szafirka Posted January 16, 2023 Share Posted January 16, 2023 Niestety, dzisiaj Puszek zasnął 😞 ciało odmówiło posłuszeństwa na dobre w tym nerki, było całe obolałe. Kroplówki i pokarm w płynie, który mu podawaliśmy nie był wchłaniany. Weterynarz powiedziała dzisiaj, że nie można mu tego przedłużać. Jest nam bardzo żal i przykro. Nie tak miało być. Walczyliśmy z całych sił. Ten czas to dla nas niewyobrażalny stres, czuwanie w dzień i w nocy, ciągła nadzieja, ale też strach co przyniesie każde jutro. Wszelkie koszty związane z ratowaniem Puszka postanowiliśmy z mężem wziąć na siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted January 16, 2023 Share Posted January 16, 2023 Straszne. Boli okropnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted January 16, 2023 Share Posted January 16, 2023 Bardzo współczuję wszystkim bezpośrednio zaangażowanym w pomoc psiakom. Trzymajcie się. Nie bardzo wiem kiedy planujecie zabieg u Pusi..., ale profilaktycznie może przesunąć / odczekać. Czytałam, że do 12 tygodni trzeba bardzo uważać 😞 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaaga Posted January 17, 2023 Share Posted January 17, 2023 Smutna wiadomość, współczuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anula Posted January 17, 2023 Author Share Posted January 17, 2023 Dnia 16.01.2023 o 20:27, Moli@ napisał: Bardzo współczuję wszystkim bezpośrednio zaangażowanym w pomoc psiakom. Trzymajcie się. Nie bardzo wiem kiedy planujecie zabieg u Pusi..., ale profilaktycznie może przesunąć / odczekać. Czytałam, że do 12 tygodni trzeba bardzo uważać 😞 Pusia ma przesunięty zabieg,nie jest określona data.Na razie ma zakrapiane oczy. Ogromny stres,który nam towarzyszył będzie dalej trwał.Puszek odszedł,to bardzo boli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anula Posted January 17, 2023 Author Share Posted January 17, 2023 Nadeszła wpłata od Nesiowatej 10.01.23 - 20,00zł.Z całego serca dziękujemy za pomoc.Jest to bardzo cenna pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogusik Posted January 17, 2023 Share Posted January 17, 2023 Dnia 16.01.2023 o 19:13, szafirka napisał: Niestety, dzisiaj Puszek zasnął 😞 ciało odmówiło posłuszeństwa na dobre w tym nerki, było całe obolałe. Kroplówki i pokarm w płynie, który mu podawaliśmy nie był wchłaniany. Weterynarz powiedziała dzisiaj, że nie można mu tego przedłużać. Jest nam bardzo żal i przykro. Nie tak miało być. Walczyliśmy z całych sił. Ten czas to dla nas niewyobrażalny stres, czuwanie w dzień i w nocy, ciągła nadzieja, ale też strach co przyniesie każde jutro. Wszelkie koszty związane z ratowaniem Puszka postanowiliśmy z mężem wziąć na siebie. Haniu jeszcze i tu chcę bardzo Wam podziękować za heroiczną walkę o życie Puszka. Jednakże absolutnie nie zgadzam się z tym abyście koszty jego ratowania wzięli na siebie i jak tylko otrzymasz fakturę z lecznicy to proszę o wstawienie jej tutaj na wątku. To są tylko środki materialne,które możemy zorganizować ale nie wynagrodzimy Wam tego co przeszliście ratując życie Puszka i to po nieodległej śmierci Frania.Przez tak długi czas naszej współpracy dobrze wiem ile serca wkładacie w opiekę nad powierzonymi Wam zwierzakami choć nie zawsze wszystko kończy się tak jak byśmy tego wszyscy chcieli.Nawet osoby o wieloletnim stażu w opiece nad zwierzętami i lekarze weterynarii wciąż napotykają się z nowymi przypadkami i wyzwaniami z którymi niestety przegrywają swoją walkę. Całe nasze życie to ciągła nauka wynikająca z braku naszej wiedzy. Dnia 16.01.2023 o 20:27, Moli@ napisał: Bardzo współczuję wszystkim bezpośrednio zaangażowanym w pomoc psiakom. Trzymajcie się. Nie bardzo wiem kiedy planujecie zabieg u Pusi..., ale profilaktycznie może przesunąć / odczekać. Czytałam, że do 12 tygodni trzeba bardzo uważać 😞 Zabieg umówiony jest na 22 lutego i jeszcze Hania ma zrobić tydzień przed badanie krwi Pusi. 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 Paraliżujące wieści. Ogromne wyrazy współczucia dla Szafirków, Anuli I Bogusik 😞 Łatce nie uda się już pomóc, więc zebrane na nią środki (745zł) Elik przeleje na Wasze konto. Ze zrzutki na ratujemyzwierzaki na Łatkę też coś skapnie dla Pusi i jej zmarłych towarzyszy, ale to dopiero po 31.01. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafirka Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 Faktura na kwotę 575 zł obejmuje testy i leczenie Puszka. Faktura na kwotę 1500 obejmuje wszystkie badania Pusi i Puszka, tj. krwi, kału na pasożyty, na bakterie, leczenie z giardii i kokcydii, zapobiegawczy antybiotyk dla Pusi po rozpoznaniu choroby u Puszka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafirka Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 Dziękujemy za dobre słowa. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dwbem Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 Bardzo współczuję, wiem co przeżyliście bo sama to wiele razyprzeżywałam przez te 55 lat posiadania psów. Ale niestety na niektóre choroby nie mamy wpływu choćbyśmy się nie wiem jak starali. Trzymajcie się. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogusik Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 Dnia 18.01.2023 o 13:01, Tyśka) napisał: Paraliżujące wieści. Ogromne wyrazy współczucia dla Szafirków, Anuli I Bogusik 😞 Łatce nie uda się już pomóc, więc zebrane na nią środki (545zł) Elik przeleje na Wasze konto. Ze zrzutki na ratujemyzwierzaki na Łatkę też coś skapnie dla Pusi i jej zmarłych towarzyszy, ale to dopiero po 31.01. Bardzo Tysiu dziękujemy za pomoc 💓 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 Ogromnie żal pieseczków 😪 Bardzo Wam współczuję 😞 Na moim koncie zebranych jest 745,00 zł. Proszę o nr konta, na które mam przelać zebrane pieniądze. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 Opłacona została faktura za badanie okulistyczne Pusi (firma z Zamościa) - 202 zł. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 Dnia 18.01.2023 o 13:15, szafirka napisał: Faktura na kwotę 575 zł obejmuje testy i leczenie Puszka. Faktura na kwotę 1500 obejmuje wszystkie badania Pusi i Puszka, tj. krwi, kału na pasożyty, na bakterie, leczenie z giardii i kokcydii, zapobiegawczy antybiotyk dla Pusi po rozpoznaniu choroby u Puszka. Zea zwróci koszt pierwszej faktury - 575 zł. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozi Posted January 18, 2023 Share Posted January 18, 2023 Straszne, co się stało z krasnalkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seramarias Posted January 19, 2023 Share Posted January 19, 2023 Bardzo to przykre.... Moim zdaniem błędem jest łączenie zwierzakòw, o których niewiele wiemy z tymi, które już wcześniej przebywały w danym miejscu. Niestety nie tylko historia tych maluchòw uczy, że wraz z nowymi podopiecznymi może przywlec się poważna choroba i narazimy całe stado. Warto pomyśleć o kwarantannie nowych... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiolhelm170 Posted January 19, 2023 Share Posted January 19, 2023 Na pewno to wszystko wiedzą.Nie trzeba nikogo pouczać.Choroby były i będą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seramarias Posted January 19, 2023 Share Posted January 19, 2023 Dnia 19.01.2023 o 10:13, wiolhelm170 napisał: Na pewno to wszystko wiedzą.Nie trzeba nikogo pouczać.Choroby były i będą. Nikogo nie pouczam, wyrażam swoje zdanie. To że choroby były i będą jest właśnie powodem, dla którego powinno się stosować kwarantannę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted January 19, 2023 Share Posted January 19, 2023 W hotelikach na ogół jest kwarantanna. Ja byłam DT i niestety nigdy nie robiłam kwarantanny, bo nawet bym nie miała jak. Miałam sunię z włosogłówką,2 sunie z parwo. Na szczęście moje nie złapały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunnynight Posted January 19, 2023 Share Posted January 19, 2023 Dnia 13.01.2023 o 13:42, szafirka napisał: Najprawdopodobniej w przypadku chłopaków szczepionka nie zdążyła zadziałać i mimo izolacji wirus przeniósł się. Szczerze podziwiam wytrwałość - np. Szafirków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozi Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 Pies może zarazić się nosówką od czworonoga, który jest nosicielem wirusa, przez kontakt z jego płynami ustrojowymi, np. śliną, łzami, moczem, a także kałem. Zakażone zwierzęta mogą roznosić patogeny nawet przez kilka miesięcy. Jednak to nie jedyny sposób infekcji. Pies może zarazić się wirusem, jeśli miałeś kontakt z zakażonym czworonogiem, a jego wydzieliny pozostały np. na Twoim ubraniu. https://animal-center.pl/nosowka-czyli-niebezpieczna-choroba-wirusowa-objawy-przyczyny-leczenie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 Pies może przynieść na łapach ze spaceru..., nie musi w trakcie nic wąchać czy lizać..., my możemy przenieść na butach do domu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anula Posted January 20, 2023 Author Share Posted January 20, 2023 Nadeszła wpłata od elik dla Pusi - 745,00zł.Z całego serca dziękujemy za pomoc.Ta kwota jest bardzo pomocna w opłaceniu faktury 1500,00zł za leczenie. Także bardzo dziękujemy Fundacji ZEA za opłacenie faktury 575,00zł a także opłacenie przez Firmę faktury 202,00zł. To jest ogromna pomoc bez,której byłoby naprawdę ciężko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted January 20, 2023 Share Posted January 20, 2023 Dnia 20.01.2023 o 11:09, Anula napisał: Nadeszła wpłata od elik dla Pusi - 745,00zł.Z całego serca dziękujemy za pomoc.Ta kwota jest bardzo pomocna w opłaceniu faktury 1500,00zł za leczenie. Potwierdzisz jeszcze na wątku Łatki? 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts