Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 8.04.2021 o 20:49, Tola napisał:

Asia, ja nazywam ich muszkieterami, bo jest 4  podobne do siebie, nieduże  pieski w jednym boksie. Pytałam o nie w styczniu - 3 spokojne, jeden lękliwy.

IMGP2895.JPG

IMGP2892.JPG

IMGP2890.JPG

A tutaj ten piesek wygląda na niewielkiego, i nie wiem czy to ten co był obok Wiktorka na zdjęciach czy inny ale bardzo podobny psiaczek.

• Like 1
Posted
Dnia 12.12.2021 o 23:01, Tola napisał:

Nowy staruszek - spokojny, poczciwy; na pewno jeszcze nie rozumie, ze prawdopodobnie zostanie tutaj do końca swoich dni

1639324240552.jpg

1639324246370.jpg

Dnia 14.02.2022 o 22:02, Tola napisał:

Bardzo sympatyczny malutki piesek z 1 boksu

1644846426585.jpg

1644846437032.jpg

1644846450953.jpg

1644846715035.jpg

1644846722181.jpg

Jeszcze takie znalazłam :(.

Posted
Dnia 2.09.2022 o 23:47, Tola napisał:

... anecik wyjeżdża rano 26.09. i trzeba byłoby najpóźniej 26.09. zabrać suczkę i 2 szczeniaki do Nowej Soli

To nikogo nie będzie w hoteliku, żeby mógł wydać te psiaczki?

Posted

Tego malca z ostatnich zdjęć nie ma już w schronisku. Ten większy to Stefan, nie dawał sobie rady w boksach ogólnych, był przez jakiś czas w boksie staruszków.  Wiem, że w ubiegłym tygodniu pojechał do swojego domu, rodzina wypatrzyła go na Fb.

• Like 1
Posted
Dnia 3.09.2022 o 18:02, elik napisał:

To nikogo nie będzie w hoteliku, żeby mógł wydać te psiaczki?

Elu,w hoteliku będzie opieka, ale problem jest nie w wydaniu  tylko w opiece nad kolejnymi psami i to nowoprzybyłymi. 

Posted
Dnia 3.09.2022 o 18:49, Tola napisał:

Elu,w hoteliku będzie opieka, ale problem jest nie w wydaniu  tylko w opiece nad kolejnymi psami i to nowoprzybyłymi. 

Z tego co piszesz

Cytat

Najlepiej więc byłoby zaplanować wyjazd psów z Zamościa na Śląsk tuż po 20.09. I tu zaczynają się jednak problemy Piotr szafirek może przyjechać do anecik po psy 26.09 lub bardziej 27.09. , a anecik wyjeżdża rano 26.09. i trzeba byłoby najpóźniej 26.09. zabrać suczkę i 2 szczeniaki do Nowej Soli☹️.

wynika z tego, że psy mogą być przywiezione do hoteliku tuż po 20.09. a odebrane będą 26 lub 27 czyli 6, 7 dni po przybyciu, tonie będą nowoprzybyłe i w zasadzie byłyby odebrane w dniu wyjazdu anecik, najpóźniej w dniu następnym. A może ja coś źle zrozumiałam.

Posted

Jutro wracam do domu, ale gdyby było bardzo źle z miejscem na te kilka dni, to dajcie znac. Jeżeli dacie karmę, podkłady i ktoś dowiezie je na Dąbrówkę Małą, to poproszę córkę o przetrzymanie. tylko ona bardzo późno wraca, więc psy większość czasu musiałyby być same. musiałyby być razem w jednym pokoju, bo już zostawiam u niej kota , a ona ma swoje króliki.

Posted
Dnia 3.09.2022 o 18:57, elik napisał:

Z tego co piszesz

wynika z tego, że psy mogą być przywiezione do hoteliku tuż po 20.09. a odebrane będą 26 lub 27 czyli 6, 7 dni po przybyciu, tonie będą nowoprzybyłe i w zasadzie byłyby odebrane w dniu wyjazdu anecik, najpóźniej w dniu następnym. A może ja coś źle zrozumiałam.

Szczeniaki w schronisku😥https://www.facebook.com/173203336132025/posts/pfbid0vJ6KACpoNZfw9H6TxPKm8ttUfpNtvaL2hULAL6AUH9ebnWsxBFDshfZ9ABTkqfKzl/

Posted
Dnia 3.09.2022 o 15:49, Onaa napisał:

A tutaj ten piesek wygląda na niewielkiego, i nie wiem czy to ten co był obok Wiktorka na zdjęciach czy inny ale bardzo podobny psiaczek.

To nie ten pies. Ten ma stojące uszy i chyba jest mniejszy. Już były tu pokazywane kiedyś jako dwa inne. 

Posted

Dzisiaj dostałam prośbę o pomoc z jednej z gmin: Zwracam się z ogromną prośbą o pomoc.  Został
porzucony młody pies -  jest młody, nieduży, nie sięga do kolana. Jest ufny, podszedł do mnie bez wahania.
Jest bardzo wychudzony, ja go dziś nakarmiłem, rano pojadę go nakarmić.
Niestety przebywa na poboczu szosy😥
Czy ktoś może pomóc ? 

IMG-20220905-WA0009.jpg

IMG-20220905-WA0008.jpg

IMG-20220905-WA0007.jpg

IMG-20220905-WA0006.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 5.09.2022 o 20:11, Onaa napisał:

Jaki biedny słodziaczek. Czy on tam nie zginie pod kołami przy tej drodze 😞 ?

Nie wiem:( Nie mam w tej chwili miejsca, gdzie mogłabym go zabrać😥

Na wyjazd wciąż czeka dwie suczki ze szczeniakami, a ja nigdy nie miałam takich problemów z organizacją wyjazdu.😥

Niestety, kryzys sprawił, że wielu przewoźników psów zrezygnowało z działalności, a szansa, ze ktoś znajomy z naszych stron zabierze mi do auta dwie suki ze szczeniakami jest nierealna😥

Rozmawiałam z Gabi79, jak zawsze jest chętna pomóc i zrobi bazarek - dziękuję Gabrysiu.🌹♥️

Tylko kwota za przejazd na trasie Zamość - Śląsk, a potem Śląsk - Nowa Sól jest ogromna😓

Posted
Dnia 5.09.2022 o 21:49, Tola napisał:

Nie wiem:( Nie mam w tej chwili miejsca, gdzie mogłabym go zabrać😥

Na wyjazd wciąż czeka dwie suczki ze szczeniakami, a ja nigdy nie miałam takich problemów z organizacją wyjazdu.😥

Niestety, kryzys sprawił, że wielu przewoźników psów zrezygnowało z działalności, a szansa, ze ktoś znajomy z naszych stron zabierze mi do auta dwie suki ze szczeniakami jest nierealna😥

Rozmawiałam z Gabi79, jak zawsze jest chętna pomóc i zrobi bazarek - dziękuję Gabrysiu.🌹♥️

Tylko kwota za przejazd na trasie Zamość - Śląsk, a potem Śląsk - Nowa Sól jest ogromna😓

Czy psiaki byłyby w kontenerkach? 

Posted
Dnia 5.09.2022 o 21:56, agat21 napisał:

Czy psiaki byłyby w kontenerkach? 

Tak, wszystkie. Mogłyby jechać tuż przed 20.09. lub zaraz po 20.09.

Posted
Dnia 3.09.2022 o 15:49, Onaa napisał:

To jest ten piesek, jest bardzo długo w schronisku, masywny, na krótkich łapkach, podobno bardzo wycofany

1644846489926.jpg

A ten czarny, o którego pytałaś to wg mnie jest ten - jego kiedyś Jagna chciała zabrać.

Też bardzo długo czeka, ale zawsze przy siatce, zawsze podchodzi blisko do człowieka.

IMGP2760.JPG

Posted

Ja pytałam o takie dwie niskie parówki, jedną większą a drugą mniejszą. Ten to jeszcze jakiś inny, ma wysokie łapki, a wcześniej pokazywałam jeszcze takiego ale bardziej szorściaka. 

Ale jak pojawił się ten piesek z drogi to nie wiem, 😔, chyba dla niego ratunek najpilniejszy. A czy ktoś może go zabezpieczyć żeby doczekał tego transportu 20 września?

• Like 1
Posted
Dnia 5.09.2022 o 22:08, Tola napisał:

To jest ten piesek, jest bardzo długo w schronisku, masywny, na krótkich łapkach, podobno bardzo wycofany

1644846489926.jpg

A ten czarny, o którego pytałaś to wg mnie jest ten - jego kiedyś Jagna chciała zabrać.

Też bardzo długo czeka, ale zawsze przy siatce, zawsze podchodzi blisko do człowieka.

IMGP2760.JPG

One mają takie oczy jak miał Graf Pręgusek zanim opuścił schron. 😥

Czy byłoby dla nich miejsce gdzieś? I tego pieska z drogi? 

Dnia 5.09.2022 o 22:05, Tola napisał:

Tak, wszystkie. Mogłyby jechać tuż przed 20.09. lub zaraz po 20.09.

Zapytam znajomego czy nie będzie jechał w tamtych okolicach. Jak duży samochód potrzebny?

A Aska za zwrot paliwa nie pojechałaby? Pytałyście? 

Posted
Dnia 5.09.2022 o 23:05, Onaa napisał:

Ja pytałam o takie dwie niskie parówki, jedną większą a drugą mniejszą. Ten to jeszcze jakiś inny, ma wysokie łapki, a wcześniej pokazywałam jeszcze takiego ale bardziej szorściaka. 

Ale jak pojawił się ten piesek z drogi to nie wiem, 😔, chyba dla niego ratunek najpilniejszy. A czy ktoś może go zabezpieczyć żeby doczekał tego transportu 20 września?

Nie mogłam spać, myśląc o tym piesku przy drodze....

• Like 1
Posted
Dnia 5.09.2022 o 23:05, Onaa napisał:

Ten, którego teraz Marta wstawiła to pies w typie labradora. Miał do mnie przyjechać, ale Tola omyłkowo zabrała z tego boksu Solara i dopiero na miejscu wg książeczki okazało się, ze to inny młody pies, a ten z wieloletnim stażem schroniskowym został i niestety siedzi tam do dzisiaj 😞 

Szorstkowłosy czarny z białymi znaczeniami to kolejny, o którego kiedyś pytałam Tolę. Też spory.

Wydaje mi się, że przyjaciel Wiktora, czyli większy niskonożny z klapniętymi uszami niesprawiedliwie jest oceniony jako bardzo wycofany. Tak samo stał zawsze z nim Wiktor, a to przecież bardzo przyjazny pies sie okazał w domu. Ten zawsze siedzi spokojnie i obserwuje. Jest tak na większości zdjeć. Teraz jeszcze został sam. Gdyby bazować na opinii, to Szymek nie wyjechałby pewnie ze schroniska, gdyby miał trafić w inne miejsce po tym, co Tola usłyszała.

Może pieska z drogi poreklamuje ktoś na FB i Instagramie? ładny, nieduży i może ktoś mu zechce bezpośrednio pomóc? Wydaje mi się, ze ma spore szanse na dom, tylko ludzie go musza zobaczyć. 

• Like 1
Posted

Chciałam jeszcze podziękować tutaj Bogusik za podkłady, jakie nam przysłała w czasie walki z chorobą,  Fundacji ZEA również za zakup podkładów i dużego zapasu Domestosu, Poker za paczkę z rzeczami na legowiska, Aska7 za pożyczenie ozonatora a Limonce za zakup igieł i strzykawek. 

• Like 1