Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']Wczoraj padał deszcz, a co robią psiaczki w czasie deszczu?... Nudzą się! :mad: Skutkiem ubocznym owej nudy jest unicestwiona poduszka z psiego posłania Pana Lesława oraz poszarpana poszewka (nowa!) z poduszki kanapowej :angryy: Winowajczynie bardzo się ociągały z powrotem do domu, pomimo lejącego deszczu i burzowych grzmotów :diabloti:[/QUOTE]

Czy to znaczy, że poniosłaś szkodę majątkową na poduszce kanapowwej w skutek deszczu i psiej nudy ;)? Niewątpliwie, trzeba by to wpisać w koszty. BDT nie wolno zjadać :).

• Replies 589
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Krecha... Choć i Lili miała minkę nietęgą, tylko wytrzymać nie mogła z radości na nasz widok i zaryzykowała wejście do domu ;)
Wczoraj Sławek zostawił im do zabawy karton. Po powrocie w strzępach był karton i... zostawiona z powodu przyjaźni z Niemcem w łazience rolka papieru toaletowego :) Cholerka, mogłaby już się wreszcie zrobić pogoda "zewnętrzna"...

Posted

Równie prawdopodobna byłaby sugestia, że ja pocięłam karton na drobniutkie kawałeczki (wygodnie leżąc na psim tapczanie), a następnie powbijałam kły w rolkę papieru toaletowego, skutecznie ją obśliniając! :)
Następnym razem zrobię zdjęcie "niewinnej główki Kresi" ;)

Posted

A co, masz udokumentowane, że to Kresia? Testy DNA zrobiłaś na rolce z papieru? A może to Gapiszonek akurat się rozbrykał ;)? Pisałaś że zaczyna się bawić z innymi :-)

Posted

Olala, dlaczego ja dopiero tu trafiłam? :crazyeye:
Stale się zastanawiałam czy Nutusia spasowała z bycia DT się obija. A to pracowita kobieta jak pszczółka ,a właściwie jak jej futrzaki :evil_lol:

Posted

No nareszcie dotarłaś! Bo to Ty się teraz w byciu DT OBIJASZ! ;) :)

Gapiszon też jest podejrzany - to ona resztki butów nosi na posłanie. Powiem tak - wszystkie trzy są siebie warte ;) I mam tylko nadzieję, że Iki nie sprowadzą na "złą drogę"!...

Posted

[quote name='wawer']Czy to znaczy, że poniosłaś szkodę majątkową na poduszce kanapowwej w skutek deszczu i psiej nudy ;)? Niewątpliwie, trzeba by to wpisać w koszty. BDT nie wolno zjadać :).[/QUOTE]

Ta, akurat nie wolno! Gdyby nie dobre dusze, co nas od czasu do czasu "umeblują i wyposażą", na gołym betonie by te wredoty się wylegiwały i spały (i my też...)!

Posted

[quote name='Nutusia']Równie prawdopodobna byłaby sugestia, że ja pocięłam karton na drobniutkie kawałeczki (wygodnie leżąc na psim tapczanie), a następnie powbijałam kły w rolkę papieru toaletowego, skutecznie ją obśliniając! :)
Następnym razem zrobię zdjęcie "niewinnej główki Kresi" ;)[/QUOTE] Kto Cię tam wie co robisz we własnym domu, gdy nikt nie patrzy. :siara:

[quote name='AMIGA']A co, masz udokumentowane, że to Kresia? Testy DNA zrobiłaś na rolce z papieru? A może to Gapiszonek akurat się rozbrykał ;)? Pisałaś że zaczyna się bawić z innymi :-)[/QUOTE] Mądrze gada! :)

[quote name='Nutusia'](...)
Gapiszon też jest podejrzany - to ona resztki butów nosi na posłanie. Powiem tak - wszystkie trzy są siebie warte ;) I mam tylko nadzieję, że Iki nie sprowadzą na "złą drogę"!...[/QUOTE] Oj tam, oj tam ...

Posted

Wczorajszy bilans strat (majątkowych!) ;): słomiana podkładka pod talerz (ściągnięta za stołu).

Wczoraj odbyła się kolejna sesja czesząca Ikersona. Tą grzebienio-szczotką już się właściwie nie wyczesuje waty. Ale wata gdzieś nadal musi siedzieć w sierści, bo wyraźnie ją widać na... dywanie :evil_lol: Kolejne czesanie uskutecznię furminatorem tym, co mam dla Lili i Kreski, ale nie liczę na spektakularne wyniki. Przy sobotniej kąpieli pozbędziemy się kolejnej warstwy i może wreszcie jednak zacznie coś rosnąć, zamiast wciąż wypadać ;) Natomiast sierść nie jest już tak tłusta jak poprzednio i mniej śmierdzi. Myślę, że sporą rolę odgrywa ten preparat wzmacniający w kapsułkach. No i uszy już przypominają uszy ;) Bladoróżowe, nieśmierdzące i układające się w serduszka jak psa coś zafrapuje :) Tabletki nadal łykamy i kropelki zapuszczamy. Po tym, jaką baterię zapasów lekowych przekazał nam znowu Doktor, jeszcze trochę to potrwa...

Kasia zamówiła dziś karmę - 15 kg Dog Chow jagnięcina z ryżem (wg zaleceń Doktora) za 99 zł. Wpisuję do rozliczeń.

Posted

Jeśli pogoda się nie zmieni, nie zaryzykujemy jutro z kąpielą... :shake:

Ika coraz "bezczelniej" pakuje się na fotele! Gdy widzę, że się szykuje, mówię zdecydowanym tonem "IKA NIE!" Wtedy ona szybciutko do mnie podbiega, wysłuchuje mojego "wykładu" o trudnościach odsierściania mebli tapicerowanych i pomiziana po łebku biegnie się... wmeldować na fotel! :crazyeye: A wmeldowana nijak nie daje się wyprosić!!! :mad: Jedyna metoda, to... iść do kuchni i postukać garami albo... zagrzechotać opakowaniem z tabletkami! :razz:

Na dworze natomiast uzyskuje coraz lepszy czas w pędzeniu od drzwi wejściowych do drzwi tarasowych, by wpuścić ją z powrotem do domu :evil_lol:

Posted

Witamy, witamy :)
Ika wczoraj podniosła warki i warknęła na Lili. Powód? Na ławie stała miseczka z herbatnikami, a goście się... nie częstowali! ;)
Wczoraj rano Ika dostała głupawki, jak szalona biegała dookoła komina (pośrodku domu), aż się wreszcie nie wyrobiła na zakręcie, poślizgnęła na terakocie i wywaliła!!!
Dziś wreszcie psio-ludzka pogoda i towarzycho się weranduje (liczbę wykopanych nor podam jutro)!
Od jutra mamy urlop - ja leczniczy, Małż wypoczynkowy, więc i pieski będą miały fajnie :)

Posted

Niech Wam pogoda sprzyja :).
My tez zbieramy laru i penaty, jeszcze ostatnie spotkania ze ...Służbą Zdrowia i - jedziemy z Bliss na łono natury :). Bez radia, telewizji, netu i gazet.
Odwyk :)