystkie zamojszczaki ogarnęłam. 

Posted
Dnia 31.07.2022 o 18:50, Jaaga napisał:

W ostatnim czasie sporo doświadczyłam i czuje się wypalona. Brakuje mi zapału i zaangażowania. Nie potrafię ich wykrzesać. Praktycznie nie mam dnia, żeby coś się nie działo.  Ostatnie 3 dni skupiłam się na ratowaniu mojej suni, ktora przeszła reoperacje, bo puściły szwy trzymające mięśnie i na ratowaniu strzebrzeszynskiego kociaczka zatrutego i zatkanego glistami po odrobaczeniu. Marzę  więc o paru przespanych nocach i kilku dniach bez stresu. Byloby to konieczne, żebym mogła skupić się i pomyśleć, jak pomóc temu biedakowi.

Może ktoś ma jakiś pomysł? 

Mam dokładnie tak samo, w dodatku choruję 😞

Ten szkielet, ta śliczna mała sunia i tyle innych..... serce mi pęka 😞 😞 chciałabym im pomóc, a sił i możliwości coraz mniej 😞 😞

Posted
Dnia 1.08.2022 o 09:59, Mazowszanka13 napisał:

Starzeje się dogomania (choć Jaaga to chyba daleko).

Kto nas zastąpi jak zabraknie nam sił ?

dobre pytanie...
a Ty Marysiu, trzymaj się zdrowo ❤️

Posted

Ponieważ nasze dwa maluszki prawie na pewno mają już domy, razem z Ellig i Alaskan weźmiemy pod opiekę kolejną bidę. Pokochałyśmy tego pekinka, ale chłopca nie mamy gdzie zabrać. Pojedzie więc wystraszona sunia:) Aśka zgodziła się tak spakować psiaki, że maleńka się zmieści, a Jaaga w miejsce naszych dwóch (Missi i Mikusia), a może nawet trzech jeśli Marvel też znajdzie dom zgodziła sie przyjąć maleńką! Tola jak zawsze skoordynuje cała akcję 🙂

IMG_20220731_125328.jpg

Posted
Dnia 1.08.2022 o 13:19, Ewa Marta napisał:

Ponieważ nasze dwa maluszki prawie na pewno mają już domy, razem z Ellig i Alaskan weźmiemy pod opiekę kolejną bidę. Pokochałyśmy tego pekinka, ale chłopca nie mamy gdzie zabrać. Pojedzie więc wystraszona sunia:) Aśka zgodziła się tak spakować psiaki, że maleńka się zmieści, a Jaaga w miejsce naszych dwóch (Missi i Mikusia), a może nawet trzech jeśli Marvel też znajdzie dom zgodziła sie przyjąć maleńką! Tola jak zawsze skoordynuje cała akcję 🙂

IMG_20220731_125328.jpg

❤️ ❤️ ❤️

IMG_20220731_125328.jpg.af9e58506a1efd1dfc91c8fc3113baa1.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 1.08.2022 o 14:21, Poker napisał:

Cudownie, że weźmiecie tę maleńką rudą. Właśnie ją zobaczyłam i kombinowałam jak ją wziąć czyli dokąd.

Nie mogłyśmy wytrzymać myśląc o jej strachu 😞

Dnia 1.08.2022 o 15:42, Aska7 napisał:

Wiem, że nie miejsce, ale obrałam właśnie 7kg obitych papierówek. Ma ktoś szybki, sprawdzony przepis na szarlotkę ?

Niestety nie pomogę, szarlotki umiem tylko jeść 🙂

• Like 2
Posted

No to nie, za późno. Już się piecze 😛

Będzie ekskluzywnie z lodami, bitą śmietaną, polana sosem poziomkowym na słodko z bałkanów i czekoladą. I jak ja mam schudnąć 😌

• Like 1
Posted
Dnia 1.08.2022 o 17:26, Aska7 napisał:

Będzie ekskluzywnie z lodami, bitą śmietaną, polana sosem poziomkowym na słodko z bałkanów i czekoladą. I jak ja mam schudnąć 😌

Nieeee!!! Nie mogę nawet tego czytać, bo ślina mi cieknie jak głupia 😁

Zaproszę więc póki co na wątek rudej suni:

https://www.dogomania.com/forum/topic/356936-kolejna-schroniskowa-bezimienna-malizna-ma-szansę-na-lepsze-życie-i-jedzie-do-jaagi/

Posted

1 lipca odeszła za Tęczowy Most moja ukochana psinka, Amelka. Amelka też była ze schroniska z Zamościa, miała nawet tutaj swój wątek.

Psinka chorowała, ostatnie miesiące była karmiona prawie wyłącznie strzykawką tymi takimi drinkami dla piesków, coś jak nasze ludzkie nutridrinki, bo nie chciała jeść, czasami tylko coś skubała. Serce boli do tej pory, ale wypełniłyśmy z mamą Testament Kochanego Psa i przygarnęłyśmy pieska. Tyle jest tych biedaków, aż serce boli.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 1.08.2022 o 21:02, Shirayuki napisał:

1 lipca odeszła za Tęczowy Most moja ukochana psinka, Amelka. Amelka też była ze schroniska z Zamościa, miała nawet tutaj swój wątek.

Psinka chorowała, ostatnie miesiące była karmiona prawie wyłącznie strzykawką tymi takimi drinkami dla piesków, coś jak nasze ludzkie nutridrinki, bo nie chciała jeść, czasami tylko coś skubała. Serce boli do tej pory, ale wypełniłyśmy z mamą Testament Kochanego Psa i przygarnęłyśmy pieska. Tyle jest tych biedaków, aż serce boli.

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty....

Posted
Dnia 1.08.2022 o 21:02, Shirayuki napisał:

Bardzo mi przykro:(.

Byłam na wątku Amelki...

Posted

😉 mam niezawodny sposób: 12 psich staruszków w domu !

a tak serio - nie potrzebujesz chudnąć!!! ❤️ 

Posted

Darowizny od zakupów online trafiły już na nasze konto, dostaliśmy kolejną wpłatę 157,78 zł z FaniMani. Dziękujemy za Waszą pomoc i wsparcie ❤️ To dla nas wiele znaczy, więc prosimy o dalsze wsparcie przy okazji codziennych zakupów online. Każda forma, w jakiej nam pomagacie jest dla nas bardzo cenna 😊 Również dzięki darowiznom od zakupów online możemy działać dalej ❤️ 

Zachęcamy kolejne osoby do tego typu pomocy:)

Tutaj zobaczycie, jak to działa ➡️ https://fanimani.pl/fundacjazea/

dziekujemy-kolo-ratunkowe.jpg.cefc80b928e91006be8095a6536d1151.jpg

Posted
Dnia 2.08.2022 o 11:54, Tola napisał:

Darowizny od zakupów online trafiły już na nasze konto, dostaliśmy kolejną wpłatę 157,78 zł z FaniMani. Dziękujemy za Waszą pomoc i wsparcie ❤️ To dla nas wiele znaczy, więc prosimy o dalsze wsparcie przy okazji codziennych zakupów online. Każda forma, w jakiej nam pomagacie jest dla nas bardzo cenna 😊 Również dzięki darowiznom od zakupów online możemy działać dalej ❤️ 

Zachęcamy kolejne osoby do tego typu pomocy:)

Tutaj zobaczycie, jak to działa ➡️ https://fanimani.pl/fundacjazea/

dziekujemy-kolo-ratunkowe.jpg.cefc80b928e91006be8095a6536d1151.jpg

Aktywowałam przypominajkę. Karmę kupuję w zooexpress.pl, nie ma ich na liście 😞

Posted

Ale mi narobiłaś smaku, uwielbiam szarlotkę😍 Właśnie przerabiam jabłka z działki, mam już dość, ale na myśl o jutrzejszej szarlotce daje radę😉 U  mnie będzie z mąki żytniej i dużą ilością cynamonu😌

Posted

Trikolorowy jegomość z Zamościa już jest na Śląsku pod opieką Szajki Szarego Wilka. Podobno przesłodki i przegrzeczny ❤️ Cieszę się niezmiernie, bo ludzie na fb I olx oszaleli na jego punkcie.

received_1302975717185235.thumb.jpeg.286a6dacfd8f1773d6ab7d51312863c5.jpeg

received_807526140657114.jpeg.9fb8da4e1c04a0ea8463e1b67f92d0fb.jpeg

• Like 2
  • Upvote 2
Posted
Dnia 31.07.2022 o 17:22, Tola napisał:

Jestem w kontakcie z Aska7, kolejny transport prawdopodobnie w środę, tym razem również jedzie sporo psów!

Do Jagny:

• 3 szczeniaki
  • kociak ze Szczebrzeszyna

Do szafirki:

• Adelka i Marinka ze schroniska
  • Czaruś od sue
  • czarny kudłacz ze schroniska
  • terierka ze schroniska

Uaktualniam  - jutro transport psów, jesteśmy umówieni z Aska 7 o 10.00.

Przekazanie psów Piotrowi zaplanowane jest u Dexterki.

Koszt transportu do hoteliku szafirki to 470 zł, bazarek transportowy jutro  zrobi Gabi79, zapraszam wszystkich!

Prosimy o kciuki, aby udało się wszystko, co zaplanowane!

Do Jagny:

• 3 szczeniaki
  • 2 kociaki ze Szczebrzeszyna
  • mała przerażona suczka ze schroniska
  • jak się zmieści to jeszcze jeden biedak

Do szafirki:

• Adelka ze schroniska
  •  Marinka z schroniska
  • Czaruś od sue
  • czarny kudłacz ze schroniska
  • terierka ze schroniska
  • Like 1
Posted
Dnia 2.08.2022 o 20:49, Tyśka) napisał:

Trikolorowy jegomość z Zamościa już jest na Śląsku pod opieką Szajki Szarego Wilka. Podobno przesłodki i przegrzeczny ❤️ Cieszę się niezmiernie, bo ludzie na fb I olx oszaleli na jego punkcie.

Dodam, że Rodzina juz czekała na jakiegoś psiaka tego typu (byli juz po procedurach) i są zdecydowani na byłego zamojszczaka. Także mozna napisac, ze psiak prosto ze schronu pojechał na Śląsk do swojego domu na kanapę:) Za parę dni się przeprowadza do siebie.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 2.08.2022 o 20:49, Tyśka) napisał:

Tak, właśnie miałam o tym pisać - dzisiaj raniutko wyjechał ze schroniska, czeka już na niego własny dom😁 Byłam cały czas  w kontakcie z Szajką Szarego Wilka. Dziękuję, bo to Twoja zasługa, że go pokazałaś🥰 Jeszcze zdjęcie tuż przed wyjazdem ze schroniska. Przy wypisie był TZ, podobno psiak był przeszczęśliwy! 

IMG-20220802-WA0008.jpg

IMG-20220802-WA0004.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 2.08.2022 o 21:12, Tola napisał:

Tak, właśnie miałam o tym pisać - dzisiaj raniutko wyjechał ze schroniska, czeka już na niego własny dom😁 Byłam cały czas  w kontakcie z Szajką Szarego Wilka. Dziękuję, bo to Twoja zasługa, że go pokazałaś🥰 Zdjęcie tuż przed wyjazdem że schroniska. Przy wypisie był TZ, podobno psiak był przeszczęśliwy! 

IMG-20220802-WA0008.jpg

IMG-20220802-WA0004.jpg

Ja dziękuję Wam, bo z TŻtem jeździcie, robicie zdjecia psiakom i jesteście przy wyciąganiu ich ze schroniska:) Dlatego to nie moja zasluga. Mial farta.

Cieszę się, że dołączył do szczęśliwców. Bardzo się cieszę.