Jo37 Posted December 5, 2022 Share Posted December 5, 2022 Dnia 5.12.2022 o 22:22, Poker napisał: Może użyć argumentu, że trafiłyby do schroni za dużo większe pieniądze. Ale trafiłyby od spadkobierców a nie od gminy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anula Posted December 6, 2022 Author Share Posted December 6, 2022 Trzymam kciuki za psiaki aby szczęśliwie dojechały do Hani.Pogoda nie bardzo sprzyja podróży.Całe południe śnieg z deszczem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogusik Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 Otrzymałam teraz wiadomość od Hani,że rozmawiała z firmą przewozową i nawigacja im pokazuje godzinę do celową 16,15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isiak Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 To jeszcze sporo czasu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anula Posted December 6, 2022 Author Share Posted December 6, 2022 Dnia 6.12.2022 o 12:35, Bogusik napisał: Otrzymałam teraz wiadomość od Hani,że rozmawiała z firmą przewozową i nawigacja im pokazuje godzinę do celową 16,15 Mam nadzieję,że wszystko w porządku i psiaki są u Hani. Najgorszy jest czas oczekiwania na wiadomość. Jeszcze nie ma Nowego Roku a u nas już zaczynają strzelać,biedne te zwierzaki są,które boją się huku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogusik Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 Psiaki szczęśliwie dojechały. Są okropnie wystraszone i puki co nie dają się dotknąć. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 Pieski dojechały, trochę później niż planowano, chyba ten deszcz i śnieg zrobiły swoje. Są bardzo przestraszone, ale nie ma się co dziwić, zawalił im się świat, a teraz podróż i wszystko nowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 Pisałyśmy razem z Bogusik. Hania mówi, że Franio jest mniejszy, niż wydawał się na zdjęciach, wszystkie 3 psy są małe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rozi Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 Dnia 6.12.2022 o 18:06, Bogusik napisał: Psiaki szczęśliwie dojechały. Są okropnie wystraszone i puki co nie dają się dotknąć. Będą niedotykalskie jakiś czas. Mnie się Franek najbardziej podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moli@ Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 Nieboraczki..., Pusia - chyba oczka do leczenia, może to tylko stan zapalny. Biedny Puszek z dużym przodozgryzem i Franek najstarszy maluszek. Ładne rudzielce 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 Bardzo dużo trudnych przeżyć miały w ostatnich dniach. Muszą okrzepnąć w nowych warunkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogusik Posted December 6, 2022 Share Posted December 6, 2022 Dnia 6.12.2022 o 18:08, Tola napisał: Pisałyśmy razem z Bogusik. Hania mówi, że Franio jest mniejszy, niż wydawał się na zdjęciach, wszystkie 3 psy są małe. Martuniu one już na zdjęciach wyglądały na małe ale po wizycie u weta poznamy ich wagę. Dnia 6.12.2022 o 18:31, rozi napisał: Będą niedotykalskie jakiś czas. Mnie się Franek najbardziej podoba. One wszystkie są ładne i tak jak wszystkie ratowane zwierzaczki maja coś w sobie, co łapie za serducho. Dnia 6.12.2022 o 21:22, Poker napisał: Bardzo dużo trudnych przeżyć miały w ostatnich dniach. Muszą okrzepnąć w nowych warunkach. Miały i to nie mało bo przecież straciły swoją panią,a teraz też swój dom. Miejmy nadzieję,że dzięki dobrym sercom i miłości do zwierząt Hani i Piotrka trauma po jakimś czasie minie. Haniu i Piotrze, jeszcze raz tu na wątku, dziękuję za przyjęcie aż trzech psiaków do hoteliku 💓 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Dzisiaj trochę lepiej, szczególnie Pusia; najbardziej jest przestraszony Puszek 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Ale Pixelek wyniósł się z posłania☹️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Jeden maluch na pewno ma problem w oczkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogusik Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Znamy już daty urodzenia piesków z dokumentacji jaką przesłała sąsiadka Franio 11.08.2016 Puszek 19.05.2017 Pusia 17.10.2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Szok, że sąsiadka zna tak dokładne daty urodzin maluchów. Mało prawdopodobne, żeby Puszek był synem Pusi. Musiałaby się zaciążyć jako 5. miesięczne szczenię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anula Posted December 7, 2022 Author Share Posted December 7, 2022 Te daty tak szczegółowe wskazują,że zachowały się jakieś dokumenty odnośnie psiaków.Jeżeli chodzi o pokrewieństwo to autentycznie trochę dziwne. Psiaczki mają już na swoim koncie 120,00zł. Nasza kochana Nesiowata jako zawsze pierwsza przybiegła z pomocą 30,00zł.Bardzo,bardzo dziękujemy. Następna wpłata przyszła od P.Joli od Destino/Joszki 30,00złTeż z całego serca dziękujemy za comiesięczne wpłaty dla naszych podopiecznych.Dzięki temu mogłyśmy pomóc nie tylko naszym podopiecznym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Dnia 7.12.2022 o 11:50, Poker napisał: Szok, że sąsiadka zna tak dokładne daty urodzin maluchów. Mało prawdopodobne, żeby Puszek był synem Pusi. Musiałaby się zaciążyć jako 5. miesięczne szczenię. To jest dokumentacja od weta, sąsiadka wczoraj była w lecznicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szafirka Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Psiaki będą na pewną czyjąś radością, ale póki co potrzebują czasu. Zaczynają ufać, Franek z rozpędu dzisiaj skakał na mnie jak niosłam kolację, ale jak się pochyliłam przy nim, to odskoczył. Puszek do tej pory nie chce bym go pogłaskała, ale pewnie się przełamie. Na dwór nie chcą wychodzić, jak już w końcu wyjdą, to nie chcą wracać. Do innych psiaków są przyjazne, na koty szczekają, gonią, chociaż myślę, że nie zrobiłyby krzywdy. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Całkiem nieźle jak na pierwszą dobę. Co z oczkami chyba Puszka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b-b Posted December 7, 2022 Share Posted December 7, 2022 Poproszę o konto do wpłaty. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mari23 Posted December 8, 2022 Share Posted December 8, 2022 Dnia 8.12.2022 o 00:40, b-b napisał: Poproszę o konto do wpłaty. I ja poproszę. Przecudna trójka, małe, rude, kudłate to taki "mój typ" 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anula Posted December 8, 2022 Author Share Posted December 8, 2022 Dnia 7.12.2022 o 23:12, Poker napisał: Całkiem nieźle jak na pierwszą dobę. Co z oczkami chyba Puszka ? Na pewno będzie potrzebna wizyta u dobrego okulisty ale najpierw trzeba ogarnąć ich strach przed człowiekiem. Wszystkim Hania się zajmie tylko potrzeba czasu.Na pierwszym planie odrobaczenie,odpchlenie,wizyta u ogólnego weta,okulista,sterylizacja wszystkich psiaków.I tak będziemy działać.Psiaki na dłużej raczej pozostaną w Hoteliku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tola Posted December 8, 2022 Share Posted December 8, 2022 Dnia 8.12.2022 o 10:44, Anula napisał: Na pewno będzie potrzebna wizyta u dobrego okulisty ale najpierw trzeba ogarnąć ich strach przed człowiekiem. Wszystkim Hania się zajmie tylko potrzeba czasu.Na pierwszym planie odrobaczenie,odpchlenie,wizyta u ogólnego weta,okulista,sterylizacja wszystkich psiaków.I tak będziemy działać.Psiaki na dłużej raczej pozostaną w Hoteliku. TZ wysłał pismo do gminy w sprawie pomocy w pokryciu kosztów zabiegów, zobaczymy co z tego wyniknie. Ciężko jest z tą pomocą ustawową, na bezdomniaki są przeznaczane śmieszne kwoty. Na razie Hania niech bierze fakturę na ZEA na te pierwsze wizyty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts