Anula Posted April 8, 2023 Author Share Posted April 8, 2023 Dnia 6.04.2023 o 18:03, b-b napisał: Już się zabieram :) edit Puśka na Szczecin https://www.olx.pl/d/oferta/puska-szuka-wspanialego-domu-CID103-IDTZsNf.html?bs=olx_pro_listing Bardzo dziękuję za pomoc,zaraz wyróżnię.Jeszcze trochę poczekamy i może przerzuci się ogłoszenie z Poznania na Katowice ale to będzie prośba do Tysi.Ogłoszenie na Wrocław niech dalej idzie bo Wrocław jest najbliżej. Dnia 6.04.2023 o 20:42, Tola napisał: To nie ja podejmuję ostateczną decyzję 😉 Prowadzę wstępne rozmowy i ewentualnie rodzinom dobrze rokującym wysyłam ankiety. Dzwoniło 5 pań lub w ich imieniu dzieci, jedna 74 lata, reszta powyżej 76 lat. Tej pierwszej wysłałam ankietę. Myślę, że starsze osoby, które mieszkają same to nie będzie dobry wybór dla suni, która już raz straciła starszą właścicielkę, trzeba jej oszczędzić kolejnych rozstań i zmian i nie chodzi mi tutaj o sprawy ostateczne, ale i o choroby, różnego rodzaju niedyspozycje, kiedy Pusia zostanie bez opieki. Też tak uważam,jedna starsza osoba to nie jest odpowiedni dom,w ostateczności kompletne małżeństwo jeszcze by wchodziło w grę.Pekinki wyjątkowo wymagają znajomości tematu pod względem weterynaryjnym i zasobności portfela. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anula Posted April 8, 2023 Author Share Posted April 8, 2023 Ogłoszenie Pusi wyróżnione na Szczecin do 08.05.23. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nesiowata Posted April 8, 2023 Share Posted April 8, 2023 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted April 9, 2023 Share Posted April 9, 2023 Sprzedałam szachy za 50 zł na OLX i chcę je wpłacić na Pusię. Proszę o nr konta. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted April 10, 2023 Share Posted April 10, 2023 Zgłosiły się dwie rodziny chętne adoptować Pusię - z Bielawy i z Gniezna, wysyłam ankietę do Gniezna. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted April 10, 2023 Share Posted April 10, 2023 Fajnie by było jakby sunia znalazła swoją przystań na zawsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafirka Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 Przed Świętami byłam z Pusią na kontroli. Prawe oczko ładnie zagojone, lewe łzawiło, okazało się, że jedna z nić, która jeszcze nie do końca się rozpuściła, drażniła oko, powstało lekkie uszkodzenie rogówki, wet wyciągnął ten kawałek nici, zalecił krople i sztuczną łzę. Obecnie oczko nie łzawi, nie widać aby coś suni przeszkadzało. Kciuki jeszcze potrzebne, w piątek znowu jedziemy do Zielonej Góry, mam nadzieję, że już ostatni raz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 Oby już nie było problemów z oczkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 Oby problemy nie powróciły. O Pusię dzisiaj były kolejne zapytania, tym razem ze Szczecina. Z drugą rodzina bardzo dobrze mi się rozmawiało, pan miał się zastanowić i dać znać, na razie cisza (problemem jest odległość). Na razie Bogusik stara się znaleźć kogoś do wizyty w Gnieźnie, pani wypełniła ankietę, zobaczymy co będzie dalej. Na pewno potrzebne kciuki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b-b Posted April 12, 2023 Share Posted April 12, 2023 Zaciskam mocno! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted April 12, 2023 Share Posted April 12, 2023 Dnia 11.04.2023 o 21:18, Tola napisał: Na pewno potrzebne kciuki. Na posterunku! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogusik Posted April 12, 2023 Share Posted April 12, 2023 Dziękuję wszystkim za kciuki bo pomogły. Pusia w sobotę jedzie do swojego nowego domku w Gnieźnie. Rodzina z 17 letnią córką,mieszkają w bloku z windą. Oboje pracują ale Pusia zostawała by sama ok. 4-5 godzin. Mieli sunię z interwencji,która z powodów zdrowotnych odeszła za TM(*).Państwo adoptowali ją za pośrednictwem TOZu a konkretnie sąsiadki,która mieszka w tej samej klatce. Ponieważ znalazłam tylko jedną osobę do przeprowadzenia wizyty p/a i to 80 km od Gniezna więc poprosiłam p. Izę o nr telefonu do jej sąsiadki.Dzisiaj z nią rozmawiałam i w 100% rekomenduje ich,ponieważ wie,jak rodzina zajmowała się poprzednią sunią. Pani Iza powiadomiona o decyzji,Hania też i wstępnie ustaliły termin na sobotę. Mam nadzieję,że piątkowa kontrola wyjdzie pomyślnie za co trzymam kciuki. 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted April 12, 2023 Share Posted April 12, 2023 Dnia 9.04.2023 o 15:12, Poker napisał: Sprzedałam szachy za 50 zł na OLX i chcę je wpłacić na Pusię. Proszę o nr konta. Dostanę nr konta? Cieszę się, że malizna znalazła swoich ludzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyśka) Posted April 12, 2023 Share Posted April 12, 2023 Trzymam kciuki za Pusie! Mam promowane ogłoszenie Pusi do 24.04. Proszę o wskazanie na jakiego pieska mam podmienić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogusik Posted April 12, 2023 Share Posted April 12, 2023 Dnia 12.04.2023 o 19:40, Poker napisał: Dostanę nr konta? Cieszę się, że malizna znalazła swoich ludzi. Z całego serca bardzo dziękujemy Poker wsparcie 💓 Anula wyjechała na kilka dni więc przesłałam nr konta na pw. Dnia 12.04.2023 o 19:44, Tyśka) napisał: Trzymam kciuki za Pusie! Mam promowane ogłoszenie Pusi do 24.04. Proszę o wskazanie na jakiego pieska mam podmienić. Tysiu ze zmianą ogłoszenia jeszcze się musimy wstrzymać przynajmniej do początku przyszłego tygodnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b-b Posted April 13, 2023 Share Posted April 13, 2023 U mnie były 4 zapytania ze Szczecina ale kazałam odezwać się pod podany nr telefonu. Też mam promowanie do 08.05.2023 Dajcie mi znać na jakie mam później podmienić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogusik Posted April 15, 2023 Share Posted April 15, 2023 Pusia już w drodze do nowego domku 🙂 8 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elik Posted April 15, 2023 Share Posted April 15, 2023 Szerokiej drogi kochana sunieczko i szczęśliwego życia z nowymi opiekunami! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafirka Posted April 15, 2023 Share Posted April 15, 2023 Na wczorajszej kontroli u okulisty upewniliśmy się, że oczka Pusi mają się dobrze i nie będzie potrzebna reoperacja. Dzisiaj Pusia rozpoczęła swój następny, najszczęśliwszy etap życia ze wspaniałymi ludźmi, powodzenia królewno. W tym tygodniu Pusia została zaczipowana, zapłaciłam 50 zł (fakturę mam odebrać w poniedziałek) Zapłaciłam za kontrolę i badania krwi Pusi przed zabiegiem 160 zł. Wyjazdy do Zielonej Góry do okulisty odbywały się w dniach: 16.12., 29.12., 2.03., 8.03 dwa razy, 23.03., 6.04., 14.04., zatem 8 x 60 zł = 480 zł. Hotel 15 dni x 12 zł = 180 zł RAZEM 870 zł. Karmę fundowała Fundacja ZEA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafirka Posted April 15, 2023 Share Posted April 15, 2023 Państwo od Pusi obdarowali nas suchą karmą 2 x 2,5 kg. Przeznaczę ją dla Piksela i Łatka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anula Posted April 15, 2023 Author Share Posted April 15, 2023 Dnia 15.04.2023 o 18:14, szafirka napisał: Na wczorajszej kontroli u okulisty upewniliśmy się, że oczka Pusi mają się dobrze i nie będzie potrzebna reoperacja. Dzisiaj Pusia rozpoczęła swój następny, najszczęśliwszy etap życia ze wspaniałymi ludźmi, powodzenia królewno. W tym tygodniu Pusia została zaczipowana, zapłaciłam 50 zł (fakturę mam odebrać w poniedziałek) Zapłaciłam za kontrolę i badania krwi Pusi przed zabiegiem 180 zł. Wyjazdy do Zielonej Góry do okulisty odbywały się w dniach: 16.12., 29.12., 2.03., 8.03 dwa razy, 23.03., 6.04., 14.04., zatem 8 x 60 zł = 480 zł. Hotel 15 dni x 12 zł = 180 zł RAZEM 830 zł. Karmę fundowała Fundacja ZEA Haniu bardzo dziękuję za opiekę nad Pusią,miała bardzo troskliwą opiekę a teraz domek też wydaje się bardzo dobry oby tak pozostało. Haniu na już zapłacę za Hotelik 180,00zł.Musimy porozumieć się z Fundacją czy da radę pokryć koszt operacji Pusi.Bardzo proszę o kilka dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted April 15, 2023 Share Posted April 15, 2023 Dnia 15.04.2023 o 19:58, Anula napisał: Haniu bardzo dziękuję za opiekę nad Pusią,miała bardzo troskliwą opiekę a teraz domek też wydaje się bardzo dobry oby tak pozostało. Haniu na już zapłacę za Hotelik 180,00zł.Musimy porozumieć się z Fundacją czy da radę pokryć koszt operacji Pusi.Bardzo proszę o kilka dni. Do zapłaty za operację Hania już wysłała do nas faktury - ZEA opłaci fakturę na 500 zł, a firma z Zamościa - na 300 zł - do tego zobowiązaliśmy się. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafirka Posted April 15, 2023 Share Posted April 15, 2023 doc_FAKTURA_12_01_2023.pdf To jest faktura za kontrolę i badanie krwi, zabieg jest opłacony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anula Posted April 15, 2023 Author Share Posted April 15, 2023 Dnia 15.04.2023 o 20:41, Tola napisał: Do zapłaty za operację Hania już wysłała do nas faktury - ZEA opłaci fakturę na 500 zł, a firma z Zamościa - na 300 zł - do tego zobowiązaliśmy się. Dnia 15.04.2023 o 21:00, szafirka napisał: doc_FAKTURA_12_01_2023.pdf 242.57 kB · 2 downloads To jest faktura za kontrolę i badanie krwi, zabieg jest opłacony Bardzo dziękuję.Rozumiem,że nie musimy nic dopłacać.Hotelik za kwiecień został opłacony-15.04.23. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogusik Posted April 16, 2023 Share Posted April 16, 2023 Rozmawiałam dzisiaj z p.Izą i oboje z mężem są Pusią oczarowani. Jest bardzo spokojna,ma apetyt ale jak zawsze na początku każdej adopcji jest bardzo czujna. Przyzwyczaja się do windy,odgłosów dochodzących z klatki schodowej oraz przejeżdżających ulicą aut i motocykli. Jak na tak krótki czas to jest naprawdę bardzo dobrze. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts