Nutusia Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Oj, to widzę, że wczoraj był dzień znęcania się nad zwierzętami. Tylko gdzie to zgłosić, skoro znęcała się "władza"? ;) Oj, Oluś - Matka to chyba już powinna się o jakiegoś groźnego brytana postarać, bo jak zaczną dziewuchy walić drzwiami i oknami, to się dopiero zdziwi :) Quote
Mattilu Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 My też się witamy :) Zaglądamy do Tosi co skradła nam serce i podziwiamy Alessandro o głębokim spojrzeniu :loveu: Quote
Ziutka Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Małgosiu Mazowszanko - 6-sty tydzień się kończy :) No oczka jak talary ma, to prawda ;) Nutusiu, trza będzie poszukać jakiegoś brytana i to koniecznie :diabloti: A gdzie babcia Malagos się podziewa ? Pewnie się jak zwykle opiernicza w robocie :eviltong: Masz babcia : Quote
Mazowszanka13 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 6-tydzień, to jeszcze trochę mogą koleczki pomęczyć. Ale w końcu znikną-odezwała się kolejna babcia :) Quote
Ziutka Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='Mazowszanka']6-tydzień, to jeszcze trochę mogą koleczki pomęczyć. Ale w końcu znikną-odezwała się kolejna babcia :)[/QUOTE] No jakoś to wytrzymamy ;) Musimy zliczyć te wszystkie babcie :loveu:, zeby wiedzieć ile prezentów na dzień babci w przyszłym roku kupić :eviltong: Quote
Poker Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 To jeszcze pięciokrotna babcia się ujawnia :eviltong: Mały śliczny jak mamusia zresztą.:loveu: Quote
Nutusia Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 To ja już może pozostanę przy... Cioci, bo biedny Oluś zbankrutuje w przyszłym styczniu ;) Quote
auraa Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Jakie słoneczko!!!!:loveu: Ja tez mogę zostac babcią? Bo moje dzieci jakoś się nie chcą brac do roboty;) Quote
malagos Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Ale cudeńka z tego Olkowego Pysia! wirtualne babcie się czują usatysfakcjonowane (trudne słowo....) :) Biedna Ziutka, męczy sie z bolącym brzusiem, kolką.... Śmiejcie się, śmiejcie, okropne baby z naszego ładnego ażurowego stoliczka lecznicowego! to jest wersja do szybkiego badania. A ma zaletę: siuśki Tośki przeleciały na podłogę i mała siedziała sobie na suchym :cool: Quote
zachary Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Oooo:crazyeye::lol: Ty ...widzisz jaki wynalazek:evil_lol:. Zamiast Tosi na podbrzusze i nóżki, to wetowi na stopy...siuśki lecą strumykiem:evil_lol:...Dobre.... Quote
malagos Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Trzeba wiedzieć, jak stanąć przy takim stoliku :) Ostatnio, jak Tomek rozwiązywał poród u krowy, wody chlustnęły na niego, na fartuch gumowy, ale ten się nieco przekręcił, a wody spłynęły do kieszeni i do kaloszka:) W kieszeni tkwił sobie telefon komórkowy i trochę się zamoczył. Ot, uroki wiejskiego lekarza :) Quote
Mattilu Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='malagos']Trzeba wiedzieć, jak stanąć przy takim stoliku :) Ostatnio, jak Tomek rozwiązywał poród u krowy, wody chlustnęły na niego, na fartuch gumowy, ale ten się nieco przekręcił, a wody spłynęły do kieszeni i do kaloszka:) W kieszeni tkwił sobie telefon komórkowy i trochę się zamoczył. Ot, uroki wiejskiego lekarza :)[/QUOTE] To Herriot takie fajne książki na ten temat pisał :lol: Quote
malagos Posted January 31, 2013 Author Posted January 31, 2013 Od tamtego czasu niewiele się zmieniło :) Quote
Dabrowka Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='malagos']Od tamtego czasu niewiele się zmieniło :)[/QUOTE] I to przeraża, w sumie. Kilkanaście lat temu byłam wielbicielką i zagorzałą czytelniczką Herriota, już wtedy myślałam ze smutkiem, że poziom medycyny weterynaryjnej 80 lat temu w Wielkiej Brytanii to pod niektórymi względami niedościgły kosmos dla naszego jak by nie patrzeć wschodnioeuropejskiego kraju. Ale książki cudowne i polecam wszystkim, zwłaszcza na Dogo :) No i nie odpisałaś, czy sobie też przycięłaś pazurki... :cool3: Quote
auraa Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Kolega opowiadał jak kiedyś tarzał sie po ziemi odkręcając w macicy cielaczka. Chyba nic nie pomyliłam:roll: Quote
inka33 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Tosiu, pięknoto, i tak dzielnie sie dałaś wymęczyć ciotce i doktorowi na tym hm... wynalazku. :calus: Też bym nie była zachwycona, jak bym miała mieć pod łapami i brzuchem taki... durszlak. Dobrze, że dziewczyna zdrowa. :multi: Quote
Ziutka Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='auraa']Jakie słoneczko!!!!:loveu: Ja tez mogę zostac babcią? Bo moje dzieci jakoś się nie chcą brac do roboty;) Noo baaa :) pewnie - tak więc witamy w Babcinym Klubie Olusia :) Quote
malagos Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 [quote name='auraa']Kolega opowiadał jak kiedyś tarzał sie po ziemi odkręcając w macicy cielaczka. Chyba nic nie pomyliłam:roll: A pomyliłaś :) Bo jak sie zdarzy, ze macica się przekręci wokół własnej osi, zaciśnie się ujście, to trzeba krowę przetoczyć po ziemi w przeciwnym kierunku - i to jest jedyne lekarstwo i ratunek. Stara, ale jedyna metoda. Quote
Nutusia Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 A, czyli nie kolega się tarzał, ino krowa! :) Quote
malagos Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 miałam telefon w sprawie tego szczenaiczka z kojca gminnego (choć telefon był podany do gminy, a mój przy ogłoszeniu Milusi) - jakiś spóźniony, bo ogłoszenie w tygodniku był 2 tyg. temu - "Czy to schronisko?" bo ludziom się nie chce wierzyć, że ktoś może przechować psa, ze to MUSI być schronisko.... Quote
Nutusia Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 I co, i co?... Do mnie też dzwoniła ostatnio kobita (tak dokładnie: kobita ;)) w sprawie Motka i bez jakiegokolwiek wstępu zapytała: "a pani kto - schronisko?" :) Quote
malagos Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 Ta moja, jak się okazało, dzwoniła pod podany numer gminy i też zapytała "Czy to schronisko?", a pani w sekretariacie uprzejmie odpowiedziała "Nie, niestety, to urząd gminy" i ta kobita się rozłączyła. I zadzwoniła do mnie. Ludzie nie umieją czytać?........ I jeszcze zapytała, czy jak weźmie tego pieska, to czy dostanie pieniądze z gminy na jego utrzymanie. cholera, kto chce tego maluszka? Bo trafi do takiej właśnie "pani"........ Quote
Recommended Posts