Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soko napisał(a):
Słuchajcie, jakby nie było dalej zrobionego posta na pierwszej stronie, ja mogę po prostu zedytować swój, jest trzeci zaraz po postach o suni. Prowizorycznie do czasu zmienienia tego. Co Wy na to?...

Bardzo Ci Soko dziękuję :smile:
Napisałam już do moda i myślę, że to tylko kwestia czasu.
Bez interwencji moda nie mogłabym edytować w Twoim poście.

_Dunaj_ napisał(a):
Witam trzymam kciuki za suńkę i starania dla niej

Dziękujemy :)

Posted

Witam,

ja również poproszę o nr konta to zaraz zasilę konto czym się da :). Zamieszczę tez informacje o suni na swojej stronce, roześlę standardowo do znajomych.
pozdawiam, Marta.

Posted

elik napisał(a):
Asiu, nie widzisz i raczej nie zobaczysz :( Obawiam sie, że wpłaty dokonana na konto TOZu będa nie do odzyskania. TOZy nie przekazuja pieniędzy dla jakiegoś psiaka. TOS może ewentualne pokryć faktury. Dlatego też niepotrzebnie podane zostało konto TOZu, jeśli ten, nie ma mozliwości zajęcia się tą sunią.
Wyjściem z sytuacji byłoby skasowanie na FB wpisu o numerze konta, a w jego miejsce wklejenie linku do tego watku z informacją, że tu można otrzymac nr konta do wpłat na pomoc dla suni.
Ale to może zrobić jedynie luizkamor. I bardzo ją o to proszę.
Trudno nam bedzie uzyskać choćby informacje ile wpłynęło pieniędzy z przeznaczeniem dla spanisu - o ile w ogóle będzie to możliwe.
Mam jedynie nadzieję, że TOZ zechce pokryć ewentualne leczenie suni. Trzeba będzie pamietać, aby poprosic weta o wystawienie rachunku na konto TOZu za leczenie.

Elik uważam, że tak powinno być. Powinniśmy tutaj dostać rozliczenie z TOZ-u ile pieniążków wpłynęło na spanielkę, wtedy będzie wiadomo na jaką kwotę TOZ może opłacić faktury.
Nie może być tak, że osoby chcące pomóc spanielce są wprowadzeane w błąd i pieniądze idą nie wiadomo gdzie.
Także czekamy na rozliczenie. ;)

Posted

Dzwonilam do Luizy -zalozycielki wátku. Jest chora i lezy dzis, wiéc chyba nie moze na kompie siedziec.

Odnosnie suczeczki - w kazdej chwili mozna já odebrac jak juz zalatwimy jakies domowe miejsce dla niej. Luiza ma kontakt (tel.) z tá kobietá, dzwonila, ale oni jak to na wsi - nie wiedzá wiele o psach. Tyle co pies je i zyje. Ponoc od wizyty u weta (w soboté z p. Ewá), kiedy to zostala polana fiprexem (miala pchly), teraz mniej sié drapie. Wiéc nie wiadomo czy to bylo uczulenie na pchly, czy alergia czy chora skóra. I w sumie nie ma jak sprawdzic dopóki nie bédzie pod naszá kuratelá w hotelu czy dt.

Tak sié zastanawiam - moje rude szczéscie, Lolitka z podpisu, byc moze zostanie jako osobisty pies pani z hoteliku pod Kielcami. Dzis wieczorem lub jutro rano ma podjác ostateczná decyzjé. Moze jesli adoptowalaby Lolé, zgodzilaby sié wziác czarnusié na hotelik? Jej psy hotelikowe spiá tak samo jak jej prywatne - w sypialni ze wszystkimi. Dla bezdomniaczków mam wynegocjowaná cene 300zl na m-c (w tym jest juz karma). Nie lubié psów dawac do hotelu, ale bardzo tymczasowo i awaryjnie plus psy dosc adopcyjne- robié wyjátki. Co myslicie o tym?

Posted

To jest hotelik czy płatny DT?
Jeżeli hotelik i 300zł z karmą, to nie jest tak źle. Tyle ,że to kawał drogi, ale już nie takie przewozy udawało się dograć.

Posted

Dziéki Kate. Jakie warunki oferujesz? Z wyzywieniem ok. Ja nie znam Twojego DT wiéc muszé wiedziec, czy masz weta dobrego w zasiégu i mozliwosc chodzenia z suczeczká do weta? Masz inne zwierzaki w domu?

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Elik uważam, że tak powinno być. Powinniśmy tutaj dostać rozliczenie z TOZ-u ile pieniążków wpłynęło na spanielkę, wtedy będzie wiadomo na jaką kwotę TOZ może opłacić faktury.
Nie może być tak, że osoby chcące pomóc spanielce są wprowadzeane w błąd i pieniądze idą nie wiadomo gdzie.
Także czekamy na rozliczenie. ;)

Ja czegoś nie rozumiem :hmmmm: TOZ zobowiązał się do pomocy w leczeniu suni? Ludzie powpłacali kasę z dopiskiem że to na spanielkę? W takim razie powinni być zobowiązani do pokrywania kosztów weterynaryjnych, a być może i hoteliku- nie wiem ile sunia ma pieniędzy, ale jeżeli hotelik pomoże jej normalnie egzystować...
Tyle że to Polska i nie widzę innej opcji jak branie faktur za wykonane zabiegi i wysyłanie ich do TOZ-u- z tym, że do tego czasu ktoś musiaby założyć za weta i robi się błędne koło...:sad:

Posted

KateBono daje bardzo dobrą opiekę w warunkach domowych. Pomogła już niejednemu ciężko poszkodowanemu psu. Można jej spokojnie zaufać. Z tego co pamiętam ma 2 swoje psy, w tym 1.adoptowany z dogo.

Posted

Poker, to mi wystarcza, dziéki! Kurka, to poproszé Luizé o dostarczenie czarnuszki do Poznania. Kate, od kiedy moze przyjechac? Teraz cos mi zaswitalo - czy Ty nie mialas tego psiaka na DT, z malooczem i chyba niedowidzácy, co potem zostal u Was?

Posted

arielka186 napisał(a):
Ja czegoś nie rozumiem :hmmmm: TOZ zobowiązał się do pomocy w leczeniu suni? Ludzie powpłacali kasę z dopiskiem że to na spanielkę? W takim razie powinni być zobowiązani do pokrywania kosztów weterynaryjnych, a być może i hoteliku- nie wiem ile sunia ma pieniędzy, ale jeżeli hotelik pomoże jej normalnie egzystować...
Tyle że to Polska i nie widzę innej opcji jak branie faktur za wykonane zabiegi i wysyłanie ich do TOZ-u- z tym, że do tego czasu ktoś musiaby założyć za weta i robi się błędne koło...:sad:

TOZ prosił o pomoc dla suni, o pomoc w leczeniu, zbieraniu pieniążków, szukaniu DT, do wpłat na sunię podawane było konto TOZ-u, więc wydaje mi się, że pieniążki, które ludzie powpłacali z przeznaczeniem na spanielkę powinny iść na spanielkę. I mam nadzieję, że tak się stanie. ;)

Posted

Ja tez tak myslé Asiu, tylko ze caly ambaras w tym ze to faktury- ok, lecznica zatem i zakladanie. No i nie wiemy ile sié uzbieralo na niá. JAk jutro mam nadziejé dowiemy sié od Luizy, bédziemy wiedziec czym sunia dysponuje w calosci. No a jak bédzie juz pod opieká wirtualná Eli, to chyba tylko na jej konto wypadaloby zbierac pieniádze i wydarzenie Tozu powinno byc zmienione lub zamkniéte.

Posted

Kochane Cioteczki już widzę, że znacie dobrą wiadomość - KateBono zgodziła sie przyjąć małą na DT. Na DT są dwa koty i DT dla kociąt. KateBono jest pewna, że koty dadzą sobie rade i oduczą sunię złych nawyków :)
KateBono napisała, że zadba o opiekę weterynaryjną dla suni, łącznie z okulistyczną.
Prosiłam o poinformowanie o warunkach płatności - w jakich terminach (co miesiąc, co 2 tygodnie, czy co tydzień) i kiedy. Jak tylko otrzymam odpowiedź powiadomię Cioteczki na wątku. Teraz najważniejsze to zorganizować transport do DT. Prosiłam KateBono o dokładny adres.
Czarodziejka udostępniła mi I i III post więc będę robiła rozliczenia w III poście.

Posted

Cioteczki odpowiadam na pytania:
- Gufcio to właśnie psiak z problemami okulistycznymi , został u nas już na stałe
- mamy Pepsi ze schroniska z Gaju w Śremie
- Dyziojest na dożywotnim DT
- jest jeszcze Solinka, szczeniak 9-miesięczny.
- 2 koty Petronela i Klementynka i w chwili obecnej 4 małe kociaki.
Do weta jeździmy "Na Polankę"- leczymy tam nasze psiaki i fundacyjne "Animalii" szczenięta i kocięta.

Sunię możecie przywieźć w każdej chwili.

Posted

Pamiętam jak staruszek Dyzio przyjechał ze schronu do KateBono na dt, wydawało się że to już tylko czas na takie godne dożycie psiaka, a teraz psiak nawet pływa ;).

Posted

Pieknie dziękuje wszystkim za przybycie na wątek maleńkiej i za deklaracje :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Jak ja się cieszę, mamy dla suni miejsce u KateBono i że lalunia bedzie niedługo bezpieczna :multi::multi::multi::multi:

Posted

Tak to był i jest ten pies, który najpierw był u Rytki.Niedowidzi i miał operowane chyba biodro. Był u BeaBono w DT , aż w końcu został w rodzinie na stałe. Wspomagałam go finansowo ,ale mam taką sklerozę ,że zapomniałam imienia :oops: