aka_nina Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Poza tym proponuję w 1 wątku podać: - ten link: http://chwiladlapupila.pl/informacje/leos-z-bogatyni/ - ten opis: W dniu 23 maja 2011 roku z miejscowości Bogatynia z posesji po zmarłej właścicielce w trybie interwencyjnym zabrany został psiak będący żywym dowodem nędzy i rozpaczy. Około dwu – trzy letni zwierzak stał przy budzie, ledwo żywy, z łańcuchem przyśrubowanym do szyi. Aby pozbyć się łańcucha i uwolnić psinę trzeba było użyć specjalistycznego sprzętu. Nigdzie w pobliżu nie było widać nawet śladu po misce z wodą i jedzeniem. Co doskonale widać na zdjęciach był notorycznie głodzony od co najmniej kilku miesięcy. Lekarz weterynarii, który go diagnozował nie mógł wyjść z podziwu, że zwierzak jeszcze żyje. Na chwilę obecną jego leczenie polega na ciągłym nawadnianiu i karmieniu bardzo niewielkimi porcjami pożywienia. W chwili obecnej Leoś (tak ma na imię) przebywa w domu tymczasowym w Bogatyni, jednak ten stan (ze względu na zbliżające się wakacje) nie będzie mógł trwać dłużej niż kilka dni. Pilnie poszukujemy domu tymczasowego, w którym z pomocą odpowiedzialnego opiekuna Leoś będzie mógł wrócić do zdrowia. Psiak pomimo skrajnego wyczerpania nawiązuje kontakt z człowiekiem, macha nieśmiało ogonkiem, przytula się. Czasem łapki plątają mu się z wyczerpania, chwilami traci równowagę. - ten kontakt: telefon : 660 795 327 mail: [email protected] - listę darczyńców - więcej zdjęć Musimy być profesjonalni jeśli chcemy, żeby akcja zbierania pieniędzy na tego psa się powiodła. Quote
Funky Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 O Boże! Widzisz i nie grzmisz?! Zapisuję. Muszę ochłonąć. Quote
lolka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 [quote name='aka_nina']Ludzie na Fb pytają mnie ile pieniędzy zostało już zebrane. Nalegam, żeby ktoś z osób mających bezpośredni kontakt z Panią Beatą odpowiadał na te pytania na Facebooku, chociażby miał sobie założyć konto tylko po to. Ja już nie daję rady z natłokiem pytań, tym bardziej że wiem tylko tyle co jest tu napisane w wątku i nic więcej! ale przecież napisałam wpłaty z wczoraj i z dzisiaj do 16.00 włącznie ....tylko, że nie na FB ale tutaj, może przekierować, podać linka do pierwszej strony ojej Aka_nina nie denerwuj się , jak chcesz to podaj telefon i beata będzie do Ciebie codziennie dzwoniła i informowała....nie widze innego wyjścia tam bardziej że codziennie do 17.00 jest w pracy i nie ma mozliwości pisania na FB Quote
lolka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 na tą chwilę możemy jedynie na takie fotki liczyć, Sławek to talentu do robienia zdjęć to raczej nie ma już teraz widać poprawę, nie jest tak straszliwie zasuszony Quote
aka_nina Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Sorka, po prostu dostaję po 30 wiadomości dziennie na Fb i nie wiem co mam im pisać :(( Quote
pikola Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Faktycznie widac poprawe.Nie do uwierzenia jak on walczy, oby po drodze jeszcze nic wiecej nie wyskoczylo.. Quote
lolka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 już nie wygląda jak mumia, ciałko nawodnione........dostaje bezustannie wodę z miodem ale faktycznie, jest niesamowicie wytrzymały i ma w sobie jakąś niesamowitą siłę Quote
lolka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 aka_nina napisał(a):Sorka, po prostu dostaję po 30 wiadomości dziennie na Fb i nie wiem co mam im pisać :(( wiem, wiem .....to mnóstwo pracy i ciężko wszystko ogarnąć........gdybysmy nie pracowały to byłybysmy na "posterunku" 24 h, ale niestety ......a dodatkowo nie możemy też zaniedbać reszty psiaków, każdy stara się jak może aby wszystkich zadowolić lecz nigdy wokół żadnego "naszego" psiaka nie było tyle szumu i wprawy nie mamy całe szczęście Leoś jest wśród ludzi bezustannie i praktycznie nie zostaje sam ......w DT na pietrze jest mieszkanie a na parterze biuro, więc tylko sceneria mu się zmienia a kolanka te same na których najchętniej przesiaduje :), ogromny z niego pieszczoch :) Quote
pikola Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Pewnie tych pieszczot wiele nie zaznal w swoim zyciu..To i sie domaga kochany. Quote
chwiladlapupila Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Witam, Na stronie specjalnie przeznaczonej dla Leosia została opublikowana galeria zdjęć, oraz zestawienie wpłat zrealizowanych przez Dotpay. Z uwagi na Ustawę o Ochronie Danych Osobowych nie możemy opublikować niczego więcej poza samymi wpłaconymi kwotami. Zestawienie będzie aktualizowane raz na dobę. www.leon.chwiladlapupila.pl Quote
Vesper Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Śledzę wątek. To będzie wspaniały, wdzięczny psiulo, niech tylko dojdzie do siebie... Boże co to biedactwo przeszło... A co do szumu medialnego, moim zdaniem to dobrze- ostatnio takie sprawy się nagłaśnia- trzeba to wykorzystać żeby pomóc zwierzakom! Tylko jedno mnie zastanawia- gdzie wcześniej byli ci reporterzy? Przecież problem nie jest świeży... Leosiu-trzymaj się dzielnie, widzę że silny z Ciebie piesek i wiem że to przetrzymasz. A pózniej będzie tylko lepiej- już nigdy żadnego łańcucha, a brzuszek pełny będzie! Quote
BERKANO Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 śledzę wątek i zaraz ściągnę kilka ciotek. Wspaniale się kochane spisałyście i dzięki Wam to maleńkie nieszczęście ma szansę na życie. Pozdrawiam i trzymam kciuki Quote
dwbem Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Dzielna psina, cud że przeżył ten koszmar. Tego bydlaka uwiązałabym na łańcuchu i nie dała jeść aż by zdechł. Aż wstyd, że takiego drania nazywają człowiekiem. Mam nadzieję, że biedaczek znajdzie dom, ja niestety nie mogę go wziąć, mam dwie suki i 91-letnią matkę. Chyba by dostała drugiego zawału jakby go zobaczyła. Jak dostanę emeryturę postaram się coś wysłać dla biedactwa. Quote
diatryma Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Lolka napisz jak tam przebiegła rozmowa z Panem Andrzejem, co ustaliliście? Quote
Marycha35 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Ale ruch na wątku!!!! Piesku to ty zdrowiej spokojnie, podjadaj, dochodź do siebie, reszta zapewniona:) Ekipka tu wspaniała! Quote
azalia Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Biedny,kochany Leoś niech zdrowieje maleńki i oby te nieszczęsne warunki nie zdążyły zrobić spustoszenia w tym młodym,dzielnym ciałku. Quote
Marycha35 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Ma chłopak charakter i wolę walki, to fakt!!! Quote
Selenga Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 [quote name='lolka']wielkie dzięki......sorki, że nie poprosiłam osobiście o allegro Nie musiałaś :) w takich przypadkach to się rozumie samo przez się i prosić nie trzeba tylko szybko fotki kombinować :) Allegro dla Leonka: http://allegro.pl/show_item.php?item=1637166660 Quote
Jasza Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Ale ruch na wątku! Świetnie! Brawa dla Leo - dzielny niesamowicie! Quote
Sarunia-Niunia Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Leosiu Kochaniutki! Jesteś takim dzielnym chłopczykiem!!! Jak to dobrze, że ktoś Cię zauważył i trafiłeś do takiego WSPANIAŁEGO DOMKU!!! Przytulanki dla Ciebie Maluchu (podobno to lubisz)...:loveu::loveu::loveu:... Quote
marra Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 To i ja dodam swoje trzy grosze jeżeli chodzi o pochwały dzielności dla Leosia bo to niesamowita siła pozwoliła mu ten koszmar przeżyć. Leo ty jeszcze nie wiesz że od teraz będziesz miał życie jak w "psiej" bajce :D nikt z nas nie pozwoli na łańcuch czy pusty brzuszek. Zabrałabym go od razu na DT ale rozsądek mi podpowiada że to nie byłoby dla niego dobre ze względu na moich rodziców którzy lubią dokarmiać psiaki, oni niestety tego nie rozumieją że w przypadku Leona mogłoby to się źle skończyć. Pozatym mam "chodzące jedzenie" czyli kury ;) Quote
Ewa Marta Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Niesamowity psiak, z tą wolą życia:-) Już teraz widać, że jak dojdzie do siebie, będzie prześliczny. Czy sądzicie, że możnaby już teraz przyciąć mu pazurki? Strasznie są długie i mogą przeszkadzać w stawianiu dobrze łapek. Quote
lolka Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 tak,tak leoś szuka DT ......chociazby płatnego na tyle dyspozycyjnego a by mógł w razie "w" szybko trafic do weterynarza a poza tym Leoś wymaga częstego karmienia w małych ilościach, więc trzeba być w miare dyspozycyjnym...nalezy tez na niego mieć baczenie aby czegoś nie skubnął , bo mogłoby mu zaszkodzić.....DT POSZUKIWANY (PŁATNY) aaa niestety Leoś załatwia sie na tą chwile w domu, nie potrafi jeszcze zasygnalizować swoich potrzeb udało się ustalić kompletne dane człowieka, który przejął dom - to czterdziestoparoletni dziad ...ta kobiecina co umarła urodziła się w 16 roku, więc to staruszeczka była juk już są dane to Beata może składać doniesienie do prokuratury o popełnienie przestępstwa....problem jednak taki, że kompletnie nie wiadomo gdzie ten człowiek przebywa...nie był widziany od dawna.....ustaleniem jego miejsca pobytu ma zając się policja ale będzie też poszukiwany że tak powiem drogą pantoflową Quote
Recommended Posts