Jump to content
Dogomania

Warto wierzyć w cuda! Po blisko 2 latach w DT, Imka znalazła super domek! W małym ciałku wielki strach...

Recommended Posts

Posted

Kochane moje - bardzo, bardzo dziękuję! Przyjaźń i szczera życzliwość to chyba oprócz zdrowia najcenniejsze w życiu rzecz.

Inko - na drugie mam Magdalena, tak dla zmyłki ;)
Jeśli chodzi o wibrysy, to Lesio stracił je całkowicie, ale na szczęście to nie kot i równowagę zachowuje bez problemu :)

W sobotę mieliśmy gości. Imka nie była tym zachwycona. Na początku schowała się do pokoju książkowego i już myślałam, że się tam zadekuje na kanapie, ale jednak ciekawość wzięła górę ;) Przemieściła się do kuchni i zza winkla (znaczy zza komina) zaglądała co się dzieje. W pewnym momencie psy zostały wypuszczone na zewnątrz przez mojego Chrześniaka - wybiegły wszystkie, ale już z powrotem było gorzej, bo Imka bała się wejść, nawet gdy Witek odsunął się od drzwi. Gdy otworzyłam drzwi z drugiej strony (wejściowe) - wbiegła, ale gdy chciałam zamknąć drzwi - znowu uciekła. W końcu zastosowałam fortel - sypnęłam ciasteczkami daleko od drzwi i zdążyłam je zamknąć, zanim pyszności zostały skonsumowane ;) Gdy część gości wyszła i zostali już tylko znani Imce Ciocia Ula i Wujek Włodek, psina zaczęła się zachowywać normalnie, tzn. wpakowała się na kanapę obok Cioci i zasnęła snem kamiennym... na Gapci :)

Posted

A to ci numerantka z Imki :megagrin:

Dobrym znakiem w/g mnie jest fakt,że jak kogoś pozna to już się nie boi i śmiało na kanapie się układa.

Będzie dobrze,gdyby tylko jakiś, świadomy psich lęków ,domek się znalazł.

Nutusiu,mnie też niesamowicie rozczula pamięć ludzi z którymi dziesiątki lat już się nie widziałam z racji mojej banicji .

Ja myślę,że o dobrych ludziach się lepiej i dłużej pamięta.

To nie znaczy ,że mam się za dobrego człowieka,ale przynajmniej takim staram się być :look3:

Posted

Grażyno, to Ty jesteś banitką? No, to zupełnie jak ja ;), ale dopiero od 10 lat.

Nutusi po raz kolejny - zdrowia :) a Imuszce odwagi do ludzi :)

No i dziękuję Ci Nutusiu za wsparcie moralne w naszej drodze po Kaktusa i z Kaktusem :)

Posted

Ech, Grażynko, powiem Ci szczerze, że czasami pamięć o ludziach bywa... przekleństwem. Szczególnie wtedy, gdy to oni o Tobie zapominają, a Ty o nich nie potrafisz, choć bardzo się starasz.

Krysiu - cała Kaktusowa przyjemność po mojej stronie! Namacalnie poczułam jak fajnie jest przeżywać radość wspólnie :)

Posted

Bardzo dziękujemy! :)

Wszystkim odwiedzającym ten wątek, a przede wszystkim tym, którzy szczerze i serdecznie kibicują Imuszce, życzymy spokojnych i radosnych Świąt, zwolnienia tempa codziennego życia, chwili lenistwa z psiną u boku i wszelkiego dobra!

Wczoraj wieczorem ubraliśmy choinkę. Imkę bardzo ciekawią te takie okrągłe, co połyskują i z pewnością do czegoś by się się przydały ;)Wspinała się na oparcie kanapy i trącała noskiem wszystkie bombki, do których dosięgnęła. Choinka tradycyjnie umocowana do sufitu i dodatkowo dziś rano zastawiona fotelem i kanapą - mam nadzieję, że będzie co zbierać, gdy wrócimy :) Potem jeszcze wieczór musi przetrwać, gdy będziemy na Wigilii u sąsiadów. Mam nadzieję, że psiaki będą grzeczne, bo w tym roku siadamy do kolacji wyjątkowo późno - w porze, gdy normalnie już słodko śpią :) No i wcześniej będą miały wiele emocji i atrakcji, bo przyjeżdża siostra Sławka, na dogo znana pod pseudonimem Ludka, więc głaskom i łakociom tak szybko końca nie będzie :)

Posted

Nie było nas o północy w domu ;)

Ale przez Święta emocji miała niemało! Najpierw przyjechała Grażyna (siostra Sławka, na dogo znana jako Ludka ;)). Pierwsza reakcja - ogon pod siebie, w długą i zadekować się w pokoju książkowym na kanapie. No ale Ciocia smaczki rozdawała! Początkowo Imka się bała podejść, uciekała i w końcu wzięła wędzoną kurzą łapkę ode mnie. I jak już zasmakowała, to i wobec Grażyny lody puściły! Rano już się zameldowała na łóżku i dawała miziać.

Kolejny etap - przyjazd Amigi i DoPi. W pierwszej chwili nawet wzrok Amigi "zabijał" i znów została zajęta miejscówka w pokoju z książkami. Ale niedobra Pańcia wzięła na ręce i przyniosła pokazać Ciotkom swoją tymczasię!!! Wtedy się okazało, że Ciotki wcale nie są takie straszne ;) Chwilę dłużej zajęło przekonanie się, że szalona Nuśka to fajna kumpela i super można z nią poszaleć...

Apogeum emocji przypadło na sobotę, kiedy to Imuszka musiała przeżyć prawdziwy dogo-nalot :) Być może sama z siebie by się nie odważyła pojawić wśród gości, ale przyniesiona na rękach najpierw bacznie obserwowała co się dzieje, potem spokojnie dawała się miziać Mattilu i Zosieńce, aż w końcu zaległa na kolankach DoPi :)

Co się działo wczoraj, będzie widać na zdjęciach, które wstawię... niebawem ;)

Posted

Czekamy czekamy na zdjęcia "walk psów". Szkoda, że nie nagrywałaś filmu, bo słychać by było który z psiaków był najgroźniejszy :smile:

i na zdjecia dogomaniaków, baaaardzośmy ciekawi :) :)

Posted

No własnie - było zamieszanie że hej. I ja miałam aparat i DoPi miała i żadna z nas go nawet z torby nie wyjęla. A jak w końcu DoPi wyjęla, to się okazało, że jej synuś wyjął jej z aparatu kartę

Posted

Kurcze a ja to nawet życzeń Jubilatce nie złożyłam , nie mówiąc o Świątecznych.

Nutusiu żyj dwieście lat i niech to będą same dobre lata:)

Dziękuję Ci kochana za nieocenioną pomoc i serdeczne wsparcie.

I niech Nowy Rok będzie cudowny i szczęśliwy:)

A mi proszę wybaczyć zaległości we wszystkim ale doby nie umiem rozciągnąć :)

Posted

200 lat? Basiu, kto by to życie tak długo wytrzymał? ;) Dziękuję za życzenia :) Z długością doby też mam problem, choć przy tym ile Ty masz na głowie wychodzę na mocno niezorganizowanego leniuszka! :) Zapomniałam napisać, że się Imce już parę razy zdarzyło, że wspięła się z podłogi i oparła o moje kolana, a nawet ze 2 razy na nie wskoczyła! :):):)

Posted

O kolankach DoPi to już nawet nie wspomnę, bo ona właściwie nic innego nie robiła, tylko albo rozdawała smaczki (i nie tylko!!!), albo była uziemiona przez Gapiszona :)