Jump to content
Dogomania

szok.....szok - PSI KOŚCIOTRUP - w super DT, jest powolutku szykowany do adopcji

Recommended Posts

• Replies 881
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malibo57 napisał(a):
Mam do oddania 2 kg RC Intestinalu ( ważny do 20.07.2011) - przyda się do czegoś?

super :) :) bardzo by się przydała dla chłopaka :)

Posted

Leoś musiał dzisiaj opuścić dotychczasowe schronienie,ludzie u których przebywał dzisiaj wyjechali.....Beata całą wczorajszą noc nie spała główkując co by tu zrobić, bo nie za bardzo chciałyśmy aby trafił do budy, kurcze szkoda by było i ryzyko spore.......no i jest u sąsiada Beaty piętro niżej , choć nie jest to wymarzony DT (niezbyt dyspozycyjny i mało że tak powiem mobilny) to jednak jedyny na tą chwilę i pod pełną kontrolą......Leoś zaaklimatyzował się tam automatycznie, zaczął od odsypiania.....mam takie wrażenie jakby pobyt wsród innych zwierzaków mógł być dla niego stersujący chociażby w kwestii pilnowania jedzenia.....tu już nie ma konkurentów, jest sam więc nie musi uważać i być bezustannie czujnym.......
niestety to nie jest DT nieograniczony czasowo, zobaczymy jak sprawy się potoczą.....oj obawiam się, że tułaczkę rozpoczyna ten nasz Leon, to bardzo niedobrze

Posted

Dzień Dobry z samego rana.Dwa dni temu zapytałam czy Leoś przeżyłby podróż do Szczecina.Dwa tyg temu umarł mi mój 14 letni owczarek.Mam domek z ogrodem,w domu są koty,ale w osobnych pokojach i nie muszą się widziec z psami oraz suczka /16 kg / kundelek 9 letnia.Nie wiem jak zareaguje bo wychowana od 3 tyg życia z owczarkiem byli nierozłączni.Kiedy odwiedzają ją zaprzyjażnione suczki w miarę toleruje ale na stałe nie wiem.Jestem osobą w średnim wieku.Pracuję tylko wtedy gdy mąż potrzebuje pomocy znaczy się sporadycznie.Mieszkamy sami /dziecko dorosłe w świecie/żadnych małych dzieci w domu/cisza ,spokój .Rok temu adoptowałam z miau.pl kota z Elbląga ze schroniska imieniem Barnaba/niepełnosprawny nietrzymający moczu i kupki/można wejść na jego wątek.Proszę przemyśleć ewentualność Szczecina jeżeli nic nie trafi się bliżej i psu to nie zaszkodzi.Pozdrawiam .Małgorzata

Posted

barnisia napisał(a):
Dzień Dobry z samego rana.Dwa dni temu zapytałam czy Leoś przeżyłby podróż do Szczecina.Dwa tyg temu umarł mi mój 14 letni owczarek.Mam domek z ogrodem,w domu są koty,ale w osobnych pokojach i nie muszą się widziec z psami oraz suczka /16 kg / kundelek 9 letnia.Nie wiem jak zareaguje bo wychowana od 3 tyg życia z owczarkiem byli nierozłączni.Kiedy odwiedzają ją zaprzyjażnione suczki w miarę toleruje ale na stałe nie wiem.Jestem osobą w średnim wieku.Pracuję tylko wtedy gdy mąż potrzebuje pomocy znaczy się sporadycznie.Mieszkamy sami /dziecko dorosłe w świecie/żadnych małych dzieci w domu/cisza ,spokój .Rok temu adoptowałam z miau.pl kota z Elbląga ze schroniska imieniem Barnaba/niepełnosprawny nietrzymający moczu i kupki/można wejść na jego wątek.Proszę przemyśleć ewentualność Szczecina jeżeli nic nie trafi się bliżej i psu to nie zaszkodzi.Pozdrawiam .Małgorzata

Brzmi dobrze :) odezwijcie się do Pani dziewczyny :)

Posted

barnisia napisał(a):

Prosiłam o numer telefonu kontaktowego, ponowiłam prośbę na pw

Posted

Barnisiu, wiesz co to jest PW? :) Bo widzę, że na Dogo jesteś nowa. Ja, gdy zaczynałam, nie miałam pojęcia jak to wszystko działa, ale ja jestem tępak komputerowy zawołany :) W razie czego pytaj o wszystko i witaj, Nowa Dogomaniaczko!

Posted

Nutusia napisał(a):
Barnisiu, wiesz co to jest PW? :) Bo widzę, że na Dogo jesteś nowa. Ja, gdy zaczynałam, nie miałam pojęcia jak to wszystko działa, ale ja jestem tępak komputerowy zawołany :) W razie czego pytaj o wszystko i witaj, Nowa Dogomaniaczko!

Ja też:oops: do PW sama doszłam ale bardzo mnie intrygował skrót TZ :evil_lol:

Posted

marra napisał(a):
Ja też:oops: do PW sama doszłam ale bardzo mnie intrygował skrót TZ :evil_lol:

Mnie też :) Podejrzenia miałam słuszne, tylko to Z zamiast Ż mnie zmyliło :)
Barnisiu, rozkminiaj działanie dogo - jak mawia młodzież - i miejmy nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej - nawet gdyby Leoś znalazł domek lub DT gdzieś bliżej :)

Posted

Nie żebym się narzucała, ale proponowałam DT dla Leosia:) Okolice Warszawy - pamiętacie? Tak jak Szczecin troszkę daleko, ale jak się na południu kraju nic nie trafi, to lepszy chyba daleko stały DT niż tułaczka po sąsiadach - chudziak potrzebuje spokoju przecież. A tak poza tym, to cieszę się bardzo, że jak na razie Leoś miewa się dobrze, mam nadzieję, że tak już będzie zawsze:)

Posted

Fiera napisał(a):
Nie żebym się narzucała, ale proponowałam DT dla Leosia:) Okolice Warszawy - pamiętacie? Tak jak Szczecin troszkę daleko, ale jak się na południu kraju nic nie trafi, to lepszy chyba daleko stały DT niż tułaczka po sąsiadach - chudziak potrzebuje spokoju przecież. A tak poza tym, to cieszę się bardzo, że jak na razie Leoś miewa się dobrze, mam nadzieję, że tak już będzie zawsze:)

no tak, ale u Ciebie sa piesy, a on źle znosi psie towarzystwo

Posted

a barnisia to na stale czy czasowo? jak na stale, to sadze, ze robic wizyte, w tym czasie jeszcze chlopaka odzywic troszke, uzgodnic z wetem, czy podroz mu nie zaszkodzi i wio ;) trzymam kciuki